بالون معده: راهی سریع برای رهایی از وزن اضافی!

بیش از 1.4 میلیارد بزرگسال در سراسر جهان دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. چنین افرادی اغلب دچار بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی می‌شوند. با این حال، درمان های کاهش وزن ایمن و موثر برای همه قابل دسترسی نیست و هر بیمار کاندید مناسبی برای این روش‌ها نیست. یکی از این […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 15 دقیقه
تعداد بازدید 654
تاریخ بروزرسانی
عمل بالن معده برای لاغری
میانگین امتیاز 5 از 5

بیش از 1.4 میلیارد بزرگسال در سراسر جهان دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. چنین افرادی اغلب دچار بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی می‌شوند. با این حال، درمان های کاهش وزن ایمن و موثر برای همه قابل دسترسی نیست و هر بیمار کاندید مناسبی برای این روش‌ها نیست. یکی از این روش‌ها که طرفداران خاص خود را دارد، کاهش وزن با بالون معده است. این روش ادعا می‌کند که موجب ایجاد احساس سیری در افراد می‌شود و برای کاهش وزن موقت مفید است. در این مقاله به بررسی کامل کاهش وزن با بالون معده خواهیم پرداخت. تا انتها ما را همراهی کنید.

بالون معده چیست؟

بالون معده که با عنوان (IGB) نیز شناخته می شود، یک کیسه سیلیکونی نرم پر از نمک یا هواست که به طور موقت داخل معده قرار داده می‌شود تا به کاهش وزن کمک کند. این بالون‌ها انعطاف پذیر بوده و با مایع استریل قابل باد کردن هستند.

بالن معده برای افرادی طراحی شده که نتوانسته اند از طریق رژیم غذایی و ورزش به کاهش وزن قابل توجهی برسند و نمی خواهند تحت عمل لاغری قرار گیرند.

بالون معده چیست؟
بالون معده یک کیسه سیلیکونی نرم است که به طور موقت داخل معده قرار داده می‌شود.

بالن معده چگونه کار می‌کند؟

بالون با استفاده از یک آندوسکوپ، (یک لوله انعطاف پذیر نازک با دوربین و نور) از طریق دهان و مری وارد معده می‌شود. پیش از آن به بیمار آرامبخش سبک داده می شود تا از راحتی در طول عمل اطمینان حاصل کند.

سپس بالون را با 400-600 میلی لیتر سالین استریل ایزوتونیک باد می کنند تا فضای معده را اشغال کند و احساس سیری ایجاد کند و مصرف غذا را کاهش دهد.

بالون های معده به طور معمول بسته به نوع آن به مدت 4-12 ماه در معده می مانند و سپس با استفاده از آندوسکوپی برداشته می شوند.

مکانیسم کاهش وزن در بالون معده چگونه است؟

مکانیسم کاهش وزن بالون درمانی داخل معده به چندین روش انجام می‌شود:

1- هر بالون با حجم 400 میلی لیتر یا بیشتر موجب ایجاد محدودیت دریافت غذا شده و احتمالاً با تغییر در حرکت روده باعث احساس سیری می‌شود.

2- مکانیسم عمل احتمالی دیگری که ممکن است به کاهش وزن کمک کند، ایجاد تاخیر در تخلیه معده توسط بالون است که نشان داده شده با کاهش وزن مرتبط است.

3- بالون به عنوان یک مکانیسم محدود کننده عمل می کند و احساس سیری را تقویت می کند زیرا یک وسیله اشغال کننده فضا است. میانگین ظرفیت معده تقریباً 1200 میلی لیتر است، اما یک فرد چاق می‌تواند این حجم را سه برابر کند.

کاهش وزن با بالون معده
یکی از دلایل کاهش وزن با بالون معده، اشغال فضای معده توسط بالن است.

انواع بالن معده کدامند؟

چندین نوع اصلی بالون معده وجود دارد که از آنها می‌توان برای کاهش وزن استفاده کرد:

بالون معده بلعیدنی

بالون معده بلعیدنی نوعی بالون معده است که می توان آن را با آب بلعید. این بالون معده با تکنولوژی بالا به شکل یک کپسول فشرده می‌شود که می توان آن را بلعید. بنابراین برای قرار دادن نیازی به آندوسکوپی و بیهوشی نیست.

