روز پدر

در رژیم پسرزایی چه بخوریم؟ دیدگاه طب سنتی درباره رژیم پسرزایی

آیا رژیم غذایی مادر می‌تواند جنسیت کودک او را تعیین کند؟ آیا آن چیزی که در منابع مختلف به عنوان رژیم پسرزایی, تعیین جنسیت با تغذیه و رژیم دخترزایی گفته می‌شود صحت دارد؟ از بدو لقاح دوستان و آشنایان به ما می‌گویند که رژیم غذایی می‌تواند بر جنسیت کودک تأثیر بگذارد.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 17 دقیقه
تعداد بازدید 48851
تاریخ بروزرسانی
رژیم غذایی برای پسر دار شدن
میانگین امتیاز 4.5 از 5

آیا رژیم غذایی مادر می‌تواند جنسیت کودک او را تعیین کند؟ آیا آن چیزی که در منابع مختلف به عنوان رژیم پسرزایی, تعیین جنسیت با تغذیه و رژیم دخترزایی گفته می‌شود صحت دارد؟ از بدو لقاح دوستان و آشنایان به ما می‌گویند که رژیم غذایی می‌تواند بر جنسیت کودک تأثیر بگذارد.

اگر گوشت‌خواری هستید که تمایل به غذاهای شور و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده دارید، احتمالا پسر در کار است. برعکس، اگر محصولات لبنی را ترجیح می دهید، مقدار محدودی گوشت و سیب زمینی مصرف می‌کنید و از مصرف طیفی از موادغذایی مانند نمک، چای، قهوه، شکلات، میوه‌های تازه، اسفناج، گوجه فرنگی و قارچ اجتناب می‌کنید، احتمالا دختر باردار خواهید شد.

اما برخی از این توصیه‌ها بر اساس تجربه دیگران است و عمل به آن بدون مشورت با پزشک متخصص زنان، ممکن است موجب سوء تغذیه یا تاثیر منفی بر رشد جنین شود. در این مقاله به بررسی علمی رژیم پسرزایی و تاثیر رژیم در تعیین جنسیت و جنین می‌پردازیم.

چه کسی تعیین کننده جنسیت است؟ مادر یا پدر؟

متاسفانه در گذشته و حتی شاید امروزه در برخی مناطق دنیا، تصور بر این است که زن در تعیین جنسیت جنین موثر است و به او نسبت دخترزایی یا پسرزایی می‌دهند در صورتی‌ که واقعیت علمی و پزشکی چیز دیگری است.

تخمک زن دارای کروموزم x است و اسپرم مرد دارای دو نوع کروموزوم x  و y است. اگر اسپرم دارای کروموزوم x  به تخمک برسد, فرمول xx تبدیل به جنین دختر خواهد شد و اگر اسپرم دارای کروموزوم y به آن برسد، فرمول xy و جنین پسر به دست خواهد آمد. بنابراین عامل تعیین‌کننده جنسیت جنین، نوع اسپرم مرد خواهد بود نه زن.

X (اسپرم)Y (اسپرم)XY (پسر)
X (تخمک)X (تخمک)XX (دختر)

نقش تغذیه در تعیین جنسیت

رژیم غذایی و نوع تغذیه مادر بر روی جنسیت جنین موثر است، اما این تاثیر زمانی موثر است که در کنار عوامل دیگر رعایت شود، همچنین از 2 تا 3 ماه قبل از بارداری، رژیم غذایی را باید شروع کنید. حتی ممکن است بر اساس تشخیص پزشک، پدر هم رژیم غذایی مناسبی را رعایت کند تا اسپرم‌های مقاوم‌تری تولید کند.

به طور کلی در رژیم پسرزایی به مادران توصیه می شود مواد غذایی قلیایی که امکان پسردار شدن را افزایش می‌دهد مصرف کنند.

نقش تغذیه در تعیین جنسیت
رژیم غذایی و نوع تغذیه مادر بر روی جنسیت جنین موثر است.

