سریعترین راه درمان آنفولانزا برای مقابله با آنفولانزا چه بخوریم؟

آنفولانزا یک بیماری ویروسی رایج است که هر ساله میلیون‌ها نفر را مبتلا می‌کند. اگرچه بدن به طور طبیعی با ویروس مبارزه می‌کند، اما درمان‌های مختلفی برای تسکین علائم و کاهش مدت بیماری وجود دارد.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 35 دقیقه
تعداد بازدید 10667
تاریخ انتشار
درمان آنفولانزا
میانگین امتیاز 4.1 از 5

آنفولانزا، یک بیماری ویروسی است که هر ساله میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان مبتلا می‌کند. علائم آنفولانزا شامل تب، لرز، سردرد، بدن درد، گلو درد و … است. هرچند آنفولانزا پس از چند روز خود به خود بهبود می‌یابد، اما اگر به دنبال سریعترین راه درمان آنفولانزا نباشید، می‌تواند عوارض جدی و حتی مرگ‌آوری مخصوصا در کودکان، افراد مسن و افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، ایجاد کند.

اگر یک بیماری زمینه‌ای داشته یا باردار باشید، در معرض خطر عوارض جدی هستید. در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهای ضدویروسی را برای درمان آنفولانزا تجویز کند. این داروها در صورتی که در مراحل اولیه بیماری مصرف شوند، می‌توانند مدت و شدت بیماری را کاهش دهند. واکسیناسیون سالیانه بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا است.

در این مقاله، به بررسی سریعترین راه درمان آنفولانزا خواهیم پرداخت. از علائم و عوارض آن تا روش‌های درمان خانگی و دارویی، همه چیز را در این مقاله خواهید خواند. همچنین، به اهمیت پیشگیری از آنفولانزا از طریق واکسیناسیون و رعایت بهداشت فردی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یک بیماری شایع تنفسی است که از ویروس آنفولانزا به آن مبتلا می شوید. این بیماری به طور معمول در فصل‌های سرد سال شیوع پیدا می‌کند و می‌تواند علائم خفیف تا شدیدی را در افراد ایجاد کند. علائم آن اغلب شامل تب، درد سر و بدن، سرفه و گرفتگی یا آبریزش بینی است.

اگر فرصت مطالعه مقاله را ندارید، می‌توانید به فایل صوتی آن گوش دهید:

اکثر افراد مبتلا به آنفولانزا خود به خود بهبود می‌یابند. اما گاهی اوقات، آنفولانزا و عوارض آن می‌تواند کشنده باشد. افرادی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به عوارض آنفولانزا هستند، عبارتند از:

  • کودکان خردسال زیر ۲ سال
  • بزرگسالان بالای ۶۵ سال
  • سالمندان
  • افرادی که باردار هستند یا قصد باردار شدن در فصل آنفولانزا دارند
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند
  • افرادی که دارای بیماری‌های مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبد و دیابت هستند
  • افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) ۴۰ یا بالاتر دارند

علت آنفولانزا چیست؟

علت اصلی آنفولانزا یک عفونت ویروسی است که انواع مختلفی دارد و هر ساله ممکن است جهش پیدا کند و انواع جدیدی از این ویروس را ایجاد کند. علاوه بر ویروس آنفولانزا، عوامل دیگری نیز ممکن است احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند:

  • فصل سرما: آنفولانزا معمولاً در فصل‌های سرد سال شیوع بیشتری پیدا می‌کند.
  • تماس نزدیک با افراد بیمار: حضور در مکان‌های شلوغ و تماس نزدیک با افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.
  • سیستم ایمنی ضعیف: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افراد مسن، کودکان خردسال، زنان باردار و افرادی که بیماری‌های مزمن دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا هستند.
  • عدم واکسیناسیون: واکسن آنفولانزا بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری است.
علت آنفولانزا چیست؟
علت اصلی آنفولانزا یک عفونت ویروسی است که انواع مختلفی دارد.

علائم آنفولانزا چیست؟

علائم رایج آنفولانزا عبارتند از:

  • تب
  • دردناک شدن ماهیچه‌ها
  • لرز و عرق کردن
  • سردرد
  • سرفه خشک و مداوم
  • تنگی نفس
  • خستگی و ضعف
  • آبریزش یا گرفتگی بینی
  • گلو درد
  • چشم درد
  • استفراغ و اسهال که در کودکان بیشتر از بزرگسالان است

سریعترین راه درمان آنفولانزا چیست؟

با توجه به آمار مراکز پیشگیری و درمان بیماری‌ها، یک فرد بالغ هر سال باید انتظار ۲ تا ۳ مرتبه سرماخوردگی را داشته باشد. واکسن سالانه آنفولانزا می‌تواند یک عامل پیشگیری مهم باشد. با این حال در امان ماندن از بیماری بیش از این‌ها می‌طلبد!

