لاغری در بارداری و داشتن وزن متناسب در این دوران آیا امکانپذیر است؟ متأسفانه شروع چاقی در بیشتر خانمهای ایرانی همزمان با شروع دوران بارداری و شیردهی است. علت این مسئله تصور غلطیست که نسبت به بارداری در ذهن افراد وجود دارد:
بیشتر افراد تصور میکنند در این دوران نیازی به رژیم بارداری نیست و هرچه دلشان میخواهد مجاز هستند در این دوره بخورند. همین تصورات غلط به مرور تبدیل میشود به کوهی از چربیها که آب کردنشان بعد از زایمان بسیار سخت خواهد بود.
به همین دلیل پیشنهاد میکنیم هر خانمی قصد بارداری دارد یا باردار است، مواد غذایی مصرفی خود را بر اساس یک برنامه غذایی مخصوص دوران بارداری یا رژیم لاغری در بارداری میل کند.
اگر میخواهید بدانید با توجه به قد خود اضافه یا کمبود وزن دارید، باکسهای زیر را پر کنید:
دلیل اصلی این همه تاکید، مسئلهی چاقی بعد از زایمان است و متاسفانه بسیاری از مادران عزیز فکر میکنند مشکلات بعد از بارداری تقدیرشان است و تا آخر عمر باید با زانودرد و کمردرد و دیگر مشکلات بعد از زایمان مدارا کنند.
چیزی که به همهی این مشکلات بیشتر دامن میزند این است که اطرافیان به محض اطلاع از بارداری یک خانم با این جملهها به استقبالش میروند:
- تو دیگر تنها نیستی؛
- باید به اندازهی دو نفر غذا بخوری؛ اگر به فکر خودت نیستی لااقل به فکر بچه باش
- اگر کم بخوری نوزادت نارس به دنیا میآید؛
- شاید تو سیر باشی ولی بچهی تو شکمت گرسنهس؛
- اگر زیاد غذا نخوری، خدای نکرده سقط میکنی؛
- اگر خوب غذا بخوری نیازی به ویتامین و مکمل نداری!
نکته مهم این است که رژیم بارداری برای جلوگیری از چاقی و اضافه وزن بیرویه تجویز میشود نه برای لاغر شدن غیر عادی و صدمهزننده به جنین! در ادامه با رژیم غذایی متناسب این دوران و یک نمونه رژیم بارداری دکتر کرمانی آشنا خواهید شد. با سایت سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید.
یک خانم باردار به چه میزان مواد مغذی نیاز دارد؟
مواد مغذی | نیاز روزانه برای خانم باردار |
کالری | ۳۰۰ کالری اضافه در سه ماه دوم و سوم |
کلسیم | ۱۲۰۰ میلی گرم |
فولات | ۶۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم |
آهن | ۲۷ میلی گرم |
بسیاری از خانمهای باردار با انتخاب رژیمی که دارای غذاهای متنوع و سالم است این نیاز را پاسخ میدهند. برای دریافت تمام مواد مغذی، ضروری است که هر روز از گروههای غذایی متنوع و سالم میل کنید. در واقع تمام وعدهها باید دارای حداقل سه گروه غذایی باشند.
غذاهای مفید برای لاغری در بارداری کدامند؟
اگر مواد لازم از گروههای غذایی (کربوهیدرات، پروتئین و چربی) را دریافت نکنید، بدن به خوبی کار نمیکند. هدف این است که در طول بارداری انواع مختلفی از غذاهای سالم را بخورید. غذاهای بیارزش فرآوری شده را با غذاهای طبیعی و کمچرب جایگزین کنید.

غذاهای مفید در دوران بارداری شامل سبزیها، میوههای تازه و پروتئنها هستند.
پروتئین
پروتئین برای رشد مناسب بافتهای جنین از جمله مغز ضروری است. پروتئین به رشد سینه و بافت رحم در طول بارداری نیز کمک میکند و نقشی مهم در افزایش تامین خون دارد. باید روزانه سه وعده پروتئین بخورید. منابع خوب پروتئین عبارتاند از:
- گوشت گاو کمچرب؛
- لوبیا؛
- مرغ؛
- سالمون؛
- آجیل؛
- کره بادام زمینی؛
- پنیر خامهای.
