چاقی با نمک ؛ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟

فهرست مطالب (کلیک کنید) چاقی با نمک ؛ چرا و چگونه؟چاقی با نمک ؛ تاثیرات نمک بر بدنچاقی با نمک ؛ نقش نمک در طعم غذاهاچاقی با نمک ؛ نمک زیاد باعث پرخوری می شودچاقی با نمک ؛ دلایل پرخوری با نمکچاقی با نمک ؛ چرا و چگونه؟ مقدار زیادی نمک سبب ورم کردن و […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 12 دقیقه
تعداد بازدید 39113
تاریخ انتشار
چگونه نمک باعث چاق شدنمان می شود
میانگین امتیاز 5 از 5

چاقی با نمک ؛ چرا و چگونه؟

مقدار زیادی نمک سبب ورم کردن و جمع شدن آب در بدن می شود اما آیا روی افزایش وزن اثر می گذارد یا خیر؟ متاسفانه جواب این سوال بله است. در پژوهش استرالیایی، افرادی که پاستا را با سس نمکی خوردند 11 درصد کالری بیشتری نسبت به کسانی که پاستا کمک نمک خوردند، دریافت کردند. باید بدانید نمک اضافی احساس سیری را از بین می برد. پژوهشگران توصیه می کنند اگر می خواهید یک وعده پاستا بخورید باید 30 میلی گرم نمک داشته باشد.

پر کردن غذا از نمک اشتها را نیز تقویت می کند و آسیب جدی به سلامت نمی زند، مگر اینکه از مشکلات قلبی رنج ببرید. نمک زیاد فشار خون را در افرادی که مبتلا به هایپرتنشن هستند افزایش می دهد اما یک وعده غذایی نمکی برای فرد سالم با رژیم غذایی متعادل ضرری ندارد. شاید باورش سخت باشد اما خوردن مقدار خیلی کمی نمک خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

چاقی با نمک ؛ تاثیرات نمک بر بدن

پژوهشی روی 7000 مرد با فشار خون طبیعی انجام شد. اگر فشار خونتان طبیعی باشد یک برنامه بسیار کم نمک، رنین های (هورمونی است که سبب بروز فشار خون بالا می شود) خون را تقویت می کند. اگر از فشار خون بالا رنج می برید، به میزان نمک مصرفی دقت کنید. افراد با فشارخون بالا به رژیم های کم نمک بهتر واکنش نشان می هند. پس نتیجه می گیریم  مصرف نمک زیاد یا کم برای ما دردسر ساز است.

نمک دریافتی خود را در حد متعادل نگه دارید تا دچار این مشکلات نشوید. راهنمای رژیم غذایی آمریکا برای افراد 2 تا 50 سال مصرف نمک را کمتر از 2.300 میلی گرم در روز توصیه می کند. برای بیشتر بزرگسالان یا افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا یا بیماری های کلیوی نباید بیشتر از 1.500 میلی گرم سدیم در روز شود. البته بیشتر افراد بیشتر از این مقدار یعنی 3.300 میلی گرم استفاده می کنند.

غذاهای فرآوری شده و وعده های غذایی رستوران ها اصلی ترین عوامل افزایش مصرف نمک در طول روز هستند. پس درخواست از تولیدکنندگان غذا برای پایین آوردن سطح نمک در غذاهای بسته بندی شده بی دلیل نبوده است. پژوهش ها نشان دادند افرادی که بیشتر به طعم نمک حساس هستند میل بیشتری به خوردن غذاهای چرب دارند و همین مسئله آنها را در خطر چاقی قرار می دهد. نتایج پژوهش های جدید نشان دادند مقدار نمک به کار رفته در یک غذا روی اشتهای فرد اثر می گذارد.

بیشتر بخوانید:  خواص شگفت‌انگیز به لیمو

چاقی با نمک

 

چاقی با نمک ؛ نقش نمک در طعم غذاها

محققان در پژوهشی به بررسی نمک و تاثیر آن روی طعم چربی و اولویت غذایی در افراد پرداختند. این پژوهش بر روی 49 فرد سالم در سنین 18 تا 54 سال انجام شد و از آنها خواستند سوپ های مختلفی را بچشند که هر کدام مقدار متفاوتی چربی در خود داشتند ( از صفر درصد تا 20 درصد ) و میزان نمک نیز در این سوپ ها متفاوت بود ( از بدون نمک تا 2 درصد ). بعد از خوردن سوپ ها از شرکت کنندگان خواسته شد بگویند کدام سوپ خوشمزه تر بود و دوست دارند آن را بخورند. نتایج نشان داد نمک نقش اصلی در دلپذیری غذا دارد و  بیشترین نمره دلپذیری به سوپی داده شده بود که نمکِ زیادی داشت.

محققان متوجه شدند این موضوع با مقدار چربی ارتباطی ندارد و هیچگونه تفاوتی در مقدار چربی سوپ ها و میزان دلپذیریشان برای شرکت کنندگان دیده نشد. محققان انتظار داشتند در سوپ های 5 تا 10 درصد دارای چربی دلپذیری افراد بالاتر باشد اما میزان علاقه در سوپ های صفر تا 10 درصد دارای چربی با هم تفاوتی نداشت. بنابراین محققان دریافتند نمک طعم چربی را خنثی می کند و تاثیر زیادی روی مقدار مصرف غذاهای چرب دارد.

