تسکین میگرن فقط با چند دمنوش گیاهی

جالب است بدانید که آمارها نشان می‌دهند که میگرن در میان خانم‌ها رایج‌تر است. دلیل آن نیز عادت ماهیانه و تغییرات هورمونی آنان است. علاوه برآن تغییرات محیطی،‌ استرس، مصرف بعضی ازغذاها مانند خوراکی‌های کافئین‌دار و کم‌خوابی نیز زمینه‌ساز بروز سردردهای میگرنی است. به گزارش سلامت نیوز انواع مختلفی از سردرد وجود دارد که سردرد […]

دمنوش‌های گیاهی برای بهبود میگرن بسیار مفید است.
4.9 از 5

زمان مطالعه 9 دقیقه

تعداد بازدید 4355

تاریخ انتشار

جالب است بدانید که آمارها نشان می‌دهند که میگرن در میان خانم‌ها رایج‌تر است. دلیل آن نیز عادت ماهیانه و تغییرات هورمونی آنان است. علاوه برآن تغییرات محیطی،‌ استرس، مصرف بعضی ازغذاها مانند خوراکی‌های کافئین‌دار و کم‌خوابی نیز زمینه‌ساز بروز سردردهای میگرنی است. به گزارش سلامت نیوز انواع مختلفی از سردرد وجود دارد که سردرد تنشی شایع ترین آنهاست. سردردهای خوشه‌ای دردناک هستند و به صورت گروهی یا “خوشه‌ای” رخ می‌دهند، در حالی که میگرن یک نوع سردرد متوسط تا شدید است. حملات میگرنی سردردهای معمولی نیستند. ممکن است در این حالت درد شدید، حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا را نیز تجربه کنید. زمانی که حمله میگرنی رخ می‌دهد، برای تسکین میگرن ناگزیر ممکن است به هر راه حلی متوسل شوید.

انجام یوگا، مصرف مکمل‌ها، روغن‌های ضروری و اصلاح رژیم غذایی همگی راه‌های طبیعی، ایمن و مؤثر برای کاهش علائم سردرد هستند. اما مصرف برخی از دمنوش‌ها می‌توانند به اندازه‌ی مصرف داروها موثر باشند و شما را در این جریان آزاردهنده یاری کنند.

گل مینا، داروی اروپایی

سال‌های زیادیست که اروپایی‌ها برای درمان سردردهای میگرنی از گل مینا به عنوان مسکن استفاده می‌کنند. مصرف این دمنوش آثار جانبی به همراه ندارد. از آنجا که میگرن یک نوع سردرد عروقی است و به دلیل بروز مشکل در بعضی از رگ‌های خونی مغز به‌وجود می‌آید، با مصرف مسکن‌ها درمان نمی‌شود. دلیل مصرف گل مینا به‌عنوان درمان خانگی برای رفع سردردهای میگرنی، ترکیبات این گیاه است که پایانه‌های عصبی را مورد هدف قرار می‌دهد. برای بهبود دردهای میگرنی بهتر است دمنوش این گیاه را هر روز به مدت چهار تا شش هفته بنوشید.
زنان باردار نباید دمنوش گل مینا استفاده کنند. چون مصرف این گیاه دارویی باعث بروز انقباضات رحمی می‌شود.

فلفل قرمز

فلفل قرمز از جمله گیاهانیست که مصرف آن در مبتلایان به بیماری میگرن دیده می‌شود. افرادی که سردردهایشان به بخش خاصی از سر مربوط نیست و در تمام سر پخش می‌شود می‌توانند با مصرف فلفل هندی یا قرمز بیماری‌شان را تسکین دهند. فلفل ترکیب فعالی به نام کپسایسین دارد. این ماده برای تسکین میگرن فوق‌العاده است. به‌این ترتیب که مسیر انتقال پیام‌های عصبی از طریق گیرنده‌های درد به مغز را تغییر می‌دهد. البته هندی‌ها برای این درمان گیاهی روش خاصی دارند. یک عدد فلفل را داخل یک فنجان آب جوش بریزید و آن را با عسل شیرین کنید. بهتر است مصرف این دارو را در حجم کم شروع و به تدریج هرهفته مقدار مصرف آن را افزایش دهید.

