پکیج پشتیبانی پلاس

خواص فلفل دلمه ای 10 فایده مصرف فلفل دلمه ای که نمی دانستید!

فلفل دلمه ای، از جمله سبزیجات رنگارنگ و مغذی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست که فواید متعددی برای سلامتی ارائه می دهد. مصرف منظم آن می تواند به تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت چشم و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کمک کند.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 14 دقیقه
تعداد بازدید 5
تاریخ بروزرسانی
خواص فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای، با رنگ های زنده و طعم شیرین و کمی تند خود، چیزی بیش از یک افزودنی جذاب به غذاهاست. این سبزیجات همه کاره، که از خانواده بادنجانیان نشأت می گیرند، در سراسر جهان کشت می شوند و به دلیل طعم متمایز و مشخصات غذایی چشمگیرشان مورد تحسین قرار می گیرند. خواص فلفل دلمه ای فراتر از نقش آشپزی آنهاست و گنجینه ای از ترکیبات مفید برای سلامتی و تندرستی انسان ها ارائه می دهد.

سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها، این سبزیجات رنگارنگ فواید بی شماری را ارائه می دهند، از حمایت از عملکرد سیستم ایمنی گرفته تا محافظت در برابر بیماری های مزمن. در این مقاله، به بررسی خواص قابل توجه فلفل دلمه ای می پردازیم و پتانسیل آنها را در ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری ها بررسی می کنیم. با ما باشید.

ارزش غذایی فلفل دلمه ای

یک عدد فلفل دلمه ای متوسط (تقریباً 119 گرم) حاوی مواد زیر است:

  • کالری: 31
  • کربوهیدرات: 7 گرم
  • فیبر غذایی: 3 گرم
  • قند کل: 5 گرم
  • قند افزوده: 0 گرم
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی کل: 0 گرم
  • چربی اشباع شده: 0 گرم
  • کلسترول: 0
  • سدیم: 5 میلی گرم
  • ویتامین سی: 152 میلی گرم (190٪ ارزش روزانه)
  • ویتامین کا: 5 میکروگرم (5٪ ارزش روزانه)
  • ویتامین آ: 187 میکروگرم (23٪ ارزش روزانه)
ارزش غذایی فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای سرشار از مواد مغذی و ارزشمند است.

خواص فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای منبع خوبی از ویتامین C، ویتامین A و فیبر است. همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند به محافظت در برابر بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی و برخی سرطان ها کمک کند. مهم ترین خواص فلفل دلمه ای عبارتند از:

سلامت چشم

شایع‌ترین اختلالات بینایی شامل تخریب ماکولا و آب مروارید هستند که عمدتاً ناشی از افزایش سن و عفونت‌ها می‌باشند. با این حال، تغذیه نیز ممکن است نقش مهمی در سلامت چشم ایفا کند.

لوتئین و زآگزانتین، کاروتنوئیدهایی که به نسبت زیادی در فلفل دلمه‌ای یافت می‌شوند، در صورت مصرف به میزان کافی، ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشند. آن‌ها می‌توانند از شبکیه چشم شما، دیواره داخلی حساس به نور، در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.

مصرف منظم مواد غذایی غنی از این کاروتنوئیدها ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید و تخریب ماکولا را کاهش دهد، که هر دو می‌توانند منجر به اختلال بینایی شوند.

ضد التهاب و آرتریت

خواص فلفل دلمه ای برای کاهش التهاب و آرتریت نیز مفید است. بنا به گزارش بنیاد آرتروز، فلفل دلمه ای می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع آرتروز و سایر بیماری های التهابی کمک کند. این امر به دو عامل بستگی دارد: بتا-کریپتوگزانتین و میزان بالای ویتامین C.

بتا-کریپتوگزانتین یک کاروتنوئید موجود در فلفل های قرمز و نارنجی است. مصرف آن می تواند خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را در افراد کاهش دهد.

فواید فلفل دلمه ای
از جمله خواص فلفل دلمه ای، فواید آن در کاهش التهاب است.

فلفل دلمه ای به دلیل سطح بالای ویتامین C موجود در آن ممکن است به محافظت از سلول های استخوان و غضروف کمک کند. مصرف کمتر از میزان توصیه شده روزانه ویتامین C (۷۵ میلی گرم برای خانم ها و ۹۰ میلی گرم برای آقایان) می تواند خطر ابتلا به استئوآرتریت را افزایش دهد. نصف فنجان از این سبزیجات می تواند نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند.

