
درباره لاغری با رژیم فستینگ چه میدانید؟ آیا میدانید رژیم فستینگ چیست؟ رژیم فستینگ روشی برای کاهش وزن است که در آن فرد چرخهای از دو دوره روزهداری و غذا خوردن را میگذراند. اگر این کار را درست انجام دهید، سوخت و سازتان افزایش پیدا خواهد کرد. حالا این سوال پیش میآید که چگونه رژیم فستینگ یا رژیم روزهداری را دنبال کنیم؟ بهترین روش، برنامهریزی مناسب برای وعدهها و استفاده از غذاهایی با بالاترین مقدار مواد مغذی است. ریشه این نوع رژیم به روزهداری سنتی برمیگردد که برای بهبود سلامت بدن یا مزایای عرفانی از آن استفاده میشد. روزهداری در حالت عادی مستلزم این است که در طول روز به مدت چندین ساعت نه مایعاتی بنوشید و نه غذایی بخورید و این عمل تا یک ماه ادامه پیدا کند.رژیم
- فستینگ چیست؟
- انواع رژیم فستینگ یا رژیم روزهداری کدام است؟
- غذاهای مجاز
- غذاهای غیرمجاز هنگام فستینگ
- تحقیقات درباره رژیم فستینگ چه میگویند؟
- فواید لاغری با رژیم فستینگ چیست؟
- عوارض و مشکلات لاغری با رژیم فستینگ
- رژیم فستینگ چند روزه است؟
- با رژیم فستینگ چند کیلو وزن کم میکنیم؟
- بهترین زمان برای رژیم فستینگ چه زمانی است؟
- بهترین کاندیدای رژیم فستینگ، چه کسانی هستند؟
- چه افرادی نمیتوانند رژیم فستینگ یا رژیم روزه داری بگیرند؟
فستینگ چیست؟
رژیم فستینگ یک برنامه غذایی است که طی یک برنامه منظم بین خوردن و نخوردن غذا جابهجا میشود. تحقیقات نشان میدهد این رژیم راهی مفید برای کنترل وزن، پیشگیری یا حتی معکوسکردن برخیاز انواع بیماریها است. شاید یکی از وسوسهانگیزترین مزایای رژیم فستینگ این باشد که وقتی بسیاری از رژیمهای غذایی بر این موضوع تمرکز میکنند که چه چیزی بخوریم؟ یا نخوریم؟ روزهداری متناوب چنین اصراری ندارد! اما آیا این یک پاداش است یا یک ایراد؟! برای پاسخ به این سوال نیاز به تحقیقات بیشتری است.
در رژیم روزهداری متناوب، غذا فقط در یک زمان خاص خورده میشود و اساس آن حول این محور است که رژیمگرفتن برای ساعات معینی در روز یا خوردن فقط یک وعده غذایی در دو روز هفته میتواند به چربیسوزی بدن کمک کند. یک عصبشناس به مدت 25 سال روزه متناوب را مورد مطالعه قرار داده است. او میگوید که بدن ما طوری تکامل یافته که میتواند ساعتها یا حتی چند روز یا بیشتر بدون غذا بماند. در دوران ماقبل تاریخ نیز قبل از اینکه انسانها کشاورزی را بیاموزند، شکارچیان و جمعکنندگانی بودند که برای زنده ماندن بهمدت طولانی بدون غذا تربیت میشدند. شاید بههمین دلیل تا50 سال پیش، حفظ وزن سالم آسانتر بود. چون مردم زودتر به رختخواب میرفتند و از خوردن دست میکشیدند و فعالیت بیشتری داشتند. در جهان کنونی، تلویزیون، اینترنت و سایر سرگرمیها به صورت 24 ساعته در دسترس هستند و ساعتهای بیشتر بیداری، باعث افزایش میل به خوردن شده است. ازسویدیگر، کالری اضافی و فعالیت کمتر میتواند بهمعنای افزایش خطر چاقی، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سایر بیماریها باشد. مطالعات علمی نشان میدهد رژیم غذایی فستینگ ممکن است به معکوسکردن این روند کمک کند.
اگه میخواید بدونید رژیم فستینگ چطوری باعث کاهش وزن میشه، این ویدئوی دکتر کرمانی رو از دست ندید:
انواع رژیم فستینگ یا رژیم روزهداری کدام است؟
شایعترین متدهای این نوع رژیم، روزهداری در روزهای مختلف، روزهای پیوسته با تناوب خاص در هفته و یا در طول مدت زمانی خاص است. انواع رژیم روزهداری را در ادامه بررسی میکنیم.
روزه داری در روزهای متناوب
با این روش در روزهایی از هفته محدودیت غذایی وجود ندارد. ولی بعضی روزها شامل یک وعده غذاست و آن وعده ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را شامل میشود. مثلا دوشنبه، چهارشنبه و جمعه را باید روزه بگیرید و در بقیه روزهای هفته هیچگونه محدودیتی در خوردن غذا ندارید.
روزه در کل روز
در این نوع رژیم فستینگ یک یا دو روز در هفته روزه هستید و یا ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را دریافت میکنید. در روزهای دیگر هفته هیچگونه محدودیت غذایی نخواهید داشت. به طور مثال یک یا دو روز در هفته را ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری دریافت خواهید کرد و روزهای دیگر محدودیتی ندارید.
