
این روزها تب و تاب کرونا بالاست و بسیاری از افراد به خاطر این بیماری مهلک جان خود را از دست می دهند. ویروس منحوسی که به شکل مردی هزارچهره در می آید تا افراد بیشتری را به خود آلوده کند. ترس و وحشت همه را فراگرفته و هر کسی را که می بینی، ماسک و دستکش دارد. شهر شبیه به خانه ی ارواح شده و هر روز بیانیه های مختلفی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر توصیه های ایمنی منتشر می شود:
دست ها را یک سره بشویید و ضد عفونی کنید.
استفاده از ماسک و دستکش را جدی بگیرید.
فاصله 2 متری را با دیگران رعایت کنید.
سیستم ایمنی بدن را تا جایی که می توانید تقویت کنید و ….
اما سوال اینجاست که چطور می توان سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری ها تقویت کرد؟
روش های تقویت سیستم ایمنی بدن
روش های زیادی برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارد. مصرف مواد غذایی و خوراکی های حاوی ویتامین C، استفاده از مکمل ها و مولتی ویتامین ها، مصرف غذاهای سالمی همچون تخم مرغ، ورزش، کاهش مصرف کربوهیدرات های ساده (شیرینی)، خواب کافی و سبک زندی سالم.
ارتباط اضافه وزن با تضعیف سیستم ایمنی بدن
جالب است بدانید بر اساس یک مقاله ی جدید در نشریه ی سان، افراد با BMI (شاخص توده بدنی) بالای 30 بیشتر از افرادی که تناسب اندام دارند، به ویروس کووید-19 دچار می شوند. پس از بررسی های انجام شده محققان انگلیسی به این نتیجه دست یافته اند که اضافه وزن باعث گرفتگی عروق، التهاب مزمن، دشواری در گردش خون می شود که همه عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن و در نتیجه ابتلا به بیماری های مهلکی از جمله کروناست.
علاوه بر موارد بالا، اضافه وزن موجب فشار بر روی دیافراگم شده و تنفس را سخت تر می کند. از طرفی کرونا با درگیر کردن ریه ها موجب تنگی نفس شده، در نتیجه عامل چاقی و درگیری ریه ها وضعیت را برای بیمار خطرناک تر می کند.
رویکرد خبرگذاری های موثق نسبت به ارتباط چاقی با کرونا
بی بی سی نیوز
به گزارش بی بی سی نیوز و به نقل از فدراسیون جهانی چاقی، درصد بالایی از افراد مبتلا به کرونا “BMI بالاتری از ۲۵ داشته اند”. پژوهشهای اولیه در ایالات متحده، ایتالیا و چین هم آن را به عنوان عامل مهم خطرساز تأئید کرده است.
هرچه اضافه وزن بیشتری داشته باشید، بدن شما چربی بیشتری حمل می کند. در نتیجه گنجایش ریههای شما کمتر می شود. به این معنا که بدن شما باید تلاش بیشتری کند تا اکسیژن را به خون و سراسر بدن شما برساند که این خود بر کارکرد قلب و گردش خون اثر میگذارد.
پروفسور نوید ستار، از دانشگاه گلاسگو میگوید:” بیشتر افرادی که اضافه وزن دارند، نیاز بیشتری به اکسیژن دارند. به این معنا که بدن آنها مورد تهدید شدیدتری قرار میگیرد”.
تسنیم
به گزارش خبرگذاری تسنیم به نوشته از سایت “Timesofindia” نتایج مطالعات پزشکان انگلیسی نشان داد که چاقی یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به کروناست.
پس از انجام تحقیقات متعدد از بیماران کرونایی در بیمارستان های انگلیس نشان داده شد که 73 درصد از بیماران مبتلا به کرونا دچار اضافه وزن بودند. علاوه بر خطر ابتلا به کرونا احتمال مرگ و میر افراد چاق بر اثر این بیماری منحوس بیشتر از سایر افراد جامعه است.
مشرق نیوز
به گزارش مشرق نیوز، بر اساس آخرین مشاهدات دانشمندان انگلیسی، از هر ۱۰ فرد مبتلا به کرونا، ۸ نفر جان خود را از دست می دهند که از این میان ۶ نفر دارای اضافه وزن هستند.
افراد چاق نسبت به افراد دارای تناسب اندام با تولید بیش از اندازه نوعی آنزیم به نام آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (ACE2) که در واقع دروازهای برای ورود ویروس کووید -۱۹ است، بیشتر در خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند.
ایرنا
به گزارش ایرنا نتایج مطالعه ای در نشریه لنست نشان می دهد که اکثر بیماران جوانی که به دلیل کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان جان هاپکینز آمریکا تحت درمان قرار گرفتند، اضافه وزن داشتند. گفته میشود آسیب پذیرترین قشر در برابر ویروس کرونا، افراد مسن و کهنسال هستند، اما بیماری چاقی هشداریست که کودکان و نوجوانان را نیز به این ویروس مبتلا می کند.
ایسنا
به گزارش ایسنا، دکتر فرزاد شیدفر درباره برخی نگرانیهای مبنی بر ارتباط چاقی و ابتلا به ویروس کرونا گفت: افراد چاق معمولا با افزایش توده چربی در بدن مواجه هستند که میتواند خطرات متعددی را متوجه فرد کند و باعث افزایش چربی خون و عوامل التهابی در بدن شود و عروق بدن را مستعد به رسوب چربی و انسداد شریان کند.
ورزش و تغذیه سالم سپر دفاعی در برابر کرونا هستن
با رژیم غذایی دکتر کرمانی در عین دریافت غذاهای سالم می تونید وزن کم کنید.
خبر آنلاین
به گزارش خبر آنلاین به نقل از مریم مظاهریون، متخصص تغذیه: افرادی که بالای ۶۰ سال هستند بیشترین دلیل بستری شدن آنها بیماری زمینه ای بوده و در افراد جوانتر، چاقی میتواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و زمینه ابتلا به کرونا را فراهم کند.
فرد چاق، ورزش و تحرک ندارد، شیوه زندگی مناسبی ندارد و از رژیم غذایی مناسبی برخوردار نیست. این موارد به مرور زمان موجب می شود تا فرد فشار زیادی را تحمل کند و مستعد ابتلا به کرونا باشد.
نظرات شما
مریم ۲۰ تیر ۱۳۹۹
تبریک میگمماشالا خیلی خوب شدین امیدوارم یه روزی هم اونجا جایگاه من بشه واسم من جزو رکوردارا بشه منم ۱۸ کیلو کاهش داشتم والان ۶ کیلو آخرمم منم به خاطر درس ودانشگاه خیلی چاق شده بودم دقیقا شرایطتتون مثل من بوده موفق باشین