کاهش احتمال کم خونی

کم خونی، که به ویژه در میان زنان و دختران در سنین باروری شایع است، ناشی از کمبود اکسیژن در خون می باشد و یکی از رایج ترین دلایل آن، کمبود آهن است. فلفل دلمه ای مقدار متوسطی آهن دارد، اما به طور قابل توجهی سرشار از ویتامین C است؛ به طوری که نصف یک فلفل دلمه ای تا 100 میلی گرم از این ویتامین را تأمین می کند.

بیشتر بخوانید:  پانـزده مـاده خـوراکی برای تسکیـن دردها

این امر مهم است زیرا ویتامین C جذب آهن در روده را افزایش می دهد و مطالعات متعدد تأیید می کنند که رژیم های غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C منجر به جذب بیشتر آهن می شوند. فلفل دلمه ای همچنین به این دلیل مفید است که حاوی ویتامین B6 می باشد که برای ساخت هموگلوبین، پروتئینی که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کند، مورد نیاز است.

تقویت سیستم ایمنی

از دیگر خواص فلفل دلمه ای به تقویت سیستم ایمنی می توان اشاره کرد. به گفته کریستا ویل، متخصص تغذیه و مؤسس انجمن تغذیه لوئیزیانا، “گنجاندن فلفل دلمه ای در رژیم غذایی روزانه می تواند به طور بالقوه مواد مغذی فراوانی را برای بدن شما، به ویژه برای سیستم ایمنی، فراهم کند.”

فلفل دلمه ای برای تقویت سیستم ایمنی
از خواص فلفل دلمه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنید.

یک فلفل دلمه ای قرمز تقریباً سه برابر بیشتر از یک پرتقال ویتامین C دارد. تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای غنی از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها و بیماری ها کمک می کند.

خواص فلفل دلمه ای برای بهبود سلامت مغز

مصرف فلفل دلمه ای ممکن است به حفظ سلامت مغز و پیشگیری از زوال حافظه مرتبط با افزایش سن کمک کند. یک مطالعه نشان داد که فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و کاروتنوئیدهای موجود در فلفل ممکن است به پیشگیری از زوال حافظه مرتبط با بیماری آلزایمر کمک کنند.

ترکیبات موجود در فلفل‌های رسیده ظاهراً از عملکرد آنزیمی جلوگیری می‌کنند که پروتئین‌های آمیلوئید را آزاد می‌کند. این پروتئین‌ها مسئول تجمع در اطراف رشته‌های عصبی و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. تحقیقات بعدی نشان می‌دهد که احتمالاً ترکیبات گیاهی فراوان موجود در فلفل‌ها، از جمله فنول‌ها، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها، عامل این یافته‌ها هستند.

www.eatingwell.com

کاهش خطر ابتلا به دیابت

غذاهای پرفیبر، مانند فلفل دلمه ای، سرعت جذب قند در جریان خون را کاهش می دهند. ویتامین C همچنین ممکن است به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند، اگرچه این موضوع با مصرف مکمل ها مطالعه شده و نه با خود فلفل دلمه ای. به خاطر داشته باشید که الگوی غذایی کلی شما از مصرف یک ماده غذایی خاص مهم تر است.

افزایش سلامت گوارش

از خواص فلفل دلمه ای برای افزایش سلامت گوارش نیز می توان بهره برد. با وجود اینکه هر یک فنجان فلفل دلمه ای خام تنها 30 کالری دارد، اما حاوی 2.5 گرم فیبر غذایی است. فیبر غذایی با افزایش حجم مدفوع به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. این امر دفع را آسان تر می سازد. همچنین، رژیم غذایی سرشار از فیبر ممکن است احتمال ابتلا به بواسیر را کاهش دهد.

مفید برای کاهش وزن

فلفل دلمه ای می تواند یک افزودنی مفید برای رژیم کاهش وزن باشد، زیرا کالری کمی دارد و در عین حال سرشار از فیبر و آب است. محتوای بالای فیبر به ایجاد احساس سیری کمک می کند و می تواند از پرخوری جلوگیری کند و به تنظیم سطح قند خون نیز کمک نماید.

علاوه بر این، فلفل دلمه ای حاوی ویتامین C است که در متابولیسم چربی نقش دارد. طعم و بافت ترد آن می تواند به وعده های غذایی کم کالری حجم و رضایت بیشتری ببخشد و به افراد در پایبندی به برنامه غذایی کاهش وزن کمک کند.

پشتیبان پلاس دکتر کرمانی

کاهش فشار خون

چندین مطالعه بزرگ نشان می دهد افرادی که سطح ویتامین C بالایی در بدن خود دارند (بر اساس غلظت ویتامین C در پلاسمای خونشان) به ویژه اگر رژیم غذایی باکیفیتی داشته باشند، کمتر احتمال دارد به فشار خون بالا مبتلا شوند. فلفل دلمه ای نیز سرشار از ویتامین C است که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

نحوه استفاده از فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای از نظر فنی یک میوه محسوب می شود، اما معمولاً آن را در منوی دسر نمی بینید. فلفل دلمه ای، شیرین ترین نوع فلفل دلمه ای است زیرا مدت زمان بیشتری روی بوته می ماند. فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای نارس است و طعم تلخ تری دارد، در حالی که فلفل دلمه ای زرد و نارنجی معمولاً طعمی بین قرمز و سبز دارند.

