خواص علف لیمو برای سلامتی و نحوه مصرف آن برای لاغری

خواص علف لیمو این گیاه معجزه‌گر چیست و چه تاثیری در کاهش وزن دارد؟ علف لیمو گیاهی استوایی، بومی آسیای جنوب شرقی و یکی از ترکیبات رایج در غذاهای تایلندی است.علف لیمو که اکنون در آفریقا، استرالیا و آمریکای شمالی و جنوبی رشد می‌کند، به طور گسترده‌ای به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات گوارشی، […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 18 دقیقه
تعداد بازدید 2802
تاریخ بروزرسانی
خواص علف لیمو برای بهبود طیف گسترده‌ای از مشکلات و بیماری‌ها موثر و مفید است.
میانگین امتیاز 5 از 5

خواص علف لیمو این گیاه معجزه‌گر چیست و چه تاثیری در کاهش وزن دارد؟ علف لیمو گیاهی استوایی، بومی آسیای جنوب شرقی و یکی از ترکیبات رایج در غذاهای تایلندی است.

علف لیمو که اکنون در آفریقا، استرالیا و آمریکای شمالی و جنوبی رشد می‌کند، به طور گسترده‌ای به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات گوارشی، مشکلات عصبی و فشار خون بالا استفاده می‌شود. همچنین از برگ و روغن آن برای تهیه دارو استفاده می‌شود.

از علف لیمو به عنوان رایحه‌درمانی در شرایط مختلف نیز استفاده می‌شود. در این مقاله از مزیت‌های علف لیمو برای لاغری، عوارض مصرف بیش از اندازه این گیاه و نحوه مصرف علف لیمو برای لاغری می‌پردازیم. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید:

علف لیمو چیست؟

علف لیمو یا چمن معطر که در سطح جهانی با نام Cymbopogan citratus شناخته می‌شود متعلق به خانواده Poaceae است که به عنوان منبع سلولز، هِمی سلولز و لیگنین شناخته شده است.

این گیاه به دلیل خواص ضد عفونی کنندگی، ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی آن در فعالیت‌های دارویی کاربرد فراوانی دارد.

گیاه علف لیمو که گاهی به آن سیترونلا نیز می‌گویند، در آشپزی آسیای جنوب شرقی استفاده می‌شود. ساقه‌ها و پیازهای پایینی این گیاه رایحه‌ای تازه و لیمویی دارند که گاهی به چای، کاری و آبگوشت نیز اضافه می‌شود.

در هند از علف لیمو برای دفع حشرات و مارها استفاده می‌شود. از آن‌جایی که باعث شفافیت و قدرت ذهنی می‌شود، بخور علف لیمو یک انتخاب محبوب برای پاکسازی منطقه‌ای مغز از انرژی منفی محسوب می‌شود.

علف لیمو علاوه بر خواص غذایی، به منظور دفع حشرات و مارها در حیاط خانه‌ها کاشته می‌شود.

علف لیمو علاوه بر خواص غذایی، به منظور دفع حشرات و مارها در حیاط خانه‌ها کاشته می‌شود.

روغن علف لیمو خالص یک ماده بسیار انعطاف پذیر است و شما می‌توانید آن را تقریباً با هر روغن دیگری ترکیب کنید تا خواص هر دو را افزایش دهید. همچنین می‌توانید برگ بو و علف لیمو را به یک اسپری پاک کننده اضافه کنید.

تحقیقات ثابت کرده که علف لیمو همچنین می‌تواند از شما در برابر پرتوهای مضر الکترومغناطیسی محافظت کند. پرتوهای EMF می‌توانند از مکان‌های مختلف، از جمله دستگاه‌هایی که ممکن است روزانه از آن‌ها استفاده کنید، مانند تلویزیون، تلفن‌های هوشمند و رایانه‌ها، به شما آسیب برسانند.

کاشت علف لیمو در اطراف خانه می‌تواند شما را از هر گونه آسیب احتمالی که ممکن است از امواج دریافت کنید محافظت کند. کاشت علف لیمو همچنین به محافظت از خانه شما در برابر انرژی منفی کمک می‌کند.