هولی فیلیپس، پزشک داخلی در نیویورک می‌گوید: در کنار خوب شستن دست‌ها (با صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه) کارهای زیادی هست که می‌توانید برای مریض نشدن انجام دهید. اگر هم بیمار شدید می‌توانید کاری کنید که مدتش زیاد طول نکشد. با نکاتی که متخصصان به آن‌ها اشاره کرده‌اند به سریعترین راه درمان آنفولانزا بپردازید و این فصل سرماخوردگی و آنفولانزا را تبدیل به سالم‌ترین فصل برای خود کنید.

درمان آنفولانزا
روش‌های زیادی برای درمان سریع آنفولانزا وجود دارد.

سریعترین راه درمان آنفولانزا را در ادامه خواهید خواند:

قرص زینک مصرف کنید

همین که حس کردید در حال مریض شدن هستید از این قرص‌ استفاده کنید. زینک ماده معدنی ضروری برای سلول‌های ایمنی بدن است و مطالعات نشان داده استفاده از آن در ۲۴ ساعت اولیه مشاهده علائم، باعث می‌شود طول آنفولانزا بسیار کم شود.

محققان دوز روزانه مکمل روی را ۷۵ میلی‌گرم توصیه کرده‌اند. همچنین می‌توانید از غذاهای حاوی زینک استفاده کنید (کاشو، نخود، بادام ). زینک نه تنها باعث بالا رفتن قدرت ایمنی بدن می‌شود بلکه میل جنسی را نیز تقویت می‌کند، زخم‌ها را زودتر ترمیم می‌کند و از التهاب غیر قابل کنترل پیشگیری می‌کند.

به قفسه سینه خود ضربه بزنید

یک نقطه طب فشاری درست در استخوان وسط سینه قرار دارد. هرچند ساعت یکبار، چند ضربه به این نقطه وارد کنید تا غده تیموس، سلول‌های T (یا لنفوسیت‌های تی که در کارایی سیستم ایمنی بدن موثر هستند.) بیشتری برای مبارزه با پاتوژن‌ها تولید کند.

داروهایی با نسخه تامیفلو مصرف کنید

از جمله سریعترین راه درمان آنفولانزا مصرف داروهایی با نسخه تامیفلو است. این دارو اگر در ۴۸ ساعت ابتدایی علائم آنفولانزا خورده شود، جلوی تکثیر ویروس را می‌گیرد و مدت زمان مریضی را تا حدود زیادی کم می‌کند.

سریعترین راه درمان آنفولانزا
از جمله سریعترین راه درمان آنفولانزا مصرف داروهایی با نسخه تامیفلو است.

قبل از این که نسخه این دارو برایتان نوشته شود، ممکن است پزشک چند آزمایش برای تشخیص کامل از شما بگیرد.

داروهای ضد ویروسی باید در اسرع وقت پس از شروع علائم شروع شوند. مطالعات نشان می‌دهد که درمان آنفولانزا با داروهای ضد ویروسی زمانی بهترین نتیجه را دارد که ظرف دو روز پس از شروع علائم آنفولانزا شروع شود و می‌تواند علائم را کاهش دهد و مدت زمان بیماری را حدود یک روز کوتاه کند.

www.cdc.gov

از پروبیوتیک کمک بگیرید

در مطالعه‌ای محققان دو گروه از دانشجویانی که سرما خورده بودند را مورد آزمایش قرار دادند. گروهی که پروبیوتیک و رامنوز لاکتوباسیلوس استفاده می‌کردند دو روز زودتر از گروهی که این موارد را مصرف نمی‌کردند ریکاوری شدند.

دستگاه بخور را روشن کنید

هوای خشک داخل خانه و مکان‌های بسته باعث می‌شود گلو درد و سرفه‌های دردناک، بدتر شوند. دستگاه بخور، هوایی که تنفس می‌کنید را مرطوب می‌کند و باعث می‌شود تحمل این بیماری آسان‌تر شود.

