8 توصیه برای اولین مسافرت با کوچولوها

معمولا اولين سفر با كوچولوها جالب و در عين حال نگران‌كننده است. والدين جوان معمولا تجربه سفر با يك نوزاد، شيرخوار يا كودك را نداشته‌اند و در مورد نحوه آغاز سفر، مكان سفر و چگونگي مراقبت از فرزندشان سوالاتي 1- چمدان‌ها را ببنديد!به اندازه كافي بايد براي فرزندتان لباس برداريد زيرا كوچولوها زياد لباس كثيف […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 12 دقیقه
تعداد بازدید 2005
تاریخ انتشار
معمولا اولين سفر با كوچولوها جالب و در عين حال نگران‌كننده است. والدين جوان معمولا تجربه سفر با يك نوزاد، شيرخوار يا كودك را نداشته‌اند و در مورد نحوه آغاز سفر، مكان سفر و چگونگي مراقبت از فرزندشان سوالاتي



1- چمدان‌ها را ببنديد!به اندازه كافي بايد براي فرزندتان لباس برداريد زيرا كوچولوها زياد لباس كثيف مي‌كنند و اگر به اندازه لباس برنداريد مرتبا مجبوريد طي سفر لباس‌هاي او را بشوييد و خشك كنيد -ترجيحا لباس‌هايي كه برمي‌داريد نخي باشند. لباس‌هايي كه راحت شسته شوند، لك نگيرند و نيازي به اتو نداشته باشند. لباس گرم را فراموش نكنيد چون ممكن است شب‌هنگام هوا سرد شود. اگر هوا گرم است و كوچولوي شما دختر، باز هم دنبال تي‌شرت‌هاي آستين كوتاه يا بندي نباشيد زيرا آفتاب مي‌تواند دست‌ها و سرشانه‌هاي او را بسوزاند. لباس‌هاي خنك ولي آستين‌دار برداريد و براي اينكه عكس‌هاي زيبايي داشته باشيد لباس‌هايي را انتخاب كنيد كه با هر لباس ديگري بيايد تا اگر مثلا دامن يا شلوار كوچولوي شما كثيف شد، بتوانيد به سرعت آن را عوض كنيد و نيازي به تعويض تمام لباس‌ها نباشد. داخل چمدان فرزندتان يك پتو و بالش كوچك و تمام داروهاي مورد نياز او را هم بگذاريد. كلاه لبه‌دار اگر تابستان است و كلاه پشمي اگر هنوز هوا خنك است، عينك آفتابي، كرم ضدآفتاب، پوشك، كرم سوختگي، كرم مرطوب‌كننده و كفش‌هاي او را هم از قلم نيندازيد.



2-راحتي او را مهيا كنيداگر براي چند هفته به مسافرت مي‌رويد و فرزند شما هنوز اهل زياد خوابيدن است حتما آغوشي يا كالسكه او را برداريد. شيرخواران در حالت دراز كشيده راحت‌تر هستند و در ضمن بودن در كالسكه آنها را در برابر آفتاب و باد و باران حفاظت مي‌كند. حتي مي‌توانيد از كالسكه به جاي تخت او در شب استفاده كنيد به شرطي كه كالسكه او قابليت حالت خوابيده را داشته باشد. براي داخل ماشين نيز نبايد صندلي مخصوص كودك را فراموش كرد. اگر به ساحل دريا مي‌رويد و قصد شنا داريد، لاستيك بادي او را هم همراه ببريد تا كمي در آب بازي كند.



3-اين وسايل را در ساك‌دستي بگذاريدفرقي نمي‌كند شما با چه وسيله‌اي سفر مي‌كنيد. در كيف‌دستي خود حتما پوشك، شيشه شير، شيرخشك، دستمال مرطوب، آب جوشيده يا آب معدني، يك دست لباس تميز، يك دست لباس راحتي و كيسه نايلوني براي پوشك كثيف برداريد.



4- اگر با هواپيما سفر مي‌كنيداز يك ماهگي مگر در شرايط خاص كه پزشك صلاح ببيند، فرزند شما مي‌تواند سوار هواپيما شود. حتما سريع جا رزرو كنيد تا صندلي‌هاي جلوي هواپيما نصيب‌تان شود. جلوي هواپيما فضاي بيشتري دارد و شما راحت‌تر هستيد. ترجيحا مي‌توانيد ساعت‌هاي شب را انتخاب كنيد تا فرزندتان راحت بخوابد. هر چند وقت يكبار به فرزندتان شير يا آب بدهيد تا به دليل خشكي هواي داخل كابين آب بدنش كم نشود. از قطره استريل چشمي هم استفاده كنيد تا دچار خشكي و سوزش چشم نشود. فراموش نكنيد در ارتفاعات، فرزندتان دچار گرفتگي گوش مي‌شود كه دردناك است. براي از بين بردن اين حالت در او به وي مقداري شير يا آب بدهيد. اگر فرزندتان كمتر از 2 سال سن دارد او را در بغل نگه داريد و كمربند ايمني مخصوص را ببنديد.