بیشتر بخوانید:  روش ‌های ساده برای درمان سرماخوردگی

طعم ملایم و شیرین و سبزیجات مانند آن به خوبی در موارد زیر استفاده می شود:

  • پاستا: فلفل قرمز را کبابی کرده و به سس های خامه ای یا ماکارونی و پنیر اضافه کنید.
  • سالاد: آن را به صورت نوارهای بلند یا قطعات کوچک برش دهید و با افزودن رنگ، طعم ترد و شیرینی بیشتر، سالاد خود را جذاب تر کنید.
  • ساندویچ: فلفل قرمز کبابی یک افزودنی عالی برای ساندویچ های تست پنیر یا ساندویچ های سرد است.
  • میان وعده: هوموس فلفل قرمز کبابی درست کنید یا فلفل دلمه ای قرمز خرد شده را به سینی سبزیجات اضافه کنید.
  • سوپ: سعی کنید آن ها را خرد کرده، تفت دهید و سپس به سوپ گوجه فرنگی خامه ای اضافه کنید.
نحوه استفاده از فلفل دلمه ای
از فلفل دلمه ای در تهیه بسیاری از غذاها می توان استفاده کرد.

آیا مصرف فلفل دلمه ای برای همه افراد بی خطر است؟

اکثر افراد می توانند بدون هیچ مشکلی از فواید سلامتی فلفل دلمه ای بهره مند شوند. آلرژی به فلفل دلمه ای نادر است، اما وجود دارد. باررا می گوید: «مصرف فلفل دلمه ای برای همه افراد بی خطر است، مگر اینکه فرد هنگام خوردن آن ناراحتی قابل توجهی احساس کند یا به آن آلرژی داشته باشد.»

مصرف روزانه فلفل دلمه ای اشکالی ندارد، اما هدف باید گنجاندن انواع سبزیجات رنگارنگ در رژیم غذایی در طول هفته باشد.

خطرات مصرف فلفل دلمه ای

اگرچه فلفل دلمه ای به طور کلی برای بزرگسالان سالم بی خطر تلقی می شود، اما ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کند. در موارد بسیار نادر، برخی افراد به فلفل دلمه ای حساسیت دارند. مطالعات نشان داده اند افرادی که آلرژی به گرده دارند ممکن است به دلیل واکنش متقاطع آلرژیک به ترکیبات موجود در فلفل دلمه ای حساس باشند.

مصرف مقادیر زیاد فلفل دلمه ای همچنین ممکن است به دلیل محتوای فیبر بالای آن باعث نفخ یا ورم شکم شود. به اندازه مصرف خود توجه داشته باشید و در صورت وجود هرگونه نگرانی احتمالی، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

سخن پایانی:

فلفل دلمه ای منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست. مصرف آن ممکن است فواید متعددی برای سلامتی داشته باشد، از جمله کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری ها، بهبود سلامت سیستم ایمنی و بهبود سلامت چشم. در صورت عدم مشاهده علائم ناراحت کننده گوارشی، می توانید به طور منظم از خواص فلفل دلمه ای لذت ببرید. خوشبختانه روش های فراوانی برای لذت بردن از این سبزیجات پرکاربرد وجود دارد.

سوالات متداول مقاله خواص فلفل دلمه ای:

1-  آیا می توان فلفل دلمه ای را به صورت خام مصرف کرد؟

بله، فلفل دلمه ای را می توان به صورت خام مصرف کرد. در واقع، اغلب به این صورت به عنوان میان وعده، در سالادها یا همراه با سس ها میل می شود. فلفل دلمه ای خام بافتی ترد و طعمی کمی شیرین دارد. همچنین منبع خوبی از ویتامین C است.

2- کدام نوع فلفل دلمه ای سالم تر است؟

فلفل دلمه ای قرمز به دلیل محتوای مغذی بالاتر، به ویژه ویتامین C و بتاکاروتن، سالم ترین نوع فلفل دلمه ای در نظر گرفته می شود. در حالی که همه فلفل دلمه ای ها فوایدی برای سلامتی دارند، فلفل های قرمز به دلیل زمان بیشتری که برای رسیدن روی بوته دارند، معمولاً از نظر این مواد مغذی مهم غنی تر هستند.

خواص فلفل دلمه ای - - خواص فلفل دلمه ای - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*