چای و قهوه در رژیم آزاده؟ راهنمای جامع مصرف چای و قهوه در رژیم

چای و قهوه، دو نوشیدنی محبوب جهانی، در رژیم‌های غذایی جایگاه ویژه‌ای دارند. این نوشیدنی‌ها به دلیل وجود کافئین و سایر ترکیبات، تأثیرات متفاوتی بر بدن می‌گذارند که می‌تواند بر روند کاهش وزن و سلامت کلی تأثیرگذار باشد.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 15 دقیقه
تعداد بازدید 9642
تاریخ انتشار
مصرف چای و قهوه در رژیم
میانگین امتیاز 4.5 از 5

چای و قهوه، دو نوشیدنی بسیار محبوب در سراسر جهان هستند که بسیاری از افراد آنها را در طول روز مصرف می‌کنند. با توجه به اهمیت رژیم غذایی اصولی در حفظ سلامتی و تناسب اندام، سوال رایجی که مطرح می‌شود این است که آیا مصرف چای و قهوه در رژیم غذایی مجاز است یا خیر؟

از طرفی، کافئین موجود در چای و قهوه می‌تواند موجب افزایش متابولیسم شده و به سوزاندن کالری کمک کنند. همچنین، این نوشیدنی‌ها دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که موجب محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب می‌شوند. از سوی دیگر، مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند عوارضی مانند بی‌خوابی، اضطراب، افزایش ضربان قلب و فشار خون را به دنبال داشته باشد.

با توجه به موارد ذکر شده، پاسخ به این سوال که آیا چای و قهوه در رژیم آزاد هستند، ساده نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع رژیم، مقدار مصرف، نوع چای و قهوه و همچنین شرایط فردی هر شخص، همگی در تعیین میزان مصرف مجاز این نوشیدنی‌ها نقش دارند.

آیا مصرف چای و قهوه در رژیم آزاد است؟

به طور کلی بله. اما به طور دقیق‌تر پاسخ به این سوال یک بله یا خیر ساده نیست. چای و قهوه می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی را تشکیل دهند، اما میزان مصرف آن بستگی به شرایط مختلفی دارد.

برای مثال اگر چای و قهوه را بدون شیرین کننده‌هایی همچون قند، شکر و … نوش جان کنید، مصرف آن بلامانع است، هرچند برخی از رژیم‌های غذایی میزان مصرف کافئین را محدود کرده‌اند و شما نمی‌توانید هر میزان که خواستید چای و قهوه بنوشید.

علاوه بر این میزان کالری چای و قهوه به تنهایی بسیار پایین است و هر چقئر می‌توانید می‌توانید آنها را در رژیم خود مصرف کنید. در ادامه کالری انواع چای و قهوه را برای شما آورده‌ایم تا بهتر بتوانید انتخاب کنید:


کالری انواع چای و قهوه
چربی (گرم)کربوهیدرات (گرم)پروتئین (گرم)کالری
به ازای یک فنجان
چای دم کرده0.712
چای سبز0.472
چای با شیرین کننده کم کالری1.660.057
چای با شکر12.510.0247
چای شیرین نشده0.760.022
لته2.756.184.4167
قهوه معمولی0.040.070.212
قهوه با خامه1.472.910.3926
قهوه فوری (نسکافه)0.680.204
اسپرسو0.320.214
کاپوچینو2.994.363.0656

چرا مصرف چای و قهوه در رژیم چالش برانگیز است؟

مصرف چای و قهوه در رژیم های غذایی، موضوعیست که نظرات مختلفی در مورد آنها وجود دارد و می‌تواند برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز باشد. دلایل مختلفی برای این موضوع وجود دارد که عبارتند از:

