ریشه‌ی بیماری پارکینسون در روده‌هاست!

بیماری پارکینسون، از جمله بیماری‌های اعصاب و روان به شمار می‌رود و اختلال در سیستم اعصاب مرکزی منجر به پارکینسون می‌شود. در این بیماری مهارت‌های حرکتی افراد را تحت تاثیر قرار داده و موجب لرزش در دست‌ها و در موارد شدید، مختل شدن توانایی راه رفتن افراد می شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل […]

ریشه‌ی بیماری پارکینسون در روده‌هاست! - 2 - - اخبار
4.2 از 5

زمان مطالعه 6 دقیقه

تعداد بازدید 331

تاریخ انتشار

بیماری پارکینسون، از جمله بیماری‌های اعصاب و روان به شمار می‌رود و اختلال در سیستم اعصاب مرکزی منجر به پارکینسون می‌شود. در این بیماری مهارت‌های حرکتی افراد را تحت تاثیر قرار داده و موجب لرزش در دست‌ها و در موارد شدید، مختل شدن توانایی راه رفتن افراد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مدیکال نیوز، جدیدترین تحقیقات در دانشگاه کلمبیا ایروینگ نیویورک بر روی موش ها حاکی از آن است که بیماری پارکینسون می‌تواند به تغییراتی در روده مرتبط باشد.

محققان در این آزمایش ادعا کرده‌اند یک نوع خاصی از پروتئین موجود در روده به بیماری پارکینسون مرتبط است و سال ها قبل از شروع علائم بیماری در روده‌ی افراد مشاهده می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به پارکینسون باشد.

فعالیت این پروتئین در مغز و تاثیر آن در پیشرفت بیماری پارکینسون نیز مشاهده شده است.

ارتباط بین روده و مغز در ابتلا به بیماری پارکینسون بعید به نظر می‌رسید تا اینکه محققان اعلام کردند بیماری پارکینسون می‌تواند منشائی غیر از مغز داشته باشد و در نتیجه‌ی پاسخ سیستم ایمنی به روده باشد.

مطالعات بر روی ارتباط بین میکروبیوم روده و مغز همچنان ادامه دارد و از طریق مشاهده و آزمایش بر روی موش‌ها این تحقیقات انجام می‌شود.

علائم بیماری پارکینسون

در بیماری پارکینسون بیمار دچار سفتی عضلات، لرزش اندام‌ها و حرکات غیر قابل کنترل می‌شود و به مرور زمان قادر به انجام امور روزانه‌ی خود به صورت طبیعی نخواهد بود.

به غیر از مشکلات حرکتی، بیماری پارکینسون علائم دیگری نیز دارد که ممکن است خیلی قبل‌تر از بروز مشکلات حرکتی خودشان را نشان داده باشند. این علائم عبارتند از:

  • اختلال رفتار خواب
  • افسردگی
  • اضطراب
  • یبوست

یکی از عمده علائم پارکینسون علائم گوارشی از جمله یبوست است و گزارش شده که 70 درصد بیماران مبتلا به پارکینسون یبوست نیز دارند. علائم گوارشی ممکن است حتی تا 20 سال قبل از تشخیص پارکینسون بروز پیدا کنند.

ریشه‌ی بیماری پارکینسون در روده‌هاست! - 4 - - اخبار

پارکینسون، بیماری خودایمنی

در بیماری پارکینسون، سیستم ایمنی بدن به نورون‌ها حمله می‌کند و آن‌ها را از کار می‌اندازد، به همین علت پارکینسون یک نوع بیماری خودایمنی محسوب می‌شود اما علت این موضوع مشخص نیست.

پروتئین آلفاسینوکلئین، که روی نورون‌های مغز تاثیر گذاشته و عملکرد اشتباه این پروتئین یا به اصطلاح تا خوردن این پروتئین و تغییر شکل معنادار آن، منجر به پیشرفت بیماری پارکینسون می‌شود، در روده نیز یافت شده و فرضیه‌ها در مورد ارتباط روده با این بیماری را قوت بخشیده است.

عوامل موثر در بیماری پارکینسون

عوامل خطر در بیماری پارکینسون به طور کلی سه دسته‌اند:

  • وراثت
  • سن
  • جنسیت

سن میانگین ابتلا به پارکینسون 60 سال است و بیماری سالمندی محسوب می‌شود. همچنین مردان بیش از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

پیشگیری از پارکینسون

با اینکه در برخی موارد بیماری پارکینسون ارثی شناخته شده است، اما همچنان می‌توان به پیشگیری از ابتلا و بهبود آن امیدوار بود. رژیم غذایی نقش موثری در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد. مصرف ویتامین B طبیعی در میوه‌ها و سبزیجات، چای سبز، ویتامین D3، داشتن ورزش و تحرک و پرهیز از اضطراب نقش موثری در کنترل این بیماری و پیشگیری از ابتلا به آن دارد.

4.2 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*