حتی می‌توانید به عنوان سریعترین راه درمان آنفولانزا چندین مرتبه در روز چند قطره روغن آویشن یا اکالیپتوس به آب جوش اضافه کنید، سپس بخار حاصل از آب جوش را تنفس کنید. این بخور بویی شبیه به منتول (جوهر نعنا) داد که کمک می‌کند بینی‌تان باز شود. علاوه بر این، ذراتِ ضد میکروبی که در بخار این روغن‌ها وجود دارد، غشاء مخاطی که دیواره بینی را پوشانده است، تمیز می‌کند.

دستگاه بخور برای درمان آنفولانزا
به عنوان سریعترین راه درمان آنفولانزا می‌توانید با چند قطره روغن آویشن یا اکالیپتوس و آب بخور کنید.

آب نمک گرم غرغره کنید

مادرتان درست می‌گوید، این کار واقع جواب می‌دهد. نمک به از بین رفتن پاتوژن‌ها (عوامل بیماری‌زا) کمک می‌کند. همچنین تر کردن گلو با آب نمک (یک دوم قاشق چای خوری نمک در یک فنجان آب گرم ) التهاب را کاهش داده و مخاط را کم می‌کند که باعث بیرون ریخته شدن میکروب‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید:  6 روش درمان پروستات + تغذیه و رژیم غذایی مناسب آن

خود را سرپا نگه دارید

وقتی روی پشت دراز کشیده‌اید، مخاط در حفره‌های سینوس جمع شده و باعث عفونت دوم و سینوزیت مزمن می‌شود. به جای دراز کشیدن، در حالت ۴۵ درجه استراحت کنید. سرپا نشستن همچنین کمک می‌کند جریان خون از سرتان دور شود. این وضعیت باعث کاهش التهاب سینوس و بینی می‌شود.

تغذیه مناسب داشته باشید

در طول زندگی دائما با ویروس‌ها در ارتباط هستید، از سر کار گرفته تا مدرسه، دانشگاه و فروشگاهی که برای خرید می‌روید. در فصل سرما امکان مبتلا شدن به آنفولانزا به شدت افزایش می‌یابد. به همین دلیل باید سیستم ایمنی بدن را قوی و آماده نگه دارید.

باز هم یکی از روش‌ها که به عنوان سریعترین راه درمان آنفولانزا شناخته می‌شود، رژیم غذایی سالم است که برای نجات‌تان دست به کار می‌شود. برنامه غذایی ضعیف، مواد مغذی کافی را برای جنگجویان بدن‌تان تامین نخواهد کرد. به کمک متخصصین ایمونولوژی (آلرژی بالینی) می‌خواهیم غذاهایی را به شما معرفی کنیم که می‌توانند در مقابله با آنفولانزا بیشترین کمک را به بدن‌تان کنند.

نقش تغذیه در درمان آنفولانزا
رژیم غذایی سالم به عنوان سریعترین راه درمان آنفولانزا شناخته می‌شود.

سریعترین راه درمان آنفولانزا با غذاها

درمان آنفولانزا با خوراکی یکی از ساده‌ترین و در عین حال سریعترین راه درمان آنفولانزا شناخته شده است. این غذاها عبارتند از:

هویج

هویج سرشار از بتا کاروتن و ویتامین A است که به بدن کمک می‌کند تا نقص سیستم ایمنی را تعمیر کند. ویتامین A به مقابله با رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از آسیب دیدن سلول‌ها کمک می‌کند. توصیه می‌شود هویج را به صورت خام، بخار پز شده، پوره یا رنده شده در سالاد استفاده کنید. همچنین می‌توانید از آن در سوپ و پخت کیک نیز استفاده کنید.

کفیر

کفیر سوپر غذاییست سرشار از پروبیوتیک (باکتری‌های مفید روده). بر اساس تحقیقات، پروبیوتیک می‌تواند علائم و مدت زمان بهبودی را کاهش دهد. پروبیوتیک به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند. پروبیوتیک‌ها هضم‌کننده‌های ضروری و مناسب هستند بدون آن‌ها بدن‌مان نمی‌تواند مواد مغذی که از غذا می‌گیریم را بشکند و سیستم ایمنی‌مان را قوی کند.

تخم مرغ

یک وعده املت به عنوان صبحانه می‌تواند به بدن‌تان سلنیوم برساند که باعث می‌شود سیستم ایمنی و تیروئیدتان خوب کار کند. تخم‌مرغ همچنین سرشار از پروتئین و آمینواسید است، که مصالح مورد نیاز برای تمام سلول‌ها را فراهم می‌کند. پروتئین با افزایش سلول‌های T، سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشدT در نتیجه بدن قادر خواهد بود در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی مقاومت کند.

