خواص عرق پونه که نمی‌دانستید! – میزان مصرف عرق پونه در روز

از خواص عرق پونه چه می‌دانید؟ عرق پونه از گیاه پونه به دست می‌آید. یک گیاه خوش عطر و بو از خانواده نعناع که به طعم غذاها می‌افزاید. همچنین به دلیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی فواید سلامتی زیادی دارد و کاربردهای پزشکی احتمالی از دیابت تا گرفتگی عضلات را شامل می […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 13 دقیقه
تعداد بازدید 2965
تاریخ بروزرسانی
یکی از مهمترین خواص عرق پونه، افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه کاهش چربی بدن است.
میانگین امتیاز 5 از 5

از خواص عرق پونه چه می‌دانید؟ عرق پونه از گیاه پونه به دست می‌آید. یک گیاه خوش عطر و بو از خانواده نعناع که به طعم غذاها می‌افزاید. همچنین به دلیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی فواید سلامتی زیادی دارد و کاربردهای پزشکی احتمالی از دیابت تا گرفتگی عضلات را شامل می شود.

همچنین ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. در این مقاله به بررسی فواید این گیاه حیرت‌انگیز و پرفایده می‌پردازیم. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید.

عرق پونه چیست؟

عرق پونه از خانواده نعناع یا Lamiaceae است و مردم هزاران سال است که از آن برای طعم دادن به غذاها و درمان بیماری‌ها استفاده می کنند.

یونانی ها و رومی‌ها عرق پونه را با شادی و نشاط مرتبط می‌دانستند. این نام از کلمات یونانی “oros” به معنای کوه و “ganos” به معنای شادی گرفته شده است.

عرق پونه انواع مختلفی دارد. رایج ترین نوع، همان عرق پونه معروف است که به آویشن اسپانیایی و مرزنجوش وحشی نیز معروف است.

مردم از عرق پونه در رژیم غذایی خود به عنوان مکمل و به عنوان روغن معطر استفاده می‌کنند.

مردم از عرق پونه در رژیم غذایی خود به عنوان مکمل و به عنوان روغن معطر استفاده می‌کنند.

آنتی اکسیدان‌های تیمول، کارواکرول، لیمونن، ترپینن، اوسیمن و کاریوفیلن این طعم و رایحه آن را به گیاه می‌دهند و همچنین موجب افزایش مزایای سلامتی روغن عرق پونه می‌شوند.

ارزش غذایی عرق پونه

عرق پونه حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، ویتامین A و C می‌باشد.

طبع عرق پونه

این گیاه طبع گرم و خشک دارد و برای کسانی که سردمزاج هستند، مفید است. اگر مزاج گرمی دارید در مصرف عرق پونه احتیاط کنید و قبل از مصرف از پزشک مشورت بگیرید.

طرز استفاده از عرق پونه

شما می‌توانید از عرق پونه برای افزودن طعم «مدیترانه‌ای» به طیف وسیعی از غذاها استفاده کنید. این گیاه به خوبی با گوجه فرنگی ترکیب می‌شود.

در اینجا چند نکته برای افزودن آن به غذا وجود دارد:

  • در حین پخت، گوشت و مرغ را با عرق پونه طعم دار کنید.

  • از آن در ماریناد یا چاشنی استفاده کنید.

  • عرق پونه تازه را به سالاد اضافه کنید.

همچنین اگر دچار عفونت هستید، طریقه مصرف عرق پونه برای عفونت را از پزشک خود بپرسید تا دوز مناسب را برای شما تجویز کند.

یکی از خواص عرق پونه، کاهش دردهای قاعدگی به دلیل طبع گرم آن است.

یکی از خواص عرق پونه، کاهش دردهای قاعدگی به دلیل طبع گرم آن است.

میزان مصرف عرق پونه در روز

مصرف حدود دو فنجان دمنوش پونه در روز مشکلی ندارد اما عرق پونه به دلیل غلظت بالایی که دارد،‌ باید بسیار کمتر مصرف شود؛ به ویژه آنکه طبع گرمی دارد.

مصرف عرق پونه برای کودکان زیر دو سال ممنوع است؛ حتی به میزان بسیار کم.

بزرگسالان نیز می‌توانند در صورت نیاز، بعد از وعده غذایی خود، به اندازه نصف فنجان یا کمتر، عرق پونه میل کنند.

می‌توانید برای گرفتن غلظت عرق پونه آن را با مقداری آب و کمی تخم شربتی، شکر یا خاکشیر مخلوط کرده و میل کنید.

