ارتباط دیابت و کرونا ؛ توصیه‌های مهم به بیماران دیابتی در دوران قرنطینه

تحقیقات زیادی درباره رابطه دیابت و کرونا انجام نگرفته است؛ اما همین تعداد آزمایش‌های انجام شده مشخص کرد احتمال بیشتری وجود دارد که افراد دیابتی به کرونا یا همان کویید 19 مبتلا شوند. مشکلی که افراد دیابتی با آن روبه رو هستند این است که در صورت ابتلا به ویروس کرونا، شرایط وخیم‌تری را تجربه […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 17 دقیقه
تعداد بازدید 30232
تاریخ انتشار
دیابت و کرونا
میانگین امتیاز 5 از 5

تحقیقات زیادی درباره رابطه دیابت و کرونا انجام نگرفته است؛ اما همین تعداد آزمایش‌های انجام شده مشخص کرد احتمال بیشتری وجود دارد که افراد دیابتی به کرونا یا همان کویید 19 مبتلا شوند. مشکلی که افراد دیابتی با آن روبه رو هستند این است که در صورت ابتلا به ویروس کرونا، شرایط وخیم‌تری را تجربه می‌کنند. تاثیر کرونا بر دیابت هنوز مشخص نیست. بدیهی است که هرچه سیستم ایمنی بدن فرد دیابتی ضعیف‌تر و یا درکنار دیابت به بیماری قلبی و عروقی هم مبتلا باشد، در وضعیت خطرناک‌تری قرار می‌گیرد. ابتلا به کرونا در افراد سن بالا نیز خطرناک‌تر است.  

متاسفانه هرچقدر زمان بیشتری می‌گذرد، آمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا بالاتر می‌رود. باید به مراقبت‌ها و توصیه‌های پزشکی توجه بیشتری کنیم و سطح آگاهی خودمان را بالا ببریم. یادتان باشد هنوز بهترین راه مقابله با ویروس کرونا در خانه ماندن است. هر کشوری محدودیت‌هایی را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مشخص کرده و مردم را به خانه ماندن تشویق می‌کنند. به یاد داشته باشید که با خارج شدن از خانه برای انجام کارهای غیرضروری جان خود و عزیزانتان را به خطر می‌اندازید، به خصوص اگر فردی دچار دیابت باشد.

برای اینکه با این ویروس بیشتر آشنا بشید و ارتباطش رو با تغذیه متوجه بدونید، توصیه می‌کنم حتما به این پادکست گوش بدید:

 

تاثیر کرونا بر افراد دیابتی

به احتمال زیاد افراد دیابتی مشکلات جدی در مواجه با ویروس کرونا داشته باشند. در صورت ابتلا یک فرد دیابتی به ویروس کرونا، علائم شدیدتر و وخیم‌تری را تجربه خواهد کرد. به یاد داشته باشید که اگر دیابت را به خوبی کنترل کنید اثر ویروس کرونا بر دیابت چندان شدید و وخیم نخواهد بود. اما وجود بیماری‌ قلبی و یا بیماری‌های مزمن دیگر، شرایط فرد دیابتی مبتلا به کرونا را وخیم‌تر می‌کند؛ چرا که وجود بیماری‌های دیگر کار بدن را برای مقابله با ویروس کرونا یا همان کویید 19 سخت‌تر می‌کند و سیستم ایمنی بدن ضعیف‌تر می‌شود.

 

آیا تاثیر کرونا بر دیابت نوع یک و دو تفاوتی دارد؟

جواب این سوال کاملا مشخص نیست و به تحقیقات بیشتری برای جواب درست نیاز است؛ اما گزارشات تا اینجای کار حاکی از آن است که افراد با هر رده سنی و مبتلا به دیابت نوع دو، کرونا وخیم‌تری را تجربه می‌کنند. افراد مبتلا به دیابت نوع یک و پیش دیابت نیز ممکن است به کرونا شدیدتری دچار شوند.

توجه داشته باشید دیابت در هر رده سنی ممکن است اتفاق بیفتد؛ پس واکنش بدن افراد در سنین متفاوت نسبت به کرونا و درمان آن با یکدیگر متفاوت است. امکان دارد بعضی از افراد با وجود دیابت به خوبی با ویروس کرونا مقابله کنند؛ اما دسته دیگر به این خوبی توانایی مقابله با ویروس کرونا را نداشته باشند. همانطور که گفته شد افرادی که در کنار دیابت به بیماری‌های دیگر نیز مبتلا هستند، ممکن است شرایط وخیم‌تری را تجربه کنند. 