از قدیم چنین باوری وجود داشت که غذایی که قبل از بارداری می خورید می تواند جنسیت فرزند شما را تعیین کند. در حال حاضر، این موضوع به علم نیز کشیده شده است. اگرچه برخی ادعاها رد شده اند، اما برخی دیگر درست هستند.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه های اکستر و آکسفورد نشان داد که جنسیت نوزاد با رژیم غذایی مادر مرتبط است. در این مطالعه 740 مادر باردار مورد بررسی قرار گرفتند. سپس آنها را بر اساس مواد غذایی و کالری دریافتی در روز در زمان لقاح به سه گروه تقسیم کردند. نتایج نشان داد زنانی که بیشترین کالری و طیف وسیع تری از مواد مغذی از جمله پتاسیم، کلسیم و سدیم را مصرف کردند، شانس بیشتری برای پسردار شدن داشتند.

www.bellybelly.com.au

مواد غذایی مفید در رژیم پسرزایی

شما نیازی به خوردن همه چیز در رژیم پسرزایی ندارید، اما گنجاندن برخی از این گزینه‌ها به شما کمک می‌کند تا مواد غذایی متعادل و غنی از غذاهای قلیایی داشته باشید:

میوه و سبزیجات تازه

اگر می‌خواهید صاحب پسر شوید، باید روی خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با مقدار زیادی سبزیجات تازه و برگ‌دار تمرکز کنید. رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی به آمادگی بدن برای بارداری کمک می‌کند. سعی کنید در طول هفته از انواع سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید.

غلات صبحانه

بر اساس تحقیقات، زنانی که به طور منظم غلات صبحانه می‌خورند، شانس بیشتری برای به دنیا آوردن نوزاد پسر دارند. اگر مایل به خوش‌ آمدگویی به یک نوزاد پسر هستید، ممکن است بخواهید یک کاسه غلات را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

نکته: نخوردن صبحانه عادت بدی است که بسیاری از متخصصان بر دوری از آن تاکید می‌کنند. افزودن صبحانه به برنامه روزتان یک راه آسان برای داشتن یک نوزاد پسر است.

آووکادو

آووکادو یک غذای قلیایی است که با صبحانه طعم فوق‌العاده ای دارد. مقداری آووکادو را له کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. می‌توانید آن را با سبزیجات تازه به عنوان یک میان وعده یا در کنار یک صبحانه بزرگ سرو کنید.

مواد غذایی مفید در رژیم پسرزایی
آووکادو یک غذای مفید در رژیم پسرزایی است.

موز

موز یک میوه گرم و مرطوب و یک میان‌ وعده ایده‌آل است که می‌توانید در زمانی که در رژیم پسرزایی خود می‌توانید آن را بیشتر میل کنید. می‌توانید برش‌هایی از یک موز را به کاسه فرنی صبحگاهی خود اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:  می خواهید باردار شوید؟ این عادات را کنار بگذارید

سوپ سبزیجات زمستانی

سبزیجات ریشه‌ای از دسته غذاهای قلیایی هستند و سوپ سبزیجات زمستانی راهی عالی برای لذت بردن از انواع آنهاست. کدو حلوایی زمستانه، سیب زمینی، هویج و سایر سبزیجات ریشه‌دار در یک کاسه بخارپز سوپ سبزیجات زمستانی طعم خوشمزه‌ای خواهند داشت. فراموش نکنید که مقداری عدس و مقداری کلم یا کلم پیچ خرد شده برای افزایش مصرف سبزیجات برگ‌ دار به آن اضافه کنید.

سالاد سبزیجات

سرخ کردنی یک راه آسان دیگر برای گنجاندن سبزیجات مخلوط در رژیم غذایی شماست. مقداری قارچ، فلفل، ترب، جوانه لوبیا و سایر سبزیجات متناسب با رژیم پسرزایی را در یک ظرف بریزید و با مقداری روغن حرارت دهید. مقداری بادام هندی را اضافه کنید تا طعم خوشمزه‌ای به این غذا بدهد.

فراموش نکنید که سبزیجات برگ‌ دار مانند اسفناج را در سالاد خود بگنجانید و در نهایت پاشیدن دانه کنجد به خوبی این سالاد خوشمزه و بسیار مقوی را تکمیل می‌کند.