  • کافئین موجود در آنها: کافئین موجود در چای و قهوه می‌تواند متابولیسم بدن را افزایش داده و به سوزاندن کالری اضافی کمک کند. از سوی دیگر، مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند منجر به عوارضی همچون بی‌خوابی، اضطراب، افزایش ضربان قلب و فشار خون شود که بر روند کاهش وزن و سلامت کلی تأثیر منفی می‌گذارد.
  • افزودنی‌ها: بسیاری از افراد چای و قهوه را به صورت تلخ نمی‌نوشند و عادت دارند آن را با شیر، شکر، خامه و سایر افزودنی‌ها مصرف کنند که می‌تواند کالری و قند اضافه به رژیم غذایی آنها بیافزاید.
قهوه و افزودنی های آن در رژیم
مجاز بودن مصرف چای و قهوه در رژیم به افزودنی‌های آن بستگی دارد.
  • نوع رژیم: در برخی رژیم‌های خاص مانند رژیم کتوژنیک، محدودیت‌هایی برای مصرف کافئین وجود دارد، بنابراین به هر میزان که بخواهید نمی‌توانید از آنها نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید:  رسیدن به اهداف ؛ چگونه رویای تناسب اندام را به هدفی قابل دسترس تبدیل کنیم؟

چه زمانی می‌توان در رژیم چای و قهوه مصرف کرد؟

اگر از یک رژیم لاغری پیروی می‌کنید و علاقه‌ی شدیدی به مصرف نوشیدنی‌هایی همچون چای و قهوه دارید، توصیه می‌کنیم آنها را با شرایط زیر مصرف کنید:

  • بدون افزودنی: سعی کنید چای و قهوه را بدون افزودنی‌ها و شیرین کننده ها به خصوص قند، شکر، کاکائو، کافی میت و … مصرف کنید. شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند استویا می‌توانند جایگزین مناسبی برای شکر باشند.
  • در ساعات مناسب: اگر قصد نوشیدن چای و قهوه را دارید، بهتر است آنها را در اوایل روز مصرف کنید تا از تأثیر منفی کافئین بر خواب جلوگیری شود. همانطور که پیش‌تر ذکر شد، بدخوابی و خواب بی کیفیت، از عوامل اصلی ایجاد اضافه وزن هستند.
  • به مقدار مناسب: میزان مصرف کافئین را محدود کنید و به توصیه‌های پزشک یا متخصص تغذیه توجه کنید. مصرف کافئین بیش از حد موجب بالا بردن سطح استرس می‌شود که خود از عوامل افزایش وزن است.
  • نوع چای و قهوه: چای سبز و قهوه سیاه بدون کافئین گزینه‌های بهتری هستند.

میزان مجاز مصرف چای و قهوه در رژیم

میزان مجاز مصرف چای و قهوه به عوامل مختلفی از جمله سن، وزن، سطح فعالیت بدنی، حساسیت به کافئین و نوع رژیم بستگی دارد. به طور کلی، مصرف 300 تا 400 میلی‌گرم کافئین در روز برای اکثر افراد بالغ سالم بی‌خطر است. با این حال، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا میزان مناسب مصرف کافئین برای شما تعیین شود.

میزان مجاز مصرف چای و قهوه در رژیم
میزان مجاز مصرف چای و قهوه به عوامل مختلفی بستگی دارد.

آیا مصرف چای و قهوه در تمامی رژیم‌ها آزاد است؟

این سوال نیز تا حدودی چالش برانگیز است. به طور کلی چای و قهوه را می‌توان در انواع رژیم مصرف کرد. در ادامه مصرف و شرایط مصرف هر کدام را در رژیم‌های مختلف بررسی خواهیم کرد:

چای و قهوه در رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک یک رژیم لاغری- درمانی با کربوهیدرات بسیار پایین است. مصرف قهوه و چای در این رژیم تا حدودی محدودیت دارد، دلیل آن نیز همان محدودیت مصرف کربوهیدرات است. هرچند میزان کربوهیدرات موجود در چای و قهوه بسیار پایین است، اما در رژیم کتوژنیک شما محدودیت‌های زیادی در مصرف کربوهیدرات دارید.

