
خیلی از افراد صبحها که از خواب بیدار میشوند، به حالت تهوع دچارند. خیلیها حتی گلهمندند که با اینکه شبها دیر غذا نمیخورند و حتی پرخوری نمیکنند، هر روز صبح این اتفاق برایشان میافتد. این افراد اغلب به دلیل حالت تهوع صبحگاهی نمیتوانند صبحانه میل کنند و به همین دلیل دچار سرگیجه و ضعف میشوند. علت اصلی این مشکل چیست و چه باید کرد؟
به گزارش سلامت نیوز این اصلا طبیعی نیست که هر روز با احساس بیماری و تهوع از خواب بیدار شوید و این دلیلی محکم برای مراجعه به پزشک و بررسی کامل پزشکی است.
عوامل ایجاد کنندهی حالت تهوع صبحگاهی
درخصوص موارد ایجاد کننده این حالت باید بگوییم که یکی از شایعترین دلایل تهوع روزانه، اضطراب و در برخی موارد اختلالات اضطرابی گسترده است که هر دو میتوانند علائم فیزیکی بسیار عمیقی ایجاد کنند. این حالت ممکن است با احساس ترس و تشنج اعصاب و همچنین ضربان قلب سریع یا سردرد همراه باشد. با معاینه و گرفتن شرح حال و انجام آزمایشات کامل، پزشک میتواند پیش از بررسی اینکه کدام درمان برای مقابله با آن مناسب است، دریابد که آیا علت مشکل روانی است یا خیر.
حالت تهوع همچنین ممکن است از علائم مشکلات معده باشد. افرادی که از رفلاکس اسید یا گاستریت رنج می برند(زمانی که معده ملتهب است و التهاب دارد) به طور مرتب احساس تهوع می کنند. مشکلات روده هم میتواند باعث تهوع روزانه شود. شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر و عفونت با هلیکوباکتر پیلوری ممکن است مقصر باشند و حتی یبوست مزمن میتواند باعث آن شود.
حالت تهوع درعین حال یک عارضه جانبی بسیار رایج مصرف داروها است، بنابراین بهتر است از پزشک خود بپرسید که آیا داروهای معمولی که مصرف می کنید میتواند پشت این حالت تهوع روزانه باشند یا خیر. نوشیدن الکل نیز ممکن است منجر به حالت تهوع روزانه شود.
بهترین راهکار برای رفع حالت تهوع صبحگاهی
اما در صورتی که مشکل شما حاد نباشد باید بدانید داروهایی که برای مقابله با حالت تهوع وجود دارد میتواند برای رفع مشکل شما موثر باشد. برخی از آنها که مشابه داروهای موسوم به قرصهای بیماری مسافرت هستند را میتوان بدون نسخه خریداری کرد و پزشک نیز میتواند داروهای خاصی را تجویز کند، به عنوان مثال داروهایی که برای مقابله با تهوع صبحگاهی استفاده میکنیم. اگرچه بعید است، اما تهوع روزانه میتواند اولین علامتی باشد که پزشکان برای برخی از سرطانها، مانند سرطان پانکراس یا معده، آن را به صدا درآمدن آژیر قرمز میدانند.
قطعا اولویت این است که آنچه در بدن شما در حال وقوع است به صورت دقیق مشخص شود. برای همین به پزشک مراجعه کنید و بخواهید کامل شما را معایند کند و آزمایشات لازم هم برای شما انجام شود.
منبع: +
نظرات