این بالن اغلب در بین افراد 18 تا 65 سال و با شاخص توده بدنی 27 تا 40 مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل سهولت بیشتر، طرفداران بیشتری دارد.

علاوه بر سهولت قرار دادن این بالون، نیازی به برداشتن ندارد و احتمال عوارض جانبی آن کمتر است.

بالون مدسیل

این بالون معده توسط آندوسکوپی اعمال می شود و به مدت 6 ماه در معده باقی می ماند. بالون‌های آندوسکوپی 6 ماهه برای افراد با شاخص توده بدنی 27 تا 40 مناسب است.

معایبی از جمله گذاشتن و خارج کردن این بالون معده با آندوسکوپی و احتمال بروز حالت تهوع و گرفتگی در طول دوره تنظیم بیشتر است.

با این حال، از آنجایی که قیمت بالون معده 6 ماهه مقرون به صرفه تر است، اغلب توسط بیمارانی که وزن کمتری برای کاهش دارند ترجیح داده می‌شود.

زمانی که بالون منقضی می شود، محتویات آن به خودی خود تخلیه شده و از بدن دفع می شود. کاهش 15 تا 20 کیلوگرمی در 4 ماه امکان پذیر است.

انواع بالن معده
انواع مختلفی از بالن معده وجود دارد.

بالون معده اوربرا

بالون معده اوربرا با آندوسکوپی وارد بدن شده و با آندوسکوپی خارج می شود. این بالن که به مدت 12 ماه در معده باقی می ماند، گزینه خوبی برای کاهش وزن بیمارانی با شاخص توده بدنی بالای 27 و به ویژه بالای 30 ایده است. با بالون اوربرا می توان در پایان یک سال 20 تا 30 کیلوگرم کاهش وزن داشت.

بیشتر بخوانید:  اختلال تغذیه؛ درمان اختلال خوردن با چند راه حل کلیدی

بالون معده قابل تنظیم (اسپاتز)

برخلاف سایر بالون‌ها، بالون معده اسپاتز یک بالون معده قابل تنظیم است که یک بار باد می شود و تا پایان دوره استفاده در حجمی که باد می کنند باقی می ماند.

بالون قابل تنظیم بالونی است که حجم آن با توجه به نیاز بیمار قابل تغییر است. به مدت 1 سال در معده باقی می ماند، توسط آندوسکوپی نصب می شود و فرآیند تنظیم و حذف توسط آندوسکوپی انجام می شود.

این روش توسط بیماران با شاخص توده بدنی بالای 30 که نیاز به کاهش وزن بیشتری دارند استفاده می‌شود.

مزایای بالون معده چیست؟

برخی از مهم‌ترین مزایای لاغری با بالون معده عبارتند از:

  • بالون معده با اشغال فضایی در معده به کاهش مصرف غذا کمک می کند و احساس سیری ایجاد می کند و منجر به کاهش وزن می‌شود.
  • بالون معده یک گزینه کم تهاجمی و غیر جراحی برای کاهش وزن است. این روش معمولاً به صورت آندوسکوپی انجام می‌شود و از خطرات و زمان ریکاوری بعد از جراحی خخبری نیست.
  • برخلاف مداخلات جراحی دائمی، بالون معده یک اقدام موقتی است، که می تواند برای کسانی که به دنبال راه حلی کوتاه مدت برای شروع سفر کاهش وزن خود هستند، جذاب باشد.
  • بالون‌های معده یک رویکرد غیردارویی برای کاهش وزن، بدون عوارض جانبی احتمالی داروهای کاهش وزن است.
  • بالون معده عموماً مقرون به صرفه تر از روش‌های جراحی کاهش وزن است.
  • کاهش وزن موفقیت آمیز با بالون معده می تواند منجر به بهبود شرایط مرتبط با چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا و آپنه خواب شود.
مزایای بالن معده
وجود بالن در معده موجب احساس سیری بیشتر و میل به غذای کمتر می‌شود.