غذا خوردن در یک محدوده زمانی
در این رژیم، هر روز یک برنامه غذایی را دنبال خواهید کرد. بعد از به اتمام رسیدن این زمان دیگر نباید غذایی خورده شود. مثلا از ساعت ۸ صبح تا ۳ بعد از ظهر را میتوانید غذا بخورید و در باقی روز اجازه خوردن غذا را ندارید. درست مانند روزه در ماه رمضان.
غذاهای مجاز
تحقیقات نشان میدهد روزهداری متناوب با کاهش وزن، بهبود کلسترول و کاهش التهاب بدن مرتبط است. طبق مطالعهای که در سال 2019 در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، آزمایشهای بالینی نشان دادهاند رژیم فستینگ برای سلامتی و پیشگیری از چاقی، سرطانها، بیماریهای قلبی – عروقی و اختلالات عصبی فواید زیادی دارد. اما باید توجه داشت رعایت اصول در این رژیم حتی ممکن است مهمتر از سایر رژیمها باشند، زیرا افراد برای مدت طولانیتری بدون غذا میمانند که همین موضوع میتواند منجر به پرخوری شود. اصولی که باید به آنها پایبند بود، به شرح زیر هستند:
- بیشتر اوقات از غذاهای کمفرآوری شده استفاده کنید.
- تعادل پروتئین بدون چربی، سبزیجات، میوهها، کربوهیدراتهای هوشمند و چربیهای سالم را رعایت کنید.
- غذاهای خوشطعم و لذیذ با کالری نه چندان زیاد بپزید تا از آنها لذت ببرید.
- وعدههای غذایی خود را به آرامی و با هوشیاری بخورید تا زمانی که سیر شوید.
- رژیمهای فستینگ فهرست غذایی خاصی ندارند. بااینحال، انواع خاصی از غذاها وجود دارد که بهتر است مصرف کنید و از انواع دیگر غذاها اجتناب کنید.
در ادامه غذاهای مهم و مجاز برای مصرف در رژیم روزهداری متناوب شرح داده شده است:
پروتئین بدون چربی
مصرف پروتئین بدون چربی باعث میشود افراد بهمدت بیشتری نسبتبه مصرف سایر غذاها احساس سیری داشته باشد و به حفظ یا ساخت عضله نیز کمک میکند. پنج منبع پروتئین بدون چربی و سالم عبارتند از:
- سینه مرغ
- ماست یونانی ساده
- لوبیا، نخود و عدس
- ماهی و صدف
- توفو و تمپه

مصرف پروتئین بدون چربی باعث میشود افراد بهمدت بیشتری احساس سیری داشته باشند.
میوههای مفید
مانند هر رژیم غذایی دیگر، مصرف غذاهای بسیار مغذی در هنگام رژیم فستینگ نیز مهم است. میوهها و سبزیجات بهطور معمول مملو از ویتامینها، موادمعدنی، فیتونوترینتها (مواد مغذی گیاهی) و فیبر هستند. این ویتامینها و موادمغذی میتوانند به کاهش سطح کلسترول، کنترل سطح قند خون و حفظ سلامت روده کمک کنند و علاوهبراین، میوهها و سبزیجات عموما جزو موادغذایی کمکالری هستند. دستورالعمل رژیم غذایی 2015-2020 ایالات متحده آمریکا توصیه میکند برای یک رژیم غذایی 2000 کالری در روز، اکثر مردم باید روزانه در حدود 2 فنجان میوه مصرف کنند. برخیاز میوههای سالم برای مصرف در رژیم روزهداری متناوب بهصورت زیر هستند:
- سیب
- زردآلو
- بلوبری
- تمشک
- گیلاس
- هلو
- گلابی
- آلو
- پرتقال
- هندوانه
سبزیجات مفید
سبزیجات میتوانند بخش مهمی از رژیم غذایی فستینگ باشند. تحقیقات نشان میدهد رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگدار ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع 2، سرطان و زوالشناختی (آلزایمر و…) را کاهش دهد. دستورالعمل رژیم غذایی 2015-2020 ایالات متحده آمریکا توصیه میکند در یک رژیم غذایی 2000 کالری در روز، اکثر مردم باید روزانه 2.5 فنجان سبزیجات مصرف کنند. برخیاز سبزیجات که مصرف آنها بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متناوب سالم مفید است، بهشرح زیر هستند:
- کلمپیچ
- اسفناج
- جعفری
- کلمها
- کولارد
- آرگولا

سبزیجاتی مثل کولارد، میتوانند بخش مهمی از رژیم غذایی فستینگ باشند.
