نان حاوی جوش شیرین عامل مهم بیماری‌های غیر واگیر در کشور

زهرا عبداللهی سه‌شنبه در برنامه عصر خانواده شبکه دو سیما با موضوع سبد غذایی گفت: خوردن نان خوب است به شرط آنکه طبق توصیه‌های غذایی و نان مطلوب باشد. ما همواره می‌گوییم در 5 گروه غذای اصلی گروه نان و غلات در قاعده هرم قرار دارد که سهم عمده غذایی به این نان اختصاص یافته […]

4.3 از 5

زمان مطالعه 5 دقیقه

تعداد بازدید 1752

تاریخ انتشار

نان حاوی جوش شیرین عامل مهم بیماری‌های غیر واگیر در کشور - 2 - - اخبار زهرا عبداللهی سه‌شنبه در برنامه عصر خانواده شبکه دو سیما با موضوع سبد غذایی گفت: خوردن نان خوب است به شرط آنکه طبق توصیه‌های غذایی و نان مطلوب باشد. ما همواره می‌گوییم در 5 گروه غذای اصلی گروه نان و غلات در قاعده هرم قرار دارد که سهم عمده غذایی به این نان اختصاص یافته و روزانه 6 تا 11 واحد از گروه نان و غلات باید مصرف شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی افزود: نسبت به ارزش غذایی نان واقعاً ارزان است و روزانه به ازای هر نفر 320 گرم مصرف نان در کشور داریم که 50 درصد انرژی و املاح مورد نیاز هر فرد از جمله ویتامین ب ، آهن و کلسیم از طریق نان تأمین می‌‌شود. عبداللهی در مورد مضرات مصرف جوش‌شیرین در نان گفت: جوش‌شیرین موجود در نان PH معده را تغییر داده و قلیایی می‌کند در نتیجه موجب اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه و ترش کردن می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت سدیم موجود در جوش‌شیرینی را عاملی در افزایش فشار خون عنوان کرد و گفت: از طرفی نان حاوی جوش‌شیرین جذب ریز‌مغذی‌هایی مانند آهن، روی و کلسیم را مختل می‌کند. در عین حال جوش‌شیرین کبد را از بین می‌برد و متابولیت‌های حاصل از تجزیه جوش‌شیرین بار سنگینی را در کبد و کلیه برای دفع تحمیل می‌کند.

وی گفت: مشکلی که اکنون در جامعه برای کمبود آهن و کلسیم داریم به دلیل تهیه نان با جوش‌شیرین است. عبداللهی در مورد نان‌های صنعتی و نقش آنها در سلامت افراد گفت: اگر چه نان صنعتی سالم بوده و ارزش تغذیه‌ای دارد اما این به آن معنا نیست که نان سنتی را کاملاً کنار بگذاریم و اگر نان سنتی حاوی سبوس بوده و به درستی تخمیر شود می‌تواند بسیار مطلوب باشد.

عضو کارگروه تخصصی نان گفت: یکی از دستاوردهای این کارگروه پخت نان‌های سنتی مانند سنگگ طبق استانداردهای خاص خود است به عنوان مثال نان سنگگ باید با آرد سبوس بیشتری پخته شود و نان‌هایی که معمولاً کش می‌آیند و به راحتی جویده نمی‌شود معمولاً با جوش‌شیرین تهیه شده چرا که نانی که تخمیر می‌شود معمولاً عطر و بوی خوبی داشته و ماندگاری مطلوبی دارد.

وی نان کم نمک را نانی مطلوب معرفی کرد و گفت: مشکل اضافه وزن، چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده از نان نامناسب و بدون سبوس است

4.3 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*