چاودار چیست؟ | ۱۱ خاصیت اعجاب‌آور چاودار برای سلامت بدن

چاودار گیاهیست که فواید زیادی برای سلامتی دارد زیرا سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌های مهم، کربوهیدرات و فیبر غذایی است و همچنین مقدار کمی پروتئین، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B را فراهم می‌کند. این ماده همچنین به عنوان خوراک دام، به عنوان گیاه مرتعی و به عنوان یک محصول کود سبز که برای بهبود خاک […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 22 دقیقه
تعداد بازدید 2056
تاریخ انتشار
چاودار گیاهی شبیه به گندم است که خواص بسیاری برای لاغری و سلامتی دارد.
میانگین امتیاز 5 از 5

چاودار گیاهیست که فواید زیادی برای سلامتی دارد زیرا سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌های مهم، کربوهیدرات و فیبر غذایی است و همچنین مقدار کمی پروتئین، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B را فراهم می‌کند.

این ماده همچنین به عنوان خوراک دام، به عنوان گیاه مرتعی و به عنوان یک محصول کود سبز که برای بهبود خاک به آن افزوده می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این  دانه به کاهش وزن کمک می‌کند و برای افرادی که رژیم غذایی دارند عالی است. همچنین برای بیماران دیابتی و بیماران قلبی نیز بسیار مفید است.

این دانه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است و می‌تواند برای پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم سلولی استفاده شود.

در ادامه به بررسی جامع فواید دانه چاودار برای سلامتی و کاهش وزن می‌پردازیم. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید:

چاودار چیست؟

چاودار یکی از رایج ترین غلات در جهان است. این دانه کاملاً شبیه جو و گندم است و مانند آن‌ها نیز استفاده می‌شود. این دانه از قدیمی‌ترین غلاتیست که کشت شده و یکی از 5 غلات برتریست که در سرتاسر جهان مصرف می‌شود.

چاودار چیست؟ | ۱۱ خاصیت اعجاب‌آور چاودار برای سلامت بدن - 1 - چاودار - خواص مواد غذایی

چاودار دارای فواید تغذیه‌ای مختلفی می‌باشد، به همین دلیل برای سلامتی بسیار مفید است. این دانه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا غذایی کامل و خوشمزه داشته باشید.

چاودار به کاهش وزن کمک می‌کند و برای افرادی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنند،عالی است. این دانه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است و می‌تواند برای پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی استفاده شود.

 چاودار برای بیماران دیابتی و بیماران قلبی بسیار مفید است.

چاودار برای بیماران دیابتی و بیماران قلبی بسیار مفید است.

انواع چاودار

چاودار اغلب به عنوان غلات استفاده می‌شود، اما محبوبیت کمتری نسبت به گندم دارد. به طور کلی بر اساس زمان تولید محصول به دو دسته زمستانه و بهاره تقسیم می‌شود.

ویژگی‌های عملکردی نوع بهاره مانند انواع زمستانه است و ارزش غذایی آن‌ها تقریباً یکسان است.

تفاوت آرد چاودار و آرد گندم

  • چاودار حاوی گلوتن است و تنها غلات غیر از گندم است که دارای خواص لازم برای تهیه یک قرص نان را دارد، هرچند برای این منظور از گندم دارای ارزش پایین‌تری است و خاصیت ارتجاعی ندارد. به همین دلیل است که نان‌هایی که تماماً از آرد چاودار تهیه می‌شوند رنگ تیره‌ای دارند.

  • آرد این غله گلیادین و فیبر محلول بالایی دارد، اما گلوتنین کمتری نسبت به آرد گندم دارد.

  • این دانه دارای گلوتن است، اما خاصیت ارتجاعی بسیار کمتری نسبت به گلوتن گندم به خمیر می‌دهد.

  • رنگ آرد چاودار ذاتاً تیره است. در نتیجه، از آرد آن، نان‌هایی تولید می‌شود که متراکم‌تر، تیره تر و سنگین‌تر از نان آرد گندم هستند.‌

فرق جو دو سر با چاودار

یکی از تفاوت‌های مهم بین جو دو سر و چاودار در مقدار پروتئین آنهاست. جو دارای نشاسته بالاتری نسبت به چاودار می‌باشد، در حالی که چاودار دارای فیبر غذایی بالاتری می‌باشد.

چاودار فیبر بالاتری نسبت به گندم و جو دارد.

چاودار فیبر بالاتری نسبت به گندم و جو دارد.

