انواع چاقی کدامند؟

انواع چاقی

تفاوت بین معنای پزشکی اضافه وزن و چاقی تنها در مقدار BMI است اما آیا چاقی انواع مختلفی دارد؟ این سوال دقیقا برای محققان نیز پیش آمده و اگر جواب آن ” بله ” باشد می توان به این نتیجه رسید که چرا برخی رویکردها به کاهش وزن برای بعضی افراد کار می کند و برای دیگران خیر.

انواع چاقی

 

تفاوت بین اضافه وزن و چاقی

همانطور که بالا گفته شد اگر تنها به تعریف ساده پزشکی از BMI بسنده کنیم می توان تفاوت اساسی اضافه وزن و چاقی را بیان کنیم. BMI با عدد 25.0 تا 29.9 را اضافه وزن می گویند. برای قرار گرفتن در دسته چاقی BMI یک بیمار باید 30.0 به بالا باشد ( BMI طبیعی چیزی حدود 18.5 و 24.9 است ).

BMI با مقدار 40 یا بالاتر معمولا به عنوان بیماری چاقی شناخته می شود و متخصصان برای بهبود وضعیت این افراد جراحی را پیشنهاد می کنند. در حالی که این دسته بندی ها بر اساس BMI انجام شده امروزه بسیاری از متخصصان به دنبال چیزی فراتر از BMI هستند تا چاقی را با آن تعریف کنند و روی چگونگی درمان آن تصمیم بگیرند.

 

آیا 59 نوع چاقی وجود دارد؟

متخصصان چاقی هر کدام انواع مختلفی را برای چاقی بر می شمارند اما یک چیز که همه آنها روی آن اتفاق نظر دارند این است که تنها یک نوع رژیم وجود ندارد. دکتر لی کاپلان متخصص چاقی سال 2016 اعلام کرد تا به حال 59 نوع چاقی را شناسایی کرده است. با توجه به اینکه بیش از 25 ژن مرتبط با چاقی شناسایی شده شاید جای تعجب نباشد که تا به حال این مقدار چاقی های متفاوت شناسایی شده باشد.

ژن FTO یکی از مشهورترین این ژن ها است که در سال های اخیر شناسایی شده و بیشترین ارتباط با چاقی را دارد اما مشخص شده که ژن های دیگر نیز در این موضوع ایفای نقش می کنند. همچنین یک ژن در رابطه با اختلال پرخوری نیز شناسایی شده است. پژوهشی در سال 2015 نشان داد حداقل شش نوع چاقی وجود دارد. در این پژوهش محققان به مطالعه سلامت یورکشایر بین سال های 2010 و 2012 استناد کردند.

پزشکان برای شرکت کنندگان در این پژوهش پرسشنامه هایی را ارسال می کردند و در تمام اطلاعاتی که از 27.806 نفر گرفته شد 4.144 نفر بر اساس تعریف پزشکی چاقی BMI  با مقدار 30 یا بالاتر از آن را داشتند.

در این پرسشنامه بر اساس سن، جنسیت، وضعیت اقتصادی، اجتماعی، قومیت و وضعیت سلامت سوالاتی پرسیده می شد. کیفیت زندگی مرتبط با سلامت نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین از شرکت کنندگان سوالاتی در مورد وضعیت سیگار کشیدن، فعالیت فیزیکی و مصرف الکل پرسیده شد. محققان از این اطلاعات استفاده کردند تا فرای BMI گروه هایی از افراد چاق که ویژگی های یکسانی داشتند بسازند. در راستای انجام این کار آنها به این نتیجه رسیدند که مدارک کافی برای تقسیم افراد با BMI بالای 30 به این شش گروه وجود دارد.