تخم مرغ برای درمان آنفولانزا
از تخم مرغ برای درمان سریع‌تر آنفولانزا کمک بگیرید.

جوانه گندم

جوانه گندم سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین E، سلنیوم و منیزیم است. این غذا همچنین یکی از منابع گیاهی اصلی زینک به حساب می‌آید. جوانه گندم را در اسموتی یا مواد کیک ترکیب کنید و مورد استفاده قرار دهید.

 کیوی

کیوی سرشار از کاروتنوئیدها (که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود.)، پلیفنول‌ها و ویتامین C است و از سلول‌ها در طول التهاب محافظت می‌کند. تحقیقات نشان داده ویتامین C ممکن است بتواند روی مدت زمان بیماری نیز تاثیر داشته باشد. اگر کیوی دوست ندارید، فلفل دلمه ای، توت فرنگی و مرکبات، دیگر منبع ویتامین C هستند.

 سوپ مرغ

برای درمان سریع آنفولانزا مصرف انواع سوپ‌، به ویژه سوپ حاوی سبزیجات و مرغ توصیه می‌شود. این سوپ هم برای روح‌تان و هم سیستم ایمنی بدن‌تان مفید است. تحقیقات نشان داده سوپ مرغ به بدن کمک می‌کند در مقابل اولین مراحل ابتلا به آنفولانزا بایستد.

مرغ سرشار از زینک نیز هست؛ گرمی سوپ باعث از بین رفتن گرفتگی‌ها می‌شود و سبزیجات داخل سوپ هم سرشار از ویتامین است. پس سوپ مرغ بخورید که پکیج درمانی کاملی برای رفع آنفولانزا و سرماخوردگی است.

 بادام

بادام سرشار از ویتامین E است، آنتی اکسیدانی محلول در چربی که به محافظت سلول‌ها در برابر آسیب کمک می‌کند. یک تحقیق ایتالیایی نشان داد، مواد شیمیایی طبیعی موجود در پوست بادام می‌تواند واکنش سیستم ایمنی به عفونت را تقویت کند.

بادام برای درمان آنفولانزا
یکی از روش‌های درمان آنفولانزا، مصرف بادام است.

بادام را به عنوان یک نیروگاه طبیعی می‌شناسند. بادام حاوی فیبر، فولیک اسید، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و ریبوفلاوین است. می‌توانید بادام را مستقیم یا به صورت ترکیب در غذاهای دیگر استفاده کنید. برای وارد کردن بادام به برنامه غذایی خود به چیزی بیشتر از میان وعده فکر کنید، می‌توانید بادام را به سالاد یا لقمه کره بادام زمینی که درست می‌کنید هم اضافه کنید.

تخم کدو

تخم کدو سرشار است از زینک که برای از بین بردن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا ضروری است. تحقیقات نشان داده، کمبود زینک می‌تواند سیستم ایمنی را معیوب کند. زینک همچنین برای عملکرد سلول‌های T مهم است. یک مشت تخم کدو را به عنوان میان وعده میل نمایید.

سیر

سیر قابلیت مقابله با عفونت‌ها را دارد. تحقیقات نشان داده ترکیبات آلیسین و سولفور موجود در سیر، در برابر عفونت‌های باکتریایی قوی عمل می‌کنند. همچنین مصرف روزانه مکمل سیر می‌تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهد از طرفی دوره درمان را نیز کوتاه کند.

زنجبیل

زنجبیل آنتی اکسیدانی قوی است که ثابت کرده می‌تواند روده را تمیز و از معده محافظت کند. زنجبیل همچنین با التهاب مقابله می‌کند؛ مخصوصا اگر از گلو درد یا تورم گلو رنج می‌برید، تنها کافیست به دمنوش خود کمی زنجبیل اضافه کنید تا از خواصش بهره‌مند شوید.

زنجبیل خاصیت ضد ویروسی دارد ( مثلا خاصیت مهارکنندگی سرفه ) و به همین دلیل یکی از جنگجویان با ارزش علیه آنفولانزا و سرماخوردگی به حساب می‌آید. از دیگر خواص زنجبیل می‌توان به باز کردن راه بینی و برطرف کردن حالت تهوع هنگام بیماری اشاره کرد.