غذاهای غیرمجاز هنگام فستینگ
غذاهای خاصی نیز وجود دارند که مصرف آنها در رژیم روزهداری متناوب مفید و مجاز نیست. این غذاها شامل غذاهای پرکالری و حاوی مقادیر زیادی قند، چربی و نمک هستند. آنها علاوهبراینکه قدرت سیرکنندگی بالایی ندارند، حتی در برخی موارد (مانند شیرینیها) ممکن است بیشتر باعث گرسنگی شوند. علاوهبراین، غذاهای پرکالری و چرب موادمغذی کمی دارند. برای حفظ یک رژیم غذایی فستینگ سالم، لازم است از مصرف موادغذایی زیر اجتناب شود:
- چیپس
- اسنک
- پاپ کورن
- پفک
- فست فودها
- تهدیگ یا تهچین چرب
همچنین باید از غذاهایی که قند اضافه دارند نیز پرهیز شود. قندی که در غذاها و نوشیدنیهای فرآوریشده وجود دارد، فاقد موادمغذی بوده و حاوی کالریهای شیرین و پوچ است که مصرف آن در رژیم فستینگ تایید نمیشود. این قندها بهسرعت متابولیزه شده و باعث گرسنگی میشوند. در رژیم غذایی فستینگ، باید از مصرف غذاهای قندی زیر پرهیز شود:
- بیسکویتها
- آبنبات
- نبات و شکر
- کیک و کلوچه
- خامه شیرین
- سس باربیکیو و سس کچاپ
- آبمیوههای صنعتی
- نوشابهها
- غلات قندی و گرانولاها
- هرنوع چربی غیراشباع
تحقیقات درباره رژیم فستینگ چه میگویند؟
محدود کردن کالری دریافتی در حیوانات سبب افزایش طول عمر و تحمل انواع استرسهای متابولیک میشود. این پژوهشها بیشتر در حیوانات انجام شده و در انسانها صدق نمیکند. یکی از نگرانیها درباره رژیم روزهداری متناوب این است که رژیم گیرندگان در روزهایی که محدودیت غذایی ندارند، پرخوری میکنند و کالری سوزانده شده در طول روزهداری جبران میشود. پژوهشها در مقایسه رژیم روزهداری با دیگر روشهای لاغری این مورد را تایید نکردند.
اما طرفداران رژیم فستینگ معتقدند استرس ناشی از محدود کردن کالری دریافتی سبب واکنش ایمنی در بدن میشود. این واکنشها ترمیم سلولها و تغییرات مثبت متابولیک مثل کاهش چربی خون، کاهش کلسترول بد، کاهش فشار خون، وزن و قند خون را به دنبال دارند. دیگر پژوهشها نیز نشان دادهاند که روزهداری متناوب یا رژیم فستینگ از رژیمهای کم کالری مفید برای کاهش وزن است.

طرفداران رژیم فستینگ معتقدند استرس ناشی از محدود کردن کالری دریافتی سبب واکنش ایمنی در بدن میشود.
فواید لاغری با رژیم فستینگ چیست؟
رژیمهای غذایی بسیار کم کالری و طولانی مدت سبب ایجاد تغییرات فیزیکی بدن، کم شدن کالری و در نتیجه کاهش وزن میشوند. در روزهداری متناوب بدن به دریافت کالری کم و غذا خوردن عادت میکند. رژیم فستینگ روی باکتریهای خوب روده تاثیر مثبت دارد و همچنین باعث افزایش هورمون آدیپونکتین در بدن میشود که از موارد کلیدی در چربی سوزی به حساب میآید. این رژیم سبب پیشرفت بدن در آب کردن چربیها و وزن نیز خواهد شد.
رژیم فستینگ بیماریهایی نظیر فشار خون و سطح بالای کلسترول را کنترل و به بهبود سلامت بدن کمک میکند. به علاوه افرادی که در طول رژیمهای دیگر دچار استپ وزن میشوند را از این وضعیت خارج میکند. دیگر فواید رژیم روزه داری متناوب شامل مواد زیر است:
افزایش کالری سوزی طبیعی بدن
وقتی چیزی نمیخورید بدن وارد حالت روزه میشود تا جایی که شروع به چربی سوزی میکند. این یعنی بدون انجام کاری (به جز دراز کشیدن در رختخواب و نفس کشیدن) بدنتان در حال سوزاندن کالری چربیهاست. همان دقیقهای که از خواب بیدار میشوید و اولین غذایی که میخورید، بدن شروع به تولید انسولین میکند. انسولین هورمونی برای ذخیره سازی چربی است. بنابراین حالت روزه داری که در آن قرار داشتید از بین میرود. با روزه داری متناوب میتوانید این مرحله را برای چند ساعت بیشتر نگه دارید، بنابراین چربی بیشتری خواهید سوزاند.
کنترل اشتها
از آنجا که بدن بسیار تطبیق پذیر است، خود را با روتین روزه داری هماهنگ میکند. همین که این اتفاق رخ دهد کنترلتان روی اشتها و پیشگیری از هوسهای غذایی بهتر میشود. بدن به خود میآموزد که چگونه با استفاده از چربیهای خود بهتر کار کرده و از آنها به عنوان منبع دیگری از انرژی استفاده کند.
تثبیت سطح انرژی
به محض این که بدنتان موفق شد بیشتر از چربیها به عنوان سوخت دوم استفاده کند، انرژیتان در طول روز ثبات بیشتری پیدا خواهد کرد. داشتن سطح انرژی ثابت کلید اراده برای جلوگیری از هوسهای غذایی و پرخوریهای بیمورد است.