کلسیم
کلسیم به ساخته شدن استخوانهای کودک کمک میکند و مصرف مایعات بدن را تنظیم میکند. خانمهای باردار حداقل سه وعده کلسیم در روز نیاز دارند. به یاد داشته باشید که بدن برای جذب کامل کلسیم به ویتامین D نیاز دارد. منابع خوب کلسیم عبارتاند از:
- شیر؛
- ماست؛
- پنیر؛
- کلم؛
- تخم مرغ؛
- پودینگ.
فولات
فولات که با نام اسید فولیک نیز شناخته میشود. نقش مهمی در کاهش خطر نقص لوله عصبی بازی میکند. نبود فولات منجر به مشکلات حادی روی مغز و ستون فقرات کودک میشود. یک خانم باردار باید در طول روز ۶۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم فولات دریافت کند. غذاهای سرشار از فولات عبارتاند از:
- جگر؛
- آجیل؛
- لوبیا و عدس خشک شده؛
- تخم مرغ؛
- آجیل و کره بادام زمینی؛
- سبزیجات برگ دار با رنگ تیره.
آهن
وجود آهن برای تولید گلبولهای قرمز خون، افزایش هموگلوبین، رشد و نمو و تأمین ذخایر کبدی جنین ضروری است. بیشترین نیاز به آهن پس از هفته بیستم بارداری رخ میدهد. میزان آهن مورد نیاز جنین طی حاملگی ۳۰۰ میلیگرم است. منابع مفید این ماده مغذی عبارتاند از:
- سبزیها برگ دار با رنگ تیره؛
- مرکبات؛
- نانها و غلات غنی شده؛
- گوشت گاو و مرغ؛
- تخم مرغ؛
- میوههای خشک.

یکی از مواد غذایی مفید در دوران بارداری میوههای خشک است.
ید
میزان ید مورد نیاز بدن در تغذیه دوران بارداری به علت نقش ید در متابولیسم بدن، تولید انرژی و تکامل مغز جنین افزایش مییابد. کمبود ید در دوران بارداری منجر به عوارضی در نوزاد میگردد. ید در محصولهای لبنی، تخم مرغ، سبزیها و غذاهای دریایی وجود دارد.
روی
روی برای رشد مغز، بهبود زخم، سلامت پوست و مو لازم است. یکی از مهمترین املاح مورد نیاز تغذیه دوران بارداری است. در طول بارداری روی به تکامل اندامهای جنین، استخوانبندی مغز، چشمها و سیستم ایمنی و عصبی او کمک میکند.
فیبر
غذاهای پرفیبر به سیر شدن کمک میکنند و باعث میشوند غذا و چربی کمتری مصرف شود. فیبر با حجیم کردن مدفوع باعث خروج راحت و سریع مدفوع شده و به این طریق از بروز یبوست جلوگیری میکند.
غذاهای غیر مفید و غیر مجاز برای لاغری در بارداری کدامند؟
- پنیرهای غیرپاستوریزه
- گوشت نیمه پخته
- آب میوه صنعتی
- خمیر خام شیرینی و کیک
- ماهیهای دارای جیوه
- سوسیس و کالباس
- میوه و سبزیهای نشسته
- جوانههای خام
- ماهی دودی
- شیر غیرپاستوریزه
- کافئین
- ظروف یکبار مصرف
در دوران بارداری چند کیلو وزن میتوانیم اضافه کنیم؟
رژیم در بارداری منعی ندارد البته فقط و فقط برای داشتن وزن متناسب در این دوران زیرا اضافه وزن طبیعی در دوران بارداری باید اتفاق بیفتد درغیر این صورت هم مادر و هم جنین دچار مشکلات جدی سلامتی خواهند شد.
در این دوران میزان اضافه وزن، به وزن اولیه و BMI مادر بستگی دارد. اگه میخواهید ببینید با توجه به وزن فعلیتان چقدر مجاز به اضافه کردن وزن هستید، از جدول زیر استفاده کنید:
وزن بدن | BMI | مقدار افزایش وزن مجاز | میزان افزایش وزن در هر هفته (بعد از هفته 13) |
---|---|---|---|
لاغر | کمتر از 18.5 | 13 تا 18 کیلوگرم | 500 گرم |
طبیعی | از 19 تا 24.9 | 11 تا 16 کیلوگرم | 400 گرم |
دارای اضافه وزن | 25 تا 29.9 | 7 تا 12 کیلوگرم | 300 گرم |
چاق | 30 به بالا | 5 تا 9 کیلوگرم | 200 گرم |
چاقی مفرط | 40 به بالا | 5 تا 9 کیلوگرم | 150 گرم |
همانطور که در جدول میبینید، هر چه وزنتان بالاتر باشد، مجاز به افزایش وزن کمتری هستید. افراد لاغر در هر هفته میتوانند نیم کیلو اضافه کنند، در حالیکه افرادی که در گروه چاقی مفرط هستند، فقط و فقط 150 گرم مجاز به افزایش وزن هستند.
