خواص سنجد برای سلامتی چرا تا این اندازه به مصرف آن توصیه شده است؟

آیا می‌دانستید سنجد این میوه‌ کوچک و خاکی‌رنگ می‌تواند گنجینه‌ای از خواص دارویی در دل خود داشته باشد؟ با ما همراه باشید تا با خواص سنجد بیشتر آشنا شوید.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 20 دقیقه
تعداد بازدید 9372
تاریخ بروزرسانی
خواص سنجد
میانگین امتیاز 4.1 از 5

خواص سنجد یکی از موضوعات جذاب در دنیای گیاهان دارویی است که طی سال‌ها مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این میوه کوچک و مغذی که درخت آن در مناطق مختلف کشور رشد می‌کند، از زمان‌های قدیم در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده شده است.

سنجد سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب، و کاهش التهاب کمک کند. علاوه بر این، خواص ضدعفونی‌کننده آن برای درمان مشکلات گوارشی و بهبود عملکرد کبد نیز شناخته شده است. مصرف سنجد به شکل‌های مختلف مانند خشک، پودر یا عصاره می‌تواند فواید بسیاری برای سلامتی به همراه داشته باشد. این میوه نه تنها به عنوان یک داروی طبیعی، بلکه به دلیل طعم و خواص مغذی‌اش، گزینه‌ای عالی برای تغذیه روزانه است. در این مقاله به طور مفصل در مورد خواص سنجد خواهیم آموخت. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید:

سنجد در آینه‌ علم و سنت؛ معجزه‌ای در دستان طبیعت

سنجد حدود 90 گونه در سراسر جهان دارد که اکثر آن‌ها در مناطق نیمه گرمسیری آسیا، اروپا و آمریکای شمالی قرار دارند. مهم‌ترین گونه دارویی این میوه E. angustifolia (درخت الاگنوس) است که معمولاً زیتون روسی نامیده می‌شود. زیرا ظاهر آن شبیه درخت زیتون با میوه‌های کوچک قهوه‌ای مایل به قرمز و بیضی شکل است.

سنجد برای پیشگیری از پوکی استخوان، درمان سرماخوردگی و تقویت بدن بسیار مفید است. به همین دلیل است که سنجد یا زیتون روسی در علم پزشکی تا این حد معروف شده است. از نظر طب سنتی نیز از سنجد به عنوان یک داروی گیاهی مسکن، تب بر و ادرار آور استفاده می‌شود. این میوه با طبع سرد و خشک خود مناسب افرادی است که طبع بسیار گرمی دارند.

خواص سنجد برای سلامتی - - خواص سنجد - خواص مواد غذایی
سنجد از نظر ظاهری شبیه به زیتون است.

پوستی خاکی، قلبی طلایی؛ توصیفی از ظاهر سنجد

همانطور که اشاره شد سنجد، میوه‌ ای گرد و کوچک با طبع سرد است که در طب سنتی جایگاه ویژه‌ ای دارد. این میوه با نام‌‌های دیگری مانند زیتون روسی نیز شناخته می‌‌شود. سنجد از نظر ظاهری شبیه به زیتون است، اما طعم آن شیرین‌تر و کمی گس است.

این گیاه به‌خاطر گل‌‌های معطر، میوه‌‌های خوراکی، شاخ و برگ‌های زرد جذاب و پوست سیاه، به‌ عنوان یک گیاه زینتی مقاوم به خشکی و سرما به‌ طور گسترده در سراسر اروپای جنوبی و مرکزی استفاده می‌شود.

در ایران پودر خشک این میوه را با شیر مخلوط کرده و برای آرتریت روماتوئید و درد مفاصل استفاده می‌کنند. شواهدی وجود دارد که خواص سنجد برای کاهش علائم آرتروز موثر است و می‌تواند اثربخشی مشابه با اثربخشی استامینوفن و ایبوپروفن داشته باشد.

