روز پدر

خوردن غذاهای تند منجر به مرگ می‌شود!

دانشمندان ارتباط بین مصرف بالای فلفل و مرگ زودهنگام را بررسی کردند. اگر تا به حال فلفل دلمه‌ای را با دست گرفته‌اید سپس چشم خود را لمس کرده‌اید، می‌دانید که استفاده از غذاهای تند آسیب رسان است. سوال اینجاست که آیا فلفل می‌تواند به بدن آسیب برساند؟در سال 2016 سومادیویریا ،سرآشپزی 22 ساله انگلیسی، به […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 3294
تاریخ بروزرسانی
غذای تند به مرگ منجر میشود
میانگین امتیاز 5 از 5

دانشمندان ارتباط بین مصرف بالای فلفل و مرگ زودهنگام را بررسی کردند. اگر تا به حال فلفل دلمه‌ای را با دست گرفته‌اید سپس چشم خود را لمس کرده‌اید، می‌دانید که استفاده از غذاهای تند آسیب رسان است. سوال اینجاست که آیا فلفل می‌تواند به بدن آسیب برساند؟

در سال 2016 سومادیویریا ،سرآشپزی 22 ساله انگلیسی، به اندونزی سفر و در آن جا جرات کرد غذای به نام «نودل مرگ» را امتحان کند. این غذا 4 هزار برابر تندتر از سس تاباسکو است. این سرآشپز خود را در خصوص خوردن غذاهای تند حرفه‌ای می‌دانست. اما رشته فرنگی انقدر تند بود که دو دقیقه پس از خوردن نودل ناشنوا شد و بعد از دقایقی دچار سرگیجه شده و از حال رفت.

گلو و گوش‌ها با لوله‌های استاش به هم متصل می‌شوند که به متعادل کردن فشار در گوش داخلی کمک می‌کند. هنگامی که بینی شروع به تولید مقدار زیادی خلط می‌کند، مانند زمانی که چیزی تند می‌خورید، لوله‌های استاش مسدود شده و باعث از دست رفتن شنوایی می‌شود. درست مانند زمانی که شما واقعا سرما خورده‌اید. درباره سومادیویریا، این تاثیر شدیدتر بود.

خوردن غذاهای تند ممکن است منجر به مرگ شود.

چرا غذای تند به معده شما و در واقع به کل بدن شما آسیب می‌رساند؟

این به واحد‌های اسکوویل و کپسایسین مربوط است. واحد‌های اسکوویل میزان داغ بودن فلفل را اندازه گیری می‌کنند که بر اساس آن پوبلانو ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد، سرانو ۶۰۰۰ تا ۲۳۰۰۰ واحد، کاپوت اسکاتلندی ۱۰۰ تا ۳۲۵ هزار واحد و کارولینا ریپر، تندترین فلفل جهان، ۱/۵ میلیون تا ۲/۲ میلیون واحد است. کپسایسین ترکیبی در فلفل است که آن را تند می‌کند. نمره گرمای اسکوویل میزان کپسایسین موجود در فلفل را اندازه گیری می‌کند.

بیشتر بخوانید:  مصرف نان باعث چاقی می شود؟

هنگامی که کپسایسین وارد بدن می‌شود، اعصابی را تحریک می‌کند که به افزایش دما واکنش نشان می‌دهند. آن‌ها همان گیرنده‌های دردند که به آسیب‌ها پاسخ می‌دهند. اما در این خصوص مقادیر زیاد کپسایسین واکنش نشان می‌دهند. مانند این که از داخل به بیرون سوزانده شده‌اید.

به گفته متخصصان کپسایسین دو پیام به مغز می‌فرستد: من یک محرک شدید و گرمازایم. به این محرک‌ها احساس سوختگی را شدیدتر از بریدگی برای بدن تعریف می‌کنند. اکثر مردم «سوختگی» غذا‌های تند را نوعی طعم می‌دانند. در حقیقت طعم تند و احساس سوختگی حسی به هم مرتبط؛ اما بسیار متمایزند. آن‌ها به یک شیوه زبان را تحریک می‌کنند؛ اما سیستم درد ناشی از کپسایسین در همه جای بدن وجود دارد. بنابراین می‌توان اثرات حرارتی را در همه جای بدن مشاهده کرد.

پس از خوردن یک فلفل تند و قبل از اینکه شما بیمار شوید، هورمون اندورفین تولید می‌شود تا جلوی احساس درد را بگیرد. تولید این هورمون به شما احساس فوق العاده‌ای می‌دهد. درد واقعی زمانی شروع می‌شود که آن‌ها از بین بروند. بنابراین صرف غذا‌های بسیار تند واقعا می‌تواند به شما آسیب برساند!

اما آیا می‌تواند شما را بکشد؟ به گفته پل بوسلند، استاد باغبانی در دانشگاه ایالتی نیومکزیکو و مدیر موسسه فلفل شیلی، غذای تند می‌تواند شما را بکشد اما به احتمال بدن ما زیاد اجازه نمی‌دهد که این اتفاق بیفتد.

او می‌گوید: «از لحاظ تئوری، مصرف زیاد فلفل‌های تند گرم می‌تواند شما را بکشد. تحقیقی در سال ۱۹۸۰ محاسبه کرد که خوردن سه پوند فلفل قرمز شدید به شکل پودر، چیزی شبیه به بوت جولوکیا (معروف به فلفل شبح) می‌تواند یک فرد ۱۵۰ کیلویی را بکشد.» با این حال بدن فرد زودتر واکنش نشان می‌دهد و اجازه نمی‌دهد این اتفاق بیفتد. ممکن است ده‌ها ساعت ناراحتی و درد پیش رو داشته باشید و احتمالا سوزش سر دل آنقدر شدید است که علائم سکته قلبی را تقلید می‌کند.

بیشتر بخوانید:  معجونی برای تقویت استخوان

خبر‌های خوب وجود دارد. استفاده از فلفل در وعده‌های غذایی در سطح منطقی‌تر دارای مزایای سلامتی است. مانند اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی. همچنین می‌تواند متابولیسم شما را افزایش دهد که برای دوستداران غذا‌های تند، این خبر خوشایندی است.

خوردن غذاهای تند منجر به مرگ می‌شود! - 1 - - اخبار

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
- 1402/12/12

وقتی این موارد پیش آمد چی کار کنیم

کارشناس به اندام 1402/12/12

عزیزم به پزشک مراجعه کنید