دیابت و کرونا

آیا باید نگران تاثیر کرونا بر کتواسیدوز دیابتی باشیم؟

کتواسیدوز دیابتی یکی از عوارض حاد دیابت است. افراد دیابتی هنگام مواجه با بیماری عفونت ویروسی، با افزایش خطر کتواسیدوز دیابتی روبرو می‌شوند که معمولا در افراد مبتلا به دیابت نوع یک رواج دارد. کتواسیدوز کنترل میزان مایعات والکترولیت‌های بدن را دشوار می‌کند. سپسیس و یا سپتیک از جمله عوارض جدی است که افراد دیابتی و آلوده شده با ویروس کرونا آن را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  کشف جدید دانشمندان در مورد ویروس کرونا

 

 

آیا تاثر کرونا بر دیابت با آنفلوانزا فرقی می‌کند؟

کوویید 19 بیماری جدی‌تر و خطرناک‌تری نسبت به آنفلوانزا برای همه افراد، به خصوص افراد دیابتی، است. همه اقداماتی که برای مقابله و پیشگیری از ابتلا به این ویروس اطلاع رسانی می‌شود به شدت مهم هستند و باید با دقت تمام رعایت شوند. همه افراد دیباتی باید امسال واکسن آنفلوانزا بزنند. لازم به ذکر که واکسن آنفلوانزا از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری نمی‌کند.

 

دیابت و کرونا

کرونا و شرایط افراد دیابتی در بیمارستان

بهتر است که افراد دیابتی از دستگاه تست قند خون شخصی خود در فضا بیمارستان استفاده کنند. استفاده ازدستگاه تست قند خون خانگی در بیمارستان‌ها مجاز است. استفاده از این دستگاه به پرستاران کمک می‌کند تا با بیماران کرونایی تماس غیرضروری نداشته باشند و از خطر ابتلا به کویید 19 دور بمانند. استفاده از دستگاه تست قند خون شخصی از شیوع  کرونا در بخش‌های مختلف بیمارستان جلوگیری می‌کند. علاوه بر این استفاده از وسایل شخصی در بیمارستان خطر ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی را نیز کاهش می‌دهد.  بعضی از دستگاه‌های تست خون خانگی به وای فای مجهز هستند که فرصت مراقبت از راه دور را برای پرستاران و بیماران کرونایی فراهم می‌کند.

پرستاران باید توجه داشته باشند وسایل و ابزارهای مورد نیاز برای تست قند خون را فراهم کنند تا میزان دقیق قند خون، سریع در پرونده پزشکی درج شود. همینطور باید در نظر بگیرند آیا بیمار حالش به اندازه‌ای خوب است که بتواند خودش با دستگاه خانگی تست قند خون بگیرد یا خیر. همچنین با مدل‌های جدید دستگاه تست قند خون آشنا هستند و یا نیاز به آموزش برای کار کردن با دستگاه و خواندن دقیق میزان قند خون خود را دارند یا نه .

هر دستگاه قند خون فقط و فقط برای استفاده یک نفر است و نباید بین بیماران به اشتراک گذاشته شود. با رعایت این قانون می‌توان از شیوع عفونت و ویروس بین بیماران جلوگیری کرد. اگر تست قند خون خانگی به بیمار دیابتی داده ‌شود باید دستگاه را به خانه ببرد و یا بعد از استفاده، باید دستگاه از چرخه استفاده بیمارستان خارج شود.

 

 

آیا با وجود تاثیر کرونا بر دیابت، افراد دیابتی اجازه دارند سرکار بروند؟

جواب این سوال به موارد زیادی بستگی دارد. اینکه سلامتی بدنتان در چه حد است و یا شرایط کاری شما چیست در پاسخ به این سوال تاثیرگذار است. اگر محل کارتان به شکلی است که می‌توانید به دور از شلوغی کار کنید، از پرده‌های پلاستیکی و شیلد‌های حفاظتی استفاده کنید، می‌توانید به سرکار بروید. اگر می‌توانید دورکاری کنید بهترین کار این است که دورکار شوید در غیر این صورت مراقب خود باشید و به توصیه‌های پزشکی با دقت عمل کنید.