سرشار از ویتامین و مواد معدنی؛ ارزش غذایی سنجد زیر ذره‌بین

با وجود اندازه‌ کوچک و ظاهر ساده‌ای که این میوه خوش طعم دارد، می‌تواند منبعی غنی از مواد مغذی نیز باشد. سنجد سرشار از فیبر، آنتی‌اکسیدان، ویتامین C و ترکیبات مفید دیگری است که آن را به یک میان‌وعده‌ سالم و تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی تبدیل می‌کند. به طور کلی سنجد دارای خواص فراوان و ارزش تغذیه‌ای بالایی است و هر ۱۰۰ گرم سنجد دارای ارزش غذایی زیر است:

جدول ارزش غذایی سنجد
مواد مغذیمقدار
کالری۶۸
پتاسیم۱۳۰ میلی‌گرم
نمک۲ میلی‌گرم
کربوهیدرات۱۷.۲ گرم
پروتئین۱/۳ گرم

ترکیب منحصربه‌فرد که در این میوه وجود دارد باعث شده به میوه‌ای فراتر از یک خوراکی ساده تبدیل شود. گنجینه‌ای کوچک اما پرقدرت که می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد.

غذایی برای بدن، درمانی برای درد؛ سنجد و خواص تغذیه‌ای آن

سنجد دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن است. خواص سنجد برای بدن بسیار زیاد است، به گونه‌ای که بخش‌‌های مختلف این گیاه به ویژه میوه‌‌ها و گل‌‌ها به طور سنتی در درمان انواع بیماری‌‌های رایج مثل تهوع، سرفه، آسم، تب، یرقان و اسهال مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. از خواص سنجد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص سنجد برای سلامتی
خواص سنجد به دلیل مواد مغذی و ویتامین های بسیار زیاد در آن است.

سرشار از مواد مغذی؛ سنجد، یک میوه و هزار فایده

سنجد منبع غنی از ویتامین‌ هایی مانند C، B1 یا تیامین، کاروتن، توکوفرول و انواع مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و منگنیز است. همچنین ریشه، پوست، شاخه‌ ها و برگ‌ های سنجد نیز حاوی آهن، سرب، مس، کادمیوم، روی، کروم، نیکل و کبالت هستند. سنجد دارای ترکیبات مفید زیر نیز می‌باشد:

  • فلاونوئیدها
  • پلی ساکاریدها
  • سیتوسترول‌ها
  • گلیکوزیدها
  • کومارین‌ها
  • تریپنوئیدها
  • اسیدهای آمینه
  • ساپونین‌ها
  • کاروتنوئیدها
  • تانن‌ها
  • اسیدهای کربوکسیلیک
  • و هیدروکسیل فنول

با ترکیب منحصر به فردی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها، سنجد به عنوان یک منبع غذایی غنی، نه تنها برای تقویت سیستم ایمنی بلکه برای بهبود سلامت عمومی بدن مفید است. این میوه کوچک می‌تواند تأثیرات شگرفی بر سلامت پوست، قلب، و حتی مفاصل داشته باشد.

مفید برای سرماخوردگی؛ نقش سنجد در تقویت سیستم ایمنی در فصل سرما

میوه خام یا پخته سنجد برای درمان گلو درد، سرفه، آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید است. سنجد دارای ویتامین C فراوان بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود. ترکیب مواد مغذی و خاصیت ضدالتهابی سنجد، آن را به یک درمان طبیعی مؤثر برای مقابله با علائم سرماخوردگی تبدیل کرده است.

سنجد، درمان طبیعی برای التیام سریع‌تر

سنجد دارای اثربخشی بالا در ترمیم زخم‌‌ها و پاسخ به انواع آسیب‌‌ها است. این میوه به دلیل داشتن ترکیبات خاص، پس از ترمیم زخم‌ها، مواد ضدعفونی‌کننده را به ناحیه زخم منتقل کرده و به تسریع روند بهبود و از بین بردن میکروارگانیسم‌های عفونی کمک می‌کند. سنجد دارای ترکیبات خاصی می‌باشد که بعد از ترمیم زخم‌ها برای از بین بردن میکرو ارگانیسم‌های عفونی، عوامل التیام بخش را در ناحیه زخم رها می‌کنند.

