
قرص اشتها آور سیپروهپتادین یا سیپراکتین که به عنوان نوعی قرص چاقی شناخته میشود، در حقیقت برای کاهش علایم حساسیتی، خارش و آلرژی ساخته شده است. این قرص اشتها آور مانع آزادسازی هیستامین میشود. هیستامین یک ماده شیمیایی در بدن است که واکنشهای حساسیتی مثل آبریزش بینی، اشک چشم، عطسه و خارش را ایجاد میکند.
این دارو به خوبی از دستگاه گوارش جذب شده و اثر آن ۶۰–۱۵ دقیقه پس از مصرف خوراکی ظاهر میشود. دفع قرص چاقی سیپراکتین از طریق کلیهها و اغلب طی ۲۴ ساعت صورت میگیرد.
موارد مصرف قرص چاقی سیپراکتین و سیپروهپتادین
قرص چاقی سیپراکتین بیشتر در درمان بی اشتهایی وهمچنین درمان آلرژی ناشی از تب یونجه، کهیر، میگرن و درمان عوارض داروهای ضدافسردگی مانند اختلالات جنسی و تعریق زیاد استفاده میشود.
امروزه مصرف خودسرانه قرص چاقی سیپروهپتادین در حال افزایش است. سیپروهپتادین اشتها را افزایش میدهد و در نتیجه باعث چاقی میشود. اگر مصرف این قرص را کنترل نکنید، ممکن است موجب چاقی بیش از اندازه شود. قرص چاقی سیپروهپتادین با ممانعت از جذب سروتونین به کاهش اضطراب و افسردگی نیز کمک میکند. با این حال داروی درمانی اصلی در درمان افسردگی نیست و اغلب برای کاهش استرس پیش از جراحی تجویز میشود.
عوارض جانبی مصرف قرص اشتها آور سیپروهپتادین
در مصرف همه داروها باید به عوارض جانبی آن توجه کرد؛ به خصوص داروهایی مثل قرص چاقی سیپروهپتادین به آلرژی و حساسیت مربوط هستند. با این حال اگر پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده، حتما فوائد دارو برای شما ضرورت بیشتری داشته است. مهمترین عوارض جانبی این قرص شامل موارد زیر است. در صورت بروز هر کدام از علائم زیر آن را به درمانگر خود اطلاع دهید.
- تحریک پذیری
- خواب آلودگی
- سردرد، كسالت و بیحالی
- تحریک اشتها
- آشفتگی
- توهمات بینایی
- لرزش در بدن و اختلال در هماهنگی اندامها
- فشار خون
- تپش قلب سریع
- كهیر زدن
- حساسیت به نور
- خشكی بینی و گلو
- تاری دید و صدای وِزوز گوش
- خشكی دهان
- یبوست
- یرقان
- کمخونی
- افزایش وزن
نحوه مصرف قرص اشتهاآور سیپروهپتادین HCL
این قرص را به صورت خوراکی طبق دستور پزشک خود، معمولا ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید. اگر از نوع مایع این قرص استفاده میکنید، دوز را با استفاده از یک وسیله یا قاشق مخصوص به دقت اندازه گیری کنید. دوز دارو بر اساس سن و وضعیت پزشکی تعیین میشود. در کودکان نیز این دوز ممکن است بر اساس وزن و اندازه بدن در نظر گرفته شود.
میتوانید قرص چاقی سیپروهپتادین را قبل یا بعد از هر وعده غذایی میل کنید. برخی از افراد این قرص چاقی را همراه با مقدار زیادی آب میخورند. اگر مصرف یک وعده را فراموش کردید، نگران نباشید دوز بعدی را در زمان مشخص خود بخورید و به برنامه عادی مصرف آن ادامه دهید.
موارد احتیاط مصرف سیپروهپتادین
قبل از مصرف، اگر به این دارو یا داروها حساسیت دارید، با پزشک یا داروساز مشورت کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که میتوانند منجر به ایجاد واکنشهای آلرژیک و مشکلات دیگر شوند.
