آیا نوشیدن قهوه‌ ناشتا مضر است!

نوشیدن قهوه بلافاصله بعد از بیداری و بلند شدن از خواب، عادت بسیاری از افرادی است که می‌خواهند روزشان را پر انرژی شروع کنند. نوشیدن قهوه ناشتا به علت کافئین موجود در این نوشیدنی، به هوشیاری افراد در ابتدای روز و احساس خستگی کمتر در ادامه‌ی روز کمک می‌کند. به گزارش مشرق، نوشیدن قهوه در […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 8 دقیقه
تعداد بازدید 3479
تاریخ انتشار
آیا نوشیدن قهوه‌ ناشتا مضر است!
میانگین امتیاز 5 از 5

نوشیدن قهوه بلافاصله بعد از بیداری و بلند شدن از خواب، عادت بسیاری از افرادی است که می‌خواهند روزشان را پر انرژی شروع کنند. نوشیدن قهوه ناشتا به علت کافئین موجود در این نوشیدنی، به هوشیاری افراد در ابتدای روز و احساس خستگی کمتر در ادامه‌ی روز کمک می‌کند.

به گزارش مشرق، نوشیدن قهوه در ابتدای روز، اگرچه عادت خوشایندی است اما برای بدن می‌تواند عوارض ناخوشایندی داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند قهوه برای سلامتی، پیشگیری از آلزایمر و بهبود بیماری‌های قلبی مفید است، اما این فواید قهوه یک روی سکه‌ی این نوشیدنی محبوب است.

نوشیدن قهوه ناشتا به خصوص بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب و با معده‌ی خالی، می‌تواند با عوارضی نیز همراه باشد. مطالعات ثابت کرده‌اند این عادت صبح‌گاهی، می‌تواند روی سلامتی تاثیر سوء داشته باشد.

مضرات نوشیدن قهوه ناشتا

مشکلات گوارشی

تلخی قهوه ممکن است باعث تحریک معده و تولید اسید بیشتر در این اندام حساس بدن بشود. به خصوص کسانی که مشکلات زمینه‌ای گوارشی دارند و علائمی مثل سوزش سر دل، تهوع و استفراغ و سوءهاضمه را تجربه می‌کنند به هیچ وجه نباید قهوه ناشتا بنوشند.

تاثیر قهوه ناشتا بر سطح قند خون

قهوه‌ی تلخ هیچ قندی ندارد اما به علت داشتن کافئین می‌تواند بر تولید انسولین در بدن تاثیرگذار باشد. کافئین، مقاوت به انسولین را افزایش می‌دهد و مصرف آن پیش از خوردن غذا، قند خون بعد از غذا را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 افزایش می‌دهد.

با توجه به اینکه کافئین و نوشیدن قهوه تاثیرات متفاوتی روی افراد می‌گذارد، بهتر است مصرف آن به خصوص در افراد مبتلا به دیابت، کنترل‌شده باشد.

بیشتر بخوانید:  مقدار فعالیت لازم برای کاهش خطر سرطان پستان

انقباض عضلات پا

اغلب افراد بی‌قراری پا را به خصوص هنگام شب و حین خواب تجربه می‌کنند. بی قراری عضلات پا در برخی موارد شدیدتر است که سندروم بی‌قراری پا معروف نامیده می‌شود. کافئین از جمله مواد غذایی است که روی این عارضه تاثیر گذاشته و آن را شدت می‌بخشد.

خشک شدن پوست

قهوه مُدِر است و موجب کم‌آبی بدن می‌شود. ناشتا مصرف کردن این نوشیدنی، تاثیرات جانبی آن را بیشتر می‌کند و در این مورد، بدن شما آب بیشتری از دست خواهد داد.

کم‌آبی بدن عوارض متعددی دارد که یکی از این عوارض خشکی پوست است. اگر عادت به نوشیدن چند فنجان قهوه در طول روز دارید، حتما از مایعات و مواد غذایی حاوی آب نیز استفاده کنید.

استرس و اضطراب

همزمان با بیدار شدن و شروع فعالیت‌ جسم و مغز، هورمون‌های شما نیز بیدار می‌شوند، به خصوص هورمون کورتیزول که مسئولیت استرس را نیز بر عهده دارد از جمله هورمون‌های فعال در ساعات ابتدایی روز است.

هورمون کورتیزول یک هورمون استروئیدی است و توسط غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود. نوشیدن قهوه و تحمیل مقادیری کافئین خالص به بدن در ساعات اولیه‌ی صبح، سطح هورمون کورتیزول در خون را افزایش می‌دهد پس بهتر است که نوشیدن قهوه را کمی به تاخیر بیاندازید.

رابطه‌ی قهوه و متابولیسم

کالری قهوه صفر است و اگر بدون شیر و شکر نوشیده شود نه تنها چاق‌کننده نیست بلکه در کاهش وزن نیز می‌تواند موثر باشد.

خیلی از ما در مورد فواید قهوه برای بالا رفتن متابولیسم و تاثیر آن بر کاهش وزن و لاغری چیزهای زیادی شنیده‌ایم. این موضوع در مورد قهوه حقیقت دارد و این نوشیدنی تیره‌رنگ می‌تواند سوخت و ساز بدن را بالا برده و در لاغری موثر باشد.

بیشتر بخوانید:  فاصله بین وعده های غذایی چقدر باید باشد؟

اما نکته‌ی مهم این است که برای بهتر کمک کردن به متابولیسم، ترجیحا قهوه را بعد از صرف صبحانه بنوشید تا روی کارکرد انسولین تاثیر منفی نداشته باشد. نوشیدن قهوه ناشتا، تاثیر منفی بر گلوکز خون دارد و احتمال بالا رفتن قند خون بعد از صرف صبحانه را بیشتر می‌کند.

اختلال در خواب

همانطور که می‌دانیم یکی از کارکردهای اصلی کافئین، هوشیاری مغز و مقابله با خواب‌آلودگی است. اگرچه نوشیدن قهوه ناشتا در ابتدای روز به طور کلی بر سیستم خواب و بیداری مغز اثر منفی ندارد، اما زیاده‌روی در مصرف کافئین، از عوامل اختلال در خواب خوب شبانه است.

پس لازم است در اینجا توصیه کنیم اولا در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید و ثانیا نوشیدن قهوه را به نیمه‌ی دوم روز، یعنی غروب و شب موکول نکنید. اگرچه همچنان تاکید می‌کنیم نوشیدن قهوه ناشتا برای سلامتی، گوارش و قند خون مضر است و چنانچه این عادت مضر را ترک نکنید و تبدیل به روتین زندگی شما بشود، در بلندمدت آثار منفی در سلامتِ شما خواهد داشت.

آیا نوشیدن قهوه‌ ناشتا مضر است! - 1 - قهوه ناشتا - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
مریم 1403/03/06

عالی بود ممنون

کارشناس به اندام 1403/03/06

ممنون که همراهی میکنید دوست خوبم