تخفیف یلدا

آیا خواص کیوی برای لاغری مفید است؟

کیوی یک میوه کوچک، بیضی و قهوه ای با گوشتی سبز رنگ است که نوع رسیده آن شیرین و نوع نرسیده ی آن طعمی ترش و ملس دارد. اما فریب اندازه و ظاهر آن را نخورید. کیوی منبع بسیار خوبی از ویتامین هاست. خواص کیوی بسیار زیاد است و برای حمایت از سیستم ایمنی، تنظیم […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 13 دقیقه
تعداد بازدید 58805
تاریخ بروزرسانی
مصرف کیوی برای لاغری توصیه می‌شود زیرا کالری کم و فیبر بالا دارد.
میانگین امتیاز 4.1 از 5

کیوی یک میوه کوچک، بیضی و قهوه ای با گوشتی سبز رنگ است که نوع رسیده آن شیرین و نوع نرسیده ی آن طعمی ترش و ملس دارد. اما فریب اندازه و ظاهر آن را نخورید. کیوی منبع بسیار خوبی از ویتامین هاست. خواص کیوی بسیار زیاد است و برای حمایت از سیستم ایمنی، تنظیم فشار خون و حتی درمان بیماری هایی مانند آسم و دژنراسیون ماکولا مفید است.

کیوی که با نام‌های دیگری همچون انگور فرنگی چینی یا یانگ تائو نیز شناخته می‌شود، از شمال چین سرچشمه می‌گیرد، جایی که مردم آن را عمدتاً برای اهداف درمانی آن را مصرف می‌کنند. در این مقاله به بررسی ارزش غذایی، خواص کیوی برای سلامتی و لاغری و عوارض احتمالی مصرف آن خواهیم پرداخت. با مجله سلامتی دکتر کرمانی همراه باشید:

تاریخچه کشت و مصرف کیوی

کیوی نوعی میوه بومی کوه‌ها و دامنه‌های جنوب غربی چین است. این میوه در حال حاضر در بسیاری از مناطق دیگر جهان، از جمله نیوزیلند، که تولید کننده برتر این میوه محبوب است، رشد می کنند. کیوی در بسیاری از مناطق دیگر جهان از جمله ایالات متحده نیز کشت می شود.

کیوی برای اولین بار در سال 1904 توسط معلم مدرسه ای به نام ایزابل فریزر به نیوزیلند آورده شد که پس از سفر به چین، دانه های کیوی را با خود به خانه آورد. محبوب ترین نوع کیوی، کیوی هایوارد است، که به نام مردی به نام هیوارد رایت، که در دهه 1920 کیوی را در نیوزلند رواج داد، نامگذاری شد.

ارزش غذایی کیوی

کیوی دارای ویتامین C فوق العاده بالایی است و تنها 100 گرم از آن بیش از 80 درصد از متوسط ​​نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می کند. مشخصات غذایی 100 گرم کیوی خام به شرح زیر است:

کالری و مواد مغذیمقدار
کالری۶۱
سدیم۳ میلی گرم
کربوهیدرات۱۵ گرم
قند ۹ گرم
فیبر۳ گرم
پروتئین۱.۱ گرم

خواص کیوی چیست؟

کیوی دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی و لاغری است. در ادامه به مهم ترین این خواص خواهیم پرداخت:

سرشار از آنتی اکسیدان

مانند دیگر میوه‌ها، کیوی منبع آنتی اکسیدانی به نام ویتامین C است. دریافت آنتی اکسیدان از غذایی که می‌خوریم سلول‌ها را از آسیبی که رادیکال‌ های آزاد سبب‌اش هستند حفظ می‌کند و منجر به کاهش خطر بیماری‌های مزمن می‌شود.

کیوی منبع آنتی اکسیدان ویتامین E نیز هست. بسیار نادر است که غذایی بدون چربی مانند کیوی منبعی از ویتامین E نیز باشد. از ویژگی‎‌های خاص میوه کیوی مهیا کردن این ماده مغذی برای بدن است.

کیوی آنتی اکسیدان لوتئین را برای بدن مهیا می‌کند و به گفته محققان آمریکایی خوردن غذاهای سرشار از لوتئین به پیشگیری یا به تاخیر انداختن مشکلات چشمی مربوط به افزایش سن کمک می‌کند.