خواص عرق پونه

عرق پونه ممکن است به مبارزه با باکتری‌ها، تسکین التهاب و تنظیم قند خون کمک کند. مردم اطراف منطقه مدیترانه برای قرن‌ها از عرق پونه در طب گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می‌کنند، از جمله:

  • زخم‌های پوستی
  • ماهیچه‌های دردناک
  • آسم
  • گرفتگی
  • اسهال
  • سوء هاضمه
  • سرماخوردگی
  • تقویت سلامت کلی
  • مبارزه با باکتری‌ها
  • از بین بردن التهاب
بیشتر بخوانید:  سماق برای لاغری + خواص بی‌نظیر سماق برای کاهش وزن

تاثیرعرق پونه برای لاغری

عرق پونه سرعت متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و به همین دلیل می‌تواند به روند کاهش وزن شما کمک کند. به علاوه در بهبود عمکلرد سیستم گوارش و کاهش نفخ معده بسیار موثر است.

 عرق پونه به دلیل آنکه افسردگی و استرس را کاهش می‌دهد، مانع پرخوری عصبی خواهد شد.

عرق پونه به دلیل آنکه افسردگی و استرس را کاهش می‌دهد، مانع پرخوری عصبی خواهد شد.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که عرق پونه و دیگر گیاهان دارویی، به تنهایی موجب کاهش وزن نمی‌شوند و باید در یک رژیم لاغری استاندارد مصرف شوند تا به روند کاهش وزن‌تان سرعت ببخشند.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

مبارزه با سرطان

عرق پونه و گیاهان دیگر آنتی اکسیدان دارند. آنتی اکسیدان‌های غذایی به بدن کمک می‌کنند تا رادیکال‌های آزاد را که مواد سمی ناشی از فرآیندهای طبیعی و استرس‌های محیطی هستند، از بین ببرند. تجمع رادیکال‌های آزاد می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو شود.

استرس اکسیداتیو می‌تواند منجر به آسیب سلولی شود که ممکن است منجر به بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان و دیابت شود.

خواص آنتی باکتریال

ترکیبات اصلی اسانس عرق پونه کارواکرول و تیمول است که دارای خواص ضد میکروبی هستند.

در یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2019، کارواکرول و تیمول از رشد سویه‌های مختلف باکتری استافیلوکوس اورئوس (S. aureus) در گوشت و محصولات لبنی جلوگیری کردند که می‌تواند به کنترل رشد باکتری در غذاها کمک کند.

عرق پونه می‌تواند در مبارزه با بیماری‌هایی که دیگر به آنتی بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌دهند، نقش داشته باشد.

عرق پونه می‌تواند در مبارزه با بیماری‌هایی که دیگر به آنتی بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌دهند، نقش داشته باشد.

در میان نگرانی‌های فزاینده در مورد مقاوم شدن بیماری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها، محققان آزمایش‌های آزمایشگاهی را برای بررسی اثرات عرق پونه بر میکروب‌های مختلف که به داروهای دیگر پاسخ نمی‌دهند، انجام دادند.

این روغن “فعالیت ضد باکتریایی قابل توجهی” در برابر 11 میکروب از خود نشان داد. این موضوع نشان می‌دهد که مواد موجود در عرق پونه می‌توانند در مبارزه با بیماری‌هایی که دیگر به آنتی بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌دهند، نقش داشته باشند.

ترکیبات اصلی عرق پونه کارواکرول و تیمول است که دارای خواص ضد میکروبی هستند.

ترکیبات اصلی عرق پونه کارواکرول و تیمول است که دارای خواص ضد میکروبی هستند.

در حالی که این آزمایش‌ها نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در عرق پونه ممکن است خواص ضد باکتریایی داشته باشند، به این معنی نیست که خوردن عرق پونه از عفونت جلوگیری می‌کند.

خواص عرق پونه برای رحم

عرق پونه در دوران بارداری ممنوع است زیرا می‌تواند با بالا بردن جریان خون در دوران پریود، موجب بهبود درد‌ و گرفتگی‌های عضلانی رحم شود و خون را به جریان بیندازد.

همچنین به دلیل طبع گرم عرق پونه، به گرم شدن رحم و کاهش درد کمک کند.

مصرف مقدار کمی عرق پونه می‌تواند به کاهش دردهای پریود و گرفتگی عضلانی رحم کمک کند.

مصرف مقدار کمی عرق پونه می‌تواند به کاهش دردهای پریود و گرفتگی عضلانی رحم کمک کند.

خواص ضد التهابی

بر اساس یک مرور کلی، به نظر می‌رسد روغن‌ها و ترکیبات روغن عرق پونه مانند تیمول و رزمارینیک اسید دارای خواص ضد التهابی هستند. در مطالعات حیوانی نشان داده شد که عرق پونه می‌تواند التهاب را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید:  نان‌های رژیمی‌ چقدر رژیمی‌اند؟!

محافظت در برابر سرطان

برخی از مواد موجود در عرق پونه ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند. دانشمندان شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد عرق پونه ممکن است به جلوگیری از آسیب DNA در سلول‌ها به دلیل استرس اکسیداتیو، تشعشع، و میتوژن‌ها- نوعی پروتئین که می‌تواند باعث تقسیم سلولی ناخواسته شود- کمک کند.