چاقی با نمک

 

چاقی با نمک ؛ نمک زیاد باعث پرخوری می شود

پژوهشگران تاثیر نمک روی مقدار غذای دریافتی را مورد بررسی قرار دادند. این پژوهش روی 48 فرد سال در سنین 18 تا 54 سال انجام شد. بعد از یک دوره 6 روزه از شرکت کنندگان در تحقیق خواسته شد در چهار وعده نهار شرکت کنند، نهار شامل ماکارونی طرح دار، سس میشد و سس دیگر با مقداری نمک و چربی بود. پژوهشگران مقدار غذای دریافتی شرکت کنندگان در طول دوره را اندازه گرفتند و از افراد خواستند به مقدار دلپذیری هر غذا نمره بدهند.

تیم تحقیقاتی متوجه شد وقتی غذای این افراد نمک پایین و چربی بالا دارد آنها حدود 11 درصد کمتر غذا خوردند اما زمانی که غذایی با نمک و چربی بالا خوردند مقدار مصرفشان افزایش یافت. حتی آنهایی که زیاد به طعم چربی حساس نبودند نیز وقتی غذایشان نمک زیادی داشت بیش از گذشته غذا خوردند.

بیشتر بخوانید:  چه بخواهید چربی بسوزانید یا عضله بسازید، برنامه غذایی تان به این مورد نیاز دارد

نتایج این پژوهش نشان داد نمک روی فرآیند بیولوژیک بدن ( کنترل اشتها) تاثیر می گذارد. بدن ما یک مکانیزمی بیولوژیکال دارد تا بتواند اعلام کند چه زمانی دست از غذا خوردن برداریم و چربی این مکانیزم را در افرادی که به طعم چربی حساس هستند فعال می کند. به این شکل چاقی با نمک اتفاق می افتد.

چاقی با نمک

با این حال وقتی نمک به غذا اضافه می شود این مکانیزم ها از کار می افتند و فرد مقدار غذای بیشتری می خورد. این کار سبب می شود غذاهای چرب بیشتری بخوریم و به مرور زمان بدن به چربی عادت کند و یا حساسیت نسبت به آن کم شود. در نهایت برای رسیدن به حس سیری باید بیشتر غذا بخورید و وزن بالا می رود.

 

چاقی با نمک ؛ دلایل پرخوری با نمک

غذاهای سرشار از نمک و چربی قابلیت تشخیص سیری بدن را دچار اختلال می کنند در نتیجه غذای بیشتری می خورید. اگر کالری زیادی وارد بدن شود چاق می شوید. بنابراین ترکیب چربی و نمک بالا با یکدیگر برای سلامت فوق العاده مضر است.

با اینکه مشخص است ترکیب نمک و چربی بالا با یکدیگر سبب افزایش چاقی می شود اما هنوز غذاهای فرآوری شده با میزان نمک و چربی بالا تولید می شود. بسیاری از رستوران ها و فست فودها برای اضافه کردن به طعم غذا از نمک و چربی زیاد استفاده می کنند. شاید بسیاری از شما با خود فکر کنید در طول روز زیاد از نمکدان استفاده نمی کنید در صورتی که نمک و چربی های پنهان را بدون آگاهی از وجودشان هر روز وارد بدنتان می کنید. تولید کنندگان محصولات غذایی فرآوری شده با کاهش استفاده از نمک، کمک بزرگی به کنترل چاقی می کنند.

با توجه به اینکه مردم روزانه مقدار زیادی انرژی را وارد بدن خود می کنند، کاهش مصرف نمک تاثیری مثبت روی وزن خواهد داشت. همچنین استفاده از یک برنامه سرشار از نمک سبب آسیب جدی به کبد می شود.

چاقی با نمک ؛ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟ - 1 - چاقی با نمک - خواص مواد غذایی

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-ناشناس 1402/08/10

نمک خوردن علاوه بر بوجود آمدن فشار خون می‌شود باعث پف آلود شدن صورت و بدن می‌شود،یعنی حتی یک وعده شام شور بخوری فرداش متوجه پف صورت خواهید شد.حتی کسانیکه صورت پف آلود دارن بیشتر در معرض جراحی قلب قرار میگیرن

طب اسلامی 1402/08/02

نمک دریا و سنگ نمک نه تنها باعث فشار خون و تورم بدن نمی‌شه، بلکه آب اضافی و بلغم بدن را خشک کرده و فشار خون را متعادل می‌کند. نمک طبیعی سیر کننده است و عفونت‌ها را از بین می برد. اگر نمک طبیعی بیشتر از مورد نیاز بدن مصرف شود در دهان تلخ می شود.

- 1402/01/20

تو رژیم لاغری اصلا نمیشه نمک به غذا یا سالاد هست؟

کارشناس به اندام 1402/01/20

عزیزم چرانشه ؟ روزانه 4 گرم نمک روباید استفاده کنید

آیدا 1400/01/06

عالی