روغن کرچک برای چی خوبه؟ | طرز استفاده از روغن کرچک

روغن کرچک از زمان‌های قدیم به عنوان یک داروی طبیعی استفاده شده است و امروزه نیز در سراسر جهان در طب عامیانه برای درمان بیماری‌هایی مانند زخم‌ها‌، بیماری‌های چشمی و بیماری‌های روماتیسمی استفاده می‌شود. این روغن همچنین برای استفاده به عنوان یک ملین محرک، مورد تایید است و گاهی اوقات به عنوان یک مرطوب کننده […]

روغن کرچک برای چی خوبه؟ | طرز استفاده از روغن کرچک - - روغن کرچک - عادات غذایی
4.6 از 5

زمان مطالعه 26 دقیقه

تعداد بازدید 527

تاریخ انتشار

روغن کرچک از زمان‌های قدیم به عنوان یک داروی طبیعی استفاده شده است و امروزه نیز در سراسر جهان در طب عامیانه برای درمان بیماری‌هایی مانند زخم‌ها‌، بیماری‌های چشمی و بیماری‌های روماتیسمی استفاده می‌شود.

این روغن همچنین برای استفاده به عنوان یک ملین محرک، مورد تایید است و گاهی اوقات به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی روی پوست استفاده می‌شود.

در مصر باستان، مردم روغن کرچک را به عنوان سوخت در لامپ‌ها می‌سوزاندند یا از آن به عنوان یک درمان طبیعی برای درمان بیماری‌هایی مانند سوزش چشم استفاده می‌کردند و حتی آن را برای تحریک زایمان در بارداری مورد استفاده قرار می‌دادند.

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک یک روغن گیاهی است که از دانه‌های گیاه کرچک Ricinus communis به دست می‌آید. این گیاه عمدتاً در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند رشد می‌کند.

این روغن با فشار سرد دانه‌های کرچک و سپس اعمال حرارت تولید می‌شود. این روغن، خوراکی محسوب نمی‌شود و تنها بخشی از تولید روغن نباتی جهان را تشکیل می‌دهد.

دانه‌های کرچک حاوی 30 تا 50 درصد روغن هستند که با روش‌های مختلفی از جمله پرس مکانیکی، استخراج با حلال یا ترکیبی از این دو از لوبیای آن استخراج می‌شود.

این روغن همچنین یک مرطوب کننده طبیعی موثر است و در زمینه پزشکی به عنوان ملین و همچنین پانسمان زخم استفاده می‌شود.

هند به عنوان تولیدکننده جهانی در تولید روغن کرچک شناخته می‌شود.

هند به عنوان تولیدکننده جهانی در تولید روغن کرچک شناخته می‌شود.

طبع روغن کرچک

این روغن دارای طبیعتی گرم و خشک است. به همین دلیل می‌توان از آن برای برطرف شدن سردی بدن استفاده کرد.

 ارزش تغذیه‌ای روغن کرچک

هر ۱۰۰ گرم از این روغن دارای ارزش غذایی زیر می‌باشد:

  • کالری: 310
  • چربی: 5.8 گرم
  • کربوهیدرات: 65:37 گرم
  • پروتئین: 11.5 گرم

این روغن همچنین دارای مواد مغذی زیادی از جمله کلسیم، آهن و اسید‌های چرب امگا 6  و امگا 9 می‌باشد.

روغن کرچک برای لاغری

روغن کرچک با افزایش متابولیسم بدن و کاهش التهاب مانع از جذب چربی شده و به همین دلیل باعث کاهش وزن بدن می‌شود.

این روغن، بدن را از شر سموم و آب اضافی خلاص کرده و فرایند سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در کنار یک رژیم لاغری اصولی  می‌تواند به روند لاغری کمک می‌کند.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

دیگر فواید روغن کرچک

اگرچه این روغن نوعی روغن گیاهی است، اما یک روغن آشپزی محسوب نمی‌شود و مصارف دارویی و صنعتی دارد. روغن کرچک فواید بالقوه زیادی برای بدن دارد. این فواید شامل موارد زیر می‌شود:

جلوگیری از چین و چروک

مطالعات، اثرات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی قابل توجهی را در این روغن نشان داده‌اند.