دارا بودن انواع املاح معدنی مفید

یک قاشق غذاخوری علف لیمو تازه حدود پنج کالری دارد، که این کالری از کربوهیدرات‌ها (فیبر) و پروتئین تامین می‌شود. علف لیمو به دلیل دارا بودن املاح و مواد معدنی گوناگون، آسیب بافتی را ترمیم کرده و تقسیم سلولی را تقویت می‌کند.

همچنین حاوی منیزیم است که برای سنتز پروتئین، گلیکولیز و فعالیت عضلانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سلنیوم موجود در علف لیمو برای عملکرد شناختی و باروری، فسفر برای DNA/RNA و سنتز غشای سلولی، و روی برای بهبود زخم و رشد و نمو مفید است.

با این حال، مصرف علف لیمو تأثیر قابل توجهی بر نیاز روزانه شما به ویتامین نخواهد داشت.

به خاطر داشته باشید که روغن طعم دار علف لیمو به طور قابل توجهی کالری بیشتری را فراهم می‌کند، زیرا معمولاً ترکیبی از روغن پخت و پز (مانند روغن کانولا) و عصاره علف لیمو است.

خواص علف لیمو برای لاغری چیست؟

چای علف لیمو به عنوان یک چای سم‌زدا برای شروع متابولیسم و کمک به کاهش وزن استفاده می‌شود. از آن‌جایی که گیاه علف لیمو یک ادرار آور طبیعی است، اگر به اندازه کافی از آن بنوشید، به دلیل خروج آب از بدن احتمالاً مقداری از وزن شما کاسته خواهد شد.

به طور کلی، جایگزینی نوشابه‌ها و سایر نوشیدنی‌های شیرین شده با قند در رژیم غذایی با دمنوش‌های گیاهی مانند علف لیمو ممکن است به شما در رسیدن به کاهش وزن کمک کند. با این حال، شما نباید برای کاهش وزن صرفا به دمنوش‌هایی مثل علف لیمو اکتفا کنید. این کار خطرات و عوارض جانبی را در شما فزایش می‌دهد.

ارزش تغذیه‌ای علف لیمو

ارزش تغذیه‌ای ۳۰ گرم علف لیمو به شرح زیر است:

  • کالری: 30
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 7 گرم
  • شکر: 0 گرم

علف لیمو دارای املاح و مواد معدنی مفید نیز می‌باشد. از جمله این مواد معدنی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کلسیم (3 میلی گرم)
  • پتاسیم (34 میلی گرم)
  • منگنز (0.2 میلی گرم)
  • منیزیم (2.9 میلی گرم)
  • و آهن (0.4 میلی گرم)

علف لیمو همچنین حاوی آهن، کلسیم و ویتامین C است. آهن جزء ضروری هموگلوبین است، این ماده‌ حیاتی، اکسیژن را از ریه‌ها به خون منتقل می‌کند. این گیاه ویتامین‌های خاصی (در مقادیر بسیار کم) از جمله ویتامین A، ویتامین C، فولات و نیاسین را برای بدن فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید:  تخم شربتی، راهکاری جادویی برای یبوست و چاقی!

میزان مصرف علف لیمو برای لاغری

تحقیقات کافی در مورد چای علف لیمو برای توصیه دوز استاندارد برای هر شخصی انجام نشده است. برای اطلاع از میزان دوز مصرفی باید با پزشک تغذیه خود مشورت کنید.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

طرز تهیه چای علف لیمو

  • 1 فنجان آب جوش را روی 1 تا 3 قاشق چای‌خوری علف لیمو تازه یا خشک بریزید.
  • حداقل پنج دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.
  • چای را صاف کرده و نوش جان کنید.

نحوه مصرف علف لیمو

هنگام انتخاب علف لیمو ، به دنبال ساقه‌های سبز سفت با پیازهای سالم باشید. برای استفاده از این گیاه در چای، سوپ، آبگوشت یا مایعات دیگر، قسمت پایین ساقه‌ها را خرد کنید، تا روغن معطر آن آزاد شود. سپس قطعات را در مایع فرو کنید، تا روغن‌های معطر علف لیمو آزاد شود.

در دستور العمل‌های دیگر استفاده از علف لیمو ، ممکن است لازم باشد قبل از افزودن به کاری، سالاد و غذا‌های سرخ کردنی، پیاز یا قسمت پایینی ساقه‌ها را خرد کنید.

