ارتباط قد با بیماری ها؛ بیماری‌های قلبی در کوتاه قدها بیشتر است!

شاید تا به حال در مورد ارتباط قد با بیماری ها نشنیده باشید. اما جالب است بدانید که محققان در بررسی‌های طولانی‌مدت خود دریافتند، قد افراد یکی از عوامل بالقوه ابتلای آنها به برخی بیماری‌های خاص است به نقل از خبرآنلاین سال‌هاست دانشمندان قد افراد را عامل خطری در ابتلا به برخی بیماری‌های خاص فرض […]

بیماری‌های قلبی در کوتاه قدها بیشتر است!
5 از 5

زمان مطالعه 5 دقیقه

تعداد بازدید 1110

تاریخ انتشار

شاید تا به حال در مورد ارتباط قد با بیماری ها نشنیده باشید. اما جالب است بدانید که محققان در بررسی‌های طولانی‌مدت خود دریافتند، قد افراد یکی از عوامل بالقوه ابتلای آنها به برخی بیماری‌های خاص است

به نقل از خبرآنلاین سال‌هاست دانشمندان قد افراد را عامل خطری در ابتلا به برخی بیماری‌های خاص فرض کرده و این احتمال را بررسی کرده‌اند. البته در گذشته برخی از محققان نشان داده بودند که افراد قدبلند بیش از دیگران در خطر ابتلا به بیماری‌هایی چون آلزایمر و نارحتی‌های قلبی هستند و افراد قدکوتاه بیشتر به بیماری‌هایی چون دیابت نوع۲ مبتلا می‌شوند. ولی در این بررسی‌ها کاملا مشخص نشده بود که قد افراد عامل اصلی این بیماری‌ها بوده است یا عواملی دیگر مانند تغذیه و عوامل محیطی در این امر دخیل بوده‌اند.

اخیرا یک تیم تحقیقاتی در ایالات متحده، به این شواهد دست یافته‌اند که قد افراد، آنها را مستعد ابتلا به برخی از بیماری‌ها می‌کند. این محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که بیماری‌هایی همچون نوروپاتی محیطی و زخم‌های پا با قد فرد دارای ارتباط مستقیم است.

این محققان داده‌های ژنتیکی و قد بیش از ۲۰۰ هزار بزرگسال سفیدپوست و بیش از ۵۰ هزار بزرگسال سیاهپوست را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که قد افراد با بیش از ۱۰۰ ویژگی بالینی، از جمله چندین مشکل حاد پزشکی، مرتبط است. به‌طور مثال، بین افراد قدبلندتر و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های نوروپاتی محیطی، زخم در پا و اختلالات گردش خون وریدی ارتباطی وجود دارد.

اهمیت قد افراد

محققان در پاسخ به این پرسش که قد واقعا چه ارتباطی با خطر ابتلا به بیماری دارد، می‌گویند که این ارتباط حاصل فرآیندهای بیولوژیکی است که با رشد/قد و فیزیولوژی افراد مشترک هستند. البته در مواردی هم این ارتباط یا مکانیسم ابتلا به بیماری با قد فرد، ناشی از اثرات فیزیکی قدِ بلند است. مثلا، در ارتباط بین قدِ بلند و اختلالات مزمن گردش خون وریدی اندام تحتانی می‌تواند به فاصله فیزیکی و فشار دینامیکی متفاوت در سیستم گردش خون وریدی مرتبط باشد. یا بیماری نوروپاتی محیطی می‌تواند به دلیل طول اعصاب محیطی به وجود آید. این اعصاب در افراد قدبلند، بلند و مستعد جراحت و صدمه‌دیدن است.
محققان بر این باورند که می‌توان هنگام ارزیابی خطر بیماری‌ها، قد افراد را هم در نظر گرفت. مثلا راهکارهای پیشگیری از بیماری‌هایی که به قد افراد مرتبط هستند را به آنها گوشزد و تا حدی تشخیص بیماری‌ها را شخصی‌سازی کرد.

البته اینکه هنگام تشخیص بیماری بتوان عامل قد را هم در نظر گرفت، به بررسی‌های بیشتری نیاز است و محققان قصد دارند در این مورد بررسی‌های بیشتری انجام دهند.

منبع: +

5 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*