ارتباط بیماری لثه با آلزایمر؛ چگونه درمان لثه موجب کاهش آلزایمر می‌شود؟

شاید تا به حال در مورد ارتباط بیماری لثه با آلزایمر نشنیده باشید. به گزارش سلامت نیوز تصور دانشمندان بر این است که این باکتری ممکن است با افزایش التهاب، علائم آلزایمر را بدتر کند. درمان و پیشگیری از بیماری لثه ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند. Fusobacterium nucleatum (F. nucleatum) […]

ارتباط بیماری لثه با آلزایمر چیست؟
5 از 5

زمان مطالعه 7 دقیقه

تعداد بازدید 1061

تاریخ انتشار

شاید تا به حال در مورد ارتباط بیماری لثه با آلزایمر نشنیده باشید. به گزارش سلامت نیوز تصور دانشمندان بر این است که این باکتری ممکن است با افزایش التهاب، علائم آلزایمر را بدتر کند. درمان و پیشگیری از بیماری لثه ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند.

Fusobacterium nucleatum (F. nucleatum) یک باکتری رایج است که با بیماری‌های دهان مانند بیماری لثه، بوی بد دهان، آبسه و سرطان دهان مرتبط است. علاوه بر این، با انواع بیماری‌ها در سایر نقاط بدن از جمله سرطان‌ها، عفونت‌ها و شرایط التهابی مرتبط است. اخیراً، یک مطالعه منتشر شده در Frontiers in Aging Neuroscience نشان داده است که ممکن است با بیماری آلزایمر نیز مرتبط باشد.

انجمن آلزایمر بیماری آلزایمر را به عنوان شایع ترین علت زوال عقل توصیف می‌کند که حدود 60 تا 80 درصد از همه موارد را تشکیل می‌دهد. این یک بیماری پیشرونده بدون درمان است.

افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، از دست دادن تدریجی حافظه و شناخت را تجربه می‌کنند که در نهایت به اندازه ای شدید می‌شود که در عملکرد روزانه آنها اختلال ایجاد می‌کند. اعتقاد بر این است که ناشی از تجمع پروتئین‌های بتا آمیلوئید و تاو در مغز است که به سلول‌های عصبی آسیب می‌زند و آن ها را از بین می‌برد.

اگرچه ممکن است عجیب به نظر برسد که باکتری‌های موجود در دهان می‌توانند چنین تأثیرات گسترده‌ای داشته باشند، اما این یک واقعیت است که “دهان شما واقعاً دروازه ورود به بدن شما است.”

این باکتری باعث رشد غیر طبیعی سلول‌های میکروگلیال می‌شود. سلول‌های میکروگلیال سلول‌های ایمنی در مغز هستند که به طور معمول سلول‌های عصبی و عفونت‌های آسیب دیده را حذف می‌کنند. این رشد بیش از حد سلول‌های میکروگلیال باعث افزایش پاسخ التهابی می‌شود. محققان معتقدند که التهاب یا عفونت مزمن یک عامل کلیدی در کاهش شناختی است که با پیشرفت بیماری آلزایمر رخ می‌دهد.

پیامدهای بیماری آلزایمر چیست؟

محققان می‌گویند اگرچه تحقیقات ثابت نمی‌کند که بیماری‌های پریودنتال می‌تواند باعث بیماری آلزایمر شود، اما نشان می‌دهد که اگر بیماری لثه را به اندازه کافی درمان نکنید، ممکن است علائم بیماری آلزایمر را بدتر کنید. علاوه بر این، درمان بیماری لثه در مراحل اولیه آلزایمر می‌تواند به طور بالقوه پیشرفت آن را کاهش دهد.

گام بعدی در تحقیقات استفاده از یک microRNA خاص برای هدف قرار دادن علل اصلی آلزایمر از جمله تشکیل پلاک‌های آمیلوئید، رسوب پروتئین تاو و التهاب مغز خواهد بود. در واقع هدف یافتن یک رویکرد قوی و مؤثر «در یک حرکت» است که منجر به کشف استراتژی‌های درمانی مؤثر، ایمن و کارآمد برای بیماری آلزایمر می‌شود.

نکات ساده برای حفظ بهداشت دهان و دندان

بیماری لثه 47 درصد از آمریکایی‌های بالای 30 سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد، در حالی که آلزایمر در حال حاضر حدود 6.5 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با توجه به حجم رو به رشد این بیماری مردم اهمیت حفظ بهداشت دهان و دندان را برای حفظ سلامت شناختی و کلی جدی بگیرند.

پروفسور و معاون تحقیقات و سلامت جامعه در دانشکده پزشکی دندانپزشکی Woody L. Hunt، مرکز علوم بهداشتی دانشگاه فناوری تگزاس در ال پاسو، گفت که داشتن یک روال بهداشت دهان و دندان “ساختار یافته و کوشا” شامل موارد زیر است:

  • دندان های خود را دو بار در روز، ترجیحا بعد از غذا مسواک بزنید. این به معنای بعد از صبحانه و آخرین چیزی است که قبل از رفتن به رختخواب است. مسواک زدن بعد از ناهار نیز کمک می کند.
  • از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. طبق گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) این به جلوگیری از پوسیدگی کمک می کند.
  • از محصولات حاوی تنباکو اجتناب کنید چرا که می توانند خطر التهاب و بیماری لثه را افزایش دهند.
  • حداقل سالی یک بار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید. معاینات منظم به تشخیص زودهنگام مشکلات کمک می‌کند، زمانی که درمان آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر است.
  • استفاده از دهانشویه یا سایر وسایل کمکی بهداشتی دهان و دندان توصیه شده است.
  • برخی از سرطان ها، زایمان های زودرس، سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی و دیابت با بهداشت نامناسب دهان مرتبط هستند.

به ویژه در مورد دیابت شواهد خوبی وجود دارد مبنی بر اینکه افرادی که بیماری لثه درمان نشده دارند، به احتمال زیاد قادر به کنترل این بیماری نیستند.

5 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*