دکتر کرمانی » مجله » اخبار
در سالهای اخیر، ادعاهایی مبنی بر ارتباط بین گروه خونی و طول عمر مطرح شده است. برخی مطالعات نشان میدهند که گروه خونی B ممکن است با طول عمر بیشتر مرتبط باشد، در حالی که مطالعات دیگر ارتباط بین گروههای خونی A، B و AB را با افزایش خطر بیماریهای قلبی و برخی سرطانها را […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
در سالهای اخیر، ادعاهایی مبنی بر ارتباط بین گروه خونی و طول عمر مطرح شده است. برخی مطالعات نشان میدهند که گروه خونی B ممکن است با طول عمر بیشتر مرتبط باشد، در حالی که مطالعات دیگر ارتباط بین گروههای خونی A، B و AB را با افزایش خطر بیماریهای قلبی و برخی سرطانها را گزارش کردهاند.
بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله Open BMC Medicine، داشتن یک گروه خونی غیر O با افزایش خطر مرگ، به ویژه مرگ مربوط به بیماری های قلبی- عروقی (مانند بیماری ایسکمیک قلبی و سکته مغزی) همراه است. این نتایج می تواند در کنار سایر موارد مربوط به افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های خاص مورد توجه قرار گیرد.
عوامل متعددی بر ادعاهای مبتنی بر این ارتباط تاثیر دارند. این عوامل عبارتند از:
عوامل متعدد موثر بر طول عمر: طول عمر تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، سبک زندگی، رژیم غذایی و محیط زیست قرار دارد. جداسازی تأثیر صرف گروه خونی بر طول عمر از سایر عوامل بسیار دشوار است.اندازه نمونه و روشهای تحقیق: تفاوت در اندازه نمونه، روشهای تحقیق و تعریف طول عمر در مطالعات مختلف میتواند به نتایج متناقض منجر شود.تعامل با عوامل دیگر: ممکن است تعامل بین گروه خونی و عوامل دیگر مانند رژیم غذایی، فعالیت بدنی و استعداد ژنتیکی بر طول عمر تأثیرگذار باشد.
دانشمندان معتقدند که میتوان با انجام یک آزمایش خون، سرعت پیری اندامهای داخلی بدن را بررسی کرد، درست مانند معاینه فنی خودرو (MOT). تیمی از دانشگاه استنفورد توانست وضعیت 11 اندام اصلی بدن، از جمله قلب، مغز و ریهها را با این روش بررسی کند.
آنها این آزمایش را روی هزاران بزرگسال، عمدتاً میانسال و بالاتر، انجام دادند. نتایج نشان داد که در حدود یک نفر از هر پنج نفر از بزرگسال سالم بالای 50 سال، حداقل یک اندام با سرعت بیشتری نسبت به سن واقعیشان پیر میشود. همچنین، حدود یک تا دو نفر از هر صد نفر ممکن است چندین اندام داشته باشند که سن بیولوژیکی آنها بیشتر از سن واقعیشان است.
اگرچه این ایده ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد، اما محققان میگویند که این روش میتواند فرصتی برای پیشگیری از مشکلات سلامتی آینده باشد. به عنوان مثال، اگر قلب فرد سریعتر از سن واقعیاش پیر شود، خطر ابتلا به نارسایی قلبی افزایش مییابد. به همین ترتیب، پیری سریع مغز ممکن است خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر را افزایش دهد.
در این مطالعه، مشاهده شد که داشتن یک یا چند اندام پیرتر از سن واقعی با افزایش خطر ابتلا به برخی بیماریها و مرگ در طی 15 سال آینده مرتبط است. اندامهایی که در این مطالعه بررسی شدند شامل مغز، قلب، کبد، ریه، روده، کلیه، بافت چربی، رگهای خونی، سیستم ایمنی، عضلات و پانکراس بوند.
در این آزمایش خون، سطح هزاران پروتئین اندازهگیری میشود تا سرنخهایی در مورد سرعت پیری هر اندام به دست آید. الگوی پروتئینهای شناسایی شده در خون، به نظر میرسد برای هر اندام خاص متفاوت باشد.
در حالی که برخی مطالعات به ارتباط بین گروه خونی و طول عمر اشاره میکنند، اما هنوز شواهد قطعی در این زمینه وجود ندارد. عوامل دیگری مانند سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و مراقبتهای پزشکی منظم نقش بسیار مهمتری در طول عمر افراد دارند.
در حال حاضر، نمیتوان با قطعیت گفت که کدام گروه خونی باعث طول عمر بیشتر میشود. تحقیقات بیشتری برای بررسی دقیق این موضوع و درک بهتر ارتباط بین گروه خونی و سلامت انسان مورد نیاز است. به جای تمرکز بر گروه خونی، بهتر است بر عوامل قابل کنترل مانند رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس تمرکز کنیم تا به طول عمر و کیفیت زندگی خود بیافزاییم.
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم