عفونت می تواند روی IQ تاثیر بگذارد
هر شخصی ممکن است دچار عفونت شود، برای مثال در معده، مجاری ادرار و پوست. تحقیقات جدید نشان داده عفونت ها می توانند روی توانایی شناختی که در مقیاس IQ سنجیده می شود تاثیر بگذارند.
این تحقیق در نوع خود وسیع ترین تحقیق تا به حال بوده است، و ارتباط روشنی بین سطوح عفونت و اختلال در شناخت را به دست می دهد.
دکتر مایکل اریکسن، سرپرست این تحقیق می گوید: تحقیق ما رابطه ی بین بستری شدن در بیمارستان به علت عفونت و اختلال در توانایی شناخت را شنان می دهد. افرادی که سابقه 5 مرتبه یا بیشتر بستری شدن به علت عفونت را داشتند در تست IQ 9.44 نمره کمتر از حد معمول گرفتند.
در این تحقیق به وضوح رابطه ی بین تعداد عفونت ها و تاثیرش بر توانایی شناختی نشان داده شده است ( شدت و فاصله بین عفونت ها نیز در نظر گرفته شده است ). عفونت توانایی شناختی در مغز را بیش از هر چیز دیگر تحت تاثیر قرار می دهد. اما برخی عفونت های شدید هست که حتی توانایی معیوب کردن توانایی شناختی را دارند. علاوه بر این به نظر می رسد پس از یک عفونت حتی اگر مدت ها پیش اتفاق افتاده باشد خوده سیستم ایمنی بدن می تواند روی توانایی شناختی تاثیر بگذارد.
190،000 دانمارکی در این تحقیق شرکت کردند
این تحقیق بسیار گسترده بود و در دانمارک انجام گرفت، افراد شرکت کننده متولدین سالهای 1974 تا 1994 بودند. IQ این افراد در بین سالهای 2006 تا 2012 ارزیابی شده بود. 35 درصد از این افراد قبل از تست IQ سابقه بستری شدن به علت عفونت را داشتند.
به گفته ی مایکل اریکسن، بخشی از دلایل اختلال توانایی شناختی بر اثر عفونت می تواند به شرح زیر باشد: عفونت می تواند مستقیم مغز را تحت تاثیر قرار دهد، اما در کنار آن التهاب محیطی، نیز ظرفیت ذهنی را تحت تاثیر قرار می دهد. عفونت با افسردگی و اسکیزوفرنی همراه است، و همچنین ثابت شده روی توانایی شناختی بیماران مبتلا به زوال عقل تاثیر می گذارد. این تحقیق برای اولین بار به صورت عمده نشان می دهد عفونت می تواند توانایی شناختی افراد سالم را نیز تغییر دهد.
مشخص است که مغز توسط تمام انواع عفونت تحت تاثیر قرار میگیرد. بنابراین، مهم است که تحقیقات بیشتری را به مکانیسم های که در پشت ارتباط بین سیستم ایمنی بدن یک شخص و سلامت روان است اختصاص دهیم.
دکتر اریکسون امیدوار است با افزایش دانش در مورد این ارتباط بتوان بعدها از آن پیشگیری کرد و مقدار تاثیر گذاری آن را کم کرد. تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شده نشان می دهد سیستم ایمنی می تواند روی توانایی شناختی تاثیر بگذارد، و مطالعات جزئی اخیر روی انسان نیز این نکته را ثابت می کند.
به صورت طبیعی مغز توسط سیستم ایمنی محافظت می شود، اما با عفونت و التهاب ممکن است سیستم ایمنی متاثر شود. دکتر اریکسون می گوید شاید این سیستم ایمنی است که باعث اختلال شناختی می شود، نه فقط عفونت، چرا که بسیاری از انواع مختلف عفونت با کاهش توانایی های شناختی همراه بوده.
نتایج نشان می دهد واکنش سیستم ایمنی به عفونت می تواند مغز و در نتیجه توانایی شناختی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )
نظرات