برای حفظ وزن مناسب در دوران رژیم میتوانید از یک رژیم بارداری اصولی پیروی کنید. رژیم بارداری دکتر کرمانی از آن دسته رژیمهاست که هیچ آسیبی به مادر و جنین نمیزند و سلامت مادر برایش از همه چیز مهمتر است.
در رژیم بارداری دکتر کرمانی غذاها به شکلی تعیین شده که وزن شما بیش از اندازه افزایش پیدا نکند و در عین حال مواد مغذی و مورد نیاز جنین تامین شود.
چرا رژیم بارداری دکتر کرمانی؟
چون یک سبد کامل از خدمات منحصر به فرد است که در هیچ رژیم دیگری وجود ندارد و علاوه بر پشتیبانی رژیم، خدمات مشاورهی رایگان مامایی و متخصصان تغذیه را هم شامل میشود. علاوه بر این:
- به تغذیهی بهتر مادر و سلامت جنین کمک میکند؛
- از کمبود آهن، کلسیم و ویتامینها در دوران بارداری جلوگیری میکند؛
- باعث پیشگیری از افزایش وزن بیرویه و چاقی بعد از زایمان میشود؛
- از بیماریهایی مثل فشار خون، دیابت بارداری، یبوست و …. پیشگیری میکند؛
- از ناهنجاریهای بارداری، نارساییهای جفتی، تولد نوزادان با وزن خیلی بالا و یا خیلی پایین جلوگیری میکند.
ویژگیهای رژیم بارداری دکتر کرمانی چیست؟
لاغری در بارداری و بازگشت به تناسب اندام بعد از زایمان، امکانپذیر است به شرط آنکه از برنامه غذایی سالم و متعادلی استفاده کنید. رژیم بارداری دکتر کرمانی با داشتن این ویژگیها شما را به هدفتان نزدیکتر میکند:
دسترسی آسان به برنامه غذایی
خوشبختانه در رژیم بارداری دکتر کرمانی شما بسیار راحت از طریق اپلیکیشن و یا وب میتوانید به برنامهتان دسترسی داشته باشید. در هر زمان و مکانی که بخواهید میتوانید غذاهایتان را انتخاب کنید و به رژیمتان پایبند باشید.
نحوهی دریافت رژیم بارداری دکتر کرمانی
برای دریافت برنامهی غذایی میتوانید به دو صورت عمل کنید:
- هربار از طریق وب، داخل لینک بالا بروید و از طریق دکمهی ورود، برنامهی غذاییتان را مشاهده کنید؛
- و یا اپلیکیشن به اندام را از اینجا دانلود کنید و لیست غذاییتان را از روی اپلیکیشن ببینید.
نحوهی کار با اپلیکیشن را هم میتوانید در ویدئوی زیر تماشا کنید:
تنوع غذایی بالا و همسفره بودن با خانواده
تنوع بالا در رژیم دکتر کرمانی باعث میشود که خیلی راحت بتوانید در کنار خانواده غذا بخورید. بدون آنکه مجبور باشید برای خودتان غذاهای جداگانه بپزید.
مطابق با هوسهای غذایی مادر و نیازهای تغذیهای جنین
یک چالش خیلی بزرگ در دوران بارداری، ویارهای شدیدیست که مادران با آن مواجه میشوند. بهترین راه حل برای چنین مواقعی این است که بتوانند هرچیزی دلشان میخواهد بخورند. خوشبختانه روزمنوی دکتر کرمانی و امکان جایگزینی غذاها یک فرصت ایدهآل برای مادران باردار محسوب میشود.
پشتیبانی تلفنی رایگان
هیچ چیزی بهتر از این نیست که یکی حواساش به ما باشد و نگذارد دچار لغزش شویم. پشتیبانهای رژیم دکتر کرمانی، کاملا حواسشان به شما مادر عزیز است و هر زمان که بخواهید میتوانید از او مشاوره بگیرید.