روغن کرچک حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد در بدن شما مبارزه می‌کند. رادیکال‌های آزاد مسئول تسریع روند پیری هستند و باعث می‌شوند چین و چروک‌ها زودتر ظاهر شوند.

رطوبت موجود در این روغن پوست شما را جوان، براق و سالم نگه می‌دارد و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می‌کند.

میزان رطوبت موجود در روغن کرچک به اندازه‌ای است که می‌تواند به عنوان یک مرطوب‌کننده عمل کند.

میزان رطوبت موجود در روغن کرچک به اندازه‌ای است که می‌تواند به عنوان یک مرطوب‌کننده عمل کند.

مبارزه با آکنه

روغن کرچک دارای خواص ضد باکتریایی است. باکتری‌های روی صورت شما می‌توانند منافذ را مسدود کرده و منجر به آکنه شوند. استفاده از این روغن برای برطرف کردن این آکنه‌ها بسیار مفیدند.

کاهش پف کردگی زیر چشم

روغن کرچک دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش تورم و پف کردگی زیر چشم کمک کند. این روغن می‌تواند اندازه جوش‌های ملتهب یا کیست‌های زیر چشم را نیز کاهش دهد.

تسکین دهنده آفتاب سوختگی

روغن کرچک به دلیل خواص ضد‌التهابی خود درد ناشی از آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهد. خواص مرطوب کنندگی آن نیز ممکن است باعث لایه برداری شود.

روغن کرچک علاوه بر لطافت پوست، برای نرمی موها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن کرچک علاوه بر لطافت پوست، برای نرمی موها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رفع یبوست

شاید یکی از شناخته شده‌ترین کاربردهای دارویی روغن کرچک به عنوان یک ملین طبیعی باشد و به همین دلیل روغن کرچک برای یبوست توصیه می‌شود.

روغن کرچک حرکت ماهیچه‌هایی را افزایش می‌دهد که مواد غذایی را از طریق روده‌ها به حرکت درآورده و به پاکسازی روده‌ها کمک می‌کند.

وقتی از این روغن استفاده می‌کنید، در روده کوچک تجزیه‌شده و اسید ریسینولئیک یا همان اسید چرب اصلی آن، آزاد می‌شود. اسید ریسینولئیک سپس توسط روده جذب شده و یک اثر ملین قوی را بوجود می‌آورد.

مبارزه با خشکی لب

روغن کرچک یک ماده مورد استفاده بسیار رایج در رژ لب و برق لب است. اگر لب‌های خشکی دارید، رنگ‌های مصنوعی را کنار بگذارید و از روغن کرچک استفاده کنید. شما می‌توانید آن را با روغنی با طعم بهتر مانند روغن نارگیل مخلوط کنید.

ارتقاء سلامت کلی پوست

این روغن سرشار از اسیدهای چرب سالم است. اسیدهای چرب برای حفظ سلامت پوست ضروری هستند. این موضوع سلامت کلی پوست شما را بهبود می‌بخشد.

به عنوان مثال روغن کرچک برای لک صورت شناخته شده است و اگر پزشک‌تان لازم بداند، ممکن است مصرف آن را برای این مساله توصیه کند.

برای استفاده از روغن کرچک به عنوان برطرف‌کننده مشکلات پوست و مو، با پزشک خود مشورت کنید.

برای استفاده از روغن کرچک به عنوان برطرف‌کننده مشکلات پوست و مو، با پزشک خود مشورت کنید.

مفید برای آبرسانی پوست

این روغن یک عنصر رایج در بسیاری از محصولات زیبایی است، زیرا می‌تواند بدون انسداد منافذ یا تحریک پوست، یک اثر آبرسانی به لوازم آرایشی اضافه کند.