5-اگر با قطار سفر مي‌كنيد‍قطار در مقايسه با اتومبيل وسيله راحت‌تري است. اگر كودك شما كمتر از 3 ماه سن دارد حتما در روز سفر كنيد اما اگر بزرگ‌تر است شب را براي سفر انتخاب كنيد. كابيني كه انتخاب مي‌كنيد بهتر است در بخش غيرسيگاري‌ها و كاملا خانوادگي و حتي دربست باشد. فرزندتان را روي صندلي طرف راهرو بنشانيد و از نشاندن او كنار پنجره خودداري كنيد. اگر هوا سرد است، خوب او را بپوشانيد و از لباس‌هايي استفاده كنيد كه زيپ يا دكمه‌دارند و راحت قابل باز و بسته‌شدن هستند. جوراب و كفش هم حتما پاي او كنيد اما اگر هوا گرم است، مي‌توانيد برايش از لباس راحتي استفاده كنيد.



6-اگر با اتومبيل سفر مي‌كنيدترجيحا روز و ساعاتي را براي سفر انتخاب كنيد كه خيابان‌ها ترافيك نباشد. اگر در تابستان مي‌خواهيد به سفر برويد 4 صبح بهترين زمان براي حركت است. اگر ظهر حركت كنيد گرما ناراحت‌كننده مي‌شود. تهويه اتومبيل را هميشه روي درجه كم تنظيم كنيد تا هواي داخل اتاق خشك نشود. از آنجا كه بدن نوزادان نمي‌تواند دما را تنظيم كند، در دماي خيلي شديد مخصوصا در تابستان دچار كم‌آبي مي‌شوند. هر نيم ساعت به آنها شير بدهيد و لباس سبك و خشكي به تنشان كنيد. اگر هوا خيلي گرم بود، مي‌توانيد درجه كولر ماشين را تنظيم كنيد اما اگر كولر نداريد، مي‌توانيد دستمالي را نم كرده و به صورت و دست و پاي او بماليد اما اگر هوا خنك است به اندازه كافي لباس به تنش بپوشانيد و مخصوصا شب هنگام پتو را فراموش نكنيد، جوراب‌ها را هم از پاي فرزندتان درنياوريد چون پاها خيلي سريع سرد مي‌شوند و باعث مي‌شود كودكتان سرما بخورد.نكته بسيار مهم ديگر اينكه اگر هوا آفتابي و گرم است هرگز كودكتان را تنها در اتومبيل با شيشه‌هاي بسته رها نكنيد و اگر فرزندتان دچار خواب‌آلودگي، تب، اسهال و استفراغ شد حتما به اورژانس مراجعه كنيد.



7-اگر به خارج از كشور سفر مي‌كنيد!اگر قصد سفر به خارج از كشور را داريد، فراموش نكنيد نام فرزندتان را در پاسپورت خود اضافه كنيد. پيش از حركت هتل را رزرو كنيد تا بچه به بغل مجبور نباشيد دنبال مكان استقرار بگرديد. حتما اعلام كنيد كه كودكي همراه شماست تا هر آنچه لازم است مانند تخت اضافه، صندلي غذا و… آماده باشد. پيش از عزيمت نيز به متخصص اطفال مراجعه كنيد تا در صورت لزوم واكسن مربوطه تجويز شود و پزشك به شما بگويد لازم است چه داروهايي همراه داشته باشيد.



8- وقتي به محل رسيديدوقتي به محل رسيديد مي‌توانيد از اقامت خود لذت ببريد اما به اين نكات توجه كنيد:1- در فصل تابستان بيش از يك ساعت فرزندتان را در معرض نور آفتاب قرار ندهيد. پوست كودكان تحمل گرما و آفتاب شديد را ندارد و خيلي سريع مي‌سوزد. حتما سر او كلاه لبه‌دار بگذاريد يا چتر همراهتان باشد. ساعاتي را براي گردش انتخاب كنيد كه هوا خيلي گرم نيست مثلا قبل از 11 صبح و بعد از 5 بعدازظهر به گردش برويد. كرم ضدآفتاب را هم فراموش نكنيد.2- شنا كردن يا رفتن در آب دريا براي كودكان زير يك سال ممنوع است. باد، گرما، سروصدا و… مي‌تواند سبب ترس آنها شود.3- اگر به روستا يا جنگل مي‌رويد، مراقب حيوانات گزنده كه داخل علف‌ها هستند، باشيد. پاپوش مناسبي پاي او كنيد و اگر احساس كرديد دچار گزيدگي شده و مرتبا خود را مي‌خاراند به اورژانس مراجعه كنيد.4- اگر به كوه مي‌رويد بايد بدانيد كه هر چه بالاتر مي‌رويد هوا رقيق‌تر و تنفس سريع‌تر مي‌شود و قلب شما تندتر مي‌زند. در نتيجه ممكن است دچار سردرد، حالت تهوع و مشكلات خواب شويد. اگر كودكي همراه شماست از 1500 متر بالاتر نرويد.5- اگر به خارج سفر مي‌كنيد، جابه‌جايي ساعت‌ها مي‌تواند ناراحت‌كننده باشد. تا جاي ممكن فرزند خود را در معرض نور طبيعي قرار دهيد تا ساعات در روز سريع‌تر تنظيم شود. بعد از چند روز فرزندتان كاملا به وضعيت جديد عادت مي‌كند



منبع: سلامت ايران
8 توصیه برای اولین مسافرت با کوچولوها - 1 - - اخبار

مریم اصیلی

بیشتر بخوانید:  چرا نباید روغن زیتون را داغ کرد؟

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*