افزایش قابلیت بدن برای ترمیم و سمزدایی
فرآیند گوارش غذا بیشترین توجه و انرژی بدن را معطوف به خودش میکند. وقتی مرتب در حال خوردن و گوارش غذا باشید، بدنتان زمان و انرژی لازم را برای نگهداری و ترمیم، کم میآورد. وقتی روزه میگیرید به بدنتان این فرصت را میدهید که روی دیگر فرآیندها تمرکز کند. یعنی با رژیم فستینگ، تولید هورمونهای رشد انسان میتواند افزایش پیدا کند. بدنی که سالم باشد و به درستی کار کند، کاهش یا تثبیت وزن سالم برایش سادهتر خواهد شد.
با رژیم فستینگ حسابی وزن کم کن

عوارض و مشکلات لاغری با رژیم فستینگ
دنبال کردن این نوع الگوی غذایی برای کسی که در روز تعداد وعده و میان وعدههای زیادی میخورد، دشوار است. همچنین ممکن است برای کسانی که مشکل خاصی دارند و یا باید هر چند ساعت یک بار غذایی بخورند تا انرژی لازم برای سوخت و ساز را داشته باشد، مانند افراد مبتلا به دیابت، مشکلساز باشد.
قرار گرفتن در دورههای طولانی مدت روزه داری، محدودیت غذایی و بازگشت به غذا ممکن است فرد را به سمت غذاهای ناسالم بکشاند و به پرخوری تشویق کند.
اکثر کسانی که رژیم فستینگ را انتخاب میکنند، بدون هیچ مشکلی میتوانند به رژیم خود پایبند باشند و درگیر عوارض جانبی آن نمیشوند. با این حال کسانی نیز هستند که با عوارض جانبی رژیم فستینگ، به خصوص در ابتدای دوره، رو به رو میشوند. به صورت کلی در رژیم فستینگ افراد ممکن است دچار بی حالی و ضعف شدید شوند. این علائم نشان میدهد که فرد باید فورا رژیم را بشکند و چیزی میل کند. خوشبختانه این موارد کم پیش میآید. با این حال بهتر است با عوارض رژیم روزه داری متناوب آشنا باشید و راه حلها را برای رفع این عوارض بدانید:
گرسنگی
احساس گرسنگی، متداولترین عارضه جانبی لاغری با رژیم روزه داری است. کلید رفع این مشکل آن است که تشخیص دهیم در چه مواقعی گرسنگی ما خفیف است و میتوانیم آن را نادیده بگیریم. این گرسنگی برای مدت کوتاهی حس میشود و بعد با نادیده گرفتن از بین میرود.
ضعف و بیحالی
بعضی از افراد در طول روزه داری احساس ضعف میکنند. کسانی که شغلی با فعالیت فیزیکی بالا دارند ممکن است احساس ضعف و بیحالی شدیدتری داشته باشند. خوردن آب همراه با نمک و هیدراته نگه داشتن بدن به رفع این مشکل کمک میکند.
سردرد
داشتن سردرد و سرگیجه خفیف همراه با احساس ضعف، عادی است و با خوردن آب و نمک کافی رفع میشود. اما سردرد و سرگیجه شدید معمول نیست و نشان میدهد که باید روزه خود را بشکنید.
سرگیجه
بعضی از افراد ممکن است در هنگام روزهداری احساس کنند هوشیاری همیشگی را ندارند و گیج هستند. هوشیاری خفیف عادی است، اما نباید به آشفتگی کامل منجر شود.
یبوست
منطقیست زمانی که کمتر غذا میخورید، گوارش کمتری داشته باشید. کمتر شدن دفعات مراجعه به دستشویی در لاغری با رژیم فستینگ عادی است و به این معنی نیست که به یبوست مبتلا شدهاید.
سوزش سردل و معده
ممکن است با شروع رژیم فستینگ سوزش معده داشته باشید. امتحان کردن رژیم روزهداری متناوب به شما کمک میکند تا بفهمید آیا با این رژیم سوزش معده را تجربه خواهید کرد یا نه.
افزایش قند خون
با اینکه رژیم روزه داری متناوب به کاهش قند خون کمک میکند، ممکن است قند خون ناشتای بعضی از افراد را بالا ببرد.
سندرم تغذیه مجدد
سندرم تغذیه مجدد، یک بیماری بسیار نادر اما خطرناک است. این بیماری میتواند پس از روزهداری طولانی مدت در افراد کم وزن یا مبتلا به سوءتغذیه رخ دهد. این افراد ممکن است در حین تغذیه مجدد، تغییرات کشندهای در مایعات و الکترولیتها تجربه کنند. اکثر کسانی که لاغری با فستینگ را تجربه میکنند، لازم نیست نگران این مسئله باشند و آن را تجربه نخواهند کرد. این مورد یکی از علل منع روزه داری برای افراد کم وزن یا مبتلا به سوءتغذیه است.