بیشتر بخوانید:  معجون لاغری سریع شکم؛ طرز تهیه 15 نوشیدنی لاغری

خواص سنجد برای دیابت؛ کنترل کننده طبیعی قند خون

سنجد حاوی ترکیباتی است که به کاهش قند خون کمک می‌کنند. این میوه با تحریک تولید انسولین و بهبود حساسیت سلول‌‌ها به انسولین، موجب تنظیم سطح قند خون می‌شود. علاوه بر این مصرف سنجد به همراه مواد غذایی دیگر به کنترل سطح قند خون کمک کرده و باعث کاهش علائم سندروم متابولیک نیز می‌‌شود.

فواید سنجد
بسیاری از افراد از خواص سنجد برای درمان بیماری هایی چون زخم معده استفاده می کنند.

خواص سنجد برای معده و روده؛ راهی برای تسکین درد و بهبود هضم

سنجد به طور کلی برای درمان زخم معده مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. به طوری که مصرف عصاره این گیاه باعث افزایش تشکیل بافت ترمیم کننده زخم در معده و روده می‌‌شود.

ترکیب کارتنوئیدی روغن سنجد نیز در برابر زخم‌‌های گوارشی اثر محافظتی دارد. همچنین غلظت خاصی از ترکیبات پلی فنولی میوه سنجد برای درمان کولیت و سایر بیماری‌های دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

خواص سنجد برای استرس؛ دارای اثرات آرام‌بخش بر ذهن و بدن

سنجد به دلیل خواص آرام‌بخش طبیعی خود، می‌تواند در کاهش استرس و اضطراب مؤثر باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که عصاره اتانولی دانه سنجد خاصیت شل‌کنندگی بافت عضلانی داشته و به عنوان یک دارو برای تسکین تنش و استرس و آرامش عضلات می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر این، سنجد با تقویت سیستم عصبی و کاهش سطح هورمون‌های استرس، به بهبود خواب و ایجاد آرامش ذهنی کمک می‌کند.

خواص سنجد برای لاغری؛ میوه‌ای مفید برای تسریع چربی‌سوزی

سنجد دارای فیبر فراوان بوده و به همین دلیل مصرف آن باعث افزایش احساس سیری به مدت طولانی مدت می‌شود. همچنین با جلوگیری از پرخوری می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد. اگر از یک رژیم لاغری پیروی می‌کنید، مصرف سنجد را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

خواص سنجد برای مردان؛ افزایش دهنده توان جسمی و جنسی

سنجد حاوی ترکیباتی است که به تقویت باروری در مردان کمک می‌‌کند. این میوه با افزایش تعداد و کیفیت اسپرم‌‌ها می‌تواند احتمال باروری را افزایش دهد. برخی مطالعات نشان می‌‌دهند که مصرف سنجد می‌‌تواند به بهبود عملکرد جنسی در مردان کمک کند و میل جنسی آن‌ها را افزایش دهد.

خواص ضد سرطانی؛ محافظ طبیعی در برابر رشد سلول‌های سرطانی

فعالیت سیتوتوکسیک ترکیبات موجود در سنجد باعث جلوگیری از خطر سلول‌های سرطانی می‌شوند. تحقیقات ثابت کرده‌اند که اجزای زیست فعال مانند تری ترپنوئید، فلاونوئید، لیگانوئید و بزنوئید جدا شده از سنجد مسئول فعالیت‌های ضد توموری هستند. این ترکیبات با مهار رشد سلول‌های سرطانی و تحریک فرایند آپوپتوز (مرگ سلولی برنامه‌ریزی‌شده)، به عنوان یک پیشگیری‌کننده طبیعی از سرطان عمل می‌کنند. علاوه بر این خواص آنتی‌اکسیدانی این ترکیبات به کاهش آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کند.

خواص سنجد برای کبد چرب؛ درمان طبیعی برای بهبود عملکرد کبد

سنجد دارای خواص ضد التهابی بوده و یک دیورتیک طبیعی محسوب می‌شود. مصرف آن می‌تواند به پاکسازی کبد کمک کرده و برای درمان کبد چرب نیز مفید باشد. علاوه بر این سنجد سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هایی است که به مقابله با رادیکال‌‌های آزاد و کاهش التهاب در کبد کمک می‌‌کنند.

