چرا از خواب که بیدار می شویم، بدن درد داریم؟

هنگام به خواب رفتن، احساس خوبی داریم اما وقتی از خواب بیدار می شویم، یک جرثقیل باید بیاید و ما را از زمین بکند. صبح ها همه چیز دردناک است و دلیلش این نیست که در حالت بدی خوابیده اید یا بالشتان خوب نبوده. مشخص شده است که وقتی می خوابید، بدن شروع به سرکوب […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 5 دقیقه
تعداد بازدید 5328
تاریخ انتشار
چرا از خواب که بیدار می شویم، بدن درد داریم؟

چرا از خواب که بیدار می شویم، بدن درد داریم؟

هنگام به خواب رفتن، احساس خوبی داریم اما وقتی از خواب بیدار می شویم، یک جرثقیل باید بیاید و ما را از زمین بکند.

صبح ها همه چیز دردناک است و دلیلش این نیست که در حالت بدی خوابیده اید یا بالشتان خوب نبوده.

مشخص شده است که وقتی می خوابید، بدن شروع به سرکوب کردن التهاب ها می کند. در نتیجه وقتی از خواب بیدار می شویم احساس درد می کنیم. به خاطر همین است که سخت از جایمان بلند می شویم و یا حتی به زور حرف می زنیم.

محققان سلول های انسان و موش ها را با بیماری التهابی آرتریت روماتوئید مورد آزمایش قرار دادند. مدت ها است معلوم شده بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید  در زمان های مختلف روز، علائم متفاوتی را تجربه می کنند. بسیاری از این بیماران هنگام برخاستن از خواب، گرفتگی شدید عضلات را تجربه می کنند.

اما درباره اینکه ریتم شبانه روزی مان ، ساعت درونی مان که به ما می گوید چگونه و چه زمانی به رخت خواب برویم ، چگونه نوسان ریتم درد را کنترل می کند، هنوز چیز زیادی نمی دانیم. محققان می خواهند این موضوع را بفهمند.

آنچه محققان فهمیدند این است که وقتی موش ها در معرض نور ثابت قرار می گیرند، پنجه هایشان بیشتر متورم می شود و سطح التهاب زاها در خونشان افزایش پیدا می کند. در تاریکی این تولید کنندگان التهاب کاهش پیدا می کنند.

هنگام شب این التهاب زاها به کمترین سطح خود می رسند و با شروع روز به مرور دوباره افزایش پیدا می کنند. این احساس درد در افراد مختلف متفاوت است و بستگی به مقدار التهابی دارد که بدن هنگام صبح درگیرش می شود.

بیشتر بخوانید:  آمارانت یا تاج خروس چیست؟ دانه‌‌‌‌‌‌‌‌ای باستانی با فواید چشمگیر

نوعی پروتئین خاص در سلول هایمان وجود دارد که روی تیک تاک ساعت شبانه روزی بدن تسلط دارد. به نظر می رسد یکی از پروتئین هایی که درگیر ساعت درونی بدنمان است ( به نام کریپتوکروم ) التهاب را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

محققان بر این باورند که با آزمایش های بیشتر قادر خواهند بود بگویند تاثیر داروهای ضد التهاب چه موقع از روز بیشتر خواهد بود یا حتی درمانی را پیدا کنند که این پروتئین ها را هدف قرار دهد تا سطح التهاب پایین بیاید. با این حال دانشمندان هنوز راه طولانی ای را برای رسیدن به این هدف در پیش دارند.

در حال حاضر می دانید که ریتم شبانه روزی تان می تواند روی مقدار درد اول صبح تاثیر داشته باشد پس به جای اینکه علیه آن عمل کنید روی بهبودش کار کنید، مخصوصا اگر همین حالا هم با درد مفاصل درگیر هستید.

داشتن ریتم منظم شبانه روزی به چه معناست؟ این یعنی ساعات مشخص و مرتبی برای خوابیدن داشته باشید و به آن پایبند بمانید. حتی در آخر هفته ها نیز این ریتم را حفظ کنید تا سطح التهاب پایین بماند.


کاری از گروه ترجمه به اندام ( دکتر کرمانی )
چرا از خواب که بیدار می شویم، بدن درد داریم؟ - 1 - خواب - خواص مواد غذایی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

بیشتر بخوانید:  خواص دانه چیا برای زنان که تا به حال نمی دانستید!
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*