رژیم فستینگ چند روزه است؟
رژیم فستینگ انواع مختلفی دارد. در برخیاز آنها 12 یا 24 ساعت و در برخی دیگر دو یا چند روز در هفته را باید از غذاخوردن صرفنظر کرد. بااینوجود، روزهای فستینگ نباید پشتسرهم باشند و باید حداقل 1 روز استراحت بین آنها وجود داشته باشد. در روزهای روزهداری نیز میتوان غذا خورد، اما نه زیاد! در این رژیم، زنان روزانه 500 کالری و مردان 600 کالری باید دریافت کنند. اما بسته به سن، جنسیت و میزان فعالیت هر فرد، ممکن است به سه یا چهار برابر بیشتر کالری نیاز باشد. این رژیم افراد را تشویق میکند در روزهای فستینگ، طی دو وعده غذایی کوچک به همراه چند میانوعده از پروتئین بدون چربی، سبزیجات و میوهها مصرف کنند. نوشیدن مقدار زیادی آب یا نوشیدنیهای بدون کالری مانند چای و قهوه (بدون شیر یا شکر) یا دمنوشها مانعی ندارد. رژیم فستینگ نوشیدن الکل را در روزهای روزهداری بهشدت منع میکند. میزان ادامهدادن فستینگ، بستگی به تمایل خود فرد یا هدف او برای رسیدن به وزن مشخص دارد. اما با کمال تعجب، یک تیم تحقیقاتی که این رژیم غذایی را مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند مردم در روزهای تعطیل (روزهای مجاز به غذاخوردن) از غذای خود لذت نمیبرند! و این یکی از معایب رژیم غذایی فستینگ است.
با رژیم فستینگ چند کیلو وزن کم میکنیم؟
رژیم غذایی فستینگ میتواند باعث کاهش وزن درحدود 250 تا 750 گرم در هفته شود.
بهترین زمان برای رژیم فستینگ چه زمانی است؟
برخی افراد، رژیم فستینگ خود را از صبحانه تا صبحانه یا ناهار تا ناهار یکروزه انتخاب میکنند. اما اینکه کدام بازه زمانی بهتر عمل میکند، به سیستم بدن فرد بستگی دارد. همچنین، یک فستینگ کامل 24 ساعته یک روز درمیان ممکن است برای بسیاری از افراد دشوار باشد. بنابراین معمولاً برای مبتدیان توصیه نمیشود. در سایر رژیمهای فستینگ نیز اولویتِ زمانی با ترجیحات و برنامهریزیهای خود فرد است.
رژیم فستینگ به انواع مختلفی تقسیم میشود، اما در تمام آنها نوعی روزهداری برای رسیدن به وزن مناسب رعایت میشود. برخی غذاهای مجاز در این رژیم، شامل پروتئین بدون چربی، میوهها و سبزیجات هستند. غذاهای غیرمجاز نیز مانند اغلب رژیمها، شامل غذاهای پرکالری و سرشار از قند و چربی مانند فستفودها، شیرینیها، چیپس، پفک، نوشابهها و آبمیوههای صنعتی است. در رژیم روزهداری متناوب، هر فرد میتواند درحدود 250 تا 750 گرم وزن در هر روز کم کند و البته این رژیم برای افراد مبتلا به دیابت یا ورزشکاران استقامتی مناسب نیست. رژیم غذایی فستینگ برای افرادی که برنامه کاری شلوغ دارند یا از سایر رژیمها خسته شدهاند، راه مناسبی است. تداوم آن نیز بستگی به ترجیحات خود فرد داشته و در این مورد محدودیتی ندارد.
بهترین کاندیدای رژیم فستینگ، چه کسانی هستند؟
رژیم فستینگ برای افراد زیر مناسب است:
رژیم فستینگ برای افرادی که یک برنامه کاری شلوغ دارند
زمانی که برنامه کاری شلوغ باشد، مصرف غذا در هر دو تا سه ساعت کار آسانی نیست و حتی ممکن است مستلزم برنامهریزی زیاد و آمادهسازی مواد غذایی از قبل باشد. افرادی که مکرراً برای کار مجبور به سفر یا شرکت در رویدادهای اجتماعی هستند، میتوانند از رژیم فستینگ استفاده کنند. روزهداری متناوب میتواند این امکان را فراهم کند که افراد وزن کم کنند و درعینحال، انعطاف بیشتری برای انتخاب غذاها در روزهایی که درگیر سفر، سرگرمی، یا داشتن تعهدات دیگر هستند، داشته باشند.
رژیم فستینگ برای افرادی که از سایر رژیمهای غذایی خسته شدهاند
افرادی که برنامههای کاهش وزن دیگری را امتحان کرده و برای موفقیت تلاش نموده یا وزن از دست داده شده را دوباره به دست آوردهاند، ممکن است از نظر روانشناختی نیاز به امتحان یک رویکرد جدید داشته باشند. رژیم فستینگ میتواند یک راه جدید برای تجدید کاهش وزن و دستیابی به هدف لاغری باشد. بااینوجود، باید توجه داشت که رژیمهای فستینگ برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2، مادران شیرده یا زنان باردار مناسب نیستند. همچنین، این رژیمها برای افرادی که برای ورزشهای استقامتی، مانند ماراتن تمرین میکنند نیز انتخاب مناسبی نیست. این افراد هرگز نباید بدون صحبت با پزشک برنامه فستینگ را شروع کنند و باید تحت نظارت متخصص تغذیه یا پزشک، کاهش وزن داشته باشند.