  آیا بالون معده موجب لاغری می‌شود؟

بله. قرار دادن بالون داخل معده به کاهش وزن کمک می کند. این روش اغلب پس از تلاش برای کاهش وزن با بهبود رژیم غذایی و عادات ورزشی انجام می‌شود.

مضرات و عوارض بالن معده چیست؟

مهم‌ترین مضرات و عوارض بالن عبارتند از:

  • درد و حالت تهوع؛ حدود یک سوم از افراد بلافاصله پس از قرار دادن بالون داخل معده دچار درد و حالت تهوع می‌شوند.
  • موقتی بودن روش: بالون معده یک راه حل دائمی برای چاقی نیست و پس از برداشتن آن، ممکن است وزن مجدداً افزایش یابد.
  • نیاز به تعهد به تغییرات سبک زندگی: برای موفقیت این روش، افراد باید رژیم غذایی سالم داشته باشند و به طور منظم ورزش کنند.
  • نامناسب بودن برای همه افراد: افراد مبتلا به برخی شرایط پزشکی، مانند زخم معده یا فتق، واجد شرایط این روش نیستند.
  • کاهش باد بالون: اگر با بالون خالی شود، این خطر وجود دارد که در سیستم گوارش شما حرکت کند. این موضع می تواند باعث انسداد معده شود که ممکن است نیاز به عمل یا جراحی دیگری برای برداشتن دستگاه داشته باشد.
  • سایر خطرات احتمالی: دیگر خطرات عبارتند از تورم بیش از حد، پانکراتیت حاد، زخم یا سوراخ در دیواره معده. سوراخ شدن ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.

نکته: در صورت بروز تهوع، استفراغ و درد شکم در هر زمان پس از جراحی، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

مضرات بالن معده
برخی از افراد به محض گذاشتن بالن معده، احساس تهوع دارند.

چه کسانی نباید عمل بالون معده انجام دهند؟

اگر شما به مشکلات زیر مبتلا هستید، نمی توانید عمل بالون معده را انجام دهید:

  • بیماری زخم معده
  • فتق هیاتال
  • اختلال لخته شدن خون
  • بیماری کبد
  • اختلال مصرف مواد
  • سابقه جراحی قبلی دستگاه گوارش

رژیم غذایی بعد از بالون معده

قبل از بازگشت به یک رژیم غذایی معمولی، باید به مدت 2 هفته از یک رژیم غذایی اصلاح شده پیروی کنید. رژیم غذایی به 4 مرحله جداگانه تقسیم می شود:

  • مصرف مایعات
  • مصرف پوره
  • غذاهای نرم
  • بازگشت به روال قبل

مرحله اول: مصرف مایعات

به مدت 1 هفته فقط مایعات مصرف کنید (روز 1-7)

به محض اینکه احساس کردید می توانید، جرعه جرعه مایعات را شروع کنید. برای به دست آوردن بیشترین موفقیت از بالون، باید حدود 20 تا 30 دقیقه پس از صرف غذا قبل از مصرف یک نوشیدنی صبر کنید – این کار به شستن باقی مانده های غذایی که ممکن است به بالون چسبیده باشد کمک کند.

رژیم غذایی بعد از بالن معده
نوشیدن مایعات، اولین مرحله از مراحل رژیم غذایی بعد از عمل بالن است.

به یاد داشته باشید که در حین و بعد از غذا درست بنشینید. در طول روز کم کم آب اما به دفعات زیادآب بنوشید – نگذارید بیش از حد تشنه شوید زیرا نمی توانید همزمان مقدار زیادی نوشیدنی بنوشید.

  • از نوشیدنی های گازدار و الکل خودداری کنید؛
  • سعی کنید روزانه 1.5-2 لیتر مایعات مصرف کنید تا هیدراته بمانید؛
  • تمام مایعات باید کاملاً شفاف باشند (مثلاً می توانند از طریق نی مکیده شوند).
  • از نوشیدن جرعه‌های بزرگ خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ناراحتی، حالت تهوع، بیماری و نارسایی شود.
بیشتر بخوانید:  راهنمای کامل اختلالات خواب

مرحله دوم: مصرف پوره

غذاها را به مدت 4 روز پوره کنید (روز 8-11)

تمام غذاها در این مرحله باید پوره و کاملاً صاف و بدون تکه باشند. غذاهای پوره شده می‌توانند به راحتی از معده شما عبور کنند. می‌توانید از مخلوط کن، مایع ساز یا غذاساز استفاده کنید تا غذای خود را به اندازه صحیح پوره کنید. سعی کنید یک قوام صاف مانند “ماست” داشته باشید.

