شیوع سویه جدید کرونا نگران کننده است؟

ظاهرا قرار نیست این ویروس تاجدار فعلا دست از سر جهان بردارد و هرچند وقت یک بار با علائم جدید مهمان مردمان بخش‌های مختلف دنیا می‌شود. در جدیدترین گزارش از سویه جدید کرونا، این ویروس با شناسه‌ی EG5  به نام XBB.1.9.2 که از زیرمجموعه‌های اومیکرون محسوب می‌شود، در چند شهر بزرگ از جمله لندن شناسایی […]

شیوع سویه جدید کرونا نگران کننده است؟
5 از 5

زمان مطالعه 6 دقیقه

تعداد بازدید 321

تاریخ انتشار

ظاهرا قرار نیست این ویروس تاجدار فعلا دست از سر جهان بردارد و هرچند وقت یک بار با علائم جدید مهمان مردمان بخش‌های مختلف دنیا می‌شود. در جدیدترین گزارش از سویه جدید کرونا، این ویروس با شناسه‌ی EG5  به نام XBB.1.9.2 که از زیرمجموعه‌های اومیکرون محسوب می‌شود، در چند شهر بزرگ از جمله لندن شناسایی شده است.

رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که معلوم نیست این سویه‌ی جدید نسبت به سویه‌های قبلی خطرناک‌تر است یا نه اما میزان شیوع آن بعد از اومیکرون قوی ارزیابی شده و از زمان شیوع اومیکرون تا کنون، این سویه‌ی جدید بیشترین شیوع و تهاجم را داشته است.

این سویه تا این لحظه در چین، ایالات متحده، کره جنوبی، ژاپن و کانادا تایید شده است و همچنین در بخش‌هایی از اروپا و آسیای شرقی به سرعت در حال انتشار است.

دانشمندان این نوع جدید ویروس کرونا را با بیش از 30 تغییر ژنتیکی مورد مطالعه قرار داده‌اند و تغییرات آن را ملموس و نگران‌کننده دانسته‌اند. اما میزان کشندگی انواع سویه‌های کرونا روز به روز کاهش بیشتری داشته است و سویه‌ی جدید کرونا نیز از این قاعده مستثنی نیست.

این سویه که با نام مستعار اریس شناخته شده است بیشترین ابتلا را فعلا در بریتانیا داشته است و مبتلایان به کرونا از آغاز ژوئیه‌ی 2023 تا کنون چندبرابر شده‌اند و ممکن است با موج‌های بزرگتری از همه گیری همراه باشد.

علائم اریس یا کووید جدید

نوید شفیق فوق تخصص مراقبت‌های ویژه در گفتگو با مهرنیوز گفت: سویه‌ی جدید کرونا نگران‌کننده است و می‌تواند از نظر عفونی خطرناک باشد. علائم سویه جدید کرونا سردرد، آبریزش بینی، خستگی، عطسه، گلودرد و تعریق شبانه است و با سرماخوردگی اشتراکات زیادی دارد. همچنین علائم گوارشی نظیر استفراغ، اسهال، دل‌پیچه و حتی تنگی نفس نیز از جمله علائم بیماری جدید کووید اعلام شده است.

علائم سویه جدید کرونا سردرد، آبریزش بینی، خستگی، عطسه، گلودرد و تعریق شبانه است و با سرماخوردگی اشتراکات زیادی دارد.

پیشگیری از سویه جدید کرونا

همچنین پیشگیری از این سویه‌ی جدید مثل سابق، رعایت فاصله‌ی اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دست‌ها عنوان شده است. هرچند هنوز گزارش رسمی مبنی بر ورود این ویروس به ایران گزارش نشده است، اما با بالارفتن آمار بیماری‌های ویروسی در هفته‌های اخیر و موج جدید ابتلا به کووید در کشور، ظن اینکه ویروس جدید وارد کشور ما شده باشد تقویت شده و رعایت نکات بهداشتی می‌تواند تا حدودی از آسیب بیشتر و ابتلای شدیدتر پیشگیری کند.

با توجه به اینکه فصل سرما و بازگشایی مدارس نزدیک است لازم است واکسیناسیون عمومی جدی‌تر گرفته شود و کسانی که دوز کافی از واکسن را دریافت نکرده‌اند به مراکز معتبر واکسیناسیون مراجعه کنند.

برخی از دانشمندان معتقدند با وجود گذشت بیش از سه سال از همه گیری کرونا و سویه‌های آن، میزان کشندگی این ویروس به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است اما در عین حال ویروس قوی‌تر شده و مقاومت بیشتری مقابل آنتی‌بادی‌ها از خود نشان می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی، رعایت مسائل بهداشتی، انجام به موقع واکسیناسیون، استفاده از مواد غذایی مفید و مکمل‌های ضروری بدن همچنان تنها سلاح ما برای برای مقابله با این ویروس و کاستن از شدت علائم آن است.

5 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*