زنجبیل برای درمان آنفولانزا
زنجبیل با التهاب مقابله می‌کند؛ مخصوصا اگر از گلو درد یا تورم گلو رنج می‌برید.

میخک

میخک‌ به مقابله با انگل‌ها کمک می‌کند که این امر می‌تواند واکنش سیستم ایمنی بدن را آهسته کرده و گوارش را بهبود ببخشد. ترکیب اصلی که باعث قوی شدن میخک می‌شود و ایمنی بدن را بالا می برد، اوژنول است. ماده‌ای که ثابت کرده در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها تاثیرگذار است. در واقع ترکیبات آنتی اکسیدانی میخک نسبت به خیلی از ادویه‌جات، میوه‌ها و سبزیجات بیشتر است.

آب پرتقال

ویتامین C را دوست پیشگیری‌کننده از سرماخوردگی و آنفولانزا بدانید. ویتامین C کمک می‌کند سیستم ایمنی بدن همیشه در سطح بالایی قرار بگیرد. می‌توانید با خوردن آب پرتقال یا درست کردن کیکی با آب پرتقال، دوز مورد نیاز خود از ویتامین C را تامین کنید.

چای سبز

یکی از بهترین مبارزان با آنفولانزا و سرماخوردگی، چای سبز است. چای سبز علاوه بر آنتی اکسیدان‌های فراوان (در غلات سبوس‌دار، حبوبات و مغزها نیز یافت می‌شود) خاصیت ضد بیماری نیز دارد و همچنین از لثه‌ها نیز محافظت می‌کند.

ماست

همان مواردی که به گوارش بهتر کمک می‌کنند، می‌توانند سرماخوردگی را نیز دور نگه دارند. دانشمندان متوجه شدند کسانی که پروبیوتیک را به صورت مکمل یا ترکیب در غذا (برای مثال ماست و کفیر) مصرف می‌کنند، ۱۲ درصد کمتر در خطر عفونت‌های تنفسی فوقانی قرار می‌گیرند.

ماست برای درمان آنفولانزا
ماست یکی از گزینه‌های مفید برای درمان آنفولانزا است.

قارچ 

بیشتر بخوانید:  علت تنبلی تخمدان چیست؟ - علائم و نشانه‌ها

تحقیقات جدید نشان داده قارچ‌ها تقویت‌کننده‌های سیستم ایمنی خاص خود را دارند. افرادی که در طول یک ماه مصرف قارچ خود را بالا برده‌اند کمتر دچار بیماری و التهاب شده‌اند.

مایعات 

مایعات کمک می‌کند مخاطی که بدن‌تان هنگام مریضی می‌سازد، نازک‌تر شده و به راحتی بیرون بیاید. توصیه می‌شود در طول روز ۲ لیتر آب یا دیگر مایعات را مصرف کنید.

بستنی یخی

گلویتان خیلی درد می‌کند و نمی‌توانید چیزی را ببلعید؟ مکیدن بستنی یخی می‌تواند این قسمت را بی‌حس کند و به صورت موقت باعث التیام‌تان شود.

عسل 

عسل تاثیر ضد میکروبی دارد و استفاده از آن باعث تسکین گلو درد نیز می‌شود.

عسل برای درمان آنفولانزا
اگر به آنفولانزا مبتلا شده‌اید، عسل مصرف کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اکثر افرادی که به آنفولانزا مبتلا می‌شوند می‌توانند خود را در خانه درمان کنند و اغلب نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. اما اگر علائم آنفولانزا دارید و در معرض خطر عوارض هستید، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. برای بزرگسالان، علائم اورژانسی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه مداوم
  • تشنج
  • بدتر شدن شرایط موجود
  • ضعف شدید یا درد عضلانی

علائم اورژانسی در کودکان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل در تنفس
  • پوست رنگ پریده لب‌ها یا بستر ناخن (خاکستری یا آبی) – بسته به رنگ پوست
  • درد قفسه سینه
  • کم آبی بدن
  • درد شدید عضلانی
  • تشنج

روش‌های پیشگیری از آنفولانزا

حالا که با سریعترین راه درمان آنفولانزا آشنا شدید، در این قسمت به بررسی بهترین راه‌های پیشگیری از آنفولانزا می‌پردازیم:

واکسن آنفولانزا بزنید: اگرچه واکسن سالانه آنفولانزا 100% موثر نیست، اما احتمال ابتلا به عوارض شدید ناشی از عفونت را کاهش می‌دهد.