چه افرادی نمیتوانند رژیم فستینگ یا رژیم روزه داری بگیرند؟
افراد مبتلا به مشکلات زیر نمیتوانند رژیم فستینگ را دنبال کنند:
- دیابت؛
- اختلال در خوردن مانند بولیمیا که شامل آسیب رساندن به خود میشود؛
- استفاده از داروهایی که نیاز به خوردن غذا دارند؛
- افرادی که در سن رشد هستند؛
- خانمهای باردار و شیرده؛
حالا که متوجه شدید رژیم فستینگ چیست میتوانید در ماه رمضان از این رژیم پیروی کنید. رژیم فستینگ یا همان رژیم روزه داری متناوب برای کاهش وزن و کاهش اشتها مفید است. همانطور که گفته شد نتیجه به دست آمده از مقایسهی رژیم فستینگ و دیگر رژیمها با یکدیگر فرق چندانی ندارد. به یاد داشته باشید که قبل از شروع لاغری با رژیم فستینگ حتما در مورد آن با پزشک خود مشورت کنید. اگر جزء آن دسته از کسانی هستید که به دلیل بیماری خاص نمیتوانند برای مدت طولانی چیزی نخورند و یا روزه بگیرند، رژیم فستینگ برای شما انتخاب مناسبی نیست.
این مطالب را از دست ندهید ...- انواع رژیم فستینگ چیست و کدام یک بهتر است؟
- رژیم فستینگ چطور باعث کاهش وزن می شه؟
- رژیم فستینگ در بدنسازی چه مزایا و عوارضی دارد؟
- عوارض رژیم فستینگ و مضرات آن برای بدن چیست؟
- رژیم کتو فستینگ و تاثیر فوقالعادهی آن در کاهش وزن
- رژیم فستینگ در شیردهی مجاز است یا نه؟
- رژیم فستینگ یا روزهداری متناوب چیست + روش لاغری با رژیم فستینگ
نظرات شما
امیرعلی ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم تو این رژیم روزه داری چند ساعت باید روزه داری کنیم و چه زمان افطار کنیم؟
کارشناس به اندام ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز توی این رژیم شما مجاز هستید که ۸ ساعت غذاهایی رو که براتون مشخص شده بخورید و ۱۶ ساعت فقط مجاز هستید که نوشیدنیهای بدون قند بخورید
علی ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
سلام من الان یه هفته هست این رژیموانتخاب کردم از۱۲شب چیزی نمیخورم تا ساعت ۴البته بجز آب و چای بدون قندبعداز ساعت ۴یه مشکلی دارم که فقط پرخوری میکنم آیا درسته
کارشناس به اندام ۲۹ فروردین ۱۴۰۰
سلا م دوست عزیز اصول رژيم فستینگ 16 به 8 هست نه اون تایمی که شما میگید
مبارکه خانم ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام. من 85 کیلو وزن دارم و 13 ساله هستم. ... بر اساس محاسبات تقریبا 35 کیلو اضافه وزن دارم... برای رژیم میتونم از این روش روزه داری استفاده کنم ؟ یعنی در روز فقط یک وعده بخورم .. در مطلب نوشتید افرادی که در سن رشد هستند این رئش رو انجام ندهند که آیا شامل من هم میشه؟؟ یعنی 13 دیگه از سن رشد گذشته درسته ؟ چه کنم لطفا بگید....
کارشناس به اندام ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
دوست عزیز، همونطور که در مقاله گفته شد این روش مناسب افراد در سن رشد نیست. بهتون پیشنها می کنیم از برنامه رژیم اصولی و بدون محدودیت استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر روی صفحه ثبت نام رژیم کاهش وزن کلیک کنید.
K** ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید من وزنم زیاد نیس ولی یه مدت دچار استپ وزنی شدم میتونم دوماه این رژیم رو داشته باشم اگه وزن کم کنم بعد این دوماه وزنم برنمیگرده
کارشناس به اندام ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
دوست عزیز، بله میتونید از این روش برای خارج شدن از استپ وزنی استفاده کنید.
Sara ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام میخواستم بدونم در رژیم فستینگ مجاز به دریافت چقدر کالری هستیم که کاهش وزن خوبی داشته باشیم؟
کارشناس به اندام ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
سارای عزیز، رژیم فستینگ 3 روش داره که در یکی از آنها یک یا دو روز در هفته روزه هستید و یا ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را دریافت میکنید و در روزهای دیگر هفته هیچ گونه محدودیت غذایی نخواهید داشت. به طور مثال یک یا دو روز در هفته را ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری دریافت خواهید کرد و روزهای دیگر محدودیتی غذایی ندارید.
