تخفیف یلدا

آیا دیابت نوع 2 ژنتیکی است؟

سبک زندگی مدرن، بی تحرکی، فراوانی‌ محصولات صنعتی و خوراکی‌های فرآوری شده باعث بروز بیماری‌های مختلف در میان افراد شده که یکی از نگران کننده‌ترین این بیماری‌ها دیابت نوع 2 است.امروزه ما در محاصره‌ی شکر و شیرینی قرار دادیم. پر طرفدارترین خوراکی‌ها اکثرا شیرین هستند و نوشیدنی‌ها، نوشابه‌های گازدار، انواع کیک و دسر و بستنی […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 4 دقیقه
تعداد بازدید 2188
تاریخ بروزرسانی
آیا دیابت نوع 2 ژنتیکی است؟
میانگین امتیاز 4.2 از 5

سبک زندگی مدرن، بی تحرکی، فراوانی‌ محصولات صنعتی و خوراکی‌های فرآوری شده باعث بروز بیماری‌های مختلف در میان افراد شده که یکی از نگران کننده‌ترین این بیماری‌ها دیابت نوع 2 است.

امروزه ما در محاصره‌ی شکر و شیرینی قرار دادیم. پر طرفدارترین خوراکی‌ها اکثرا شیرین هستند و نوشیدنی‌ها، نوشابه‌های گازدار، انواع کیک و دسر و بستنی و بسیاری از تنقلات محبوب کودکان و جوانان سرشار از شکر و قند است. بدیهیست که با مصرف قند و شکر به صورت مستقیم یا محصولاتی که شکر زیادی دارند نظیر بیسکوییت‌ها و نوشیدنی‌ها، سطح قند خون بالا می‌رود و منجر به مشکلات و بیماری‌های فراوان می‌شود.

این نوع دیابت بر خلاف دیابت نوع 1 که ارثی است و از بدو تولد به صورت ژنتیکی عارض می‌شود، بر اثر سبک زندگی غلط و رفتارهای نامناسب تغذیه‌ای به وجود می‌آید. البته اگر در یک خانواده، چند نفر به دیابت نوع 2 مبتلا شوند، می‌توان گفت که اعضای این خانواده مستعد این بیماری هستند و باید مراقب رفتار تغذیه‌ای و سبک زندگی خود باشند.

لوزالمعده در بدن مسئول ساخت انسولین است. انسولین به سلول‌ها و اندام‌های مختلف بدن کمک می‌کند تا قند را دریافت و تحلیل کنند.

اگر انسولین به مقدار کافی تولید نشود یا قند بیش از توان تحلیل انسولین باشد این روند مختل شده و سلول‌ها و اندام‌ها قادر به دریافت قند خون نیستند، لذا قند در جریان خون باقی مانده، به رگ‌ها و عروق آسیب می‌رساند و موجب بیماری دیابت می‌شود.

اگر قند خون به صورت ناشتا از حد نرمالی بالاتر باشد و پایین نرود یعنی مقاومت به انسولین اتفاق افتاده که به این حالت دیابت می‌گویند. دیابت عوارض زیادی دارد که با توجه به شدت بیماری، درصد تاثیرگذاری عوارض آن متغیر است.

بیشتر بخوانید:  رژیم یویو؛ خودکشی تدریجی سلول‌ها

به هیچ وجه نباید این بیماری را سرسری گرفت. دیابت از جمله امراضی‌ست که علاوه بر مصرف دارو و تزریق انسولین که با دادن آزمایش و تجویز پزشک مشخص می‌شود، نیازمند ملاحظات تغذیه‌ای نیز هست.

همه‌ی مواد قندی اعم از طبیعی و غیرطبیعی برای این بیماری خطرناکند و باید در مصرف آن‌ها به شدت احتیاط کرد. انواع کربوهیدرات‌ها از جمله نان‌، سبزیجات ریشه‌ای و فرآورده‌ه‌های آردی حتی اگر شیرین نباشند، باز حاوی مقادیری قند و نشاسته هستند که منجر به بالا رفتن قند خون خواهد شد.

افراد دیابتی باید در یک رژیم غذایی مشخص و از پیش تعیین شده، مقدار محدودی برنج، نان، شیرینی طبیعی و میوه‌ مصرف کنند و از خوردن آبمیوه، انواع شیرینی‌های صنعتی از جمله کیک و شیرینی و بیسکوییت، شیرین‌کننده‌های مصنوعی و مواد نشاسته‌ای بپرهیزند.

مواد غذایی نظیر برنج، سیب‌زمینی و مرکبات نیز باعث بالا رفتن قند خون می‌شوند و باید در مصرف آن‌ها احتیاط کرد.

قند بالای خون می‌تواند به اندام‌ها و بخش‌های مختلف بدن از جمله چشم‌ها، کلیه‌ها، قلب و عروق آسیب برساند و همینطور باعث زخم‌های سطحی و عمیق بر روی پوست و آسیب جدی به اندام‌هایی نظیر پاها بشود.

رژیم غذایی مناسب، داشتن تحرک و فعالیت در طول روز و استفاده از غذاها و خوراکی‌های طبیعیِ فاقد شکر می‌تواند به کنترل قند خون و بهبود دیابت کمک زیادی بکند.

سبزیجات تازه، نان‌های سبوس‌دار، غذاهای دریایی و کبابی و مغزها از جمله مواد غذایی مفید برای جایگزین کردن با مواد قندی است. افراد دیابتی باید از شیرینی‌های طبیعی مثل خرما، عسل و توت به مقدار کم بخورند تا قند خونشان بالا نرود و هوس و میلشان نسبت به شیرینی‌جات کنترل گردد.

آیا دیابت نوع 2 ژنتیکی است؟ - 1 - - دسته‌بندی نشده

مریم اصیلی

بیشتر بخوانید:  اندر فواید پیاده‌روی و تاثیرات آن در سلامتی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-شهزاده 1401/12/10

آگاه باشم