یک پنجره را کمی باز کنید: ماندن در یک اتاق گرفته با کسی که مریض است، احتمال سرما خوردن‌تان را بسیار بالا می‌برد، در چنین مواقعی کمی پنجره را باز کنید تا هوا در اتاق جریان پیدا کند. با این کار احتمال بیمار شدن را کاهش می‌دهید.

دست‌هایتان را بشویید: شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه یک راه موثر برای جلوگیری از بسیاری از عفونت‌های رایج است. اگر آب و صابون در دسترس نیست از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی دست استفاده کنید.

راه‌های پیشگیری از آنفولانزا
برای پیشگیری از آنفولانزا، دست‌های خود را مرتب با آب و صابون بشویید.

از سرفه کننده‌ها دوری کنید: مطمئنا دوست ندارید بی‌ادب به حساب بیایید، اما خارج شدن از محدوده خطر بسیار ضروری است. میکروب‌ها با ذرات سرفه می‌توانند تا ۶ متر پخش شوند. اگر شخصی در کنار شما شروع به سرفه و عطسه کرد از او عذر خواهی کنید و جای خود را تغییر دهید.

لب‌های خود را لمس نکنید: دست‌تان در طول روز به خیلی جاها برخورد می‌کند، پس تا جای ممکن صورت خود را (به خصوص لب‌ها) لمس نکنید تا احتمال مریض شدن‌تان کم شود.

بینی خود را خالی کنید: در طول فصل سرما، به روتین شبانه خود این کار را اضافه کنید: بینی خود را با یک قابلمه آب گرم و نمک یا محلول سالین (نوعی سرم) شستشو دهید. این کار کمک می‌کند ذرات ویروسی که در طول روز آن‌ها را نفس کشیده‌اید، قبل از نفوذ به سیستم بدن بیرون بیایند.

خواب منظم داشته باشید: شب‌ها طولانی‌تر شده پس از این مزیت استفاده کنید و بیشتر بخوابید. تحقیقات نشان داده افرادی که کمتراز ۷ ساعت می‌خوابند سه برابر بیشتر از کسانی که حداقل ۸ ساعت در شب می‌خوابند در معرض خطر بیماری قرار دارند.

تغذیه مناسب داشته باشید: هر چه مایعات و مواد غذایی مفید مانند میوه، سبزی و پروتئین را در برنامه غذایی خود بگنجانید، احتمال ابتلا به آنفولانزا در فصل سرما کمتر خواهد شد.

سطوح را تمیز کنید: سطوحی که اغلب لمس می‌شوند را به طور مرتب تمیز کنید.

از شلوغی پرهیز کنید: آنفولانزا به راحتی در هر کجا که مردم جمع می‌شوند (در مراکز نگهداری از کودکان، مدارس، ساختمان‌های اداری، سالن‌های نمایش و حمل و نقل عمومی) گسترش می‌یابد. با اجتناب از شلوغی در فصل اوج آنفولانزا، احتمال ابتلای خود را کاهش ‌دهید.

فرق سرماخوردگی با آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا و سرماخوردگی می‌توانند علائم مشابهی مانند آبریزش بینی و سرفه داشته باشند. اما علائم سرماخوردگی معمولاً خفیف هستند و علائم آنفولانزا می‌تواند شدید باشد و منجر به عوارض جدی شود. همچنین ویروس‌های مختلف باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوند.

فرق سرماخوردگی با آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا شبیه به سرماخوردگیست اما، علائم آن شدیدتر است.

در ابتدا، آنفولانزا ممکن است مانند یک سرماخوردگی معمولی با آبریزش بینی، عطسه و گلو درد به نظر برسد. سرماخوردگی معمولا به کندی ایجاد می‌شود، اما آنفولانزا تمایل دارد به طور ناگهانی بروز کند.