ارزش غذایی چاودار

این دانه سرشار از مقدار زیادی مواد مغذی حیاتی از جله یون‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر است.

میزان مواد مغذی در هر 100 گرم از این ماده به شرح زیر می‌باشد:

  • کالری: 338
  • چربی کل: 6 گرم
  • سدیم: 2 میلی گرم
  • پتاسیم: 510 میلی گرم
  • کربوهیدرات کل: 76 گرم
  • پروتئین: 10 گرم
  • کلسیم: 14 درصد
  • آهن: 15 درصد
  • ویتامین ب 6: 27 درصد
100 گرم چاودار حاوی 338 کالری می‌باشد.

100 گرم چاودار حاوی 338 کالری می‌باشد.

موارد استفاده چاودار

چاودار یک غله اساسی در نظر گرفته می‌شود که می‌توان آن را به صورت کامل و یا به صورت پرک خورد. قسمت‌هایی از آن را می‌توان به راحتی در دستور العمل‌های مختلف گنجاند.

یکی از موارد استفاده، فرنی پرک چاودار است. شما به سادگی می‌توانید تکه‌هایی از آن را با شیر مخلوط کنید و آن را به مدت 10 دقیقه بجوشانید. شکر یا عسل را بنا به ذائقه خود اضافه کنید و از یک غذای مقوی بهره ببرید.

وقتی دانه های این غله به آرامی صاف می‌شوند، تبدیل به پوسته می‌شوند و از این پولک‌ها برای تهیه فرنی، پودینگ، کیک و … استفاده می‌شود.

می‌توانید چاودار را به صورت پرک شده یا آرد مصرف کنید.

می‌توانید چاودار را به صورت پرک شده یا آرد مصرف کنید.

خواص چاودار برای لاغری

چاودار یکی از دانه‌های برتر برای کاهش وزن است. خاصیت این دانه برای لاغری  بیشتر از گندم و جو است. این موضوع عمدتاً به این دلیل است که نوع فیبر موجود در آن تمایل به ترکیب با آب دارد و به شما احساس سیری سریع می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  خواص خاکشیر | گیاهی که سلامت شما را تضمین می‌کند!

بنابراین در نهایت باعث کاهش اشتها و در نهایت کاهش وزن خواهد شد. خاصیت سیرکنندگی این ماده باعث می‌شود که راحت‌تر به برنامه غذایی خود پایبند باشید زیرا گرسنه نخواهید شد.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

نان چاودار برای لاغری

نان چاودار به این دلیل برای لاغری مفید است که کالری کم و فیبر بالایی دارد که به کنترل اشتها و کاهش وزن کمک فراوانی می‌کند.

این غله به ویژه برای از بین بردن چربی‌های شکمی بسیار مفید می‌باشد. استفاده از نان آن برای مدت طولانی حالت سیری به انسان می‌دهد.

اگر قصد کاهش وزن دارید، زیر نظر پزشک خود، چاودار را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

اگر قصد کاهش وزن دارید، زیر نظر پزشک خود، چاودار را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

دیگر خواص چاودار برای سلامتی

چاودار دارای خواص زیادی برای بدن می‌باشد؛ چرا که نه تنها به درمان نقرس، کولیت اولسراتیو و سرطان کمک می‌کند، بلکه از تشکیل سنگ‌های صفراوی نیز جلوگیری می‌کند. همچنین دارای اثرات پیشگیرانه از بیماری‌های تنفسی، به ویژه آسم است.

با توجه به این فواید، یک غله عالی برای افزودن به رژیم غذایی شماست. از دیگر خواص این ماده به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا

از آن‌جایی که چاودار سرشار از فیبر است، فرآیند گوارش را بسیار روان‌تر کرده، مدفوع را حجیم می‌کند و به حرکت سریع‌تر آن در طول دستگاه گوارش کمک می‌کند. در نتیجه، صفرای کمتری در معده شما ترشح می‌شود تا هضم را تسهیل کند.

صفرا همان چیزیست که منجر به تشکیل سنگ‌های صفراوی می‌شود، بنابراین با کاهش ترشح، از تشکیل سنگ به طور کامل جلوگیری می‌شود.

چاودار به بهبود عملکرد روده‌ها کمک کرده و مانع کار بیش از اندازه کیسه صفرا خواهد شد.

چاودار به بهبود عملکرد روده‌ها کمک کرده و مانع کار بیش از اندازه کیسه صفرا خواهد شد.