با اینکه خیلی از مغازه‌ها، واحد‌های تجاری و به طور کلی کسب و کارها دوباره راه اندازی شده‌اند اما همچنان باید مراقبت‌های لازم انجام شود. درست است که هیچ راهی برای جلوگیری کامل از شیوع ویروس کرونا نیست اما عمل به توصیه‌ها پزشکان، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و از همه مهم‌تر در خانه ماندن می‌تواند تا حد زیادی از شیوع و ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کرد.

 

 

غذاها و ورزش‌های سالم برای دیابتی‌ها 

خوردن غذا و خوراکی سالم برای دیابتی‌ها واجب است. همینطور داشتن رژیم غذایی متنوع که شامل تمام گروه‌های غذایی بشود. یک رژیم غذایی کامل به افراد دیابتی کمک می‌کند تا سطح گلوکز خونشان را راحت‌تر کنترل و سیستم ایمنی بدنشان را قوی‌تر کنند. توصیه می‌کنیم:

  • از غذاهایی استفاده کنید که قند کمتری دارند مانند سبزیجات، پاستا و نودل تهیه شده از آرد گندم کامل.
  • از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده پرهیز کنید.
  • خوردن غذاهایی که حاوی کربوهیدارت و قند بالا هستند را محدود کنید.
  • از پروتئین بدون چربی مانند ماهی، تخم مرغ، شیر و حبوبات استفاده کنید.
  • سبزیجات با برگ سبز مانند کاهو و اسفناج بخورید.
  • در روز دو تا سه وعده میوه بخورید.
شاید باورتون نشه اما خطر مرگ و میر بین افراد چاق دو برابر افرادیه که وزن نرمال دارن. اینطوری می‌خوام بگم که از هر دری بری آخرش می‌خوری به در بسته‌ی چاقی.
اضافه وزن سیستم ایمنی بدن رو ضعیف می‌کنه و شرایطش رو برای ابتلا به دیابت، سرطان، فشار خون، کبد چرب و حتی کرونا آماده می‌کنه.

تا دیر نشده فرصت رو از دست نده
همین حالا رژیم و شروع کن
kermany
 

اگر دیابت دارید …

 

افراد مبتلا به دیابت باید تا جایی که می‌توانند از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کنند. تمام مراقبت‌هایی که پزشکان توصیه می‌کنند از جمله شستن دست‌ها و زدن ماسک برای افراد دیابتی و همه نزدیکان آنها اهمیت دوچندان دارد. به یاد داشته باشید که:

  • دستان خود را مرتبا با دقت و آب و صابون بشویید.
  • قبل از شستن و خشک کردن دست‌ها به صورت خود دست نزنید.
  • وسایل و سطوحی که به طور مرتب از آنها استفاده می‌کنید را ضد عفونی کنید.
  • غذا، عینک، حوله، ابزارآلات و … خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • زمانی که عطسه و یا سرفه می‌کنید جلو دهان را با دستمال و یا آرنج خود بگیرید.
  • از همنشینی و ارتباط با کسانی که هر علائمی از کرونا را دارند و یا سرفه می‌کنند، پرهیز کنید.
  • فکر کنید و ببینید چه تغییراتی می‌توانید انجام دهید تا از خود و عزیزانتان محافظت کنید. به طور مثال آیا می‌توانید به سفر کاری نروید؟ از تجمع‌های بزرگ پرهیز کنید؟ از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنید؟
  • اگر با علائمی شبیه به علائم آنفلوانزا درگیر هستید، خانه بمانید.
  • خود را برای زمانی که به کرونا مبتلا شدید اماده کنید.
  • مطمئین شوید تمام شماره تلفن‌های ضروری را آماده دارید.
  • بیشتر از قبل گلوکز خونتان را کنترل کنید. از تست قند خون خانگی استفاده کنید تا اگر قندتان بالا یا پایین است به سرعت متوجه آن شوید.
  • اگر علائم آنفلونزا دارید (بالا رفتن دمای بدن، سرفه و سختی در نفس کشیدن) با پزشک خود مشورت کنید. اگر سرفه همراه با خلط دارید ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشد و باید برای درمان و دارو به پزشک مراجعه کنید.
  • هر نوع عفونتی ممکن است سطح گلوکز خون و نیاز بدنتان را به آب بالا ببرد. پس مطمئن شوید به مقدار کافی آب به بدنتان می‌رسانید.
  • مطمئن شوید داروهای مورد نیاز برای کنترل دیابت را در منزل دارید. به این فکر کنید اگر مجبور شدید چند هفته در قرنطینه باقی بمانید، برای کنترل دیابتتان به چه چیز‌هایی نیاز دارید.
  • مطمئن شوید غذای کافی در خانه دارید.
  • مطمئن شوید اگر قند خونتان بالا رفت کنترل شرایط را در دست دارید.
  • اگر تنها زندگی می‌کنید، مطمئن شوید اطرافیان از دیابت شما و شرایطتان کاملا آگاهند و می‌دانند در شرایط بیماری باید چه اقداماتی را انجام دهند.
  • از کار زیاد بپرهیزید و شب‌ها خوب بخوابید.