قبل از استفاده از این قرص، سابقه بیماریهای خود را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید. به خصوص سوابقی همچون: مشکلات تنفسی (مانند آسم، آمفیزم)، فشار بالای چشم (چشم گلوکوم)، بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری کلیوی، تشنج، مشکلات معده و روده (مانند زخم، انسداد)، تیروئید پرکار (هیپرتیروئیدیسم)، مشکل در ادرار (به علت بزرگ شدن پروستات).
قرص چاقی سیپروهپتادین ممکن است موجب سرگیجه و خوابآلودگی شده و یا در بینایی، اختلال ایجاد کند. تا زمانی که تحت تاثیر این قرص هستید از رانندگی بپرهیزید.
قبل از انجام عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام داروهایی که استفاده میکنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع نمایید.
داروهای مایع ممکن است حاوی الکل و یا قند باشند. اگر دچار دیابت، بیماری کبد یا هر بیماری دیگری هستید که نیاز به محدود کردن یا پرهیز از این مواد در رژیم غذایی دارند، رعایت احتیاط توصیه میشود.
کودکان ممکن است نسبت به عوارض جانبی قرص چاقی سیپروهپتادین حساس باشند. این دارو به جای خواب آلودگی، اغلب باعث ایجاد هیجان در کودکان میشود.
سالمندان نیز ممکن است نسبت به عوارض جانبی قرص اشتها آور سیپروهپتادین، به خصوص خواب آلودگی، سرگیجه، یبوست، سردرگمی یا مشکل ادرار، حساستر باشند.
در دوران بارداری، از این قرص باید تنها در صورت نیاز شدید مصرف شود. در مورد خطرات و مزایای آن با پزشک خود صحبت کنید.
مشخص نیست که آیا این قرص به شیر مادر منتقل میشود یا خیر. پس بهتر است قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
به اندامی که همیشه آرزوش و داشتی برس
برای رسیدن به تناسب اندام، رژیم افزایش وزن سالم و ورزش بهترین راهه.
اگه میخوای هم وزن اضافی کن هم سالم باشی روی لینک زیر بزن

تداخلات دارویی قرص اشتها آور سیپروهپتادین
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر و یا خطر ابتلا به بیماریهای جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست.
فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده میکنید (از جمله داروهای تجویزی یا غیرتجویزی و محصولات گیاهی) تهیه کنید و آن را به پزشک و داروساز بدهید. بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید و دوز آنها را تغییر ندهید.
در صورت استفاده از داروهای زیر با پزشک مشورت کنید:
- داروهای ضد افسردگی یا ضد سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون)
- داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)
- شل کنندههای عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین)
- دیگر آنتی هیستامینها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین)
- هر نوع آنتی هیستامینی که روی پوست استعمال میشوند (مانند کرم، اسپری و پماد دیفن هیدرامین)
این دارو ممکن است با آزمایشات آزمایشگاهی خاص (از جمله آزمایش آلرژی پوست، تست متیراپون) تداخل و احتمالا نتایج کاذب ایجاد میکند. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاهی و تمام پزشکان شما میدانند که از این دارو استفاده میکنید.
نکات مهم در مصرف قرص اشتهاآور سیپروهپتادین
- در صورتی که دچار عوارض جانبی همچون توهم، تشنج، کبودی و خونریزی، تب و غیره شدید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
- مصرف قرص چاقی سیپروهپتادین با خواب آلودگی همراه است. توصیه میشود از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری بالا دارند (مانند رانندگی) پرهیز کنید.
- بیماران سالمند در برابر تاثیرات و عوارض جانبی این دارو حساستر هستند. بهتر است در طی مدت مصرف قرص چاقی سیپروهپتادین تحت مراقبت اطرافیان باشند.
- برای کاهش ناراحتیهای گوارشی، دارو را به همراه غذا مصرف کنید.
- مصرف قرص اشتها آور سیپروهپتادین برای نوزادان و شیرخواران توصیه نمیشود.
درمان بی اشتهایی
اولین قدم در درمان بیاشتهایی، تشخیص علت آن است. از دست دادن اشتها اغلب موقت و برگشتپذیر است. بیاشتهایی میتواند علل روانی مانند اضطراب، استرس و افسردگی داشته باشد که به آن بیاشتهایی عصبی میگویند. در این صورت استفاده از درمانهای روانشناسی ضرورت مییابد. بی اشتهایی در دختران بسیار شایعتر بوده و سبب ایجاد مشکلاتی مانند کاهش دمای بدن، مشکلات عروقی، نارسایی قلبی، پوکی استخوان، خستگی، ضعف و غش میشود.