کنترل دیابت

دیابت یک بیماری خطرناک است که برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت نیاز به کنترل مناسب دارد. یکی از راه‌های طبیعی برای کمک به کنترل بیماری این است که مراقب آنچه می‌خورید باشید. چاودار یک غله واقعاً خوب برای افراد مبتلا به دیابت است.

این غله از مولکول‌هایی بزرگ‌تر از گندم ساخته شده است، به این معنی که به راحتی در بدن تجزیه نمی‌شود و این موضوع می‌تواند به جلوگیری از افزایش ناگهانی و کاهش سطح قند خون شما جلوگیری کند. حتی می‌تواند از بسیاری از مسائل مانند شوک دیابتی نیز جلوگیری کند.

این غله را در رژیم غذایی افراد دیابتی بگنجانید، زیرا افزایش تصادفی سطح قند خون را کنترل کرده و از مشکلات مرتبط با دیابت نیز جلوگیری می‌کند.

بهبود سیستم گوارش

غذاهایی که سرشار از فیبر هستند به طور کلی برای سیستم گوارش شما مفید هستند. فیبر موجود در چاودار به شما کمک می‌کند تا حرکات روده منظم و بهتری داشته باشید زیرا مدفوع را حجیم کرده و حرکات سیستم گوارشی را تحریک می‌کند تا آن را به روده بزرگ منتقل کند.

چاودار به جلوگیری از تعدادی از مشکلات گوارشی مانند زخم، اسیدیته، التهاب و حتی سرطان روده بزرگ کمک می‌کند.

چاودار به جلوگیری از مشکلات گوارشی مانند زخم، اسیدیته، التهاب و حتی سرطان روده بزرگ کمک می‌کند.

همچنین  افزودن آن به رژیم غذایی شما واقعا می‌تواند به بهبود کل سیستم گوارش شما کمک کند.

افزایش متابولیسم

یکی دیگر از مزایای مهم چاودار این است که متابولیسم شما را افزایش می‌دهد. این موضوع در اولین فرآیند رشد سلول‌های شما رخ می‌دهد و می‌تواند بر ساختار ژنتیکی شما تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید:  از خواص روغن زیتون چه می‌دانید؟ - مقدار مجاز مصرف

در نتیجه، بیماری‌های ژنتیکی مانند دیابت با مصرف آن قابل پیشگیری هستند، زیرا به کاهش ژن‌های مضری که منجر به انسولین می‌شوند، کمک می‌کند.

گیاه چاودار سوخت و ساز بدن را افزایش داده و موجب کاهش چربی‌های ناسالم می‌شود.

گیاه چاودار سوخت و ساز بدن را افزایش داده و موجب کاهش چربی‌های ناسالم می‌شود.

کاهش فشار خون

این غله همچنین برای کاهش فشار خون مفید شناخته شده است که عمدتا به دلیل محتوای بالای فیبر، مواد معدنی و ویتامین در این دانه است.

چاودار به خون اجازه می‌دهد تا با سرعت طبیعی‌تری جریان پیدا کند و حتی به گشاد شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند.

پیشگیری از سرطان

چاودار مملو از آنتی اکسیدان‌های مهمی مانند فنولیک است. این آنتی اکسیدان خاص با پیشگیری از سرطان مرتبط است و بنابراین می‌تواند بخش بسیار مهمی از رژیم غذایی شما باشد، به خصوص اگر سرطان در خانواده وجود داشته باشد.

گنجاندن چاودار در وعده‌های غذایی می‌تواند به پیشگیری از انواع سرطان مانند سرطان سینه، پروستات و روده کمک کند.

گنجاندن چاودار در وعده‌های غذایی می‌تواند به پیشگیری از انواع سرطان مانند سرطان سینه، پروستات و روده کمک کند.

جلوگیری از آسم

چه در یک کلان شهر بزرگ زندگی کنید یا یک شهر کوچک، نمی‌توان انکار کرد که سطح آلودگی این روزها از نمودار خارج شده است. در نتیجه، کودکان و همچنین بزرگسالان بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های تنفسی، به ویژه آسم می‌شوند.

آسم، اگرچه در حال حاضر رایج است، اما بسیار خطرناک است، زیرا تنفس را مسدود می‌کند و اگر حمله به موقع درمان نشود، می‌تواند کشنده باشد.

مطالعات نشان داده کودکانی که این دانه را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، در مقایسه با کودکانی که این دانه را نمی‌خوردند، 60 درصد کمتر در معرض ابتلا به آسم بودند.