کمک به حرکات منظم روده

پس از مصرف روغن کرچک، آنزیم‌های گوارشی، آن را به اسید ریسینولئیک تجزیه می‌کنند که گیرنده‌های خاصی را که در سلول‌های ماهیچه صاف روده یافت می‌شوند فعال کرده و باعث ایجاد حرکت در روده می‌شود.

علاوه بر این، مطالعه دیگری نشان داد که روغن کرچک در پاکسازی روده افراد قبل از انجام یک نوع کولونوسکوپی غیرتهاجمی به نام آندوسکوپی کپسول کولون، موثر بوده است.

تحقیقات نشان می‌دهد که این روغن می‌تواند برای تسکین انواع خاصی از یبوست کوتاه مدت مفید باشد.

استفاده در محصولات آرایشی

روغن کرچک در لوازم آرایشی برای تقویت هیدراتاسیون استفاده می‌شود. تولید‌کنندگان، اغلب آن را به محصولاتی مانند لوسیون، آرایش و پاک کننده‌ها اضافه می‌کنند.

شما همچنین می‌توانید از این روغن غنی به تنهایی به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب کننده‌ها و لوسیون‌های خریداری شده از فروشگاه استفاده کنید.

روغن کرچک به دلیل خاصیت پاک‌کنندگی و رطوبت بالا در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود.

روغن کرچک به دلیل خاصیت پاک‌کنندگی و رطوبت بالا در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود.

مرطوب کننده طبیعی پوست

روغن کرچک سرشار از اسید ریسینولئیک، (یک اسید چرب تک غیراشباع) است. از این نوع چربی‌ها می‌توان برای مرطوب کردن پوست استفاده کرد.

آن‌ها به عنوان مرطوب کننده‌های انسدادی عمل می‌کنند که از هدر رفتن آب از طریق لایه بیرونی پوست جلوگیری کرده یا آن را کاهش می‌دهد.

روغن کرچک در لوازم آرایشی برای تقویت هیدراتاسیون استفاده می‌شود. تولیدکنندگان اغلب آن را به محصولاتی مانند لوسیون و پاک‌کننده‌ها اضافه می‌کنند.

شما همچنین می‌توانید از این روغن غنی به تنهایی به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب‌کننده‌ها و لوسیون‌های خریداری شده از فروشگاه استفاده کنید.

این روغن غلیظ است، بنابراین مردم اغلب آن را با سایر روغن‌های دوست‌دار پوست، مانند روغن بادام، زیتون و نارگیل مخلوط می‌کنند تا یک مرطوب کننده فوق‌العاده آبرسان بسازند.

اگرچه استفاده از روغن کرچک روی پوست برای بیشتر افراد بی خطر در نظر گرفته می‌شود، اما در برخی افراد می‌تواند باعث واکنش آلرژیک شود.

روغن کرچک خالص ممکن است پوست را تحریک کند، بنابراین بهتر است آن را با روغن‌هایی مانند روغن جوجوبا یا نارگیل رقیق کنید.

روغن کرچک خالص ممکن است پوست را تحریک کند، بنابراین بهتر است آن را با روغن‌هایی مانند روغن جوجوبا یا نارگیل رقیق کنید.

پیش از مصرف سعی کنید این ترکیب را روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید تا ببینید پوست شما چگونه روغن کرچک را قبل از استفاده در مناطق بزرگ‌تر تحمل می‌کند.

طرز استفاده از روغن کرچک روی پوست

روغن کرچک غلیظ است، بنابراین باید قبل از قرار دادن آن روی صورت، با روغن حامل مخلوط کنید. روغن‌های حامل رایج عبارتند از:

  • روغن نارگیل
  • روغن بادام
  • روغن زیتون

همچنین می‌توانید آن را به کره شیا اضافه کنید تا اثر مرطوب‌کنندگی بیشتری داشته باشد. این مخلوط را قبل از خواب و بعد از تمیز کردن پوست به صورت خود بمالید.