علف لیمو را می‌توان در پلاستیک پیچیده و به مدت دو تا سه هفته در یخچال قرار داد یا به مدت 6 ماه منجمد کرد.

به منظور بهره‌مندی از خواص علف لیمو برای سلامتی، از ساقه‌های سبز سفت با پیازهای سالم این گیاه استفاده کنید.

به منظور بهره‌مندی از خواص علف لیمو برای سلامتی، از ساقه‌های سبز سفت با پیازهای سالم این گیاه استفاده کنید.

دیگر خواص علف لیمو برای سلامتی

علف لیمو دارای خواص فراوانی است. این گیاه می‌تواند به انواع بیماری‌های رایج مانند اضطراب، سرماخوردگی، تب، التهاب و بی‌خوابی کمک کند. علف لیمو اغلب برای آرام کردن ناراحتی معده و سایر مشکلات گوارشی، از جمله گرفتگی عضلات و  حالت تهوع استفاده می‌شود.

چای علف لیمو نیز برای درمان بیماری‌های معده، سوء هاضمه، و زخم معده با محافظت از پوشش معده کمک می‌کند. در ادامه مقاله به چند مورد از خواص علف لیمو اشاره می‌کنیم:

مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزا

عصاره روغن علف لیمو برای درمان درد عضلانی، عفونت، سرماخوردگی یا علائم آنفولانزا استنشاق می‌شود.

مفید برای مو و رفع شوره سر

تحقیقات نشان داده است که روغن علف لیمو اضافه شده به تونیک مو می‌تواند شوره سر را کاهش دهد. مطالعات مختلف نیز ثابت کرده‌اند که اسانس علف لیمو سر به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد التهابی آن، می‌تواند به عنوان یک عامل درمانی برای درمان بیماری‌های التهابی پوست و کاهش شوره استفاده شود و همچنین می‌تواند از رشد قارچ‌های مرتبط با ایجاد شوره سر جلوگیری کند.

علاوه بر مزایای علف لیمو برای لاغری می‌توانید از روغن آن برای رفع شوره سر استفاده کنید.

علاوه بر مزایای علف لیمو برای لاغری می‌توانید از روغن آن برای رفع شوره سر استفاده کنید.

مفید در رایحه درمانی

علف لیمو به عنوان رایحه درمانی، در موارد زیر مصرف می‌شود:

  • اضطراب
  • پیشگیری از سرطان
  • سرماخوردگی
  • سرفه
  • دیابت
  • صرع
  • تب
  • فشار خون
  • درد عضلانی اسکلتی
  • روماتیسم
  • بی‌خوابی

خواص آنتی اکسیدانی

اسانس علف لیمو حاوی مقدار قابل توجهی ترکیبات فعال زیستی مختلف است. این ترکیبات دارای خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی هستند.

طعم دهنده غذا‌ها و نوشیدنی‌ها

در غذاها و نوشیدنی‌ها از علف لیمو به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود. به عنوان مثال، برگ‌های گیاه علف لیمو معمولاً به عنوان طعم دهنده‌ای، مشابه طعم لیمو در دمنوش‌های گیاهی استفاده می‌شود.

مفید برای عفونت قارچی دهان (برفک)

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که نوشیدن دم کرده علف لیمو به مدت 10 روز علائم برفک دهان را در افراد مبتلا به HIV/AIDS در ناحیه آسیب دیده کاهش می‌دهد.

خواص علف لیمو برای بهبود کیفیت خواب

علف لیمو همچنین به عنوان یک داروی عمومی برای بهبود خواب، تسکین درد و تقویت سیستم ایمنی استفاده می‌شود.

اگر خواب مناسبی ندارید می‌توانید از روغن علف لیمو برای بهبود اختلالات خواب استفاده کنید.

اگر خواب مناسبی ندارید می‌توانید از روغن علف لیمو برای بهبود اختلالات خواب استفاده کنید.

خاصیت آنتی اکسیدانی

طبق مطالعات گوناگون گیاه علف لیمو حاوی چندین آنتی اکسیدان است که می‌تواند به از بین بردن رادیکال‌های آزاد در بدن شما کمک کند. این رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث بیماری شوند.