انواع چاقی

 

افراد دارای BMI بالای 30 چه کسانی هستند؟

  • مردانی که مصرف بالای الکل دارند
  • خانم های سالم و جوان
  • افراد مسن سالم
  • افراد مسنی که از نظر فیزیکی بیمارند اما شاد هستند
  • افراد میان سالم مضطرب و ناراحت
  • آنهایی که بدترین وضعیت سلامتی را دارند

برگزار کنندگان این تحقیق نهایتا به چه نتیجه ای رسیدند؟ اینکه افراد چاق را می توان در گروه های بسیاری قرار داد و در نظر گرفتن

تفاوت های این گروه ها با یکدیگر اهمیت دارد. در نظر گرفتن این گروه بندی برای افراد می تواند کمک کند راه های مناسب برای هر فرد را انتخاب کرد و حتی می تواند در سیاست های مقابله با چاقی نیز که در سطح جامعه اجرا می شود تاثیر گذار باشد.

توضیحات دکتر کرمانی را درباره ی انواع چاقی ببینید:

 

نیاز به رویکردی متفاوت برای کاهش وزن

اینگونه پژوهش ها نشان دادند وجود انواع مختلف چاقی می تواند به توسعه و پیشرفت راه ها و رویکردهای مختلف برای مقابله با چاقی کمک کند.

اگر شما هم دچار چاقی هستید شاید تا الان متوجه این مورد درباره خودتان شده باشید. برای مثال تا به حال چندین روش کاهش وزن را درباره خود امتحان کرده اید؟اگر شما هم مانند دیگران هستید یک یا چندین مورد از این روش ها توسط دوستان یا پزشک به شما توصیه شده و دلیلش هم این بوده که آن روش روی خودشان یا روی بیمارانشان جواب داده است اما متوجه می شوید که آن روش برایتان کارساز نیست حتی در صورتی که تمام تلاشتان را بکنید.

به جای اینکه ناراحت باشید و خجالت بکشید که چرا وزن کم نمی کنید این را بدانید که چاقی انواع بسیار متفاوتی دارد و چیزی که برای دوستتان کار کرده است شاید برای شما کار نتیجه ندهد. بنابراین اگر تمام تلاش خود را می کنید در عدم نتیجه گیری مقصر نیستید.

 

رویکرد دکتر کرمانی به کاهش وزن

در رژیم دکتر کرمانی رویکرد کاهش وزن بر اساس اطلاعاتی که بیمار به برنامه غذایی خود می دهد در نظر گرفته می شود. در بسیاری از رژیم های غذایی نوعی رژیم در اختیارتان قرار می گیرد بدون اینکه کوچکترین سوالی درباره وضعیتتان شود اما در رژیم دکتر کرمانی علاوه بر اطلاعات فیزیکی و BMI جزئیات بیشتری از جمله میزان سلامت افراد اینکه آیا قبلا هم وزن کم کرده اند یا خیر و حتی میزان فعالیتی که در طول روز دارند، مورد توجه قرار می گیرد. همچنین وجود بیماری های مزمن خود از مواردی است که نوع چاقی را در افراد مختلف تغییر می دهد بنابراین برنامه فردی با دیابت نوع 1  باید با فردی که دیابت ندارد متفاوت باشد.

یکی دیگر از خدماتی که رژیم دکتر کرمانی ارائه می دهد و خیلی می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند عدم ایجاد تغییر عمده در نوع غذاها است. رژیم غذایی دکتر کرمانی طی سال ها تجربه و تحقیق به این نتیجه رسیده است که نمی توان با تغییر دادن نوع غذای افراد انتظار داشت پایداری آنها در رژیم غذایی طولانی شود. بنابراین در رژیم خود از غذاهایی استفاده کرد که میان مردم متداول بود اما همه چیز به اینجا ختم نشد و در راستای بهبود این روش خدمتی به نام روز منو به برنامه غذایی اضافه شد.

در روز منو افراد می توانند هر روز غذاهایی را انتخاب کنند که دوست دارند در رژیمشان باشد و برنامه بر آن اساس لیست غذایی شان را می چیند. تحقیقات ما نشان داده بسیاری از افراد با این روش توانستند به سادگی چاقی خود را درمان کنند و علاوه بر آن عادات غذایی و سبک زندگی خود را نیز تغییر دهند، نگاهی کوتاه به صفحه رکوردداران رژیم دکتر کرمانی گویای تاثیرگذاری فوق العاده این روش است.

3/5 - (2 امتیاز)
    به اشتراک بگذارید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*