همچنین کیوی حاوی اکتینیدین، آنتی اکسیدانی است که پروتئین‌ها را در بدن تجزیه می‌کند. این آنتی اکسیدان یک متحد عالی در رژیم غذایی است زیرا می‌تواند به سیستم گوارشی کند کمک کند. این به هضم پروتئین‌ها کمک می‌کند و می‌تواند به کسانی که از سندرم روده تحریک‌پذیر رنج می‌برند کمک کند.

خواص کیوی برای لاغری

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، کیوی یکی از بهترین میوه‌ها برای خوردن است؛ محتوای آب بالا، کالری کم و فیبر خوبی دارد باعث شده که این میوه برای یک میان‌ وعده یا به عنوان بخشی از صبحانه عالی باشد. کیوی هم حاوی فیبر نامحلول و هم فیبر محلول است.

هر دوی این نوع فیبرها به سلامت دستگاه گوارش کمک و از پرخوری در هنگام رژیم غذایی جلوگیری می‌کنند. مصرف کیوی در یک رژیم غذایی اصولی و سالم کاهش وزن خوبی را به همراه خواهد داشت.

تخفیف یلدا

بهترین زمان مصرف کیوی برای لاغری

زمان خاصی برای مصرف کیوی برای لاغری وجود ندارد و می‌توانید آن را در هر زمانی از روز مصرف کنید. اما برخی افراد ترجیح می‌دهند آن را در زمان‌های مشخصی مصرف کنند:

  • صبحانه: مصرف کیوی در صبحانه می‌تواند به شما انرژی مورد نیاز برای شروع روز را بدهد و تا مدت طولانی‌ تری احساس سیری کنید.
  • میان وعده: کیوی یک میان وعده سالم و سبک است. می‌توانید آن را به تنهایی یا همراه با سایر میوه‌ها یا آجیل مصرف کنید.
  • بعد از غذا: مصرف کیوی بعد از غذا به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و از بروز نفخ و سوء هاضمه جلوگیری می‌کند.

سرشار از فیبر

یکی از خواص کیوی، فیبر فراوان آن است. کیوی منبعی عالی از فیبر است. دو عدد کیوی با 80 کالری حدود 8 گرم فیبر به بدن می‌رسانند. خوردن غذاهای سرشار از فیبر برای کاهش وزن مفید است چون به تداوم احساس سیری پس از خوردنشان کمک می‌کنند. خوردن کیوی کمک می‌کند بدون اینکه کالری زیادی بگیرید فیبر مورد نیاز خود در طول روز را تامین کنید.

بیشتر بخوانید:  هزار و یک خواص سیر سیاه برای سلامتی و لاغری

بهبود فشار خون

یکی از مهم ترین خواص کیوی کاهش فشار خون در افراد مبتلا به نوسان فشار خون است. بر اساس تحقیقات یک وعده کیوی پتاسیم بیشتری نسبت به یک موز به بدن می‌رساند. استفاده از برنامه غذایی که سرشار از غذاهای دارای پتاسیم باشد برای کاهش دادن فشار خون توصیه می‌شود.

بر اساس تحقیقات سال 2015 علاوه بر پتاسیم بالا، کیوی دارای ترکیب دیگری است که برای فشار خون مفید است. در این تحقیق به نتیجه رسیدند افرادی که روزانه 3 عدد کیوی میل می‌کنند در مقایسه با افرادی که روزانه یک عدد سیب میل می‌کنند فشار خون کمتری دارند.

شاخص گلیسمی پایین

برخی افراد ممکن است به این دلیل که میوه منبع قند است هنگام تلاش برای کاهش وزن از آن دوری کنند. ما پیوسته درباره تاثیر منفی قند و اینکه چگونه قند بالا تاثیر منفی روی وزن می‌گذارد می شنویم. با این حال میوه با وجود داشتن قند دارای فیبر نیز است که قند خون سالم را حمایت می‌کند.

علاوه بر آن در بین تمام میوه‌ها کیوی دارای GI پایینی است، به این معنی که قند موجود در میوه کندتر آزاد می‌شود. به همین دلیل، کیوی می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند و افزایش قند خون را کاهش دهد.

