روز پدر

نحوه صحیح مصرف غذاها؛ آنچه که باید بدانید!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، حتی اگر به سراغ انتخاب سالم‌ترین مواد غذایی بروید، بدون در نظر گرفتن نحوه صحیح مصرف غذاها، نمی‌توانید از همه خاصیت و مواد مغذی موجود در آن‌ها بهره‌مند شوید. چند نمونه از بزرگترین اشتباهاتی که مانع جذب ویتامین‌ها و املاح معدنی در غذاها می‌شوند، نمونه‌های زیر هستند.مصرف […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 1122
تاریخ بروزرسانی
نحوه صحیح مصرف غذاها؛ آنچه که باید بدانید!
میانگین امتیاز 4 از 5

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، حتی اگر به سراغ انتخاب سالم‌ترین مواد غذایی بروید، بدون در نظر گرفتن نحوه صحیح مصرف غذاها، نمی‌توانید از همه خاصیت و مواد مغذی موجود در آن‌ها بهره‌مند شوید. چند نمونه از بزرگترین اشتباهاتی که مانع جذب ویتامین‌ها و املاح معدنی در غذاها می‌شوند، نمونه‌های زیر هستند.

مصرف صحیح غذاهای پرکاربرد

گوجه فرنگی

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی ضد سرطان و ضد بیماری‌های قلبی است، ولی بهتر است برای این که از همه خواص آن استفاده کنید، آن را بپزید.

غلات کامل

غلات کامل، حاوی سبوس هستند و دارای آنتی اکسیدان‌هایی به نام فیتات هستند که به ویتامین‌ها و مواد معدنی در غذاها متصل می‌شود و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کند.

اگر این غلات را قبل از مصرف در آب قرار دهید و بگذارید مدتی در همان حالت باقی بمانند، باعث می‌شود تا فیتات موجود در آن‌ها آزاد شده و از بین برود.

ماست

ماست دارای آب است به همین دلیل بیشتر افراد، رغبتی به مصرف آن ندارند. این در حالیست که این مایع حاوی پروتئین، ویتامین ب ۱۲ و فسفر است. پس ماست را با آب موجود در آن مخلوط کنید و از حرارت دادن آن با غذاها نیز اجتناب نمایید، چون باکتری‌های مفید موجود در آن، در اثر حرارت از بین می‌روند.

دانه کتان

این دانه حاوی تعداد زیادی خواص درمانی است، ضمن این که منبع غنی از فیبر، امگا ۳، لیگنان و همچنین ماده شیمیایی گیاهی نیز به حساب می‌آید که خاصیت ضد سرطان دارد. از آن‌جا که بدن ما قادر به هضم این دانه نیست، بنابراین برای استفاده از خواص تغذیه‌ای آن، این دانه را آسیاب کنید، تا بخش‌های باارزش آن از بین نروند.

بیشتر بخوانید:  روزی 4 عدد گوجه‌فرنگی بخورید

مارچوبه

این سبزی ارزشمند را آب پز نکنید. این کار باعث خارج شدن ویتامین ث موجود در مارچوبه می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم که مارچوبه را بخارپز و در نهایت کبابی کنید. آب مارچوبه را که بخارپز شده، دور نریزید و از آن برای تهیه سوپ و سس استفاده کنید، تا از ویتامین‌ها و مواد معدنی و مغذی موجود در آن بهره ببرید.

چای سیاه

قبل از این که شیر به چای خود اضافه کنید، این را بدانید که تحقیقات نشان داده، اضافه کردن لبنیات به چای سیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی چای را از بین می‌برد. پروتئین‌های شیر به ترکیب موجود در چای سیاه که کاتچین نام دارد می‌چسبد و ترکیبات مفید چای را از بین می‌برد.

کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از ویتامین ث، کلروفیل، آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد سرطانی است؛ بنابراین آن را به شکل بخارپز و یا آب پز مصرف کنید و از سرخ کردن آن خودداری کنید، تا باعث از دست رفتن مواد مغذی موجود در این سبزی نشوید.

سیر

آلیسین موجود در سیر که خواص ضد سرطانی دارد، با قرارگیری در معرض نور و هوا، بیشترین میزان اثربخشی را دارد. سیر را خرد کرده و بعد آن را به مدت ۱۰ دقیقه در معرض هوا قرار دهید، تا از خواص فراوان آن بهره ببرید.

توت فرنگی

بر‌عکس سیر، چاقو زدن به توت فرنگی و یا خرد کردن آن، منجر به کاهش جذب ویتامین ث و آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه می‌شود. ویتامین ث موجود در توت فرنگی به نور و اکسیژن حساس است و وقتی در معرض آن‌ها قرار می‌گیرد، از بین می‌رود. اگر قرار است میوه‌هایی مثل توت فرنگی را خرد کرده و بعد مصرف کنید، پیشنهاد می‌کنیم که اصلا قید خوردن آن را بزنید.

بیشتر بخوانید:  نوشیدن قهوه؛ مفید یا مضر؟

موز و شیر

میان وعده بسیار محبوب دیگر وجود دارد که بسیاری از افرد نمی‌دانند که می‌تواند درون شما اختلال ایجاد کنند. موز و شیر سموم سنگینی را تشکیل می‌دهند. این سموم باعث می شود احساس خستگی کنید و ذهن را کند می کند.

منبع: +

نحوه صحیح مصرف غذاها؛ آنچه که باید بدانید! - 1 - - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*