آجیل ها و دانه‌ ها

آجیل ها و دانه‌ ها می‌توانند کیفیت اسپرم را بهبود بخشند. آجیل ها و دانه‌ ها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می‌توانند به بهبود کیفیت اسپرم کمک کنند.

آجیل در رژیم پسرزایی
آجیل ها و دانه‌ ها می‌توانند کیفیت اسپرم را بهبود بخشند.

پتاسیم

سعی کنید از غذاهای حاوی پتاسیم، از جمله میوه‌هایی مانند موز، آووکادو و سیب، و همچنین سبزیجاتی مانند بروکلی و اسفناج استفاده کنید. این غذاهای غنی از پتاسیم از محیط قلیایی‌ تری پشتیبانی می‌کنند که سطح pH را در دستگاه تناسلی شما افزایش داده و برای “اسپرم پسر” عالی است.

غلات

برای بچه‌ دار شدن باید انرژی و مواد مغذی بیشتری دریافت کنید، بنابراین هر روز صبح با غلات صبحانه غنی از مواد مغذی به خودتان کمک کنید و از غذاهای نشاسته‌ای مانند نان و سیب زمینی استفاده کنید.

زینک

مقدار زیادی غذاهای دریایی و انواع گوشت داشته باشید تا زینک مورد نیاز برای حمل نوزاد پسر را به شما بدهد.

زینک در رژیم پسرزایی
غذاهای دریایی حاوی زینک هستند که مصرف آنها در رژیم پسرزایی توصیه می شود.

مکمل‌های غذایی در رژیم پسرزایی

مصرف روزانه مکمل‌ها می‌تواند به بدن شما کمک کند تا برای پسردار شدن آماده شوید. به عنوان مثال، روغن گل مغربی کیفیت مخاط دهانه رحم را بهبود می‌بخشد و رسیدن اسپرم به تخمک را آسان‌تر می‌کند. اسپرم پسر با سرعت بیشتری حرکت می‌کند، بنابراین یک سفر راحت‌تر به تخمک می‌تواند به آنها کمک کند سریع‌تر به آن‌جا برسند.

هنگام تلاش برای بچه‌دار شدن، مصرف مکمل اسید فولیک ضروری است. اسید فولیک در مراحل اولیه بارداری حیاتی است، بنابراین باید از قبل شروع به مصرف آن کنید تا اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی از این ویتامین ضروری دارید.

در جدول زیر می‌توانید غذاهای مفید در رژیم پسرزایی را مشاهده کنید:

غذاهای مفید در رژیم پسرزایی
غلات
آووکادو
موز
کنجد
خرما
گلابی
سیب
انبه
بادمجان
گوشت گوسفند
میگو
سیب زمینی
ادویه جات
غذاهای پر نمک
روغن بادام شیرین
روغن سیاه دانه
خرمالو
انجیر
کشمش
انگور
آناناس
هویج
توت خشک
طالبی
بِه
آب گرم

مواد غذایی ممنوع در رژیم پسرزایی

توجه کنید که در رژیم‌های غذایی بارداری باید از تمام مواد غذایی و ویتامین‌ها به جز موادی که سقط‌ آور هستند مانند رازیانه و زعفران استفاده کنید. اما برای پسردار شدن از این مواد غذایی کم‌تر مصرف کنید:

  • کلسیم و لبنیات
  • منیزیم
  • و به طور کلی مواد غذایی که محیط رحم را اسیدی می‌کنند.

دیگر مواد غذایی ممنوع در رژیم پسرزایی عبارتند از:

گوشت‌های فرآوری شده

مطالعات متعددی خوردن گوشت قرمز فرآوری شده را با کاهش تعداد اسپرم و تغییر تحرک اسپرم مرتبط می داند. مشخص نیست که این غذاها چگونه بر اسپرم تأثیر می‌گذارند، اما آنچه مشخص است این است که تاثیر خوبی بر روی آن ندارد.

 چربی‌های ترانس

چربی‌ های ترانس می‌توانند به غشای سلولی اسپرم آسیب برسانند و باعث تغییر شکل و عملکرد آنها شوند. غشای سلولی اسپرم برای حرکت و نفوذ به سلول تخمک بسیار اهمیت دارد. علاوه بر آن، این چربی‌ها می‌توانند تحرک اسپرم را کاهش داده و اسپرم‌ها نتوانند به خوبی به سمت تخمک حرکت کنند.