بنابراین خوردن کیوی به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل برای افراد دیابتی یا کسانی که سعی در کاهش وزن دارند بی‌ضرر است. اگر برای تنظیم قند خون از دارو استفاده می‌کنید، با پزشک‌تان صحبت کنید تا ببینید اضافه کردن کیوی به برنامه غذایی‌تان را تایید می‌کنند یا خیر.

کمک به هضم

کیوی سبز برای هضم بسیار مفید است. کیوی سالیان زیادیست که به عنوان کمک‌ کننده به هضم غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاید دلیل چنین تاثیری آنزیم پروتئولیتیک اکتینیدین در بافت کیوی باشد. در تحقیقی که سال 2010 انجام شد محققان متوجه شدند که اکتینیدین موجود در کیوی سبز به تحریک هضم انواع پروتئین کمک می‌کند.

با اینکه کیوی شاید بیماری‌ های گوارشی را درمان کند، خوردن آن به عنوان بخشی از برنامه غذایی سالم از سیستم گوارشتان حمایت می‌کند.

جذب آهن

هر نوعی از ویتامین C به جذب آهن از غذاهای گیاهی کمک می‌کند. از آنجا که کیوی سرشار از ویتامین C است خوردن آن با غذاهای گیاهی که دارای آهن هستند، به جذب هرچه بهتر آنها کمک می‌کند. حتی برخی تحقیقات نشان داده است که خوردن کیوی طلایی در کنار وعده‌ها به افزایش سطح آهن کمک می‌کند.

بهبود سلامت قلب

پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه هایی مانند کیوی یک راه هوشمندانه برای حمایت از سلامت قلب است. مطالعات نشان می دهد که خوردن کیوی به طور خاص می تواند به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی کمک کند.

یک مطالعه اثرات خوردن کیوی را در 118 فرد مبتلا به فشار خون بالا در مرحله یک بررسی کرد. نتایج نشان داد آنهایی که به مدت 8 هفته در روز سه عدد کیوی مصرف کردند در مقایسه با افرادی که یک کیوی در روز می خوردند فشار خون پایین تری داشتند.

www.healthline.com

تقویت سیستم ایمنی

کیوی به طور استثنایی سرشار از مواد مغذی حمایت کننده سیستم ایمنی از جمله ویتامین های C، E، K و فولات، و همچنین کاروتنوئیدها، فیبر و مواد شیمیایی گیاهی است.

مطالعات نشان می دهد که این میوه مفید می تواند از سیستم ایمنی حمایت کنند و به طور بالقوه بروز و شدت سرماخوردگی و علائم مشابه آنفولانزا را در گروه های مستعد مانند افراد مسن و کودکان کاهش دهد.

بیشتر بخوانید:  رژیم حبوبات چیست؟ آیا لاغری با حبوبات امکان‌پذیر است؟

پیشگیری از پوکی استخوان

کیوی سرشار از ویتامین K است. ویتامین K برای قوی نگه داشتن استخوان ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان مفید است. ویتامین K همچنین ممکن است به شما در پیشگیری از بیماری عروق کرونر، که یکی از دلایل اصلی حمله قلبی و نارسایی قلبی، کمک کند. یک کیوی دارای 31 میکروگرم ویتامین K است که حدود 25 تا 30 درصد از مقدار مورد نیاز برای اکثر بزرگسالان را تامین می کند.

چگونه کیوی را در برنامه غذایی خود بگنجانیم؟

شما می توانید به شکل های مختلفی این میوه سرشار از ویتامین و املاح معدنی را در برنامه غذایی خود بگنجانید:

  • می توانید به عنوان یک میان وعده آن را پوست بکنید و میل کنید و یا حتی با یک منبع پروتئین یا چربی سالم مانند یک مشت آجیل ترکیب کنید تا احساس سیری پیدا کنید.
  • می توانید کیوی را به سالاد میوه خود اضافه کنید و در کنار دیگر میوه‌ها از خواص‌اش بهره ببرید.
  • حتی می توانید کیوی را در اسموتی و یا حتی روی ماست هم بریزید.
  • فقط به خاطر داشته باشید که کیوی را هیچ وقت نپزید؛ چون این کار ارزش غذایی‌اش را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

