

روز جهانی «مبارزه با چاقی مفرط»
یازدهم اُکتُبر برابر با ۱۹ مهر برای اولین بار در تاریخ روز جهانی «مبارزه با چاقی مفرط» در تقویم سازمان ملل ثبت شد، چرا که چاقی مفرط در بسیاری از کشورهای دنیا با رشدی نگران کننده به مرز هشدار رسیدهاست. خاورمیانه در این میان، یکی از چاقترین بخشهای دنیاست که با بیماریهایی چون سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی دست و پنجه نرم میکند.

عوامل ایجاد چاقی مفرط
عوارض چاقی مفرط
اضافه وزن و چاقی در افراد بزرگسال میتواند ۱۴ سال از عمر آنها را کم کند. اضافه وزن و چاقی احتمال ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و بیماریهای کبدی و کلیوی را افزایش داده و موجب میشود طول عمر فرد کاهش یابد. در گذشته چاقی مفرط امری نسبتا غیرمعمول بود، اما اکنون آمار مبتلایان به این نوع از چاقی که به شدت نیز بیماریزا است هر روز بیشتر از قبل شده و حتی در حال افزایش است. به طور مثال در آمریکا شش درصد افراد بزرگسال در گروه مبتلایان به چاقی مفرط قرار میگیرند. همچنین خطر مرگ زودرس ناشی از فاکتورهای خطرزا برای سلامتی با افزایش شاخص توده بدنی رو به افزایش است.
مقابله با چاقی مفرط
رعایت رژیم غذایی مناسب و کنترل کالری های روزانه بهترین راه کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل است. علاوه بر اینها توجه به میزان و کیفیت موادغذایی بهترین راه مقابله با چاقی مفرط است. بهتر است که از سبزیجات، میوه ها، خشکبار، روغن زیتون و … استفاده شود. مقدار چربی های مضرر از لیست غذایی کنترل شود. همچنین به فعالیت های فیزیکی ارزش داده شود و بعد از لیست غذایی در درجه دوم قرار گیرد.
نظرات