آنتی اکسیدان‌های موجود در علف لیمو عبارتند از کلروژنیک اسید، ایزواورانتین و سورتیاجاپونین. این آنتی اکسیدان‌ها به جلوگیری از اختلال عملکرد سلول‌های داخل عروق کرونر کمک می‌کنند.

مفید برای پوسیدگی دندان

چای علف لیمو به دلیل خواص ضد میکروبی خود به درمان عفونت‌های داخل حفره‌های دهان کمک می‌کند. بر اساس یک مطالعه آزمایشگاهی اسانس علف لیمو در برابر باکتری استرپتوکوک موتانس، باکتری که بیشترین عامل پوسیدگی دندان را دارد، خواص ضد میکروبی دارد.

کاهش دهنده طبیعی تب

علف لیمو دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است و به طور سنتی به عنوان مسکن و کاهش دهنده تب استفاده می‌شود.

اثرات ضد التهابی

یکی دیگر از خواص علف لیمو کاهش التهابات پوستی و داخلی بدن است. این گیاه حاوی کورستین است. این فلاونوئید که به دلیل داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی شناخته شده التهاب را کاهش می‌دهد. این ماده رشد سلول‌های سرطانی را مهار کرده و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید:  رژیم حبوبات چیست؟ آیا لاغری با حبوبات امکان‌پذیر است؟

مفید برای قلب و عروق

علف لیمو در بسیاری از کشور‌ها به عنوان درمان برای بیماری عروق کرونر قلب استفاده می‌شود.

ضد قارچ موضعی

اسانس علف لیمو در صورت مصرف موضعی اثرات ضد قارچی و ضد التهابی فراوانی دارد. محققان کاربرد موضعی روغن علف لیمو را روی عفونت‌های قارچی و بیماری‌های التهابی پوست تایید می‌کنند.

مفید برای عفونت  E. Coli

در صورت مصرف غذاهای آلوده، عفونت‌های باکتریایی E. coli می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند. همچنین این باکتری می‌تواند باعث عفونت مجاری ادراری و ذات الریه شود.

مطالعات نشان می‌دهد که عصاره علف لیمو به طور موثری مسمومیت کشت‌های این باکتری را کاهش داده و می‌تواند به درمان عفونت‌های باکتریایی در دستگاه گوارش کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

تصور می‌شود که سیترال موجود در علف لیمو دارای خواص ضد سرطانی قوی در برابر برخی از رده‌های سلولی سرطانی است. این امر یا با ایجاد مرگ سلولی به طور مستقیم و یا با تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرطان انجام می‌شود.

علف لیمو با تقویت سیستم ایمنی بدن، از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

علف لیمو با تقویت سیستم ایمنی بدن، از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

کمک به هضم سالم

یک فنجان چای علف لیمو درمان طبیعی جایگزین برای ناراحتی معده، گرفتگی معده و سایر مشکلات گوارشی است. طبق مطالعات انجام شده علف لیمو ممکن است در برابر زخم معده نیز موثر باشد.

این تحقیقات همچنین نشان داد که اسانس برگ‌های علف لیمو می‌تواند به محافظت از پوشش معده در برابر آسیب آسپرین و اتانول کمک کند. مصرف منظم آسپرین یکی از علل شایع زخم معده است.

خاصیت مدر بودن

در دنیای طب سنتی، علف لیمو به عنوان یک مدر شناخته شده است. این گیاه یک دیورتیک طبیعی است که باعث افزایش ادرار شده و بدن شما را از شر مایعات و سدیم اضافی خلاص می‌کند. در صورت ابتلا به نارسایی قلبی، نارسایی کبد یا ادم، دیورتیک‌ها اغلب تجویز می‌شوند.

کاهش فشار خون سیستولیک بالا

مطالعات انجام شده نشان دادند، کسانی که چای علف لیمو مصرف می‌کنند، کاهش فشار خون سیستولیک و افزایش خفیف فشار خون دیاستولیک را تجربه می‌کنند.

خواص ضد التهابی

علف لیمو حاوی سیترال است. این ماده یک ترکیب گیاهی طبیعی با اثرات ضد التهابی است.