می‌توانید روغن را یک شب روی پوست بگذارید یا بعد از یک تا پنج دقیقه با یک پارچه گرم پاک کنید.

مفید برای تمیز‌ کردن دندان مصنوعی

تعدادی از باکتری‌ها و قارچ‌ها، از جمله قارچ‌های کاندیدا، معمولاً روی دندان‌های مصنوعی رشد می‌کنند. اگر پروتزهای مصنوعی به درستی تمیز و نگهداری نشوند، می‌تواند ناراحتی‌هایی در دهان و دندان ایجاد کند.

گونه‌های کاندیدا، مانند C. albicans، به ویژه برای افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند مشکل ساز هستند، زیرا به راحتی به سطوح دندان مصنوعی و بافت‌های دهان ‌می‌چسبند.

روغن کرچک به منظور پاکسازی دندان مصنوعی از باکتری‌ها و میکروب توصیه می‌شود.

روغن کرچک به منظور پاکسازی دندان مصنوعی از باکتری‌ها و میکروب توصیه می‌شود.

رشد بیش از حد قارچ‌های کاندیدا می‌تواند منجر به وضعیتی به نام استوماتیت دندان مصنوعی شود. این عفونت منجر به التهاب، قرمزی و تحریک در دهان می‌شود.

نکته جالب این است که تمیز کردن دندان مصنوعی با این روغن ممکن است به کاهش خطر ابتلا به استوماتیت دندان مصنوعی کمک کند، زیرا این روغن باعث کشتن باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود.

یک مطالعه نشان داد که خیساندن دندان‌های اکریلیک آلوده در محلولی حاوی 10 درصد روغن کرچک به مدت 20 دقیقه به کاهش تعداد C. albicans و همچنین سایر باکتری‌های مضر از جمله استرپتوکوک موتانس و استافیلوکوکوس اورئوس کمک می‌کند.

علاوه بر این، تحقیقات روی 30 فرد مسن مبتلا به استوماتیت مرتبط با دندان مصنوعی نشان داد که درمان با دهانشویه حاوی روغن کرچک منجر به بهبود علائم بالینی استوماتیت، از جمله التهاب شد.

مفید برای رشد مژه‌ها

دو نوع روغن کرچک وجود دارد که برای زیبایی استفاده می‌شود:

  • نوع فشرده سرد که رنگ آن شفاف است.

  • نوع فشرده سیاه جامائیکایی که به رنگ قهوه‌ای تیره است.

روغن کرچک سیاه جامائیکایی به عنوان انتخاب ارجح در بسیاری از درمان‌های زیبایی شهرت پیدا کرده است.

یک روز قبل از اولین درمان مژه، مقدار کمی از روغن را روی قسمت دیگری از پوست‌تان مانند بازو بمالید. اگر هیچ گونه تحریک پوستی ندارید، استفاده از این روغن بر روی مژه‌های شما مشکلی ندارد.

طرز استفاده از روغن کرچک روی مژه

بهترین زمان برای درمان مژه‌ها قبل از رفتن به رختخواب است. برای درمان مژه‌ها با این روغن موارد زیر را در نظر داشته باشید:

مطمئن شوید که مژه‌هایتان تمیز و کاملاً بدون آرایش هستند. مقدار کمی از این روغن را با فرو بردن یک سواپ پنبه‌ای بردارید.

سواپ پنبه‌ای را با ظرافت در امتداد بالای خط مژه خود بکشید، بسیار مراقب باشید که روغن وارد چشم شما نشود. (روغنی که وارد چشم شما می‌شود می‌تواند بسیار تحریک کننده باشد و باید فوراً با آب شسته شود). آن را صبح با آب یا پاک‌کننده آرایش بشویید.

روغن کرچک به حذف نرمی، لطافت و رشد موها، مژه و ابرو کمک می‌کند.

روغن کرچک به حذف نرمی، لطافت و رشد موها، مژه و ابرو کمک می‌کند.