رژیم بارداری دکتر کرمانی برای چه افرادی مناسب است؟
برنامه رژیم بارداری دکتر کرمانی یک برنامهی اصولی تغذیه برای مادران باردار است که با توجه به پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی تعیین شده و باعث میشود مادر باردار در یک بازهی نرمال، وزن اضافه کند و دچار افزایش وزن افسارگسیخته نشود.
به خاطر داشته باشید که در رژیم بارداری قرار نیست شما وزنتان ثابت بماند یا وزن کم کنید، قرار است به شما کمک کنیم تا آرام آرام و در بازهی وزنی متعادل و متناسب با نیاز خودتان وزن اضافه کنید.
رژیم بارداری برای تمام خانمهایی مناسب است که:
- تناسب اندام برایشان مهم است؛
- نگرانند بعد از زایمان دچار افزایش وزن بیرویه شوند؛
- نگران زایمان زودرس یا مردهزایی هستند؛
- سلامتی نوزاد برایشان اهمیت دارد؛
- و به شعار جنین سالم در بدن سالم معتقدند.
رژیم غذایی در بارداری باید در کنار حفظ وزن متعادل، تمام نیازهای مادر و جنین را نیز به طور همزمان تامین کند.
نتیجهی اعتماد شما به ما
چه افرادی نمیتوانند رژیم بارداری بگیرند؟
خانمهایی که یکی از شرایط زیر را دارند، مجاز به گرفتن رژیم نیستند:
- افرادی که BMI بالای 35 دارند؛
- باردارانی که سابقهی سقط دارند؛
- مادرانی که دو یا چند قلو باردارند؛
- باردارانی که دچار ویار شدید هستند؛
- مادرانی که سابقهی تشنج بارداری دارند؛
- خانمهایی که دچار ديابت بارداری هستند؛
- مادرانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند؛
- خانمهایی که قبلا دچار مسموميت بارداری شدهاند؛
- خانمهایی که در عین بارداری، در حال شيردهی هم هستند؛
- مادرانی که در سه ماههی اول بارداری به سر میبرند؛
- باردارانی که بعد از سه ماههی اول هم، دچار ويار شديد میشوند؛
- زنان بارداری که کمتر 18 سال یا بیشتر از 45 سال دارند؛
- مادران بارداری که در هفتهی 34 به بعد بارداری هستند.
هزینهی رژیم لاغری بارداری چقدر است؟
خوشبختانه رژیم لاغری در بارداری هزینهی اضافی ندارد و شما با همان مبلغ رژیم کاهش وزن یعنی 640 هزار تومان میتوانید رژیم بارداری را به مدت سه ماه دریافت کنید. این یعنی فقط با 640 هزار تومان به مدت 90 روز میتوانید تحت نظر متخصصان تغذیه، کارشناسان مامایی و مشاوران دکتر کرمانی باشید و با پیروی از رژیم مخصوص خود دچار افزایش وزن نشوید.
چه موقعیتی بهتر از این؟
چطور در رژیم بارداری دکتر کرمانی ثبت نام کنیم؟
برای دریافت رژیم بارداری کافیست روی این لینک بزنید و وارد صفحه ثبت نام شوید. بعد از وارد کردن اطلاعات جسمانی و انتخاب نوع رژیم که در اینجا رژیم بارداری است، به صفحهی پرداخت هدایت میشوید.
نحوهی ثبت نام و دریافت رژیم را میتوانید در ویدئوی زیر ببیند:
نمونه رژیم بارداری دکتر کرمانی
این نمونه رژیم بارداری دکتر کرمانی، نمونه یک روزِ رژیمی از زندگی یک مادر باردار است. تاکید میکنیم که تنها یک نمونه است و قرار نیست شما هر روز این غذاها را میل کنید. انتخاب غذاها با شما خواهد بود و ما در به اندام دکتر کرمانی تنها تعیین کنندهی میزان آن هستیم.