لازم به ذکر است که التهاب یکی از عوامل اصلی پیشرفت کبد چرب است. بنابراین مصرف سنجد می‌تواند به جلوگیری از این آسیب کمک کند.

سنجد برای حافظه
برای بهبود حافظه توصیه می شود، سنجد مصرف کنید.

خواص سنجد برای حافظه؛ تقویت‌کننده قدرت ذهن و تمرکز

بیماری آلزایمر با اختلال در عملکردهای شناختی و حافظه مشخص می‌‌شود که معمولاً به دلیل کاهش فعالیت سیستم کولینرژیک ایجاد خواهد شد. مطالعات نشان داده که مصرف سنجد به دلیل وجود ترکیب اسکوپولامین در آن با افزایش یادگیری حافظه مرتبط است.

خواص سنجد برای پوست؛ تأثیرات ترمیمی و ضدپیری

یکی از مهم‌ترین خواص سنجد برای پوست، خاصیت ضدپیری آن است. سنجد به دلیل داشتن ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان‌های قوی، می‌تواند با افزایش تولید کلاژن، به سلامت پوست کمک کند و موجب کاهش چین و چروک‌ها شود. این میوه علاوه بر تقویت خاصیت ارتجاعی پوست، از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و به ترمیم و نوسازی سلول‌های پوستی کمک می‌کند. بنابراین، مصرف سنجد به‌عنوان یک منبع طبیعی آنتی‌اکسیدان می‌تواند پوست شما را شاداب، جوان و در برابر علائم پیری محافظت کند.

خواص سنجد برای کلیه؛ طبیعی‌ترین راه برای سم‌زدایی کلیه‌ها

از خواص سنجد برای کلیه‌‌ها غافل نشوید. مصرف سنجد به دلیل خاصیت دیورتیک بودن آن باعث افزایش ادرار شده و به دفع آسان سنگ کلیه کمک می‌‌کند. سنجد به دلیل داشتن خاصیت ادرار آوری ملایم، به دفع سموم و مواد زائد از بدن کمک کرده و به این ترتیب، فشار به کلیه‌‌ها را کاهش می‌‌دهد.

خواص سنجد برای کودکان؛ تقویت سیستم ایمنی و رشد سالم

سنجد حاوی کلسیم و ترکیبات مفید برای استخوان بوده و به همین دلیل باعث استحکام و تقویت استخوان در کودکان می‌شود. مصرف سنجد همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین C باعث بهبود سیستم ایمنی کودکان خواهد شد. پیشنهاد می‌شود برای اینکه کودکان بتوانند از خواص و فواید این میوه بهره‌مند شوند آن را در رژیم لاغری یا رژیم غذایی روزانه آن‌ها قرار دهید.

خواص سنجد برای زنان
مصرف سنجد برای زنان به ویژه زنان باردار مفید است.

خواص سنجد برای زنان؛ تقویت‌کننده سلامت جسمی و روحی

سنجد دارای آنتی اکسیدان‌ های قوی و مفید و انواع ویتامین ها می‌باشد و به همین دلیل مصرف آن به خانم‌ ها مخصوصاً زنان باردار توصیه می‌ شود. مصرف سنجد باعث جلوگیری از پوکی استخوان در زنان و افزایش سیستم ایمنی بدن شده و در درمان مشکلات هورمونی و اختلالات جنسی مفید است.

مفید برای آرتریت روماتوئید؛ تسکین‌دهنده درد و التهاب مفاصل

همانطور که اشاره شد یکی از مهم‌ترین خواص سنجد، خاصیت ضد التهابی آن است. ترکیبات موجود در سنجد به کاهش التهاب در مفاصل کمک کرده و درد را تسکین می‌دهد. مصرف سنجد در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید علاوه بر کاهش درد به کاهش زمان بهبود زخم در افراد آسیب دیده نیز کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:  تغذیه برای تقویت حافظه؛ چه بخوریم تا حافظه‌مان قوی شود؟

خواص سنجد در طب سنتی؛ دارویی طبیعی برای درمان بیماری‌ها

در طب سنتی، سنجد به‌عنوان دارویی طبیعی برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها شناخته می‌شود. این میوه با خاصیت ضدالتهابی، ضدعفونی‌کننده و تقویت‌کننده سیستم ایمنی، به بهبود سلامت بدن کمک کرده و در درمان مشکلات گوارشی، مفصلی و حتی پوستی مؤثر است. خواص سنجد در طب سنتی عبارتند از:

