مبتلایان به دیابت نوع ۲ در خطر بروز عوارض قلبی‌

خطر بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، 12 تا 4 برابر است. پیشگیری از این عوارض در بیماران دیابتی، در حال حاضر، از طریق دو دسته‌ی دارویی انجام پذیر است؛ ولی متأسفانه به رغم تولید این داروها توسط شرکت‌های داخلی، سازمان‌های بیمه‌گر این داروها را تحت پوشش قرار نداده‌اند. […]

دیابت نوع دو خطر بیماری قلبی رو چندین برابر می‌کند
امتیاز کاربرها

زمان مطالعه 3 دقیقه

تعداد بازدید 1821

تاریخ انتشار

بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است

خطر بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، 12 تا 4 برابر است. پیشگیری از این عوارض در بیماران دیابتی، در حال حاضر، از طریق دو دسته‌ی دارویی انجام پذیر است؛ ولی متأسفانه به رغم تولید این داروها توسط شرکت‌های داخلی، سازمان‌های بیمه‌گر این داروها را تحت پوشش قرار نداده‌اند.

یکی از دغدغه‌های اصلی مبتلایان به دیابت نوع دو، پیشگیری از بروز حوادث قلبی و عروقی، در میان بیماران مبتلا به دیابت است. بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، نسبت به سایر افراد، ۲ تا ۴ برابر احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در آن‌ها مانند حمله یا سکته قلبی، نارسایی قلبی و حوادث عروق مغزی مانند سکته مغزی بیشتر است. همچنین در این بیماران، احتمال بروز نارسایی کلیوی نیز بیشتر است.

اکثر بیماران دیابتی مستعد عوارض کلیوی‌اند که در صورت پیشگیری نکردن،نقصان عملکرد کلیه، نارسایی پیشرفته کلیه و نیاز به دیالیز در این افراد را به همراه دارد.

از سال‌های دور، داروهای مختلفی برای بیماران دیابت نوع دو جهت کنترل قند خون وارد بازار شده است. برای جلوگیری از ایجاد عوارض قلبی و عروقی و همچنین نارسایی کلیوی، در حال حاضر دو دسته دارو در دسترس است. این دو دسته دارو طی چند سال اخیر نتایج خوبی را به همراه داشته و به طرز چشمگیری جلوی بروز این عوارض را در بیماران دیابتی نوع ۲ گرفته است. این دو دسته‌ی دارویی، شامل مهار کننده‌های SGLT2 و آگونیست‌های GLP1 است.

امتیاز کاربرها
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*