چگونه در ماه رمضان سلامت خود را حفظ کنیم؟

 مدتی است ماه رمضان در میان روزهای بلند و گرم تابستان شروع و تمام میشود. ممکن است در این فصل هر روز به مدت 16 ساعت یا بیشتر روزه دار باشیم. برای اطمینان از اینکه تغذیه و بهداشتی سالم در این ماه داشته باشید این نکات را رعایت کنید: قبل از شروع ماه رمضان هر […]

زمان مطالعه 6 دقیقه

تعداد بازدید 8167

تاریخ انتشار

دکتر کرمانی

دکتر کرمانی
توسط کارشناسان تغذیه دکتر کرمانی بررسی و تایید شده است.

چگونه در ماه رمضان سلامت خود را حفظ کنیم؟ - 5 - ماه رمضان - خواص مواد غذایی
میانگین امتیاز 4.5 از 5
jaygozin

 مدتی است ماه رمضان در میان روزهای بلند و گرم تابستان شروع و تمام میشود. ممکن است در این فصل هر روز به مدت 16 ساعت یا بیشتر روزه دار باشیم. برای اطمینان از اینکه تغذیه و بهداشتی سالم در این ماه داشته باشید این نکات را رعایت کنید:

    • قبل از شروع ماه رمضان هر مسلمان باید با پزشک خود درباره شرایط سلامت خود مشورت کند تا مطمئن شود روزه گرفتن سلامتش را به خطر نمیاندازد.
    • حتی اگر کاملا سالم باشید در صورت غفلت روزه داری میتواند برای بدن مشکلاتی ایجاد کند. پس از قبل برای خود برنامه ریزی کنید و مشخص کنید که قرار است چه غذاهایی بخورید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی مواد مغذی ، مایعات و استراحت به بدن میدهید.
    • خوردن سحری قبل از طلوع آفتاب، بله خیلی سخت است که در این ساعت از خواب برخیزید اما بیدار شدن در وقت سحر مزایای بسیاری دارد. اول اینکه میتوانید نماز صبح خود را بخوانید و همچنین خوردن سحری یک نوع سنت است. این وعده ی صبحگاهی در اصل مهمترین وعده روز است. پرخوری نکنید، غذاهایی میل کنید که دارای کربوهیدرات های پیچیده و پروتئین هستند، همچنین میوه، سبزیجات و مقدار زیادی آب. برای مثال: تخم مرغ و نان سبوس دار یا نان تست سبوس دار و کره بادام زمینی، چند قطعه پرتقال و دو لیوان آب.
    • در گرم ترین نقاط روز سعی کنید در مکانهای خنک بمانید ( داخل ساختمان یا سایه ) و فعالیت بدنی خود را محدود کنید، در صورت امکان استراحت کنید.

چگونه در ماه رمضان سلامت خود را حفظ کنیم؟ - 8 - ماه رمضان - خواص مواد غذایی

  • موقع افطار از زیاد خوردن بپرهیزید، طبق سنت عمل کنید: روزه ی خود را با خرما باز کنید و سپس شیر، آب و یا آبمیوه بنوشید. بعد از نماز مغرب با یک استارتر سبک مانند سوپ ادامه دهید. بعد از یک روزه ی طولانی مدت لازم است بدون اینکه زیاده روی کنید سطح مایعات و قند خون خود را بالا بیاورید.
  • بعد از مغرب شامی متعادل و سالم میل کنید. پرخوری نکنید و سعی کنید در کنار شام چند لیوان مایعات بنوشید.
  • هنگام افطار و مدتی پس از آن جلوی میل خود به نوشیدن چای، قهوه و نوشابه را بگیرید به جای آن آب بنوشید.
  • برای خود، خانواده و مهمان ها دسری از میوه ها یا اجیل ها سرو کنید. در این فصل انتخاب های بسیار خوبی دارید. همچنین این موارد بسیار سالم تر از شیرینی و شکلات است.
  • از افطار تا موقع خواب سعی کنید زیاد آب بخورید هدفتان 8 لیوان باشد. برای اینکه مطمئن شوید این مقدار آب را نوشیده اید میتوانید از بطری آب کمک بگیرید و سعی کنید چند بار یک بطری آب را تمام کنید.
  • بعد از افطار 15 تا 20 دقیقه پیاده روی بهترین کار است.
  • از خوردن غذاهای سرخ شده و تند اجتناب کنید چون باعث سوزش سر دل و یا سوء هاضمه میشود.
  • با پزشک خود صحبت کنید تا یک مولتی ویتامین مناسب به شما معرفی کند.
  • در طول روز چند مرتبه مسواک بزنید و نخ دندان استفاده کنید.
  • دست خود را چند مرتبه بشویید و از کسانی که سرفه یا عطسه میکنند دوری کنید. بسیار مهم است که خود را از ویروس ( مانند آنفولانزی فصلی ) و باکتری ها که موجب بیماری میشوند محافظت کنید.

برای دانلود مقاله کلیک کنید

کاری از گروه به اندام (دکتر کرمانی)
چگونه در ماه رمضان سلامت خود را حفظ کنیم؟ - 10 - ماه رمضان - خواص مواد غذایی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.5 از 5
تاریخچه ویرایش

نسخه فعلی

1393/03/29

نویسنده: مریم اصیلی

    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-Donya 1402/01/06

خیلی عالی بودو درمورد بهداشت و سلامت در رمضان هم عالی بود..

کارشناس به اندام 1402/01/07

نظرلطف شماست خوشحالیم که موردتوجه شما قرار گرفته عزیزم