کرونا و اختلالات روانی؛ تشدید مشکلات اعصاب در پساکرونا

طبق اعلامیه‌ی سازمان بهداشت جهانی ارتباط کرونا و اختلالات روانی در سال‌های گذشته بیک رابطه‌ی مستقیم داشته و همه‌گیری کرونا موجب افزایش بروز افسردگی و اضطراب شده است. به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،سازمان بهداشت جهانی از همه‌ی کشورهای جهان خواسته تا سرمایه‌گذاری‌های خود را در حوزه سلامت روان افزایش دهند. این سازمان تاکید کرد […]

همه‌گیری کرونا موجب افزایش بروز افسردگی و اضطراب شده است.
5 از 5

زمان مطالعه 5 دقیقه

تعداد بازدید 1056

تاریخ انتشار

طبق اعلامیه‌ی سازمان بهداشت جهانی ارتباط کرونا و اختلالات روانی در سال‌های گذشته بیک رابطه‌ی مستقیم داشته و همه‌گیری کرونا موجب افزایش بروز افسردگی و اضطراب شده است. به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،سازمان بهداشت جهانی از همه‌ی کشورهای جهان خواسته تا سرمایه‌گذاری‌های خود را در حوزه سلامت روان افزایش دهند.

این سازمان تاکید کرد که رنج و مشکلات افراد در این زمینه بسیار زیاد است و با همه‌گیری کووید ۱۹ نیز تشدید شده است.

میزان اختلالات عصبی پیش از ابتلا به کرونا

بر اساس آن چه که این سازمان در بزرگترین مطالعه خود در مورد سلامت روان در سراسر جهان اعلام کرده بود؛ حتی قبل از شروع همه گیری کرونا، حدود یک میلیارد نفر در جهان از نوعی اختلال روانی رنج می‌بردند و در طول سال اول همه گیری، میزان افسردگی و اضطرابات در جهان یک چهارم افزایش یافته‌اند.

با این حال، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز برای رسیدگی به این موارد افزایشی نداشته است؛ زیرا تنها ۲ درصد از بودجه سلامت ملی و کمتر از ۱ درصد از کل کمک‌های بین‌المللی به بخش سلامت به سلامت روان اختصاص دارند.

مارک ون اومرن، عضو دپارتمان سلامت روان در سازمان بهداشت جهانی، طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: همه این رقم در مقایسه با موارد مورد نیاز رسیدگی بسیار کم هستند.

در این گزارش اشاره شده است که از هر ۸ نفر در جهان یک نفر از اختلالات روانی رنج می‌برد. این وضعیت برای افرادی که در مناطق درگیری زندگی می‌کنند حتی بدتر است، جایی که تخمین زده می‌شود که از هر پنج نفر یک نفر از مشکلات سلامت روان رنج می‌برد.

چه افرادی بیشتر قربانی کرونا و اختلالات روانی هستند؟

ون اومرن گفت: جوانان، زنان و افرادی که قبلاً مشکلات سلامت روانی داشته‌اند بیشتر تحت تاثیر عواقب و محدودیت‌های همه‌گیری قرار گرفته‌اند. گزارش جهانی بهداشت روان همچنین تفاوت‌های گسترده بین کشورها را از نظر دسترسی به مراقبت‌های بهداشت روان نشان می‌دهد؛ به گونه‌ای که بیش از ۷۰ درصد افراد مبتلا به روان پریشی در کشورهای با درآمد بالا تحت درمان قرار می‌گیرند، اما در کشورهای کم درآمد این عدد ۱۲ درصد است. این مقام سازمان بهداشت جهانی با بیان این که ۲۰ کشور جهان همچنان اقدام به خودکشی را جرم انگاری می‌کنند، خواستار پایان دادن به زدن انگ منفی به افراد دارای مشکلات روانی شد.

ون اومرن با یادآوری این که از هر بیست اقدام به خودکشی یک مورد منجر به مرگ می‌شود، توضیح داد خودکشی همچنان عامل بیش از ۱ درصد مرگ و میرها در جهان است. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای تکید کرده است که سرمایه‌گذاری در سلامت روان سرمایه‌گذاری برای زندگی و آینده بهتر برای همه است.

5 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*