درمان بیاشتهایی با قرص اشتهاآور
تا کنون هیچ دارویی جهت درمان قطعی بیاشتهایی تأیید نشده؛ تنها داروهای ضدافسردگی یا سایر داروهای روانپزشکی میتوانند در بهبود افسردگی و بهبود اضطراب و سایر مشکلات ذهنی که باعث بیاشتهایی میشوند، تاثیر بگذارند. در واقع این درمانها برای بیاشتهایی ناشی از افسردگی است.
نظرات شما
آرانی ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
من دوره ی مصرف یک ماهه داشتم . بشدت روی حافظه تاثیر میذاره اشتهارو موقتا زیاد میکنه ولی ب مرور زمان با افزایش دوز هم تاثیر چندانی نداره و بلکه ضرر داره . برای یه تغییر فیزیکی مناسب ،بستر یه تغییر روحی و روانی رو درونتون ایجاد کنین! ورزش و کلا فعالیت های سنگین و متوسط بدنی مهمترین کمک رو به درمان نشانه های افسردگی استرس و احساسات منفی میکنه .
کامران ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
اقایون توروخدا کمکم کنید اصلا اشتها ندارم به زور چندلقمه ناهارمیخورم دیگه تا اخر شبم گرسنه نمیشم. تصمیم گرفتم سیپروهپتادین بخورم که اشتهام بازبشه نظر شماچیه؟ممنون میشم جوابموبدید
کارشناس به اندام ۱۷ فروردین ۱۴۰۰
سلا دوست خوبم اول شما باید علت دقیق بی اشتهاییتون رو با مراجعه به دکتر و انجام آزمایش مشخص کنید
aya ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
سلام میدونم که شما این قرص رو به کسی تجویز نمیکنید 🙏🏻 اما سوال بنده این هست که با مصرف این قرص و افزایش اشتها چه مدت زمانی شاهد افزایش وزن هستیم؟ بیش از ٢ماه طول می کشه؟
کارشناس به اندام ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
دوست عزیز، به هر حال بعد از افزایش اشتها غذای بیشتری می خورید و احتمال اینکه در ماه چیزی بین 1 الی 3 کیلو افزایش وزن داشته باشید زیاده. البته این بستگی به وضعیت جسمی، میزان متابولیسم شما و فاکتورهای دیگه هم داره
Elnaz ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام من این قرص رو مصرف میکنم کلا با سر گیجه و بی حـوصلگی همراه هستم دلم میخاد فقط بخوابم...اصلانم اثری از افزایش وزن نداشت توصیه میکنم استفاده نکنین😑😑
کارشناس به اندام ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
الناز عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنهاد نمی کنیم. بهتره برای افزایش وزن با یک برنامه غذایی اصولی پیش برید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام رژیم افزایش وزن مراجعه کنید.
علی ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
سلام بعد از اینکه با مصرف قرص به وزن دلخواهمون رسیدیم چطور کمش کنیم چیکار باید کرد؟
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
علی عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنهاد نمی کنیم. ممکنه عوارض و برگشت وزن رو تجربه کنید.
لیلا ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
آیا این قرص خوب است یانه
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
لیلای عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنهاد نمی کنیم.
Rahaye ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
سلام من یه مدتی هست روزی نصف قرص سیپرو ۴. استفاده میکنم.تازگی ها کبودی زیر موستی در قسمت پا دارم .ممکن هست از عوارض این دارو باشه یا نه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید🙏
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
دوست عزیز، ممنه از عوارض قرص باشه. ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنها نمی کنیم
دنیز ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
من خیلی لاغر هستم و اشتها هم ندارم میخوام صورتم چاق بشه و تازه تصمیم دارم این قرص رو بخرم آیا بخرم یانه؟؟؟
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
دنیز عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنهاد نمی کنیم. بهتره با برنامه غذایی اصولی پیش برید.برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام رژیم افزایش وزن مراجعه کنید.