آنفولانزا چه عوارضی در بدن ایجاد می‌کند؟

اگر جوان و سالم هستید، آنفولانزا معمولا جدی نیست. اگرچه ممکن است در حین ابتلا به آن احساس بسیار بدی داشته باشید، اما آنفولانزا معمولاً طی یک یا دو هفته بدون هیچ اثر ماندگاری از بین می‌رود. به این نکته توجه کنید که کودکان و بزرگسالان در معرض خطر ممکن است دچار عوارض زیر شوند:

  • پنومونی(عفونت یک یا هر دو ریه)
  • برونشیت
  • شعله‌ور شدن آسم
  • مشکلات قلبی
  • عفونت گوش
  • سندرم دیسترس تنفسی حاد

آن‌چه از مقاله سریعترین راه درمان آنفولانزا آموختیم:

در این مقاله آموختیم که سریعترین راه درمان آنفولانزا چیست و چگونه می‌تواند منجر به عوارض شدید و خطرناک شود. دریافت واکسن آنفولانزا بهترین راه برای جلوگیری از بیمار شدن و محافظت از خود و عزیزان‌تان است. اگر شرایط بهداشتی زمینه‌ای دارید یا باردار هستید با پزشک خود در مورد کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا صحبت کنید.

بیشتر افراد می‌دانند علائم آنفولانزا چیست و می‌توانند آن را در خانه مدیریت کنند و ظرف چند روز تا یک هفته بهبود یابند. از آن جایی که آنفولانزا می‌تواند شدید شود، مهم است که مراقب علائم خود باشید و در صورت نیاز، به مراقبت‌های پزشکی بپردازید. به یاد داشته باشید که اولین گزینه برای پیشگیری و مقاوم بودن در برابر این بیماری در فصل سرما، تغذیه مناسب است.

سوالات متداول مقاله سریعترین راه درمان آنفولانزا چیست؟

1- سریعترین راه درمان آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که باید طول دوره نقاحت را پشت سر بگذارد تا بهبود پیدا کند، اما بهترین و سریعترین راه درمان آنفولانزا استراحت کافی، مصرف مایعات، بخور و رژیم غذایی سالم است.

2- آیا آنتی‌بیوتیک برای درمان آنفولانزا مفید است؟

خیر. آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی مناسب هستند، اما آنفولانزا یک بیماری ویروسی است. بنابراین، مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان آنفولانزا نه تنها بی‌تاثیر است.

3- آیا از داروهای گیاهی می‌توان برای درمان آنفولانزا استفاده کرد؟

برخی از داروهای گیاهی مانند چای زنجبیل یا عسل لیمو می‌توانند به تسکین علائم آنفولانزا کمک کنند. اما قبل از مصرف هر گونه داروی گیاهی، حتماً با پزشک مشورت کنید.

منبع:

سریعترین راه درمان آنفولانزا - - درمان آنفولانزا - بیماری و درمان
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.1 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
ممد 1403/03/04

سلام . من امتحانام فردا شروع میشه ، از خواهرم آنفولانزا گرفتم و از صبح گلوم درد می‌کنه ، میترسم بقیه علایمش بروز کنه . چیکار بهتره بکنم ؟

کارشناس به اندام 1403/03/04

سلام عزیزم اب میوه مایعات شربت عسل دمنوش اویشن عسل سوپ با ماهیچه میل کنید

-علی 1403/01/16

سلام من حدود ۵ روز هم گلو درد دارم اوایل که بدن دردم داشتم ولی الان ندارم ولی چشم درد و گلو درد و بی حال هستم ایا نیازی هست که برم دکتر؟

کارشناس به اندام 1403/01/16

سلام بله عزیزم بهتره مراجعه کنید

-محدثه 1402/12/27

سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من تقریبا ۵روزه آنفولانزا گرفتم روزای اول حالم خیلی بده بود بدن درد و گلو درد شدید داشتم ۳بارم به دکتر مراجعه کردم الان که روز پنجم هست حالم بهتره گلو دردم کم شده درد گوشم بهتر شده فقط بدنم جون نداره به نظرتون خوب شدم یا هنوزم میشه بیماری رو انتقال بدم؟نگران خانوادمم

کارشناس به اندام 1402/12/27

سلام عزیزم احتمال انتقال کمترشده

- 1402/12/27

سلام ببخشید من از چند روز پیش آنفولانزا گرفتم و فقط گلو درد ، چشم درد ، کیپ بودن بینی و گوشم هم چرک کرده است چه کاری باید انجام بدم؟

کارشناس به اندام 1402/12/27

سلام عزیزم چرک خشک کن با نظر پزشک استفاده کنید شربت عسل ودمنوش اویشن هم خوبه

-علی 1402/12/03

سلام پسر من پنج روزه که آنفولانزا گرفته الان گرفتگی بینی وگلو درد هم اضافه شده،آیا نیاز هست دوباره دکتر ببرمش