محققان همچنین شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد کارواکرول و تیمول ممکن است از رشد سلول‌های ملانوما و گسترش سرطان پوست جلوگیری کنند.

هرچند خوردن عرق پونه به خودی خود از سرطان جلوگیری نمی‌کند، اما یک رژیم غذایی گیاهی متنوع که سرشار از آنتی اکسیدان است ممکن است به جلوگیری از تغییرات سلولی که منجر به سرطان شود، کمک کند.

عرق پونه یکی از مواد غذایی است که می‌تواند از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

عرق پونه یکی از مواد غذایی است که می‌تواند از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

در سال 2013، مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که عرق پونه می‌تواند به کاهش یا توقف پیشرفت سرطان سینه متاستاتیک کمک کند.

خواص عرق پونه برای مردان

عرق پونه به تقویت قوای جنسی و برطرف شدن سردی مزاج در مردان کمک کرده و به دلیل خواص آنتی باکتریال خود مانع عفونت دستگاه تناسلی خواهد شد.

دیابت

ترکیبات موجود در عرق پونه ممکن است به مدیریت دیابت نوع 2 کمک کند، اما در مورد دیابت نوع 2 که یک بیماری خود ایمنی است، کارشناسان نمی‌دانند چه چیزی باعث آن می‌شود، اما استرس اکسیداتیو ممکن است نقش مهمی داشته باشد.

در سال 2015، محققان دریافتند که عصاره عرق پونه دیابت نوع 1 را در موش ها بهبود می‌بخشد که ممکن است به دلیل خواص آنتی اکسیدانی عرق پونه، تأثیر آن بر سیستم ایمنی و توانایی آن در جلوگیری از مرگ سلولی باشد.

یکی از خواص جالب توجه عرق پونه، کمک به کاهش استرس است.

یکی از خواص جالب توجه عرق پونه، کمک به کاهش استرس است.

افسردگی

در سال 2018، دانشمندان به این موضوع پرداختند که چگونه درمان با روغن عرق پونه و سایر مواد بر موش‌های مبتلا به افسردگی ناشی از استرس مزمن غیرقابل پیش‌بینی تأثیر می‌گذارد.

پس از 14 روز، رفتار مرتبط با استرس در موش‌هایی که درمان عرق پونه دریافت کردند، بهبود یافت. نویسندگان مطالعه به این نتیجه رسیدند که عرق پونه ممکن است رفتارهای مرتبط با استرس را تسکین دهد.

هرچند شواهد کافی برای حمایت از استفاده دارویی عرق پونه به عنوان یک گیاه دارویی، مکمل یا روغن در بیشتر این موارد وجود ندارد.

با این حال، تا زمانی که افراد زیاد از روغن عرق پونه مصرف نکنند و اطمینان حاصل کنند که در هر کاربرد موضعی از فرم رقیق شده روغن استفاده می‌شود، بعید است که برای اکثر افراد آسیبی ایجاد کند.

اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، حتما پیش از مصرف عرق پونه با پزشک خود مشورت کنید.

اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، حتما پیش از مصرف عرق پونه با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف عرق پونه

عرق پونه به عنوان یک گیاه، روغن یا مکمل احتمالا برای اکثر افراد بی‌خطر است. با این حال، هر فرد باید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کند، به خصوص اگر داروهای دیگری مصرف می‌کنند یا شرایط پزشکی دارند.

2 هفته قبل از جراحی، از مصرف محصولات عرق پونه خودداری کنید، زیرا می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

روغن‌های ضروری را قبل از استفاده با روغن حامل مانند روغن زیتون یا در آب مانند حمام بخار رقیق کنید. غلظت روغن عرق پونه نباید بیشتر از 1٪ باشد، در غیر این صورت ممکن است تحریک پوست ایجاد شود.

عرق پونه ممکن است بر توانایی بدن در جذب مس، آهن و روی تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است قند خون را کاهش دهد.

افرادی که به گیاهان متعلق به خانواده Lamiaceae که شامل عرق پونه، ریحان، اسطوخودوس، نعناع و مریم گلی هستند، حساسیت دارند، باید مراقب باشند، زیرا ممکن است به عرق پونه نیز واکنش آلرژیک نشان دهند.

انچه از مقاله خواص عرق پونه آموختیم:

همان‌طور که خواندید خواص عرق پونه طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی را در برمی‌گیرد؛ مانند رفع عفونت رحم و کاهش دردهای قاعدگی، رفع سردی بدن، کمک به سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش چربی‌های اضافه بدن. با این حال قبل از مصرف عرق پونه با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مجاز آن را میل کنید و دچار عوارض این گیاه دارویی نشوید.

منابع:

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*