چای و قهوه در رژیم فستینگ

مصرف چای و قهوه در ساعات فستینگ و غیر فستینگ آزاد است، اما نکته‌ای که در مورد این رژیم باید به خاطر داشته باشید این است که در ساعات فستینگ شما تنها می‌توانید از قهوه تلخ یا چای بدون قند استفاده کنید و مصرف شیرین کننده در کنار آنها به شدت ممنون است.

چای و قهوه در رژیم فستینگ
مصرف چای و قهوه بدون شیرین کننده در طول دوره فستینگ مجاز است.

چای و قهوه در رژیم وگان

در رژیم وگان شما می‌توانید انواع چای و قهوه را نوش جان کنید. تنها نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید، وگان دوست بودن آنهاست. به این معنا که شما مجاز نیستید به چای یا قهوه خود شیر یا عسل اضافه کنید.

خوشبختانه چای، قهوه و قهوه فوری منشا گیاهی دارند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که اگر می‌خواهید آنها را با شیر مصرف کنید، شیر گاو را با یکی از شیرهای گیاهی جایگزین کنید.

www.janeplan.com

چای و قهوه در رژیم کانادایی

مصرف چای و قهوه در رژیم کانادایی مجاز است اما مصرف آن به صبحانه محدود می‌شود. در وعده صبحانه شما مجازید یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید:  عوارض نشستن طولانی مدت برنامه نویسان

چای و قهوه در رژیم دکتر کرمانی

دکتر کرمانی با ارائه‌ی انواع و اقسام رژیم‌های کاهش وزن، قوانین خاص خود را برای مصرف چای و قهوه در رژیم دارد. اما معروف‌ترین رژیم دکتر کرمانی که همان رژیم سفره خانواده است به شما اجازه‌ی مصرف چای و قهوه را به میزان مجاز می‌دهد. شما حتی می‌توانید از سهمیه قند و لبنیات خود برای شیرین و طعم دار کردن قهوه و چای خود استفاده کنید.

سهمیه قندها و لبنیات در رژیم دکتر کرمانی به نسبت شرایط جسمانی هر فرد متفاوت است، اما به طور کلی شامل عسل، خرما، توت، قند، کشمش، مویز، شیر و … می‌باشد.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

آنچه از مقاله چای و قهوه در رژیم آموختیم:

چای و قهوه، دو نوشیدنی محبوب در سرتا سر دنیا هستند که در رژیم‌های غذایی جایگاه ویژه‌ای دارند. هر دوی این نوشیدنی‌ها به دلیل وجود کافئین و سایر ترکیبات، تأثیرات متفاوتی بر بدن می‌گذارند که می‌تواند بر روند کاهش وزن و سلامت کلی تأثیرگذار باشد. مصرف چای و قهوه در رژیم، با رعایت برخی نکات، می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. با انتخاب نوع مناسب چای و قهوه، محدود کردن مصرف کافئین و اجتناب از افزودنی‌های قندی، می‌توانید از مزایای این نوشیدنی‌ها بهره‌مند شوید.

سوالات متداول چای و قهوه در رژیم:

1- آیا مصرف چای و قهوه در رژیم غذایی مجاز است؟

بله، به طور کلی مصرف چای و قهوه در رژیم مجاز است، اما افزودن شکر، خامه و برخی از شیرین‌ کننده‌ها به نوشیدنی‌ها می‌تواند موجب افزایش کالری دریافتی شده و روند کاهش وزن را کاهش دهد.

2- آیا چای سبز بهتر است یا قهوه؟

هم چای سبز و هم قهوه فواید سلامتی خود را دارند. چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند به کاهش وزن و بهبود سلامت قلب کمک کند. قهوه نیز دارای آنتی‌اکسیدان‌هاییست که می‌تواند عملکرد مغز را بهبود دهد. انتخاب بین چای سبز و قهوه به ترجیحات شخصی و اهداف شما بستگی دارد.

منابع:

چای و قهوه در رژیم آزاده؟ - - چای و قهوه در رژیم - برنامه ریزی رژیم
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*