جگر خام یا آبدار و خطر مسمومیت غذایی تا مرگ!

بنا به گزارشات پزشکی متعدد مصرف جگر خام یا نیم‌پخته رایج‌ترین راه ابتلای انسان به بیماری‌های عفونی است. جگر مرغ، جگر گوسفند و جگر گاو ممکن است ناقل باکتری‌هایی مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و E. coli باشند و مصرف این باکتری‌ها حتی در صورت مصرف کم می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی مختلف و مسمومیت‌های غذایی شود. […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 7 دقیقه
تعداد بازدید 1634
تاریخ انتشار
هرگز جگر خام یا نپخته را مصرف نکنید زیرا امکان ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد.
میانگین امتیاز 3.7 از 5

بنا به گزارشات پزشکی متعدد مصرف جگر خام یا نیم‌پخته رایج‌ترین راه ابتلای انسان به بیماری‌های عفونی است. جگر مرغ، جگر گوسفند و جگر گاو ممکن است ناقل باکتری‌هایی مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و E. coli باشند و مصرف این باکتری‌ها حتی در صورت مصرف کم می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی مختلف و مسمومیت‌های غذایی شود.

به گزارش سلامت نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، برخی از افراد ممکن است بنا به علاقه یا اعتقاد نادرست، به مصرف جگر خام بپردازند. از سوی دیگر در برخی از مناطق ایران، خوردن خام یا نیم‌پز جگر دام‌ها توسط زنان بارداری که معتقدند مصرف آن برای رشد جنین مناسب است رواج دارد.

همچنین در مواردی مشاهده شده که بیماران مبتلا به کم خونی مزمن، جگر را به صورت خام مصرف می‌کنند که این امر خطری برای انتقال آلودگی محسوب می‌شود.

برخی افراد برای اینکه از فواید جگر بیشتر سود ببرند آن را به صورت خام مصرف می‌کنند در حالیکه خطر مسمومیت غذایی در جگر خام بسیار بالا است.

این در حالیست که برخی از جمعیت‌های در معرض خطر، مانند کودکان، زنان باردار یا شیرده و افراد مسن باید از خوردن گوشت خام به طور کامل اجتناب کنند.

جالب است بدانید علاوه بر جگر خام، مصرف غذاهایی مانند سوشی که ماهی خام است یا استیکی که از بیرون برشته شده و داخل آن هنوز خام است نیز ممکن است ناقل بیماری‌های باکتریایی و عفونی باشد.

گوشت خام می‌تواند باعث بیماری‌های شدید از جمله اسهال، کم آبی بدن، درد معده و استفراغ و حتی مرگ شود. به همین دلیل وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه می کند از خوردن یا حتی مزه کردن گوشت خام یا نیم پز جدا خودداری کنید.

مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز درباره مصرف جگر خام چنین می‌گوید:

بیشتر بخوانید:  تخم مرغ قهوه ای بهتر است یا تخم مرغ سفید؟

خوردن جگر خام و اعتقاد مردم مبنی بر درمان کم خونی و اصلاح بیماری‌های خونی مورد تایید نیست و استفاده از گوشت و جگر خام می‌تواند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: یکی از مهمترین خطراتی که با مصرف جگر خام ما را تهدید می‌کند مبتلا شدن به بیماری تب کنگو است که به طور شدید جزء بیماری‌های واگیردار محسوب می‌شود.

مصرف جگر خام امکان ابتلا به بیماری تب کنگو و بیماری‌های انگلی را افزایش می‌دهد.

دکتر مسعود مردانی افزود: افرادی که جگر خام مصرف می‌کنند در دستگاه گوارشی دچار مشکلات جدی مانند بیماری سیاه زخم خواهند شد. همچنین در پی مصرف جگر خام، بیماری‌های انگلی در کبد افراد را مشاهده می‌کنیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی مطرح کرد: دانستن این موضوع برای تمام افراد لازم است که مصرف جگر خام تاثیر مثبتی در بهبود بیماری کم خونی ندارد و مصرف‌کنندگان را در معرض بیماری‌های شدید عفونی قرار می‌دهد. همچنین مصرف جگر خام و خون‌سازی در بدن هیچ مبنای علمی ندارد و مورد تایید نیست.

برخی افراد برای اینکه از مضرات جگر خام در امان بمانند، قبل از مصرف، آن را منجمد می‌کنند اما باید بگوییم یخ زدن جگر قبل از مصرف، باکتری‌ها را از بین نمی‌برد.

برخی نیز تصور می‌کنند اگر جگر خام تازه باشد امکان ابتلا به مسمومیت غذایی یا بیماری‌های انگلی را کاهش می‌دهد؛ در حالیکه تازه بودن گوشت خام تاثیری در پیشگیری از این مساله ندارد.

برای اینکه از مضرات و باکتری‌های احتمالی جگر خام در امان بمانید حتما آن را به خوبی بپزید و مغزپخت کنید.

پختن گوشت‌ها در دمای مشخص تنها راه از بین بردن باکتری‌هایی است که باعث بیماری‌های ناشی از غذا می‌شوند. پزشکان پخت جگر را در دمای 160 درجه فارنهایت یا 71 درجه سانتیگراد توصیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع

متاسفانه، برخی بی‌توجه به آلودگی‌ها و بیماری‌هایی که ممکن است از طریق این فرآورده‌ها منتقل شود، اقدام به مصرف آن می‌کنند. اما در مقابل، افرادی هم هستند که موشکافانه ظاهر جگر، محل عرضه، نوع طبخ و بهداشت ظروف را بررسی کرده و کمتر این غذا را خارج از خانه تهیه می‌کنند.

همچنین متخصصان تغذیه معتقدند در فصول سرد سال که بیماری‌های فصلی بیشتر است از مصرف غذاهای خام و نیمه آماده کاملا پرهیز کنید و به سلامت غذایی خود توجه ویژه داشته باشید.

میانگین امتیاز 3.7 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-دریا 1403/06/06

باورم نمیشه بعضیا جیگر خام میخورن توبه پختش تبت نمیگیره چه برسه خام تو رو خرا نخورین

-احمد احمدی 1403/03/06

سلام وقتتون بخیر ما خانوادگی جگر نیم پز خوردیم، ولی فقط من حالم بد شده. اسهال و استفراغ. دکتر هم رفتم فقط ضد اینا رو داده ولی خیلی حالم بده هیچ غذا یا نوشیدنی نمیتونم بخورم پیشنهادی ندارین؟؟

کارشناس به اندام 1403/03/06

سلام وقت بخیر اب کافی مصرف کنید از خوردن خوراکی های کافئینی پرهیز کنید چون میتونه محرک گوارش باشه عسل خسلی عالیه برنج موز مصرف کنید

-محمد 1403/02/04

سلام وقتتون بخیر بنده دیشب چگر خام مصرف کرده ام وصبح که بیدار شدم بیرون روی گرفتم و تب شدیدی دارم. به نظر شما چکار باید بکنم...حالم خیلی بده😢😢

کارشناس به اندام 1403/02/04

سلام وقت بخیرعزیزم به پزشک مراجعه کنید احتمال مسمومیت هست

- 1403/01/04

خوردن جگرخام برای مبارزه با ناقل ان ایادرمانی دارد

کارشناس به اندام 1403/01/04

نه عزیزم خام مصرف نکنید

کارشناس به اندام 1403/01/04

نه عزیزم