زهرا ۱۴ دی ۱۳۹۹
من دچار استپ وزني بودم و اين رژيم رو امتحان كردم زياد پرخوري نكردم بين ساعت 12 تا 8 شب غذاهاي مجاز خودم رو تقسيم ميكردم و ميخوردم و واقعا جواب داد و كم كردم ... ممنون از پيشنهاد اين روش
کارشناس به اندام ۱۵ دی ۱۳۹۹
زهرای عزیز، ممنون از همراهیتون واینکه مطالب دنبال می کنید.
نسیبه ۱۲ دی ۱۳۹۹
سلام من میخواستم رژیم کتو ژنیک رو شروع کنم آیا در ابتدا هم میشه از فستینگ استفاده کرد
کارشناس به اندام ۱۵ دی ۱۳۹۹
نسیبه عزیز، بله میشه.
زهره ۱۲ دی ۱۳۹۹
با سلام و خسته نباشید در ساعاتی که فست هستیم چه چیزایی میتونیم بخوریم ؟ مثلا میشه اب و قهوه خورد ؟
کارشناس به اندام ۱۵ دی ۱۳۹۹
زهره ی عزیز، بله میتونید. مواد غذایی که میتونید در 8 ساعت بخورید برابر کالری مجاز هستی که براتون تعیین شده.
بلو ۱۰ آذر ۱۳۹۹
سلام 3 هفته است رژیم. فستینگ دارم ورزش هم دارم و غذا هم ب اندازه میخورم و از محدوده رژیم خارج نمیشم ولی کاهش وزن ندارم علتش چیه
کارشناس به اندام ۲۰ آذر ۱۳۹۹
دوست عزیز، احتمالا دچار استپ وزن شدید. می تونید از رژیم شوک کمک بگیرید. برای اطلاعات بیشتر روی مقاله رهایی از استپ وزن کلیک کنید.
ستاا ۳۰ آبان ۱۳۹۹
من 4 یا 5 روز رژیم فستینگ و گرفتم ولی فقط 300 گرم کاهش داشتم با اینک غذامم رعایت میکردم و هروز نیم ساعت ورزش میکردم؟ کاهش وزنم خیلی کند علتش چیه؟
کارشناس به اندام ۰۳ آذر ۱۳۹۹
دوست عزیز، رژیم فستینگ قوانین خاص خودش رو داره یعنی تو اون 8 ساعتی که اجازه ی غذا خوردن دارید نباید از محدوده ی رژیمتون بیشتر استفاده کنید.برای راهنمایی بیشتر با کارشناس های مجموعه تماس بگیرین.
محسن محمدی ۲۷ آبان ۱۳۹۹
سلام 37 سالمه آبان سال گذشته 114 کیلو وزن داشتم و 170 قد هست از پارسال رژیم گرفتم زیر نظر کارشناس تغذیه تا تیر ماه امسال شدم 90 کیلو ولی متاسفانه چنده ماهه روی همین وزن موندم الان تصمیم گرفتم این نوع رژیم رو شروع کنم باید تا عید حداقل 15 کیلو دیگه کم کنم حالا نمیدونم این رژیم خوبه یا نه
کارشناس به اندام ۰۳ آذر ۱۳۹۹
محسن عزیز، در طول رژیم استپ وزنی طبیعیه و باید زیر نظر دکتر تغذیتون روشی برای بیرون اومد از این استپ وزنی پیدا کنید. رژیم فستینگ یکی از این روش هاست ولی باید طبق مواردی که معین شده پیش برین.
مهدیه ۲۰ آبان ۱۳۹۹
سلامن من ۱۶ سالمه قدم ۱۷۰ وزنم ۹۰ کیلو گرم هستش من از بچگی تاحالا اضافه وزن داشتم چون تو خانواده ارثیه ۲۰ کیلو اضافه وزن دارم تا حالا رژیم نگرفتم ولی کپسول چربی سوز مصرف کردم واینکه استپ وزنی شدید دارم میخام استپ وزنیمو از بین ببرم در ۴ ماه میخام ۲۰ کیلو کم کنم رژیم فستینگ برا من جواب میده ؟
کارشناس به اندام ۲۲ آبان ۱۳۹۹
مهدیه عزیز، شما در سن رشد هستین و انتخاب های نامناسب مثل قرص و رژیم های محدود کننده به روند رشدیتون آسبب میزنه. پیشنهاد میکنیم با یه رژیم اصولی به وزن دلخواه برسین. ممکنه روند کاهش وزنتون کمی آهسته باشه ولی غیر ممکن نیست . همچنین احتمال کمتری نسبت به روش های دیگه برای برگشت وزن داره. برای اطلاعات بیشتر روی صفحه ثبت نام رژیم کاهش وزن کلیک کنید.
محمود ۲۷ مهر ۱۳۹۹
سلام،۱۴ سالمه و رژیم گرفتم و ورزش میکردم،ولی چند وقتیه متوجه شدم ورزش نکنم کاهش وزنم متوقف میشه،کالری دریافتیم ۱۵۰۰ تاست،رژیم فستنیک بهم کمکی میکنه؟ چند وقت ادامه بدمش؟
کارشناس به اندام ۲۸ مهر ۱۳۹۹
دوست خوبم، رژیم فستینگ برای جلوگیری از استپ وزنی هستش. شما می تونید با مشاوره های مجموعه به اندام به شماره 02532143، مشکلتون حل کنید. توجه داشته باشید. رژیم های محدود کننده، دوره ای هستن و نباید طولانی مدت باشن.