  • تقویت بدن و رشد کودکان و نوجوانان
  • شادی آور است و رفع افسردگی
  • رفع بی‌اختیاری ادرار
  • جلوگیری از بالا رفتن بخارات معده به مغز و مانع سردرد ناشی از آن
  • مفید برای رفع بیماری‌هایی نظیر اسهال و خونریزی دستگاه گوارش
  • جلوگیری از بروز تهوع و استفراغ
  • مهار خونریزی شدید در دوران قاعدگی
  • تقویت و افزایش کیفیت پوست بدن
  • مفید برای تقویت استخوان‌‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان

سنجد علاوه بر طب سنتی در طب مدرن نیز به‌ عنوان یک درمان طبیعی و مؤثر شناخته می‌شود. استفاده منظم از سنجد می‌تواند به تقویت سلامت عمومی بدن، پیشگیری از بیماری‌ها و بهبود عملکرد اندام‌های مختلف کمک کند.

میزان مجاز مصرف سنجد در رژیم غذایی؛ چه مقدار باید مصرف کنیم؟

به طور کلی، مصرف روزانه 30 تا 50 گرم سنجد خشک برای افراد سالم مناسب است. این مقدار را می‌‌توانید به صورت خام، پودر شده یا به همراه سایر مواد غذایی مصرف کنید. به خاطر داشته باشید مصرف بهترین مواد غذایی نیز اگر از حد تعادل خارج شود می‌تواند مضر باشد. بنابراین در مقدار استفاده از سنجد تعادل را رعایت کنید یا از پزشک تغذیه مقدار مجاز مصرف را بپرسید.

خواص سنجد برای دیابت
افراد مبتلا به دیابت بهتر است با نظر پزشک می توانند سنجد مصرف کنند.

عوارض مصرف سنجد؛ خطرات احتمالی و نکات مهم در مصرف این میوه

به طور کلی، سنجد میوه‌‌ای ایمن و دارای خواص درمانی فراوانی است. با این حال، مانند هر ماده غذایی دیگری، مصرف بیش از حد یا در برخی افراد خاص ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. عوارض احتمالی مصرف سنجد شامل موارد زیر است:

  • حساسیت: برخی افراد ممکن است به سنجد حساسیت داشته باشند که باعث بروز علائمی مانند خارش، تورم، قرمزی پوست، مشکل در تنفس و در موارد شدید شوک آنافیلاکسی در آن‌ها شود.
  • مشکلات گوارشی: مصرف زیاد سنجد به دلیل فیبر بالای آن ممکن است در برخی افراد باعث یبوست و نفخ شود.
  • تداخل با داروها: سنجد ممکن است با برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد خون تداخل داشته باشد. بنابراین، قبل از مصرف سنجد در کنار داروهای دیگر، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
  • تغییرات در قند خون: افرادی که دیابت دارند یا از داروهای کاهش قند خون استفاده می‌‌کنند، باید قبل از مصرف سنجد با پزشک خود مشورت کنند، زیرا سنجد ممکن است بر سطح قند خون آنها تأثیر بگذارد.
  • افراد مبتلا به آلرژی: افرادی که به انواع آجیل، بادام زمینی یا سایر آلرژن‌‌های غذایی حساسیت دارند، باید قبل از مصرف سنجد احتیاط کنند.
  • زنان باردار و شیرده: زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف هر گونه مکمل غذایی، از جمله سنجد با پزشک خود مشورت کنند.
  • افراد با مشکلات گوارشی: افرادی که مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌ پذیر دارند، باید سنجد را با احتیاط مصرف کنند.

می‌توان نتیجه گرفت اگرچه سنجد دارای خواص بسیاری است، مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال یا درد شکم شود. همچنین، افرادی که دارای مشکلات کلیوی یا حساسیت به میوه‌های خاص هستند، باید در مصرف سنجد احتیاط کنند و قبل از استفاده با پزشک مشورت نمایند.