مواد غذایی ممنوع در رژیم پسرزایی
اگر قصد پسردار شدن دارید، از مصرف چربی های ترانس بپرهیزید.

سویا و محصولات جانبی آن

محصولات سویا حاوی فیتواستروژن‌ها هستند – (ترکیبات استروژن مانند که از گیاهان به دست می‌آیند.) مطالعه‌ای روی 99 مرد از کلینیک‌های باروری در بوستون به این نتیجه رسید که مصرف بیش از حد سویا ممکن است غلظت اسپرم را کاهش دهد.

آفت کش ها

این‌ها احتمالاً ترسناک‌ترین موارد در این لیست هستند، زیرا غذا نیستند، اما همچنان به آن‌چه می خوریم ختم می‌شوند و اثرات مخرب بیشتری دارند. به علاوه، آن‌ها همه جا هستند. بدیهیست که آفت‌کش‌ها به سبزیجات و میوه‌ها ختم می‌شوند.

آن‌ها همچنین به دلیل منابع آب آلوده، به گوشت و ماهی نیز می‌رسند. برخی از مواد شیمیایی موجود در آفت‌کش‌ها می‌توانند از ظروف پخت و پز نچسب نیز وارد غذاها شوند.

لبنیات پرچرب

اگر اسپرم را به عنوان بخشی از بدن در نظر نگیرید، ممکن است شیر ​​برای بدن مفید باشد. اما مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه محصولات لبنی پرچرب (شیر کامل، خامه و پنیر) با کاهش تحرک و شکل غیر طبیعی اسپرم مرتبط است. برخی از این موارد ممکن است به دلیل مصرف استروئیدهای جنسی در مواد غذایی گاوها باشد.

مصرف لبنیات در رژیم پسرزایی
مصرف بیش از اندازه محصولات لبنی پرچرب با کاهش تحرک و شکل غیر طبیعی اسپرم مرتبط است.

دیگر عوامل تاثیر گذار بر پسرزایی کدامند؟

علاوه بر نوع کروموزوم‌های اسپرم مرد و تغذیه، عوامل متعدد دیگری نیز در شکل‌ گیری جنسیت جنین پسر، موفقیت رسیدن اسپرم مورد نظر به تخمک و زنده ماندن اسپرم دارای کروموزوم y، موثر هستند که عبارتند از:

  • محیط رحم
  • زمان لقاح
بیشتر بخوانید:  تغذیه دوران بارداری؛ غذاهای مفید در بارداری کدام‌اند؟

محیط رحم

محیط رحم به طور طبیعی اسیدی است و ph آن در حدود 3 و 4 است. این امر از رشد باکتری‌ها در محیط رحم جلوگیری می‌کند. اما Ph اسپرم حدود 7 و 8 و قلیایی است. به همین دلیل اسپرم‌های دارای کوموزوم y در محیط اسیدی رحم، دوام کمی دارند. کسانی که به دنبال پسردار شدن تضمینی هستند، باید محیط رحم را قلیایی نگه دارند.

PH کم‌تر از 7PH بیشتر از 7
اسیدی= دخترقلیایی= پسر

زمان لقاح

زمان تخمک‌ گذاری مادر بسیار مهم است. اگر مقاربت و نزدیکی در کم‌تر از 12 ساعت بعد از زمان تخمک‌ گذاری انجام شود، امکان پسردار شدن بیشتر است. اگر نزدیکی بعد از 1 روز از تخمک‌گذاری مادر انجام شود، احتمال دختردار شدن بیشتر خواهد بود.

معمولا زمان تخمک‌گذاری 13 تا 15 روز بعد از اولین روز قاعدگی است اما باید زمان دقیق را با کمک دستگاه اولترا سوند، مشخص کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

آیا رژیم غذایی پدر نیز در پسرزایی موثر است؟

تا به امروز، هیچ مدرک علمی قطعی وجود ندارد که نشان دهد رژیم غذایی پدر به تنهایی بتواند جنسیت نوزاد را تعیین کند. در حالی که بسیاری از باورهای سنتی و شایعات در مورد تاثیر رژیم غذایی بر جنسیت نوزاد وجود دارد، اما علم هنوز نتوانسته به طور قطعی این ارتباط را ثابت کند.

