سپر تغذیه و تاج کرونا

در چند سال اخیر خبری پر سر و صداتر از کرونا وجود نداشت. این ویروس مرموز از کوچه پس‌کوچه‌ها، شاید هم از آزمایشگاه‌های چینی سر برآورد و کم کم به همه‌ی دنیا رخنه کرد. ایران هم خیلی زود آماج حملات این ویروس قرار گرفت و غافلگیر شد. آدم‌های زیادی درگیر این بیماری شدند و متاسفانه […]

شاید تغذیه بتواند یکی از هزاران پاسخ بشر، به چراییِ بزرگ ویروس کرونا باشد.
5 از 5

زمان مطالعه 6 دقیقه

تعداد بازدید 1008

تاریخ انتشار

در چند سال اخیر خبری پر سر و صداتر از کرونا وجود نداشت. این ویروس مرموز از کوچه پس‌کوچه‌ها، شاید هم از آزمایشگاه‌های چینی سر برآورد و کم کم به همه‌ی دنیا رخنه کرد. ایران هم خیلی زود آماج حملات این ویروس قرار گرفت و غافلگیر شد. آدم‌های زیادی درگیر این بیماری شدند و متاسفانه تعداد زیادی به خاطر بیماری کرونا یا کووید نوزده از بین ما رفتند. این ویروس فقط یک بیماری ساده نبود. تبدیل به اتفاقی شد که در همه‌ی ابعاد زندگی ما تاثیر گذاشت و سبک زندگی بشر را تغییر داد. توجه بیشتری به بحث درمان و بهداشت شد، فاصله‌ی اجتماعی در راس امور قرار گرفت و آدم‌ها مجبور شدند خیلی از برنامه‌های غیرضروری و حتی کارهای ضروری را حذف کنند یا به تاخیر بیندازند.

مدتی که گذشت، خبر کرونا هم مثل خیلی از اخبار دیگر دنیا، عادی شد و به شنیدن آمار قربانی‌ها عادت کردیم. یاد گرفتیم با زدن ماسک و رعایت فاصله‌ها و نکات ایمنی، دوباره به جریان زندگی برگردیم، چرا که زندگی منتظر کسی نمی‌مانَد و چرخ دنیا هرطوری هست می‌چرخد. کرونا تنها پاندمیِ سلامتی نبود، پاندمی روح و روان ما، پاندمی آرامش و روابط ما، پاندمی زندگی و معیشت ما هم بود. ویروس کرونا که مجموعا پنج گرم وزن داشت حتی روابط سیاسی و اجتماعی بین کشورها را هم تحت تاثیر قرار داد و به توافقات سیاسی و معاملات اقتصادی بین دولت‌ها راه پیدا کرد.

مثل همیشه علم وارد میدان شد و خیلی زود، نسخه‌هایی از واکسن ضد این بیماری به دست بشر رسید. کم‌کم با واکسینه شدن مردم، درجه‌ی تب کرونا پایین و پایین‌تر آمد و نگرانی‌ها نسبت به این ویروس فروکش کرد. این بین تاثیر متفاوت کرونا روی بدن آدم‌های مختلف، یک معمای حل ناشده و راز ناشکافته باقی ماند و علم همچنان جواب قاطعی برای این سوال ندارد که چرا برخی به شکل خیلی سنگین مبتلا به کرونا می‌شوند و جان خودشان را از دست می‌دهند و عده‌ای مثل یک سرماخوردگی آن را از سر می‌گذارنند! این سوالی‌ست که پاسخ به آن نیازمند طی زمان و تحقیق و بررسی بیشتر علم پزشکی است.

سپر تغذیه و تاج کرونا

با این حال شاید نوع سیستم ایمنی ما و پاسخی که بدن ما به ورود مهمان ناخوانده‌ای مثل ویروس کرونا می‌دهد، لااقل بخشی از پاسخ علم پزشکی به این سوال مبهم باشد. سیستم ایمنی افراد با هم متفاوت است و تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و بیماری‌های زمینه‌ای و البته سبک زندگی و نوع تغذیه، مقاومت آن فرق می‌کند.

شاید تغذیه بتواند یکی از هزاران پاسخ بشر، به چراییِ بزرگ ویروس کرونا باشد. آدم‌ها با کمک خوراکی‌های مفید، دریافت انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از طریق تغذیه شاید بتوانند سپری هرچند کوچک اما مقاوم و ای بسا فولادین مقابل این ویروس تاجدار علَم کنند و با رعایت نکاتی ساده اما مهم و حیاتی، سرنوشت خودشان را مقابل این ویروس مرموز تغییر بدهند.

ما در اولین اپیزود پادکست رادیو کرمانی، تلاش کردیم مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای مربوط به بیماری کرونا، چه در مورد پیشگیری و چه در طول درمان این مشکل را بررسی و یادآوری کرده باشیم و ببینیم آیا می‌توان با تغذیه‌ی مناسب و رعایت رژیم غذایی متعادل، مقابل این ویروس کرونا مقاوم‌تر شد و احتمال ابتلای شدید به این بیماری را کاهش داد یا حتی ضعیف و نزدیک به صفر کرد یا نه!؟

5 از 5
    به اشتراک بگذارید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*