تسکین علائم PMS

چای علف لیمو به عنوان یک درمان طبیعی برای دردهای قاعدگی، نفخ و گرگرفتگی استفاده می‌شود. روغن علف لیمو برای خنک کردن بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گیاه علف لیمو و روغن آن برای کاهش علائم پی ام اس و دردهای قاعدگی موثر است.

گیاه علف لیمو و روغن آن برای کاهش علائم پی ام اس و دردهای قاعدگی موثر است.

عوارض جانبی

زمانی که بادرنجویه در مقادیر معمولی موجود در غذا مصرف شود، احتمالاً برای اکثر افراد بی‌خطر است. با این حال، ممکن است هنگام استفاده از آن برای اهداف دارویی نگرانی‌هایی وجود داشته باشد.

استفاده موضعی از علف لیمو ممکن است باعث تحریک پوست شود. علاوه بر این، مصرف مقادیر زیاد علف لیمو ممکن است باعث سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان و ادرار زیاد شود.

طبق تحقیقات، اسانس علف لیمو در مقادیر زیاد می‌تواند به کبد و غشاهای مخاطی معده آسیب برساند. همچنین مصرف بیش از حد چای علف لیمو نیز ممکن است بر عملکرد کلیه تأثیر بگذارد.

عوارض جانبی بالقوه علف لیمو عبارتند از:

  • سرگیجه
  • افزایش گرسنگی
  • خشکی دهان
  • افزایش ادرار
  • خستگی
  • کهیر
  • خارش
  • مشکلات تنفسی
  • ضربان قلب سریع
  • تحریک پوست

روغن علف لیمو در صورت استفاده موضعی می‌تواند پوست را تحریک کند. اگر پس از استفاده از روغن علف لیمو روی پوست خود دچار واکنش آلرژیک شدید، بهتر است از مصرف خوراکی این گیاه نیز خودداری کنید. علف لیمو زمانی که در مقادیر غذایی استفاده شود، احتمالاً برای اکثر افراد بی‌خطر است.

سرگیجه، افزایش گرسنگی و خشکی دهان از عوارض مصرف بیش از حد علف لیمو برای لاغری است.

سرگیجه، افزایش گرسنگی و خشکی دهان از عوارض مصرف بیش از حد علف لیمو برای لاغری است.

چه افرادی نباید علف لیمو مصرف کنند؟

افراد زیر باید از مصرف علف لیمو خودداری کنند:

زنان باردار

محققان هشدار می‌دهند که زنان باردار باید از مصرف علف لیمو خودداری کنند، در صورت مصرف زیاد این گیاه، برخی از مواد تشکیل دهنده آن ممکن است باعث نقص مادرزادی شود. به نظر می‌رسد علف لیمو می‌تواند جریان قاعدگی را افزایش داده و باعث سقط جنین شود .

افراد تحت درمان با شیمی درمانی

تحقیقات ثابت کرده افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند باید از مصرف علف لیمو خودداری کنند، زیرا ممکن است با عملکرد برخی از عوامل شیمی درمانی تداخل داشته باشد. اگر دیورتیک‌های تجویزی مصرف می‌کنید و یا ضربان قلب پایینی دارید، بهتر است از مصرف علف لیمو خودداری کنید.

آن‌چه از مقاله خواص علف لیمو آموختیم:

از خواص علف لیمو برای درمان اسپاسم دستگاه گوارش، معده درد، فشار خون بالا، تشنج، استفراغ، سرفه، درد مفاصل (روماتیسم)، تب، سرماخوردگی و خستگی استفاده می‌شود. برخی افراد علف لیمو و اسانس آن را برای سردرد، معده درد، درد شکم و درد عضلانی مستقیماً روی پوست می‌مالند. نحوه مصرف علف لیمو به شکل‌های مختلف است؛ به عنوان مثال اسانس علف لیمو به عنوان رایحه‌درمانی از طریق استنشاق، برای دردهای عضلانی استفاده می‌شود. در غذاها و نوشیدنی‌ها از علف لیمو به عنوان طعم‌‌دهنده و در صنعت، به عنوان عطر در صابون‌ها و لوازم آرایشی استفاده می‌شود. نکته آخر اینکه از علف لیمو برای لاغری و چربی‌سوزی نیز استفاده می‌شود اما باید زیر نظر متخصص تغذیه مصرف کنید تا دچار عوارض این گیاه درمانی نشوید.

منبع:

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*