پرهیز غذایی شدید به سالمندان آسیب می‌رساند

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چنانچه به هر دلیلی سوء تغذیه در سالمندان بیشتر شود خطر مرگ افزایش می‌یابد بنابراین پرهیز و مراقبت‌های تغذیه‌ای شدید ممکن است به آنان آسیب برساند. دکتر محمد صفریان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تغذیه افراد اظهار کرد: غذاهای پرچرب و پرشیرین یکی از معضلات فعلی افراد است. […]

امتیاز کاربرها

زمان مطالعه 6 دقیقه

تعداد بازدید 1000

تاریخ انتشار

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چنانچه به هر دلیلی سوء تغذیه در سالمندان بیشتر شود خطر مرگ افزایش می‌یابد بنابراین پرهیز و مراقبت‌های تغذیه‌ای شدید ممکن است به آنان آسیب برساند.
دکتر محمد صفریان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تغذیه افراد اظهار کرد: غذاهای پرچرب و پرشیرین یکی از معضلات فعلی افراد است. پرهیز غذایی شدید به سالمندان آسیب می‌رساند - 2 - - اخبار

وی با بیان اینکه از عمده مشکلات دیگر، کمبود مصرف سبزی‌جات و میوه‌جات است افزود: سه تا پنج نوبت میوه در روز برای افراد سالم و بالغ توصیه می‌شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که تغذیه صحیح در افراد بزرگسال به چه صورت است، گفت: برای افراد سالم و بالغ یعنی بالای 18 تا 60 سال غذاهای کم‌چرب، کم‌نمک و کم‌شیرینی توصیه می‌شود و برای افراد دیگر و بیماران و خانم‌های باردار توصیه‌ها متفاوت است.
صفریان در ادامه افزود: به طور مثال در مورد کودکان نمی‌توانیم بگوییم که غذای کم چرب استفاده کنند مگر اینکه کودک خیلی چاق باشد و همچنین در افراد سالمند نمی‌توانیم بگوییم مصرف میوه‌جات و سبزیجات را آنقدر بالا ببرند که جایگزین غذای اصلی شود. وی در پاسخ به این سوال که افراد در روز چند بار باید غلات مصرف کنند، گفت: مصرف کالری مورد نیاز در افراد متفاوت است؛ در افراد معمولی 30 گرم نان، هشت قاشق پلو و نصف لیوان حبوبات توصیه می‌شود.
مدیر گروه تغذیه مشهد در ادامه گفت: افراد بر حسب نیاز، کالری متفاوتی دارند به طور مثال یک ورزشکار با بدن عضلانی نیاز به کالری زیادی دارد و باید بیشتر غذا بخورد در حالی که فرد چاق باید غذای کمتری مصرف کند.
وی در خصوص عوامل موثر در ایجاد مشکلات تغذیه‌ای سالمندان اظهار داشت: در سالمندان بحث فیزیولوژی بدن مطرح است که از یک طرف جذب دستگاه گوارش آنقدر بالا نیست که در افراد معمولی است. پس عملکرد در چنین افرادی ضعیف‌تر می‌شود و در نتیجه نیاز بدن به انرژی و مواد مغذی متفاوت است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی در ادامه بیان کرد: به دلیل اینکه اکثر سالمندان دندان عملی یا دندان مصنوعی دارند خوردن برای آنان سخت می‌شود و توانایی‌های آنان کمتر خواهد شد.
وی در ادامه افزود: بیماری‌های مزمن در سالمندان مانند دیابت و فشار خون که به خاطر سن بالا در آنان شایع است باعث پرهیز غذایی در آنان می‌شود که در این حالت سوءتغذیه اتفاق می‌افتد.
صفریان در خصوص مقدار مصرف مایعات در روز بیان کرد: با توجه به اینکه آب بهترین نوشیدنی است معمولا 8 تا 10 لیوان آب در روز برای بدن لازم است.

وی با بیان اینکه مصرف گوشت سفید برای افراد معمولی دو نوبت در هفته توصیه می‌شود، تصریح کرد: علاوه بر استفاده از گوشت سفید، می‌توان از گوشت‌های کم‌ چرب استفاده کرد و در استفاده از گوشت‌های ماهی و دریایی نوع پرچرب آن را توصیه می‌کنیم. مدیر گروه تغذیه مشهد ادامه داد: گوشت نباید سرخ کردنی باشد و بیشتر به صورت آب‌پز است و توصیه می‌شود افراد در طول روز 30 گرم گوشت مصرف کنند.

امتیاز کاربرها
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*