کارشناس به اندام 1402/12/03

سلام عزیزم طبیعیه ونقاهت بیماری هست دوره درمان و کامل کنید

- 1402/11/24

سلام‌خسته‌نباشید‌من‌‌چندروزاست‌که‌‌علائم‌مانند سرفه‌ی‌خشک، گرفتگی‌بینی،سردرد‌واحساس‌خستگی‌دارم‌‌.‌ میشه‌لطفاراهنمایی‌ام‌کنید.باتشکر

کارشناس به اندام 1402/11/24

سلام سلامت باشید تغذیه خوبی داشته باشید استراحت کافی داشته باشید شربت عسل واویشن مصرف کنید به پزشک هم مراجعه کنید

-مسعود 1402/11/22

سلام دکتر من آنفولانزا گرفتم دیدم همه جا نوشته اب نمک قرقره کنید(دکترم برام نوشته) ولی من نمیتونم حالت تهوع میگیرم چیکار کنم؟

کارشناس به اندام 1402/11/22

سلام عزیزم وقتی حالتون بد میشه انجام ندین شربت عسل برای کاهش التهاب استفاده کنید

- 1402/10/11

سلام من یک هفته هس گرفتم آنفولانزا الان علاعم بیشتر شده اوایل فقط عرق میکردم و صدام گرفته بود یعنی هنوز میشه انتقال داد بچه کوچیک دارم خیلی میترسم

کارشناس به اندام 1402/10/11

سلام بله احتمال انتقالش هست حتمارعایت کرده وماسک استفاده کنید

-حسین 1402/08/29

سلام مطالب بسیار مفید وکاربردی است

کارشناس به اندام 1402/08/29

سلام نظرلطف شما هست

-هلن 1402/08/03

سلام من دچار آنفولانزا شدم حامله هم هستم اصلا حال خوبی ندارم تب و لرز شدید و گلو درد و ریزش بینی هستم

کارشناس به اندام 1402/08/03

سلام عزیزم فقط سوپ ومایعات استفاده کنید باتوجه به شرایط پزشک هر دارویی روهم نمیده

.. 1402/01/06

با سلام و ارض ادب ببخشید من ۳روزه که به بیماری انفولانزا دچار شدم ۲ مرتبه به بیمارستان رفتم من ۱۳ سالمه اما به شدت گلوم درد میکنه و طاقت ندادم خیلی سخته غذا رو به سختی میخورم اونم به زور مادرم ولی چکار کنم که زود از شر گلودرد خلاص شم؟؟؟🙏🏻🙏🏻🙏🏻

کارشناس به اندام 1402/01/06

سلام عزیزم دوره نقاهت بیماری باید بگذره شربت عسل اویشن غرغره اب نمک هم درکنار داروهایی که استفاده میکنید برای گلو خوب هستن

علی 1401/08/22

سلام وقت بخیر ببخشید من حدودا ۵ ماهه تحت نظر دکتر تغذیه هستم ولی الان ۲ روزه بخاطر آنفولانزای شدید رژیمم رو ول کردم به نظر شما مشکلی نداره تا وقتی که خوب نشدم رژیم نگیرم و بعد از اینکه خوب شدم رژیمم رو ادامه بدم؟

کارشناس به اندام 1401/08/22

سلام وقت بخیر .آقا محمد به پزشکتون اطلاع بدین تا برنامه تون متوقف بشه فعلا چون با توجه به شرایطی که دارید رژیم گرفتن درست نیست .هر زمان حالتون خوب خوب شد رژیم رو ادامه بدین .

محمد 1401/08/22

سلام وقت بخیر ببخشید من حدودا ۵ ماهه تحت نظر دکتر تغذیه هستم ولی الان ۲ روزه بخاطر آنفولانزای شدید رژیمم رو ول کردم به نظر شما مشکلی نداره تا وقتی که خوب نشدم رژیم نگیرم و بعد از اینکه خوب شدم رژیمم رو ادامه بدم؟

کارشناس به اندام 1401/08/22

سلام وقت بخیر .آقا محمد به پزشکتون اطلاع بدین تا برنامه تون متوقف بشه فعلا چون با توجه به شرایطی که دارید رژیم گرفتن درست نیست .هر زمان حالتون خوب خوب شد رژیم رو ادامه بدین .

مجتبی 1401/08/08

بسیار عالی و کاربردی🌷🌷

کارشناس به اندام 1401/08/08

خوشحالیم که مطالب مورد توجهتون بوده .ممنون از همراهی شما 🙏💕