حرکاتی برای درمان آسیب دیدگی ساق پا

شروع یک برنامه ورزشی مخصوصا اگر برای مدت زیادی کم تحرک باشید می تواند باعث درد ساق پا شود، دلیلش هم ساده است چون بدنتان هنوز آماده تغییر نیست. اما می توانید با چند گام ساده از بیشتر این درد ها و گرفتگی ها پیشگیری کنید:  فهرست مطالب (کلیک کنید) چگونه با ورزش درد ساق […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد بازدید 8281
تاریخ بروزرسانی
حرکاتی برای درمان آسیب دیدگی ساق پا - 3 - درد ساق پا - ورزش و سلامتی

درمان درد ساق پا
شروع یک برنامه ورزشی مخصوصا اگر برای مدت زیادی کم تحرک باشید می تواند باعث درد ساق پا شود، دلیلش هم ساده است چون بدنتان هنوز آماده تغییر نیست. اما می توانید با چند گام ساده از بیشتر این درد ها و گرفتگی ها پیشگیری کنید:

 

چگونه با ورزش درد ساق پا را درمان کنیم؟

• گرم و منعطف شروع کنید: مانند تافی، عضلات وقتی سرد هستند شکننده و وقتی گرم هستند انعطاف پذیرند. ورزش را خیلی سبک شروع کنید تا کمی عرق کنید، سپس کمی عضلات خود را بکشید، حالا برای انجام فعالیت آماده هستید.
• تنوع اضافه کنید: به ورزش خود تنوع دهید تا از فشار آوردن بیش از حد به نقاط خاص بدن جلوگیری کنید.
• شدت را تغییر دهید: اگر روز پیش خیلی سخت ورزش کردید، امروز ورزش را سبک کنید، هر هفته یک روز به بدن خود استراحت دهید.
• به بدن خود توجه کنید: اگر درد احساس می کنید، مخصوصا در مفاصل، حتما با یک پزشک مشورت کنید.

 

جالب است بدانید به همان اندازه که حرکات کششی باعث بهبود درد ساق پا می شود، کاهش وزن و لاغر شدن نیز تاثیر بسزایی در بهبود این دردها دارند. پس توصیه می شود اگر از اضافه وزن رنج می برید یا نیاز به رژیم لاغری دارید، با ما همراه شوید تا کارشناسان رژیم لاغری دکتر کرمانی شما را در جهت کاهش وزن و تناسب اندام یاری کنند.


رژیم آنلاین دکتر کرمانی

تجویز هایی برای درد ساق پا

درد ساق پا، دردی است که ممکن است در بازه های مختلف تکرار شود که معمولا  به شکل دردی در جلوی ساق پا بروز داده می شود. بعد از اینکه شدت ورزش خود را زیاد می کنید، بیشتر می شود. این درد حاصل التهاب عضلات و تاندون های آن ناحیه است. برای برطرف کردن درد ساق پا، دو مرتبه در روز به مدت 20 دقیقه روی آن یخ بگذارید. میزان پیاده روی را تا زمانی که احساس درد نکرده اید کاهش دهید. سپس به مرور مدت زمان پیاده روی را افزایش دهید.

بیشتر بخوانید:  چگونه ورزش باعث زیبایی مان می شود؟

حرکاتی برای درمان آسیب دیدگی ساق پا - 4 - درد ساق پا - ورزش و سلامتی

برای پیشگیری از تکرار مجدد درد ساق پا، عضلات پایین پا را باید قوی کنید و خوب بکشید. دو حرکت وجود دارد که می توانید در طول روز و هر جایی انجام شان دهید:

ضربه انگشت پا ( مچ و ساق پا )

بنشینید و کف پا را صاف روی زمین قرار دهید، همه انگشتان پا را روی زمین قرار دهید و همزمان با هم یا یکی یکی ضربه بزنید. پاشنه پا را روی زمین نگه دارید. این حرکت را 50 مرتبه تکرار کنید.

کشش ساق پا

درمان درد ساق پا

به فاصله 45 سانت از یک دیوار بایستید. خود را بکشید و دو دست خود را روی دیوار قرار دهید. یک پا را جلو بگذارید و دیگری را عقب، نوک انگشتان پا را به سمت جلو نگه دارید. 20 ثانیه همین حالت را حفظ کنید، سپس جای پاها را عوض کنید. یک مرتبه دیگر نیز حرکت را برای هر دو پا تکرار کنید.

 

 

اگر درد ساق پا همچنان ادامه داشت…

اگر درد ادامه داشت، مشکلتان اصلا درد ساق پا نیست، گاهی ممکن است مشکل جدی تر باشد، مانند سندرم کمپارتمان( یک بیماری مشکل ساز که در آن عضلات پایین پا از محفظه خود بزرگتر می شوند) فشاری که این سندروم ایجاد می کند اگر به موقع درمان نشود موجب درد دائمی می شود.

سندرم کمپارتمان معمولا اشتباه تشخیص داده می شود. این مشکل برای افراد مبتلا به سندروم خطرناک است، چون سعی می کنند درمانش کنند اما موفق نمی شوند. جدول پایین را مطالعه کنید تا متوجه علل درد ساق پای خود شوید.

بیشتر بخوانید:  آموزش ورزش با وزن بدن برای افزایش قدرت و سرعت
اگر درد در ناحیه … ممکن است … این را امتحان کنید
در طول جلو و داخل ساق پا بود، و پس از افزایش مقدار ورزشتان اتفاق افتاد آسیب دیدگی ساق پا ( التهاب عضلات و تاندون ها ) مدت زمان پیاده روی را کم کنید و سپس به مرور مدت زمان پیاده روی را افزایش دهید، روزی2 مرتبه هم به مدت 20 دقیقه رویش یخ بگذارید.
موضعی، شدید در یک منطقه خاص. در صورت لمس درد بگیرد. شکستکی یا ترک سطحی ( ترکی به ظریفی یک تار مو در استخوان ) حتما با پزشک صحبت کنید و در صورتی که اجازه داد ورزش های بدون فشار وزن مانند دوچرخه و شنا را انجام دهید. ترمیم کامل این آسیب دیدگی 4 تا 6 هفته وقت می برد.
درد در هر مرحله افزایش می یابد و در طول جلو و بیرون ساق پا است. معمولا با فشار و بی حس شدن همراه است. با گذشت زمان از بین نمی رود. سندرم کمپارتمان ( رشد خارج از محدوده عضله ) به یک جراح استخوان مراجعه کنید، باید به مدت 8 تا 12 هفته استراحت کنید و حتی ممکن است مجبور شوید فعالیت های خود را تغییر دهید.

 

حمایت شده توسط: حرکاتی برای درمان آسیب دیدگی ساق پا - 5 - درد ساق پا - ورزش و سلامتی

حرکاتی برای درمان آسیب دیدگی ساق پا - 6 - درد ساق پا - ورزش و سلامتی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
دکتر حسن براتی 1402/01/28

سلام وقتتون بخیر خیلی این مطلب مفید بود ممنون

کارشناس به اندام 1402/01/28

سلام وتشکرازحسن نظرتون بزرگوار