هر چیزی که از آسم جلوگیری می‌کند باید حتما به رژیم غذایی شما اضافه شود. چاودار چنین غذایی است.

هر چیزی که از آسم جلوگیری می‌کند باید حتما به رژیم غذایی شما اضافه شود. چاودار چنین غذایی است.

تقویت سیستم ایمنی

سیستم ایمنی شما خط دفاعی اصلی بدن شما در برابر هر نوع حمله‌ای است. یک سیستم ایمنی خوب منجر به محافظت در برابر باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و بیماری‌های مختلف می‌شود.

این دانه سرشار از آنتی اکسیدان است که برای ایمنی بدن بسیار مهم است چرا که به شکار و از بین بردن رادیکال‌های آزاد در سیستم ایمنی شما کمک می‌کند و سیستم ایمنی شما را سالم و آزاد می‌گذارد تا با مشکلات بزرگتر مقابله کند.

مفید برای قلب و عروق

اگر رژیم ناسالمی را دنبال کنید، سیستم قلبی عروقی شما همیشه در خطر است. این موضوع به این دلیل است که غذاهای با محتوای کلسترول بالا، مانند غذاهای ناسالم، رگ‌های شما را مسدود کرده، فشار خون شما را افزایش داده و فشار زیادی به قلب شما وارد می‌کنند.

چاودار همچنین دارای خواص کاهش‌دهنده کلسترول است.

چاودار همچنین دارای خواص کاهش‌دهنده کلسترول است.

به طور مشابه، غذاهایی که سرشار از چربی هستند تمایل به ایجاد رسوب در سراسر سیستم قلبی عروقی، از جمله سطح قلب دارند، که باعث می‌شود کار پمپاژ خون سخت‌تر شود. در نهایت، قلب، یک عضله‌ی خسته شده و منجر به حمله قلبی یا سکته می‌شود.

مهم است غذاهایی بخورید که کلسترول شما را کاهش می‌دهند و محتوای چربی کمی دارند. چاودار یک نمونه عالی از این گونه غذاها و یک غذای ضروری برای بیماران قلبی است.

کاهش التهاب

چاودار خواص ضد التهابی دارد. این دانه مغذی، بیومارکر التهابی کمتری نسبت به گندم تصفیه شده داشته و به کاهش التهابات ناشی از عوامل متعدد کمک می‌کند.

عوارض جانبی مصرف چاودار

همه ما می‌دانیم که چاودار فواید بسیار زیادی دارد، اما باید از برخی عوارض جانبی ناشی از آن نیز آگاه باشیم.

  • این ماده به دلیل داشتن گلوتن، پروتئینی که بسیاری از مردم نسبت به آن حساس هستند، در دسته مواد غذایی چسبناک قرار می‌گیرد.

  • به دلیل وجود فیبر و گلوتن بالا، این دانه ممکن است عامل اصلی گاز و نفخ در افراد حساس باشد. اگر فردی به گلوتن حساسیت دارد، بهتر است از این دانه به طور کامل اجتناب کند.

اگر مطمئن نیستید که به گلوتن حساسیت دارید یا خیر، انجام آزمایش خون همیشه می‌تواند کمک کننده باشد. در یک نکته کلی، همیشه بهتر است قبل از افزودن هر غذای جدیدی به رژیم یا سبک زندگی خود با پزشک مشورت کنید.

آن‌چه از مقاله چاودار آموختیم:

مواد مغذی موجود در چاودار باعث افزایش فوری متابولیسم می‌شود. همچنین برای جلوگیری از برخی اختلالات ژنتیکی مفید است. این دانه باعث گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود. بنابراین، به کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان‌ها کمک می‌کند. با چاودار می‌توان به خوبی آسم را درمان کرد. انسداد مسیرهای تنفسی را از بین می‌برد و آنها را آرام می‌کند. این دانه چندین ماده مغذی مهم را برای بدن فراهم می‌کند که برای حفظ عملکرد منظم بدن بسیار مهم هستند. همچنین به افزایش قدرت ایمنی برای مبارزه با چندین اختلال بیماری‌زا کمک می‌کند و به دلیل وجود چندین ماده مغذی دارای خواص ضد التهابی نیز می‌باشد.

منابع:

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
- 1402/07/09

بسیارعالی ولی ازکجا فراهم کنیم؟گیرنمیاد

کارشناس به اندام 1402/07/09

تشکرازشما عزیزم از فروشگاه های غذایی وانلاین شاپ ها قابل تهیه هست