درد پاشنه پا 3 حرکت برای درمان آن در 5 روز

ما انسان ها در برخی از ساعات روز مجبور هستیم به مدت طولانی بر روی پاهای خود بایستیم و این عمل را چندین بار در طی روز تکرار کنیم. برای مثال ایستادن های طولانی مدت در صف ها، در مترو و در ایستگاه های اتوبوس باعث میشود تا عمل ایستادن را چندین بار در طی […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 19 دقیقه
تعداد بازدید 9954
تاریخ انتشار
درد پاشنه پا
میانگین امتیاز 5 از 5

ما انسان ها در برخی از ساعات روز مجبور هستیم به مدت طولانی بر روی پاهای خود بایستیم و این عمل را چندین بار در طی روز تکرار کنیم. برای مثال ایستادن های طولانی مدت در صف ها، در مترو و در ایستگاه های اتوبوس باعث میشود تا عمل ایستادن را چندین بار در طی روز و به مدت طولانی تکرار کنیم. در این حالت بیشترین فشار بر روی استخوان پاشنه پا قرار می گیرد.

ایستادن های طولانی مدت و به صورت مداوم می تواند باعث آسیب و در نهایت درد پاشنه پا بشود. برای اینکه این مشکل در بدن ما به وجود نیاید باید زمان های ایستادن مداوم را کم کنیم یا از کفش ها و تجهیزاتی استفاده کنیم که اصولی طراحی شده اند و به پا و کمر ما فشار وارد نمی کنند.

در این مقاله 3 حرکت مختصر و مفید را به شما معرفی میکنیم که با انجام آنها در طی 5 روز می توانید درد پاشنه پا را کاهش دهید یا در برخی موارد به طور کامل آن را رفع کنید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر درد پاشنه پا در شما بسیار شدید و خارج از تحمل است حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

استخوان پاشنه پا چیست و چه کاربردی دارد؟

درد پاشنه پا - 1 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
استخوان پاشنه پا بیشترین وزن بدن را تحمل میکند و باعث حفظ تعادل میشود.

استخوان پاشنه پا در افراد بزرگ ترین و محکم ترین استخوان در قسمت پشت پای آنهاست. شما در حالت ایستاده بیشترین فشار را به این قسمت از پا وارد می کنید و از این استخوان برای حمایت از وزن بدن و حفظ تعادل و حرکت استفاده می کنید. پاشنه پا نقش بسیار مهمی در بدن ایفا می کند و در اصطلاح علمی به آن استخوان کالکانئوس (Calcaneus) هم گفته می شود.

علائم درد پاشنه پا به چه صورت است؟

بر طبق تحقیقات، علائم درد پاشنه پا در هر فرد به صورت متفاوتی ظاهر می شود. اما به صورت کلی علائم این درد در شما می تواند وابسته به علت های مختلفی باشد. معمولا رایج ترین نشان هایی که در بیماران دارای درد پاشنه پا ظاهر می شوند عبارتند از:

درد تیز یا مبهم

این نوع درد پاشنه پا معمولا در قسمت زیر یا پشت پاشنه پای شما حس می شود. بیشتر مراجعین دارای این بیماری اظهار کردن که این درد در هنگام برداشتن اولین قدم هایشان بعد از بیدار شدن در ساعات صبح ظاهر می شود و در طی روز رفته رفته افزایش داشته است.

تورم و التهاب

درد پاشنه پا - 2 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
بیشتر درد پاشنه پا به دلیل التهاب اعصاب در کف پا است.

در برخی از بیماران دارای درد پاشنه پا دیده شده که پاشنه پا آنها متورم و ملتهب شده است. البته برخی افراد علاوه بر این مورد تجربه گرم شدن پاشنه پا را نیز داشته اند و اظهار کردند که در هنگام راه رفتن علاوه بر درد، احساس گرم شدن این ناحیه از پا را نیز دارند.

احساس سفتی و خشکی

در هنگام صبح که میخواهید از رختخواب برخیزید و در اصطلاح حرکت اولیه صبحگاهی را انجام دهید، ممکن است که حس کنید که پاشنه پا شما سفت شده و حرکت اولیه برایتان سخت و درد آور است. این علامت بیشتر در هنگامی ظاهر می شود که شما به التهاب فاسیای کف پا دچار شده باشید.

درد با فعالیت

درد پاشنه پا - 3 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
در برخی مواقع درد پاشنه پا با انجام هر گونه فعالیت حرکتی شروع میشود.

درد پاشنه پا ممکن است با انجام دادن فعالیت هایی مانند راه رفتن، دویدن یا ایستادن های طولانی مدت افزایش یابد. در برخی مواقع ممکن است شما برای ساکت کردن این درد اقدام به استراحت کنید که باعث کاهش موقت به صورت موقت درد می شود. طبق تجربه افرادی که دارای درد پاشنه پا هستند با شروع مجدد فعالیت دوباره دارای درد در کف پا می شوند.