یادداشت پایانی؛ سنجد، میوه‌ای طبیعی با خواص فراوان برای سلامت بدن

سنجد، این میوه کوچک و مغذی، از دیر باز در طب سنتی و مدرن به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری‌‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. خواص سنجد به دلیل وجود ویتامین‌ ها، مواد معدنی و آنتی‌ اکسیدان‌‌ها است که به تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم، کاهش قند خون و … کمک می‌‍‌کند.

با توجه به مطالعات انجام شده و تجربیات افراد، می‌‌توان نتیجه گرفت که سنجد یک مکمل غذایی ارزشمند و طبیعی است که می‌‌تواند به بهبود بسیاری از بیماری‌‌ها کمک کند. اما همانند هر ماده غذایی دیگری، مصرف بیش از حد آن ممکن است عوارضی داشته باشد. بنابراین، توصیه می‌‌شود قبل از مصرف طولانی مدت یا در مقادیر زیاد، با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول مقاله خواص سنجد:

1- طبع سنجد سرد است یا گرم؟

در طب سنتی، طبع سنجد را سرد و خشک می‌دانند. به همین دلیل مصرف آن به افرادی که طبیعت گرم و تر دارند توصیه می‌شود. سنجد باعث کاهش دمای بدن افراد گرم مزاج شده و رطوبت بدن آنان را متعادل می‌کند.

2- سنجد بهتر است یا پودر آن؟

اگر سنجد را تازه مصرف کنید بهتر است، ولی پودر سنجد نیز اگر همراه با پوست و گوشت و هسته آسیاب و پودر شود، خواص فراوانی برای سلامتی دارد. پودر سنجد را می‌توانید با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل مخلوط کرده و به صورت روزانه مصرف کنید. این ترکیب برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

آیا سنجد برای تقویت سیستم ایمنی مفید است؟

بله، سنجد به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قوی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

آیا مصرف سنجد به درمان مشکلات گوارشی کمک می‌کند؟

بله، سنجد به دلیل خواص ملین و ضد التهابی می‌تواند در بهبود هضم و درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست مفید باشد.

آیا سنجد برای کاهش وزن مؤثر است؟

بله، سنجد با افزایش متابولیسم و کاهش اشتها می‌تواند به عنوان یک کمک‌کننده طبیعی در کاهش وزن عمل کند.

خواص سنجد برای سلامتی - 1 - خواص سنجد - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
سامان 1404/01/04

سلام وقت بخیر من روده تحریک پذیر دارم. از نوع دی(اسهال) مصرف سنجد یکی گفت میتونه خوب باشه روزی 14 عدد. درسته یا مصرف نکنم؟

کارشناس به اندام 1404/01/04

سلام وقت بخیر خواص زیادی داره اما اثر روی همه یکسان نیست امتحان کنید

-mmm 1403/09/14

سلام پودر سنجد توی درشت شدن استخوان و قطور شدنش تاثیر داره؟

کارشناس به اندام 1403/09/14

سلام نه عزیزم

-فاطمه 1403/05/24

سلام ببخشید پودر سنجد باعث عقب افتادگی پریود میشه اگه ممکنه زود جواب بدید🙏🏻

کارشناس به اندام 1403/05/24

سلام نه عزیزم اگر با مصرفش دچار حساسیت شدین مصرف محدودتر بشه وادامه ندین

-فاطمه 1403/05/23

پودر سنجد باعث عقب افتادگی قاعدگی میشه؟

کارشناس به اندام 1403/05/23

نه عزیزم

- 1403/05/21

سلام خسته نباشید،ببخشید من کولیت روده دارم نمیتونم شیر بخورم ممنون میشم راهنماییم کنین پودر سنجد و با چی بخورم

کارشناس به اندام 1403/05/21

سلام سلامت باشید عزیزم شیر بادام وشیرهای گیاهی میتونین استفاده کنید

-عادل 1403/05/15

سلام و عرض ادب من دیابت دارم ضعف جسمی و درد نوروپاتی مخصوصا از ناحیه پا خیلی اذیتم میکنه اگر پودر جنسینگ رو با پودر سنجد مخلوط کنم و مصرف کنم تاثیر گذار هستش؟