مفید برای شوره سر

روغن کرچک برای مو و مشکلات مربوط به آن، مفید و موثر است و بسیاری از مردم از روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی برای مو استفاده می‌کنند.

این موضوع به این دلیل است که این روغن دارای خواص مرطوب‌کنندگی است که می‌تواند به روان شدن ساقه مو، افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی کمک کند.

روغن کرچک معمولاً به عنوان درمانی برای شوره سر، که در آن پوست، خشک و پوسته پوسته می‌شود، استفاده می‌شود.

عوارض مصرف روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک خالص ممکن است پوست برخی افراد را تحریک کند، بنابراین بهتر است آن را با روغن دیگری مانند روغن جوجوبا یا روغن نارگیل رقیق کنید.

از جمله عوارض دیگر این روغن به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

درد شکم و نفخ

در مقایسه با سایر انواع ملین، احتمال ایجاد عوارض جانبی مانند اسهال، گرفتگی و درد بسیار بیشتر است. به عنوان مثال، مطالعات نشان می‌دهد که در مقایسه با سنا که نوع دیگری از ملین محرک است، روغن کرچک بیشتر احتمال دارد که عوارض جانبی نامطلوبی مانند گرفتگی شکم، نفخ، استفراغ و سرگیجه ایجاد کند.

عدم تعادل الکترولیت‌ها

استفاده نادرست از این روغن، منجر به عوارض جانبی خطرناکی مانند عدم تعادل الکترولیت و اسید-باز شده و می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد.

اگر یبوست دارید، حتما باید تحت نظر پزشک از روغن کرچک استفاده کنید.

تحریک پوست

مطالعات نشان داده که استفاده موضعی از این روغن باعث تحریک پوست برخی از افراد مبتلا به درماتیت می‌شود. اگر دچار درماتیت یا بیماری پوستی دیگری هستید، قبل از استفاده از هر محصول جدید با پزشک خود مشورت کنید.

قبل از استفاده از روغن کرچک آن را روی پوست دست خود تست کنید.

قبل از استفاده از روغن کرچک آن را روی پوست دست خود تست کنید.

تحریک چشم

مطالعات همچنین نشان داده‌اند که برخورد آن با چشم‌ها می‌تواند آن را تحریک کرده و باعث ایجاد ناراحتی شود.

روغن کرچک برای چه کسانی مضر است؟

اگرچه روغن کرچک به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می‌شود، اما می‌تواند در برخی افراد واکنش‌های نامطلوب و عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کند.

اگر علاقه‌مند به استفاده از این روغن هستید، عوارض جانبی بالقوه را برای افراد زیر در نظر داشته باشید:

زنان باردار

متخصصان پزشکی گاهی از این روغن برای القای زایمان در افراد باردار استفاده می‌کنند. به همین دلیل، افراد در تمام مراحل بارداری باید روغن کرچک را با احتیاط مصرف کنند.

افراد دارای واکنش‌های آلرژیک

روغن کرچک هنگامی که روی پوست استفاده می‌شود ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. ابتدا سعی کنید مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست بمالید تا ببینید بدن شما چگونه واکنش نشان می‌دهد.

با وجود اینکه روغن کرچک برای رفع یبوست موثر است اما ممکن است در برخی افراد موجب مشکلات روده و معده شود.

با وجود اینکه روغن کرچک برای رفع یبوست موثر است اما ممکن است در برخی افراد موجب مشکلات روده و معده شود.

افراد دارای مشکلات روده‌ای خاص

در حالی که این روغن می‌تواند راهی موثر برای کاهش یبوست باشد، ممکن است باعث عوارض جانبی دستگاه گوارش مانند اسهال، استفراغ، گرفتگی عضلات و نفخ و سرگیجه شود.

افراد دارای مشکلات روده‌ای، از جمله آپاندیسیت، انسداد دستگاه گوارش، سوراخ شدن روده، و بیماری التهابی روده (IBD) – باید از ملین‌های محرک مانند روغن کرچک اجتناب کنند زیرا عوارض جانبی جدی ایجاد می‌کنند.

