به گزارش سلامت نیوز بسیاری از انواع ویروسها میتوانند باعث سرماخوردگی شوند. افراد سالم هم ممکن است در طول سال دو یا سه بار دچار سرماخوردگی شوند. نوزادان و کودکان خردسال حتی ممکن است بیشتر سرما بخورند. مصرف برخی از داروها مثل انگور و خربزه برای سرماخوردگی با شک و تردید همراه است. اما پیش از آن باید دید علائم سرماخوردگی چیست؟
علائم سرماخوردگی
علائم سرماخوردگی معمولاً یک تا سه روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس عامل سرماخوردگی ظاهر میشود. علائم و نشانههایی که ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- گلو درد و سرفه
- بدن درد یا سردرد خفیف
- عطسه کردن
- تب با درجه پایین
- احساس ناخوشی
علائم سرماخوردگی کودکان
علائم سرماخوردگی در کودکان نیز مانند بزرگسالان است. بیاشتهایی و اسهال و استفراغ، عدم تمایل به غذاخوردن از جمله این علائم در کودکان است.
سرماخوردگی معمولا چند روز طول میکشد؟
سرماخوردگی معمولا بین 7 تا 10 روز طول میکشد، و یا تا 2 هفته نیز ادامه داشته باشد. افرادی که سیگار میکشند یا آسم دارند، برای مدت بیشتری دارای علائم این بیماری هستند.
راههای پیشگیری از سرماخوردگی
برای ویروس سرماخوردگی واکسنی وجود ندارد، اما میتوان اقداماتی را برای کاهش سرعت انتقال ویروسهای سرماخوردگی انجام داد که شامل:
شستن دستها
دستهایتان را با آب و صابون، حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید. همچنین میتوانید از یک ضدعفونی کننده دست که 60 درصد الکل دارد، استفاده کنید. از تماس دستهای آلوده با چشمها، بینی یا دهان خود، خودداری کنید.
پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه
هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خودرا با دستمال کاغذی بپوشانید و دستمالهای استفاده شده را دور بیندازید، سپس دستهایتان را بشویید.
عدم اشتراک ظروف با دیگران
لیوانهای نوشیدنی یا ظروف غذا خود را با دیگر اعضای خانواده به اشتراک نگذارید. زمانی که شما یا شخص دیگری مریض هستید از لیوان یکبار مصرف استفاده کنید.
مراقبت از خود
تغذیه سالم و مناسب و ورزش کردن و خواب کافی برای سلامت شما بسیار مفید است.
بسیاری از گذشتگان براساس یافتههای طب سنتی در زمان ابتلا به برخی بیماریها همچون سرماخوردگی باورهای تغذیهای مختلفی داشتند، که تا به امروز نیز برخی از این باورها به نسل جدید انتقال یافته است. به گفته آنان برای التیام علائم سرماخوردگی باید دور بعضی از خوراکیها را خط بکشیم. لیمو شیرین بخوریم و در این سرمای نفسگیر به دنبال هندوانه برویم و آب یا به اصطلاح گل آن را بخوریم، هیچ نوع ادویهای به غذاهایمان نزنیم، خربزه و انگور نخوریم و هزاران باید و نباید تغذیهای دیگر را رعایت کنیم.
خوردن انگور و خربزه در سرماخوردگی ممنوع است؟
این دو میوه، میوههایی هستند که احتمال بروز حساسیت و علائمی چون تحریک گلو، سوزش و خارش آن را به طور موقتی در بعضی از افراد افزایش میدهند.
با توجه به عامل سرماخوردگی که ویروس درگیر کننده دستگاه تنفسی است، ممکن است مصرف این میوهها باعث تشدید علائم شود که این دلیل بر مضر بودن این میوه برای همه افراد در زمان سرماخوردگی نیست و این ممنوعیت فقط درمورد افرادی که احتمال حساسیت به انگور و خربزه را دارند صدق میکند.
حتی اگر علائم تشدید شوند نیز به طور موقتی و گذرا بوده و به سرعت از بین خواهد رفت. اما به طور کلی بر اساس تجربیات شخصی افراد، افزایش تحریکات گلو و علایم در زمان سرماخوردگی با مصرف این دو میوه در بعضی افراد رخ داده است ولی این اتفاقات هیچ پایه و اساس علمی ندارند.
تصور بیشتر افراد بر این است که شیر باعث افزایش ترشحات گلو و بینی میشود و یا میتواند تب را بالاتر ببرد. در حالی که این باورها غلط بوده و بیتاثیر است.
شیر به دلیل مواد مغذی زیادی که دارد برای بازگشت سلامتی در زمان سلامتی بسیار مفید خواهد بود. پس در زمان سرماخوردگی با خیال راحت شیر میل کنید.
منبع: +