آیا رژیم غذایی پدر نیز در پسرزایی موثر است؟
رژیم غذایی پدر به تنهایی نمی تواند جنسیت نوزاد را تعیین کند.

دیدگاه طب سنتی درباره رژیم پسرزایی

اگر قصد بچه‌ دار شدن دارید، ابتدا با پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا مزاج شما و همسرتان را مشخص کند. آن‌گاه می‌توانید یک رژیم پسرزایی مناسب داشته باشید که در کنار عوامل دیگر باید رعایت کنید و نتیجه مطلوب را بگیرید.

به طور کلی از دیدگاه طب سنتی چند عامل موجب پسرزایی می‌شود:

  • گرم و مرطوب بودن مزاج جنسی و جسمی زن و مرد
  • سالم و قوی بودن اسپرم‌های مرد
  • مقاربت در زمان مناسب و بلافاصله بعد از اتمام سیکل قاعدگی زن
  • رژیم غذایی گرم و مرطوب زن و مرد
  • ماساژ بدن با روغن‌های گرم مانند روغن زیتون، روغت بادام شیرین, کنجد یا سیاهدانه

نکته بسیار مهم در مورد غذاهای گرم این است که حتما باید زیر نظر پزشک مصرف شوند. در غیر این صورت ممکن است موجب بیماری یا اختلال در رشد جنین شود.

غذاهای گرم عبارتند از:

  • میوه‌های گرم مانند خرما، موز، گلابی، خرمالو، انجیر، کشمش، انبه، انگور، آناناس، هویج، سیب، توت خشک، طالبی، به
  • گوشت گوسفند، میگو، شترمرغ، بلدرچین، بوقلمون، مرغ محلی، اردک، خروس، کبوتر، آهو، شتر
  • انواع ترب
  • سیب‌ زمینی
  • خاکشیر
  • گندم
  • شلغم
  • مویز
  • کنجد
  • تخم‌مرغ
  • بادام درختی
  • ارده
  • حلیم
  • جگر
  • زیره، آویشن، دارچین
  • گردو
  • آب گرم
  • فندق
  • پسته
  • کرفس
  • بادمجان
دیدگاه طب سنتی درباره رژیم پسرزایی
غذاهای گرم مثل بادمجان به افزایش شانس پسردار شدن کمک می کند.

آن‌چه از مقاله رژیم پسرزایی آموختیم:

به طور کلی هیچ راهی تضمینی برای رژیم پسرزایی وجود ندارد. تنها راه برای اطمینان از داشتن پسر این است که دانشمندان یک جنین را بر اساس جنسیت برای شما انتخاب کنند. این روش در برخی کشورها غیرقانونی است. برخی معتقدند با توجه به زمان تخمک گذاری می‌توانید بر جنسیت کودک خود تأثیر بگذارید. اسپرم‌های تولید کننده مرد سریع‌تر شنا می‌کنند و زودتر خسته می‌شوند، بنابراین رابطه جنسی باید در زمان تخمک‌ گذاری انجام شود تا اسپرم پسر موفق شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که هنگام تلاش برای بچه دار شدن باید به خاطر بسپارید این است که اگرچه امتحان کردن پیشنهادات بالا به امید افزایش شانس خود برای خوش آمد گویی به نوزاد پسر ضرری ندارد، اما داشتن یک کودک سالم از همه چیز اهمیت بیشتری دارد.

سوالات متداول مقاله رژیم پسرزایی:

1-  چگونه شانس پسرزایی را افزایس دهیم؟

برای پسر دار شدن، به طور کلی باید سه دسته مواد غذایی زیر را تحت نظر پزشک در برنامه غذایی خود بگنجانید:
پتاسیم و سدیم؛ مانند موز، سیب‌ زمینی، آووکادو، اسفناج، گوجه و میوه‌های خشک
مواد غذایی قلیایی؛ مانند اسفناج، بروکلی، گوجه، کلم، آووکادو
مواد غذایی غنی از تستوسترون؛ مانند گوشت قرمز

2- چه غذاهایی برای پسردار شدن مناسب است؟

هر چه طبع غذاهایی که می‌خورید، گرم‌تر و محیط رحم، کم‌تر اسیدی باشد، شانس پسردار شدن بیشتر خواهد شد. موز، خرما، بادمجان، کنجد، گردو، گوشت گوسفند و میگو از جمله مواد غذایی گرم و مرطوب هستند.