کارشناس به اندام 1403/05/15

سلام عزیزم میشه استفاده کرد اما مصرف زیاد توصیه نمیشه بهتره قبلش با پزشک معالج مشورت کنید

-دخترم دوسال دار خیلی لاغر یبوست هم داره میشه از پودر سنجد استفاد کنم 1403/04/30

سلام دخترم دوسال داره خیلی لاغر یبوست داره میشه ازپودر سنجد از اطاری خریدم استفاده کنم

کارشناس به اندام 1403/04/30

سلام بله استفاده کنید عزیزم

امید 1403/04/08

با سلام و تشکر از مقاله مفید تون ، ایا پودر ستجد را میشه با پودر پروتیین وی ترکیب کرد ؟

کارشناس به اندام 1403/04/08

سلام مرسی از همراهی شما عزیزم بله میشه

- 1403/03/23

مقاله خیلی خوبی بود ولی متوجه نمیشم چرا هم فیبر داره هم باعث یبوست میشه!!!!

کارشناس به اندام 1403/03/23

لطف شماست عزیزم تاثیر موادغذایی روی بدن افراد متفاوت هست

-طیبه 1403/03/21

با سلام وعرض ادب .ممنون از مطالب خوبتون. سوال من اینه که آیا طبع بدنم سرده و دچار یائسگی زود رس شدم مشکلی نداره که مصرف کنم

کارشناس به اندام 1403/03/21

سلام عزیزم میتونین مصرف کنید

-کاربر 1403/02/18

سنجد باعث یبوست میشه؟؟

کارشناس به اندام 1403/02/18

عزیزم اگر یبوست دارین سنجد زیاد مصرف نکنید چون فیبرزیادی داره فرآیند هضم را برای روده سخت‌تر می‌کند.

- 1403/02/09

سلام و وقت بخیر و تشکر فراوان سنجد و رابطه اش با بارداری چطوره؟

کارشناس به اندام 1403/02/09

سلام عالیه سنجد دارای آنتی اکسیدان‌های قوی و مفید و انواع ویتامین ها می‌باشد و به همین دلیل مصرف آن به خانم‌ها مخصوصاً زنان باردار توصیه می‌شود.

A 1403/02/06

سلام ممنون بابت مطلب خوبتون من سنجدی که تقریبا مال سال قبل بودوآون رو بدون هسته یعتی با پوست و گوشت آن با شیرو عسل مخلوط میکنم برای افزایش قد مفید است و اینکه کدام قسمت سنجد مفید تره هسته یا پوست یا گوشت

کارشناس به اندام 1403/02/06

سلام تشکر از لطف شماعزیزم کامل آسیاب بشه خوب هست

-شهریار 1403/02/03

سلام خواص سنجدبرای پروستات آیابرای چربی خون بدوخوب مضرنیست؟ کسی سن ۶۰ داردروزانه ۲۱عددمیخوردعوارض ندارد؟

کارشناس به اندام 1403/02/03

سلام بله خواص فوق العاده ای داره اعتدال در خوردن باید رعایت بشه

-مرتضوی 1403/02/03

مطلب بسیار جالب و خواندنی بود برای من که خیلی آموزنده و مفید بود ، درود فراوان بر شما

کارشناس به اندام 1403/02/03

ممنون که همراهی میکنید عزیزم

-ثریا 1403/01/13

حیلی عالی ابجی من خیلی میخوره

کارشناس به اندام 1403/01/13

تشکرعزیزم

هاجره عمرزهی 1402/12/29

سلام من خلیی لاغرم مخواهم از سنجد مصرف کنم چجوری مصرف کنم اگ توضی بدی ممنون میشم

کارشناس به اندام 1402/12/29

سلام عزیزم روزی صد گرم میتونین میل کنید

فهیمه رمضانلو 1402/12/21

نه مشکلی نداره عزیزم

-زهرا 1402/12/20

سلام خسته نباشید من تیروئید دارم میتونم از پودر سنجد استفاده کنم

کارشناس به اندام 1402/12/20

سلام بله عزیزم

-محمد رضا برجی 1402/12/19

عالی بود

کارشناس به اندام 1402/12/19

تشکر