سجاد ۲۷ مهر ۱۳۹۹
سلام وقت بخیر. ببخشید امکانش هست توی رژیم فستینگ 8 ساعت خوردن رو تغییر داد؟؟ مثلا سه روز از 8 تا 3 ظهر کالری دریافت کنیم و سه روز بعدی از 3 تا 10 شب؟؟ چون کارم شیفت هست پرسیدم. ممنون
کارشناس به اندام ۰۳ آذر ۱۳۹۹
سجاد عزیز، بله مهم اون 8 ساعتی هست که باید رعایت بشه.
راهله ۰۷ مهر ۱۳۹۹
سلام ، 8 ساعت که برنامه ازاد و میتونیم غذاهای سالم مصرف کنیم . مصرف آب و چای هم محدود به همون 8 ساعت ؟
کارشناس به اندام ۰۹ مهر ۱۳۹۹
دوست خوبم، تو رژیم فستینگ مصرف آب ، چایی و قهوه تلخ آزاده. تو 8 ساعت آزاد میتونید تنها در محدوده ی رزیمتون غذا مصرف کنید.
چشمک ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
سلام من ۲۰ سالمه و دختر هستم با قد ۱۶۱ و وزن ۶۵ هدفم اینه که به وزن ۵۷ برسم به نظرتون رژیم فستینگ میتونه کمک کننده باشه واس من ؟؟؟ البتع این هم بگم که سابقه دو بار شست و شوی معده دارم و مشکل کلیوی هم دارم اما از اونجایی که کیست دارم دکتر شدیدا تاکید کرده که وزن کم کنم
کارشناس به اندام ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
دوست عزیز، رژیم فستیگ یه رژیم دوره ای هستش که نباید طولانی مدت باشه و با توجه به شرایطتون پیشنهاد نمیشه که از این رژیم استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما اینه با یه برنامه رژیم صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه به وزن دلخواهتون برسین که به بدنتون هم آسیبی نرسه. شما می تونین برای ثبت نام روی صفحه ثبت نام رژیم کاهش وزن کلیک کنید.
Mariya ۲۰ تیر ۱۳۹۹
سلام وقتتون بخیر من 17 سال دارم و با رژیم فستینگ تونستم 9کیلو در عرض 2 ماه و نیم کم کنم البته بعد از سه ماه از شروع رژیم از سرعت کاهش وزنم کم شد و الان در ماه چیزی بیشتر از 3 کیلو وزن کم نمیکنم من سعی کردم در هشت ساعتی که غذا میخورم ویتامین و پروتئین های مورد نیاز رو به بدنم برسونم حالا سوال من اینه که آیا با توجه به اینکه هنوز در سن رشد هستم ادامه دادن این رژیم روش مناسبی هست؟ چون کاملا به این رژیم عادت کردم و باعث شده نسبت به قبل حتی انرژی بیشتری داشته باشم و اصلا اذیتم نمیکنه
کارشناس به اندام ۲۱ تیر ۱۳۹۹
دوست عزیز، با توجه به این که در سن رشد هستید، رژیمی مثل فستینگ در طولانی مدت به بدن شما آسیب وارد میکنه. بهتره که یه رژیم بر اساس سن، جنسیت، وزن، قد و سطح فعالیتتون دریافت کنید. پیشنهاد میکنیم رژیم دکتر کرمانی که این فاکتورها در اون در نظر گرفته شده رو امتحان کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.
آذر ۱۷ تیر ۱۳۹۹
سلام رژیم فستینگ رو حداکثر چند روز یا چند هفته باید انجام داد تا از استپ وزنی خارج بشیم؟
کارشناس به اندام ۲۱ تیر ۱۳۹۹
آذر عزیز، توصیه میشه که این رژیم رو بیشتر از یک ماه ادامه ندید.
صوفی ۱۳ تیر ۱۳۹۹
سلام .نمیشه این رژیم بشه ریتم همیشگی زندگی که با کنار گذاشتنش دوباره وزن برنگرده؟اشکالی داره همیشه رعایت کنیم این رژیمو؟و آیا اگه ادامه بدیم بازم وزن کم میکنیم یا بعد یه مدت باید ولش کنیم؟
کارشناس به اندام ۲۱ تیر ۱۳۹۹
صوفی عزیز، رژیم فستینگ در طولانی مدت توصیه نمیشه و پیشنهاد میکنیم بیشتر از یک ماه از این رژیم استفاده نکنید. بعد از این رژیم بهتره که سبک غذایی خودتون رو تغییر بدید و همینطور ورزش کنید تا وزنتون تغییر نکنه.
الهه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
اگه توی رژیم فستینگ درگیر استپ وزنی بشیم چیکار باید بکنیم ؟
کارشناس به اندام ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
الهه عزیز، در این موارد پیشنهاد میکنیم رژیمتون و عوض کنید و از رژیمهایی مثل کتوژنیک یا شوک استفاده کنید و یا میزان فعالیت روزانه خودتون رو زیاد کنید.