نازی ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
آیا این قرص برا تییروید کم کار مشکلی داره یا ن اخه این نوشته تیرویید پر کار؟؟
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
نازی عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنهاد نمی کنیم. بهتره با پزشکتون مشورت کنید.
iraj ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
من ۲سال پیش استفاده کردم به مدت ۱ماه بعدش که کنار گذاشتم خارش دست و پا و بدن گرفتم بخصوص دست و پا تا آرنج و زانو و ۲ساله دارم ۳روز الی ۴ روز یکبار از سیتریزین استفاده میکنم خارش جوریه که نمیشه قرض استفاده نکنم
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
دوست عزیز، ما هب هیچ وجه مصرف قرصی رو پیشنهاد نمی کنیم. تمام مطالب جهت بالا بردن آگاهی مخاطبان می باشد.
میثم ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سلام من هم لاغرم هم اشتها ندارم کارمم شیفتیه نمیتونم رژیم غذایی داشته باشم چون شبکاری برگردم یه وعده و دوتا میان وعده رو از دست میدم این قرص ممکنه کمکم کنه
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
میثم عزیز، شما میتونید با این شرایطتون هم رژیم داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر با شماره 02532143 تماس بگیرید.
سونا ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
سلام من چکار کنم ااااصلا اشتها ندارم خیلیم لاغرم دوساله ازدواج کردم میخام حامله بشم ولی چون ضعیفم ۶ ما هس تصمیم داریم ولی نمیشه فقط قرص اشتها میخورم خوبم الان ویتامین سی اهن زینک ویتامین های زیادیم میخورم ولی فاید نداره لطفا لطفا راهنمای کنید اگ با این ویتامینام رو یه اشتهام بخوره ضرر داره برام قبلن میخوردم قرص اشتها
کارشناس به اندام ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
سونای عزیز، بهتره با یک برنامه غذای اصولی پیش برید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام رژیم افزایش وزن مراجعه کنید.
Maryam ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام من لاغرم میخام ازاین قرص استفاده کنم چطوره میشه بهش اعتماد کرد؟
کارشناس به اندام ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
مریم عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرصی رو تایید و پیشنهاد نمی کنیم. بهتره با یک برنامه غذای یاصولی پیش برین. برای اطلاعات بیشتر روی صفحه ثبت نام رژیم کاهش وزن کلیک کنید.
روژین ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
قرص خوبیه اما من اصلا هیچ نتیجه ای ازش نگرفتم مث همیشه لاغرم
فرامرزی ۲۹ دی ۱۳۹۹
من سیپروهپتادین چند ماهه میخورم ایا عوارضی داره؟روزی یکی میخورم
کارشناس به اندام ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
دوست عزیز، عوارض این قرص در مقاله به صورت مفصل ذکر شده.
زهرا ۲۸ دی ۱۳۹۹
من این دارو رو اندازه یه هفته استفاده کردم هیچ چاقی در این اندامم نمیبینم باید چیکارکنم؟
کارشناس به اندام ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
دوست عزیز، این قرصها باید در موارد خاص و با نظارت پزشک مصرف بشن. درصورتیکه پزشک این قرص رو براتون تجویز کرده و نتیجه ای از اون نگرفتید، باید مجددا با پزشک خودتون مشورت کنید. پیشنهاد ما به شما، افزایش وزن با استفاده از رژیم چاقی هست که عوارضی هم برای بدن شما نداره. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.
ملیکا ۲۸ دی ۱۳۹۹
خوبه من راضی هستم من یه کم افسردگی دارم ایا خوبه ادامه دهم من روزی نصف قرص استفاده میکنم
کارشناس به اندام ۳۰ دی ۱۳۹۹
ملیکای عزیز، ما به هیچ وجه مصرف قرص را پیشنهاد نمی کنیم.
سیدفروغی ۲۳ دی ۱۳۹۹
منم استفاده کردم خوبه
سیدفروغی ۲۳ دی ۱۳۹۹
خوبه ولی زیادنبایداستفاده کنی
سارا ۱۷ دی ۱۳۹۹
خیلی خوبه من استفاده کردم ولی خیلی راضی هستم