سعی کنید غذاهای حاوی پروتئین بالا را در وعده های غذایی خود بگنجانید تا شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد.

مرحله سوم: مصرف غذاهای نرم

به مدت 3 روز غذاها را نرم و له کنید (روز 12-14)

غذاهای نرم غذاهایی هستند که قوام نرمی دارند، به خوبی پخته می‌شوند و به راحتی با چنگال له می‌شوند. در این مرحله نیازی به استفاده از مخلوط کن ندارید.

مصرف غذا بعد از عمل بالن
از روز 12 تا 14 بعد از عمل بالن، باید غذاهای نرم بخورید.

مرحله چهارم: بازگشت به غذاهای معمول

از روز 15 به بعد مصرف غذاهای معمول را شروع کنید

از روز پانزدهم به بعد می‌توانید به تدریج غذاهای با بافت معمولی را مصرف کنید و تنوع غذاها را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.

به خوردن 3 وعده غذایی منظم در روز ادامه دهید و سعی کنید بیشتر از 3-4 ساعت بین وعده های غذایی فاصله نیاندازید.

آیا بالون معده روش مناسبی برای کاهش وزن است؟

بالون معده می‌تواند برای برخی افراد روشیمؤثر اما موقت برای کاهش وزن باشد، اما برای همه مناسب نیست. قبل از تصمیم‌گیری برای انجام این عمل، بهتر است مزایا و معایب آن را به دقت بسنجید و با پزشک خود مشورت کنید. این موضوع را در نظر بگیرید که اضافه وزن حاصل یک شب یا یک هفته و یک ماه نیست؛ در نتیجه کاهش آن نیز نیازمند رعایت اصول، صبر و زمان است.

بهترین، اصولی‌ترین و سالم‌ترین روش برای کاهش وزن پایدار، رعایت و پایبندی به اصول تغذیه سالم و تغییر سبک زندگی است.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

آنچه از مقاله بالون معده آموختیم:

بالون معده یک گزینه کم تهاجمی، برگشت پذیر و نسبتا کم خطر برای افرادیست که به دنبال کاهش وزن و آماده شدن برای جراحی یا سایر مداخلات کاهش وزن هستند. انتخاب نوع بالون به نیازها و ترجیحات هر بیمار بستگی دارد. به یاد داشته باشید که بالون معده یک گزینه موقت است و برای روش‌های پایدارتر و طولانی مدت‌تر به رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی نیاز دارید.

سوالات متداول بالون معده:

1- چه کسانی کاندیدای مناسبی برای بالون معده هستند؟

افراد چاق یا دارای اضافه وزن با BMI  بین 27 تا 40، افرادی که به رژیم غذایی و ورزش به تنهایی پاسخ نداده‌اند و افرادی که به دلایل پزشکی واجد شرایط جراحی‌های چاقی مانند بای‌پس معده یا اسلیو معده نیستند، کاندیدای خوبی برای کاهش وزن با بالون معده هستند.

2- پس از برداشتن بالون معده چه اتفاقی می‌افتد؟

پس از برداشتن بالون معده، مهم است که به رژیم غذایی سالم و ورزش منظم ادامه دهید تا وزن خود را حفظ کنید. اگر به عادات غذایی ناسالم خود بازگردید، احتمال افزایش مجدد وزن وجود دارد.

3- هزینه بالون معده چقدر است؟

هزینه بالون معده می‌تواند بسته به عوامل مختلفی مانند محل زندگی شما، نوع بالون و تجربه پزشک شما متفاوت باشد. به طور کلی، هزینه این روش کمتر از جراحی‌های چاقی مانند بای‌پس معده یا اسلیو معده است.

منابع:

بالون معده: راهی سریع برای رهایی از وزن اضافی! - 1 - بالون معده - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*