به طور کلی، نباید این روغن را برای درمان هر گونه بیماری یا علائم پزشکی، به خصوص در دوزهای بالا، مصرف کنید، مگر اینکه توسط پزشک توصیه شود.

آن‌چه از مقاله روغن کرچک آموختیم:

روغن کرچک یک درمان طبیعی محبوب برای بیماری‌های شایع مانند یبوست و بیماری‌های پوستی است. این دانه‌ها که به لوبیای کرچک معروف هستند حاوی آنزیمی سمی به نام ریسین هستند. با این حال، فرآیند گرمایی که این روغن در طول تولید متحمل می‌شود، ریسین را غیرفعال می‌کند و به روغن اجازه می‌دهد تا با خیال راحت استفاده شود. روغن کرچک معمولاً به عنوان یک افزودنی در غذاها، داروها و محصولات مراقبت از پوست و همچنین یک روان کننده صنعتی و جزء سوخت بیودیزل استفاده می‌شود.

منابع:

4.6 از 5
    به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
یک بنده خدا 1403/01/06

سلام، ممنونم از پاسخگوییتون خدا اجر این کار رو کامل بهتون بده ان شاءاللّٰه

کارشناس به اندام 1403/01/07

سلام خواهش میکنم انجام وظیفه میکنیم

یک بنده خدا 1403/01/05

سلام وقتتون بخیر ممنونم از پاسخگوییتون، ببخشید بنده متوجه نشدم این کرم حاوی کافئین برای رفع تیرگی دور چشم هستش یک نمونه قوی معرفی می کنید لطفاً؟ ببخشید این موزن یک بخشی از موهای ابرو رو که دقت کردم جوری اصلاح نمود که انگار مو نداشت من توان هزینه لیزر رو ندارم و حالاها نمی تونم این کار رو بکنم یعنی ممکنه موها به حالتی رشد کنند که پرپشت بشن با توجه به اینکه دیگر روغن کرچک نزنم؟

کارشناس به اندام 1403/01/06

سلام عزیزم برند که معرفی نمیکنیم روغن و دیگه استفاده نکنید رشد مو هم به ژنتیک و تغذیه شما داره

یک بنده خدا 1403/01/02

سلام وقتتون بخیر ببخشید من از روغن کرچک جهت رفع تیرگی پوست دور چشمم استفاده کردم در طول استفاده سعی می کردم جاهایی که مو دارد را روغن نزنم تا اینکه دیشب متوجه شدم جاهایی از زیر ابرو و کناره ابرو که مو نداشت کلی موی بلند و رشد یافته و حدودا مشکی درآورد الان خیلی ناراحتم ابروهای زیبام زشت شد در صورت توقف استفاده از این روغن آیا این رشد مو دائمی خواهد بود یا بعد از مدتی متوقف می شه چند روز طول می کشه تا به مرحله قبل از روغن زدن برسه؟ امروز با موزن برقی موها رو کوتاه کردم که دونه های مشکی موها مشخصه با توجه به اینکه آقا هستم اون دونه ها رو چگونه می توان از بین برد که کسی متوجه اصلاح ابرو نشود؟

کارشناس به اندام 1403/01/03

سلام عزیزم کرم دورچشم حاوی کافئین استفاده کنید وقتی استفاده نکنید دیگه رشد نداره اینکه چقدر زمان می‌بره مشخص نیست آزار دهنده باشه میتونین لیزر کنید

محمد 1402/12/28

سلام. من چهار تا روغن از مغازه سیک ها خریدم که میخوام ترکیبشون کنم: کرچک، جوجوبا، آملا و آرگون. آیا این ترکیب باعث روشن شدن سیاهی دور چشم و سیاهی روی لب و لکه های قهوه ای روی گونه هام میشه؟

کارشناس به اندام 1402/12/29

سلام عزیزم ترکیب روغنها دانش خاصی نیازه داره اطلاعی درمورد ترکیبش نداريم