وعده غذایی | میزان مورد نظر در رژیم |
---|---|
صبحانه | 95 گرم نان + 3 قاشق مرباخوری خامه + 1 قاشق غذاخوری و 1 قاشق مرباخوری عسل یا مربا |
میان وعده صبح | 2 واحد میوه + 3 عدد خرما |
قبل از نهار | 1 عدد سیب (145 گرم) + 2 لیوان آب |
ناهار | 1 کفگیر و 5 قاشق غذاخوری ته چین مرغ + سالاد کاهو |
میان وعدهی عصر | 1.5 واحد میوه + 2 عدد بیسکویت ساقه طلایی |
شام | 100 گرم نان + 1.5 عدد تخم مرغ آب پز + 1 عدد سیب زمینی آب پز + خیار و گوجه فرنگی |
سهمیه بارداری | 1 لیوان آب هویج + نصف لیوان شیر پرچرب (3%) |
سهمیهی قند | 6 عدد قند + 3 عدد خرما |
سهمیه چاشنیها | 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون |
سهمیه لبنیات | 2 لیوان شیر یا ماست نیم چرب 1.5 درصد |
سوالاتی درباره رژیم دوران بارداری
آیا کاهش وزن در دوران بارداری مجاز است؟
خیر. برای جلوگیری از آسیب به بدن مادر و جنین در رژیم بارداری دکتر کرمانی خبری از کاهش وزن نیست. تنها به شما کمک میکند که وزنتان را ثابت نگه دارید و دچار افزایش وزن بیرویه نشوید. به این معنا که بعد از فارغ شدن، وزن شما به حالت اول برمیگردد و هیچ نگرانی بابت اضافه وزن نخواهید داشت.
آیا در حین بارداری میتوان ورزش کرد؟
بله. برخلاف تصور عموم، ورزش در دوران بارداری نه تنها منعی ندارد، بلکه فواید زیادی مانند بهبود خلق و خو، خواب راحتتر و درد کمتر در نه ماه بارداری را به دنبال خواهد داشت.
آیا در رژیم دکتر کرمانی ورزشهایی برای مادران باردار در نظر گرفته شده است؟
خیر. در رژیم دکتر کرمانی به جز پیادهروی، ورزش خاصی برای مادران باردار در نظر گرفته نشده است. از آنجا که ورزش برای مادران باردار با چالشهای زیادی همراه است، توصیه میکنیم در این مورد با مشورت متخصص زنان و زایمان و تحت نظر آنها، حرکات کششی و نرمشهای مربوطه انجام شود.
آیا با رژیم بارداری وزن کم میکنم؟
خیر. برنامه رژیم بارداری، بیشتر جهت کنترل وزن در این دوران هست تا کاهش وزن. به این معنا که از افزایش وزن بیرویه در دوران بارداری پیشگیری میکند. پس خیالتان راحت، با رژیم بارداری، بعد از زایمان دچار افزایش وزن نمیشوید.
از چه زمانی میتوانم رژیم بارداری را شروع کنم؟
شما از هفتهی اول بارداری میتوانید رژیم را دریافت کنید، اما پیشنهاد ما این است که از هفتهی 7 یا 8 بارداری و بعد از سونوگرافی قلب جنین، رژیم را شروع کنید تا از سلامت جنین اطمینان حاصل کنید.
نظرات شما
-ناشناس 1402/03/20
سلام، چطور میتونم از ی کشور دیگه رژیم رو دریافت کنم؟
کارشناس به اندام 1402/03/21
سلام عزیزم انلاین میتونین برنامه رو دریافت کنید از واتس اپ به شماره زیر پیام بدین +989944192254
- 1402/02/18
سلام رژیم میتونه به جلوگیری از کبد چرب بارداری هم کمک کنه؟
کارشناس به اندام 1402/02/19
سلام عزیزم در مجموع تغذیه میتونه به داشتن بدن سالم کمک کنه
ناشناس 1401/08/12
سلام چرا افرادی که BMI بدنشان بالای ۳۵ هست نمیتونند رژیم بارداری بگیرند؟
کارشناس به اندام 1401/08/14
سلام وقت بخیر .عزیزم چون این افراد بیشتر احتمال داره که سقط جنین داشته باشند و مرتب باید تحت نظر پزشکشون باشند و وضعیتشون چک بشه.
آویشن 1400/08/25
سلام ایا مادرانی که دوقلو باردارند هم میتونن رژیم بارداری بگیرند؟
کارشناس به اندام 1400/09/14
سلام دوست عزیز خیر مادرانی که دوقلو باردار هستن نمیتونن رژیم بگیرن برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید
ز صبوری 1400/06/10
چرا مادرانی که دوقلو باردار هستند نمیتوانند از رژیم بارداری استفاده کنند؟ تکلیفشان چیست؟
کارشناس به اندام 1400/07/06
سلام خانم صبوری عزیز چون مادری که دوقلو باردار هست به مواد تغذیهای بیشتری از حالت عادی نیاز داره و شما بعد از زایمان میتونی از رژیم استفاده کنی