عوارض مصرف بیش از اندازه کیوی

کیوی در صورت استفاده در مقادیر متعادل، برای اکثر افراد بی خطر است. اما در افرادی که به کیوی حساسیت دارند، می تواند باعث واکنش های آلرژیک مانند مشکل در بلع (دیسفاژی)، استفراغ و کهیر شود. افراد با شرایط زیر بهتر است از مصرف کیوی بپرهیزند:

  • بارداری و شیردهی: کیوی به احتمال زیاد برای زنان باردار و شیرده در صورت مصرف در مقادیر غذایی بی خطر است. اختلالات خونریزی: کیوی ممکن است لخته شدن خون را کند کرده و خونریزی را افزایش دهد.
  • آلرژی: کیوی ممکن است در افرادی که به میوه‌ها، گیاهان یا ادویه‌هایی مانند آووکادو، انجیر، فندق، لاتکس، دانه خشخاش، چاودار، دانه کنجد یا گندم حساسیت دارند، واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند. اگر به هر یک از این محصولات حساسیت دارید از خوردن میوه کیوی یا مصرف محصولات کیوی خودداری کنید.
  • عمل جراحی: کیوی ممکن است لخته شدن خون را در برخی افراد کند کرده و خطر خونریزی را در طی مراحل جراحی افزایش دهد. حداقل 2 هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف کیوی یا استفاده از محصولات کیوی را متوقف کنید.

آنچه از مقاله خواص کیوی آموختیم:

همانطور که مطالعه کردید، خواص کیوی بسیار زیاد است. ویتامین C موجود در آن به کنترل فشار خون، مدیریت سطح کلسترول، حمایت از سلامت روده و عملکرد سیستم ایمنی کمک بدن می‌کند. همچنین نقش مهمی در متابولیسم چربی‌ها دارد.

مصرف کیوی برای لاغری نیز توصیه می شود؛ چرا که کیوی دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که قند موجود در میوه کندتر آزاد می‌شود. علاوه بر آن فیبر زیادی دارد که می تواند شما را برای مدت بیشتری سیر نگه دارد. مصرف کیوی در یک رژیم غذایی اصولی می تواند بر روی کاهش وزن موثر باشد.

سوالات متداول مقاله خواص کیوی:

1- آیا می‌توان کیوی را با پوست خورد؟

بله در صورتی که کیوی را به خوبی بشویید، می توانید آن را با پوست هم نوش جان کنید.

2- آیا کودکان می‌توانند کیوی بخورند؟

بله، کودکان می‌توانند کیوی بخورند، اما بهتر است قبل از دادن کیوی به کودکان خردسال، آن را له کرده و دانه‌های آن را جدا کنید.

3- بهترین زمان مصرف کیوی چه موقع است؟

بهترین زمان مصرف کیوی، قبل از غذا یا به عنوان میان وعده است.

4- آیا مصرف کیوی به صورت ناشتا ضرر دارد؟

مصرف کیوی به صورت ناشتا معمولاً ضرری ندارد. اما برخی افراد ممکن است با مصرف کیوی ناشتا احساس ناراحتی کنند. این امر به عوامل مختلفی از جمله حساسیت معده، میزان اسیدیته آن و عادات غذایی فرد بستگی دارد.

منابع:

آیا خواص کیوی برای لاغری مفید است؟ - 1 - خواص کیوی - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-علی اکبر 1403/02/10

خیلی ممنون از راهنمایی شما

کارشناس به اندام 1403/02/10

تشکر که همراهمون هستین عزیزم

- 1403/02/10

خیلی ممنون از راهنمایی شما

کارشناس به اندام 1403/02/10

تشکر که همراهی میکنید عزیزم

-محمد 1402/12/29

ممنون عالی بود

کارشناس به اندام 1402/12/29

محبت دارین عزیزم

- 1402/12/29

ممنون عالی بود

کارشناس به اندام 1402/12/29

تشکر عزیزم

-الناز 1402/11/08

بسیار عالی

کارشناس به اندام 1402/11/08

تشکرعزیزم

پریسا محمدی 1401/11/28

ممنون از اطلاعات اموزندتون

کارشناس به اندام 1401/11/28

سپاس از نگاهتون عزیزم🙏

سکینه 1401/02/15

ممنون

.... 1400/10/04

عالی بود

شیوا 1400/08/18

بسیار عالی بود .ممنون

S. Za 1400/01/19

عالی بود ..ممنون از راهنماییتون