بیشتر بخوانید:  باید و نبایدها بیماری سلیاک ؛ هر آنچه باید درباره ی سلیاک بدانید

حساسیت به لمس

ممکن است درد پاشنه پا در شما انقدر زیاد باشد که حتی با لمس هم درد شدیدی را در این ناحیه حس کنید. در این مواقع باید سریعا به پزشک مراجعه کنید و تحت مراقبت و درمان قرار بگیرید. در این زمان اعصاب کف پای شما دارای التهاب شدید شده و نیاز به مراقبت دارد.

علت درد پاشنه پا چیست؟ 7 دلیل شایع

درد پاشنه پا می تواند علل مختلفی داشته باشد. در برخی مواقع این درد به دلیل عوامل درونی مانند التهاب در بافت ها و استخوان ها باشد و در برخی مواقع می تواند به دلیل عوامل خارجی مانند استفاده از کفش نامناسب باشد. در ادامه به بررسی علت های درد پاشنه پا می پردازیم

علل درد پاشنه پا:

  1. فاسیای کف پا (Plantar Fasciitis)
  2. خار پاشنه (Heel Spur)
  3. التهاب تاندون آشیل (َAchilles Tendinitis)
  4. بیماری سور (Sever’s Disease)
  5. آرتریت (Arthritis)
  6. شکستگی استرسی
  7. کفش نامناسب

علت های درد پاشنه پا که برای شما ذکر شد در بیشتر مواقع به دلیل فشار بیش از حد به پا در هنگامی که عضلات پا ضعیف هستند ایجاد میشود. البته با توجه به مشاهدات اخیرا استفاده از کفش های نامناسب و نامرغوب هم مشکلات بسیار فراوانی را برای نقاط مختلف پای افراد به ارمغان آورده است.

1- التهاب فاسیای کف پا:

فاسیای کف پا، یک نوار ضخیم از بافت است که از پاشنه تا انگشتان کشیده شده و به حمایت از قوس پای شما کمک می کند. معمولا التهاب این قسمت یکی از شایع ترین علت های درد پاشنه پا است. معمولا بعد از خواب که اولین قدم های روز را برمیدارید، درد تیزی در این ناحیه از پا حس میشود که احساس بدی به همراه دارد.

2- خار پاشنه:

هنگامی که در زیر استخوان پاشنه پا رسوب کلسیم اتفاق بیفتد، یک زائده کوچک استخوانی به نام خار پاشنه ایجاد می شود. این زائده استخوانی در هنگامی که حرکت میکنید درد زیادی را به استخوان پاشنه پا وارد می کند. این زائده التهابی معمولا با فاسیای کف پا نیز همراه است و می توانند باعث به وجود آمدن درد در هنگام راه رفتن شوند.

درد پاشنه پا - 4 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
در برخی مواقع خار پاشنه باعث بروز درد پاشنه پا می شود یا این بیماری را شدت می دهد.

3- التهاب تاندون آشیل:

یکی از بزرگترین تاندون های بدن شما تاندون آشیل است که از عضلات ساق پا به استخوان پاشنه متصل می شود. در صورتی که فعالیت های شدید و نامناسبی انجام دهید یا از کفش نامناسبی که فرم کف پای شما را خراب می کند استفاده کنید باعث التهاب این قسمت می شوید که در نهایت باعث درد پاشنه پا می شود.

4- بیماری سور:

بیماری سور (Sever) بیشتر در کودکان و نوجوانان شایع است. این بیماری به دلیل رشد سریع و فشار زیاد بر روی پاشنه پا ایجاد می شود. در صورتی که این فعالیت های شدید در آنها افزایش یابد درد پاشنه پا نیز در نوجوانان بیشتر می شود.

درد پاشنه پا - 5 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
درد پاشنه پا در نوجوانان و کودکان به دلیل اینکه سریع رشد می کنند، ممکن است ایجاد شود.

5- آرتریت:

اگر دارای آرتریت هستید برخی از انواع آن مانند: آرتریت روماتوئید یا آرتریت واکنشی می تواند باعث التهاب در کف پا و درد پاشنه پا در شما شود. پس ممکن است درد پاشنه پا در شما به دلیل بیماری آرتریت باشد.

6- شکستگی استرسی:

اگر شما ورزشکار هستید و فشار بیش از حد و مداوم بر روی پاشنه پای خود می آورید، در طول زمان ممکن است ترک های ریز یا شکستگی های استرسی در استخوان شما ایجاد شود. این نوع شکستگی های ریز درد شدیدی در پاشنه پا ایجاد می کند که با انجام فعالیت بدنی بیشتر میشود.