زنجبیل

از این گیاه برای خوش طعم کردن غذا استفاده می‌شود، اما، زنجبیل می‌تواند برای درمان حالت تهوع ناشی از سردردهای میگرنی نیز موثر باشد. علاوه بر آن این گیاه برای کنترل و بهبود سردردهای میگرنی نیز نقش مهمی دارد. نکته مهم این‌که اثر زنجبیل در پیشگیری و کنترل میگرن با ضددردهای شیمیایی برابر است.
می‌توانید یک تکه زنجبیل تازه را داخل یک فنجان آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بماند. اگر زنجبیل تازه ندارید؛ با شروع نشانه‌های میگرن، حدود یک‌سوم قاشق مرباخوری پودر زنجبیل، معادل ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم را در آب گرم ریخته و بنوشید.

زنجبیل برای درمان حالت تهوع ناشی از سردردهای میگرنی مفید است

زنجبیل برای درمان حالت تهوع ناشی از سردردهای میگرنی مفید است

روغن اسطوخودوس

این گیاه نه‌تنها بوی خوبی دارد؛ بلکه به ‌عنوان یک داروی خانگی برای درمان سردردهای میگرنی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این روغن می‌توانید به صورت موضعی هم استفاده کنید. این روغن را روی پیشانی‌تان بمالید یا بوی آن را استنشاق کنید. دو تا سه لیوان آب معمولی را بجوشانید سپس دو یا چهار قطره از روغن را داخل آن بریزید و بخارش را تنفس کنید.

سنبل‌الطیب

از ترکیب سنبل‌الطیب و گل گاوزبان به عنوان یک داروی گیاهی آرامبخش استفاده می‌‍‌شود. دم‌کرده‌ی این گیاه به تنهایی باعث فروکش کردن سردردهای شدید می‌شود که می‌توانید به‌عنوان یک مسکن گیاهی از آن استفاده کنید. ریشه خشک شده این گیاه را بشویید. سپس داخل قوری بریزید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. بگذارید 15 تا 20 دقیقه دم بکشد تا ترکیبات آن وارد آب شود. حالا با خیال راحت آن را بنوشید تا سردردتان آرام شود. برای داشتن طعم بهتر می‌توانید به آن لیمو امانی هم اضافه کنید.

روغن ریحان

ریحان یک گیاه معطر و خوشبوست که در غذاهای ایتالیایی مثل پاستا و پیتزا از آن استفاده می‌شود و عطر و بوی خوبی دارد. افرادی که می‌خواهند ســردردهای میگرنی شدیدشان را به کمک داروهای طبیعی درمان کنند، بهتر است سراغ روغنی بروند که از این گیاه گرفته می‌شود و می‌تواند داروی خانگی موثری باشد. ریحان برای کاهش سردردها، تنش و گرفتگی عضلات نیز مفید است.

رژیم را تغییر دهید

مصرف بعضی از مواد غذایی تعداد دفعات سردرد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. شکلات، کره بادام زمینی، بعضی از میوه‌ها مثل  آووکادو، موز و مرکبات، پیاز، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسرو شده و ترشی‌جات جزو مواد غذایی مضر برای بیماران مبتلا به میگرن است. سعی کنید از این مواد غذایی دور بمانید و به جای آنها دمنوش‌های گیاهی را به رژیم غذایی‌تان وارد کنید.

منبع: +

4.9 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
زاهدی 1403/01/16

سلام‌پسرم ۱۲ سالشه میگرن ارثی داره و تقریلا هر روز سردرده دکتر بهش نورتریپتیلین داد اوایل کمتر شد سردردها، ولی الان فرقی نمیکنه همچنان سردرده

کارشناس به اندام 1403/01/17

سلام درمورد دارو که حتما مشورت کنید تاثیری نداره اما خواب خوب تغذیه سالم دوری از استرس ومصرف ال خیلی اثر گذاره

-محمد علی یوسفی 1402/08/16

من از بدو تولد دچار سردرد میگرنی هستم ولی دکتر روانپزشک بهم قرص ریسپریدن،،4با تریفن2تجویز کرد میگرنم بدتر شده

کارشناس به اندام 1402/08/17

عزیزم حتما با پزشکتون مشورت کنید که این دارو ها بابدنتون سازگاری نداره