 

ارتباط دیابت و کرونا ؛ توصیه‌های مهم به بیماران دیابتی در دوران قرنطینه - 1 - دیابت و کرونا - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
فاطمه 1400/07/08

سلام من مامانم ۳۷ سالشه و دیابت داره . الان یک چهار روزی میشه که علائم کرونا رو داره . هنوز جواب تست کرونا نیومده . اگر کرونا بود چه داروها و غذا هایی رو باید مصرف کنه که خوب بشه؟

کارشناس به اندام 1400/07/08

سلام فاطمه خانم عزیز باید از غذاهای مقوی و سالم که سیستم ایمنی بدنشون رو بالا ببره استفاده کنید همچنین از گرمیجات و مغزیجات بیشتر استفاده کنن سوپهای مقوی و مایعات گرم استفاده کنن بقیه چیزها رو طبق دستور و تجویز پزشک مصرف کنن براشون آرزوی سلامتی داریم

فاطمه 1400/05/31

سلام وقتتون بخیر. مادر من ۴۵ساله هست و دیابت داره ۵ روزه که کرونا گرفته اما با علائم خفیف، داروهاش هم مصرف میکنه و دکتر هم رفته در چه صورت باید به پزشک مراجعه کنه بازم؟

کارشناس به اندام 1400/05/31

سلام دوست عزیز اگر علائمش بهبود پیدا نکرد یا تشدید شد

کازیوه 1400/02/30

سلام من مادرم دیابت داره و۱۴ روزه داره باکرونا میجنگه ۲۰ درصد ریه درگیر بود الان روز چهاردهم کمردرد ومعده درد داره چند روزدیگه خوب میشه خواهرم ۱۱ روزه درگیره سرفه های خشک وتولانی داره خیلی مونده تاخوب بشن

کارشناس به اندام 1400/02/30

سلام دوست عزیز بهترین راه در این شرایط تقویت سیستم ایمنی بدن هست

معصومه ایوبی 1400/02/29

سلام مادر من ۶۵ ساله هستن قبلا دیابت نداشتن .الان که به کرونا مبتلا شدن قند خونشون خیلی میره بالا حتی ۴۰۰ .بهش متفورمین دادن خیلی کنترل نشد.تقریبا قند ناشتا ۱۶۰ .چیکار باید کرد؟

کارشناس به اندام 1400/02/29

سلام دوست عزیز اگر راهکارهای خانگی جواب نداد به پزشک مراجعه کنید

بدون نام هستم 1400/02/26

سلام مادر بزرگ من دیابت قند و بیماری قلب دار اگه خدایی نکرد به این ویروس مبتلا بشه خوب میشه

کارشناس به اندام 1400/02/26

سلام دوست عزیز نگران نباشید مراقبش باشید

هستی 1400/01/27

سلام مادربزرگ من با 60 سال سن که دیابت نوع دو داره به کرونا مبتلا شده . یعنی اصلا نمیتونه مقابله کنه ؟

کارشناس به اندام 1400/01/27

سلام دوست عزیز باید تحت نظر پزشک باشن و مقاومت بدنشون رو بالا ببرن براشون آرزوی سلامتی داریم

امینه سلطانی. 1400/01/16

سلام. خسته نباشید.مطالب خوبی ارائه داده بودید.فقط اگر ممکن هست در مورد افت قندخون بیماران دیابتی که از انسولین و قرص استفاده میکنن وبه ویروس کرونا مبتلا شدن اشاره ای میشد چون همسرم ۲روز هست که افت قند به میزان ۳۰ دچار میشن

کارشناس به اندام 1400/01/16

سلام دوست عزیز از تقویت کننده های سیستم ایمنی استفاده کنید، در کنار اون داروهایی که پزشک برای قندتون تجویز کردند استفاده کنید