بیشتر بخوانید:  آیا تکرر ادرار در بارداری طبیعی است؟
درد پاشنه پا - 6 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
درد پاشنه پا ممکن است به دلیل فشار زیاد یا بیش از حد در ورزشکاران رخ دهد.

درمان درد پاشنه پا: با انجام 3 حرکت

در برخی مواقع درد پاشنه پا در شما شدید نیست و دارای التهاب شدید در کف پا نیستید می توانید برای درمان این بیماری چند حرکت انجام دهید که درد آن را ساکت کند و از بین ببرد. این حرکات عبارتند از:

کشش دیواری

همانطور که در تصویر می بینید، پای برهنه روبروی دیوار بایستید. با دو دست به دیوار فشار بیاورید و به طرف جلو متمایل شوید. پشت پاشنه و پای سمت چپ احساس کشش می کنید. 30 ثانیه این حالت را نگه دارید، جای پاها را عوض کنید و حرکت را تکرار کنید.

فریز و غلتاندن

یک بطری کوچک آب را فریز کنید، با یک حوله بپوشانید و جلوی پای خود را روی بالای آن قرار دهید. بطری را 5 دقیقه زیر پای خود بغلتانید. پای دیگر را روی بطری قرار دهید و حرکت را تکرار کنید.

درد پاشنه پا - 7 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
درد پاشنه پا در صورتی که شدید نباشد میتواند با انجام فعالیت های کششی درمان شود.

درد پاشنه پا را بمالید

از دو انگشت شست خود استفاده کنید تا عمیقا روی قوس، پاشنه، و مچ پا فشار بیاورید. دو شست را آهسته و مساوی با هم حرکت دهید. یک دقیقه این کار را ادامه دهید و سپس همین کار را برای پای دیگر انجام دهید.

اگر درد پا بعد از 5 روز یا یک هفته خوب نشد و یا بدتر شد، یک ارتوپد باید معاینه تان کند تا اگر لازم بود دیگر درمان ها مانند درمان با دارو و یا عمل جراحی را تجویز کند.

نتیجه گیری:

درد پاشنه پا، یک بیماری شایع در افراد است که می تواند راه رفتن در طی روز راه سخت و عذاب آور کند. به همین دلیل پیشنهاد می شود تا از کفش های مناسب استفاده کنید و از آوردن فشار شدید بر روی استخوان پاشنه پا خودداری کنید. اگر با مراقبت و انجام حرکات فوق درد شما خوب نشد حتما باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید و دستورات وی را انجام دهید.

سوالات متداول:

1- علت اصلی درد پاشنه پا چیست؟

درد پاشنه پا معمولا به دلایل مختلفی از جمله: التهاب فاسیای کف پا، خار پاشنه، التهاب تاندون آشیل، آرتریت و یا کفش نامناسب به وجود می آید.

2- چگونه می توان درد پاشنه پا را درمان کرد؟

درد پاشنه پا معمولا با استراحت، کمپرس یخ، استفاده از کفش های مناسب، ورزش های کششی و در برخی موارد داروهای ضد التهاب درمان می شود.

3- کدام کفش ها برای جلوگیری از درد پاشنه پا مناسب اند؟

کفش هایی که از قوس کف پا حمایت می کنند و دارای پاشنه کمی هستند و از کفی نرم در آنها استفاده شده می توانند برای درمان و جلوگیری از درد پاشنه پا مناسب باشند. معمولا دکتر ارتوپد برای درمان کفش های با کفی طبی را پیشنهاد می کند.

4- چه ورزش یا فعالیت هایی برای تسکین درد پاشنه پا مناسب اند؟

معمولا ورزش های کششی که بر روی کشیدن تاندون آشیل و عضلات ساق پا تمرکز دارند می تواند به کاهش درد پاشنه پا کمک کنند. همچنین ورزش هایی که بدون فشار بر روی پاشنه انجام می شوند مانند شنا و دوچرخه سواری هم برای این مورد توصیه می شود.

منابع:

درد پاشنه پا - 8 - درد پاشنه پا - بیماری و درمان
علیرضا سهامی

من با بیش از ۲ سال سابقه در حوزه سئو و تولید محتوا، به عنوان محقق در زمینه سلامت جسمانی و ورزش فعالیت می‌کنم. هدف من، ارائه اطلاعات دقیق و به‌ روز درباره لاغری، تغذیه سالم و تمرینات ورزشی است تا شما را در مسیر دستیابی به وزن ایده‌آل و زندگی سالم‌تر یاری کنم تا بتوانید با دانش بیشتر و به روشی اصولی به اهداف سلامتی خود برسید.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*