3- آیا تعیین جنسیت با تغذیه امکان‌پذیر است؟

باید بگوییم تغذیه به تنهایی، در تعیین جنسیت موثر نیست اما در اگر در کنار چند نکته دیگر مانند زمان و نحوه مقاربت و کیفیت اسپرم رعایت شود، می‌تواند شانس پسردارشدن یا دختردار شدن را بسیار افزایش دهد.

منبع:

در رژیم پسرزایی چه بخوریم؟ - - رژیم پسرزایی - رژیم بارداری
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-سارا 1403/05/03

سلام وقت بخیر ببخشید یعنی هم مادر وهم پدر چیزهای گرم ومقوی بخورند یا فقط مادر یعنی موز را هر دو بخورند وهر دو از خوردن لبنیات اجتناب کنند در رژیم پسر دار شدن؟

کارشناس به اندام 1403/05/03

سلام وقت بخیر عزیزم بهتر هست هر دو رژیم را رعایت کنن

بکتاشیان 1403/04/08

سلام 'ممنون از مطالبتون'''''

کارشناس به اندام 1403/04/08

سلام تشکر از همراهی شما

مریم 1403/04/01

سلام فولیک اسید رو قبل از بارداری باید شروع کرد.

کارشناس به اندام 1403/04/01

سلام بله عزیزم

دریا 1403/03/23

عالی بود شما بی نظیر هستید

کارشناس به اندام 1403/03/23

تشکر از نگاهتون عزیزم

-مینا 1403/03/10

سلام عالی بود امیدوارم نتیجه بگیرم

کارشناس به اندام 1403/03/10

سلام تشکر از لطف شما

-مژده 1403/03/03

مطالبتون مفید بود بود امیدوارم موفق بشم

کارشناس به اندام 1403/03/03

ممنون از حسن نظری که دارین عزیزم

-سمیه 1403/02/27

سلام رژیم غذای چند درصد کمک به تعیین جنسیت میکنه

کارشناس به اندام 1403/02/27

سلام عزیزم به تنهایی تاثیرگذاری کمی داره مجموعه ای از رفتارها میتونه موثر باشه تغذیه باید به گونه ای باشه بدن مادر دچار کمبودی نشه

- 1402/11/30

خیلی عالی بود انشاالله نتیجه بگیریم

کارشناس به اندام 1402/11/30

ممنون از لطفتون عزیزم انشالله

- 1402/11/24

عالی بود ممنون از اینکه مطالب رو در اختیار ما داشتید امیدوارم هر چی از خدا میخواهید نصیب شما شود

کارشناس به اندام 1402/11/24

ممنون از توجه ولطفی که بما دارین عزیزم

-بهمن 1402/11/04

عالی و کامل بود ممنون

کارشناس به اندام 1402/11/04

مرسی ازتوجهتون عزیزم

- 1402/09/14

عالی

کارشناس به اندام 1402/09/14

ممنون

-eli 1402/09/13

سلام ممنون ازمطالب های زیباتون خسته نباشید

کارشناس به اندام 1402/09/13

سلام تشکر ازهمراهی شما عزیزم

-کریمی 1402/07/26

خیلی کامل بود انشاالله که نتیجه بکیریم

کارشناس به اندام 1402/07/26

ممنون از شما انشالله نتیجه بخش وموثر باشه

- 1402/04/24

بسیار کامل وجامع بود خداوند خیر کثیر عنایت بفرماید

کارشناس به اندام 1402/04/24

نظر لطف شماست عزیز برقرار باشید

-شیخه 1402/04/15

سلام و تشکر بسیار مفید و کاربردی هست. خسته نباشید

کارشناس به اندام 1402/04/15

سلام ممنون از همراهی شما عزیزم