تخفیف یلدا

آماده باش برای مقابله با کرونای JN.۱

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: «بر اساس آزمایش‌هایی که از بیماران تنفسی بستری گرفته می‌شود حدود ۳۰ درصد موارد آنفلوآنزا، حدود ۱۰ درصد کرونا و مابقی نیز سایر ویروس‌های تنفسی است.»وی افزود: […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 571
تاریخ بروزرسانی
برای مقابله با انواع کرونا، به ویژه کرونای JN.۱ بدن خود را ایمن کنید.
میانگین امتیاز 5 از 5

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: «بر اساس آزمایش‌هایی که از بیماران تنفسی بستری گرفته می‌شود حدود ۳۰ درصد موارد آنفلوآنزا، حدود ۱۰ درصد کرونا و مابقی نیز سایر ویروس‌های تنفسی است.»

وی افزود: «بر اساس همین آزمایش‌ها برای ما مشخص شد که کرونای JN.۱ در کشور ما شناسایی نشده است. این زیرسویه نیز از زیرشاخه اومیکرون است و دنیا اطلاعات زیادی از آن ندارد.»

به گفته وی، برخلاف اینکه برخی کشورها گزارشاتی حاکی از افزایش موارد بیماری‌های تنفسی اعلام کرده‌اند اما در ایران از نظر شیوع بیماری‌های تنفسی در شرایط سختی نیستیم.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به سفرهایی که مقارن با اوایل سال نو میلادی شکل می‌گیرد، در خصوص وضعیت جهانی بروز بیماری‌های تنفسی اظهار کرد: «افزایش موارد بیماری خیلی عجیب و غریب نیست و هنوز افزایش موارد جدی بیماری رخ نداده است؛ با این حال باید آمادگی خود را برای مقابله با افزایش موارد احتمالی حفظ کنیم.»

آماده باش برای مقابله با کرونای JN.۱ - - کرونای JN.۱ - اخبار

توصیه برای مقابله با کرونای JN.۱

او تاکید کرد: «توصیه اصلی ما علی‌رغم اینکه وارد دی‌ماه شده‌ایم، همچنان این است که کسانی که در گروه پرخطر هستند (زنان باردار،‌ افراد بالاتر از ۶۵ سال و…) و واکسن تزریق نکرده‌اند، هرچه زودتر اقدام به تزریق واکسن کنند؛ زیرا تا بهمن ماه هنوز فرصت وجود دارد هرچند که فرصت طلایی اواخر شهریور و اوایل مهرماه بوده است.»

به گفته وی، همچون سالیان قبل از شیوع کرونا، افزایش موارد بروز آنفلوآنزا از هفته دوم مهرماه آغاز شده و تا اسفندماه ادامه دارد تا از نیمه دوم اسفند مجددا روند کاهشی می‌شود.

بیشتر بخوانید:  بهترین راه تمیز‌کردن مسواک چیست؟

عشرتی ادامه داد: «اگر همین امسال را هم بخواهیم در نظر بگیریم ممکن است تعداد موارد مبتلا به آنفلوانزا افزایش یابد. تاکنون بیمارستان‌ها تحت فشار نبودند.

وی درباره روند نمونه‌گیری از موارد مشکوک بیماری‌های تنفسی،‌ تصریح کرد: «مانند گذشته لازم نیست همه بیماران تست بدهند؛ تنها از تعدادی بیماران نمونه‌گیری می‌شود تا چهره بیماری مشخص شود. از نظر درمانی چندان تفاوتی ندارد که تشخصی دهیم بیماری تنفسی فرد دقیقا کرونا است یا آنفلوآنزا؛ چراکه روند درمانی تقریبا یکسان دنبال می‌شود.»

آماده باش برای مقابله با کرونای JN.۱ - 1 - کرونای JN.۱ - اخبار

وی در خصوص نقش آلودگی هوا در بروز بیماری‌های تنفسی،‌ بیان کرد:«آلودگی هوا راه‌های تنفسی را آزرده می‌کند و همین می‌تواند افراد را مستعد کند که به بیماری‌های ویروسی مانند کرونا و آنفلوانزا مبتلا شوند.»

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خاتمه تاکید کرد: «تقاضای ما از کسانی که علامت‌هایی همچون گلودرد، سرفه، سردرد،‌ آبریزش بینی، تب و… دارند این است که تا زمان از بین رفتن علائم در خانه بمانند و استراحت کنند تا بیماری‌ را به سایرین انتقال ندهند.

ماندن در خانه طول دوره بیماری را کاهش داده و در عین حال عوارض بعدی بیماری را هم کاهش می‌دهد. از طرفی استفاده از ماسک در اجتماعات بسیار ضروری است؛ چراکه برخی ناقل بدون علامت هستند و بدون اینکه بدانند ممکن است بیماری را به سایرین انتقال دهند. همچنین بهتر است افراد در طول روز چندین بار دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.»

آماده باش برای مقابله با کرونای JN.۱ - 2 - کرونای JN.۱ - اخبار

در زمستان، بدن ما به دنبال غذای مقوی است که گرما را همراه با تغذیه فراهم کند. برای تامین این نیاز بدن، به غذاهای گرم کننده نیاز داریم. به عنوان مثال هر سبزی که رشد آن به زمان نیاز دارد و قسمت خوراکی آن در زیر سطح زمین رشد می‌کند معمولا گرم‌کننده است و در فصل زمستان سبزی مناسبی برای خوردن است. برخی از میوه‌های خشک (خرما)، آجیل و دانه‌های روغنی (دانه کنجد) نیز گرم‌کننده هستند.

بیشتر بخوانید:  عوارض مصرف بیش از اندازه شیرین کننده‌های رژیمی

همچنین در فصل زمستان از مواد غذایی که بدن‌تان را تقویت می‌کنند بیشتر مصرف کنید؛ مانند مرکبات، غذاهای حاوی ویتامین D، حبوبات، انواع سوپ، ماست یونانی، آجیل، لبو، کلم بروکسل، کدو حلوایی، هویج، گل كلم، کرفس و شلغم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-محمد صادق جعفری 1402/11/08

با سلام دکتر کجا میتوانم واکسن کرونا برنم؟ ظاهرا هیچ خانه بهداشتی در تهران این واکسن را ندارد

کارشناس به اندام 1402/11/08

سلام عزیزم ازبیمارستانها استعلام کنید