خواص شگفت انگیز چای ماسالا از فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان چه می دانید؟

چای ماسالا یک نوشیدنی گرم و محبوب هندی است که با ترکیب چای سیاه، شیر و انواع ادویه‌ های معطر تهیه می‌ شود. این نوشیدنی نه تنها طعم دلپذیری دارد بلکه خواص درمانی فراوانی نیز به همراه دارد.

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 17 دقیقه
تعداد بازدید 11407
تاریخ بروزرسانی
چای ماسالا
میانگین امتیاز 4.4 از 5

چای ماسالا یک نوشیدنی خوش‌ عطر، خوش طعم و تند متعلق به هندوستان است. این چای، ریشه در فرهنگ غنی هند دارد و ترکیب بی‌ نظیر از چای سیاه، شیر، ادویه‌ های گرم و معطر مانند دارچین، زنجبیل، هل و میخک، این نوشیدنی را به یک انتخاب محبوب در سراسر جهان تبدیل کرده است.

فراتر از طعم دلپذیر، این چای به دلیل خواص درمانی فراوانی که دارد، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این نوشیدنی شگفت‌ انگیز با تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم، کاهش استرس و افزایش انرژی، به عنوان یک نوشیدنی سلامتی شناخته می‌شود. در این مقاله، به دنیای شگفت‌ انگیز چای ماسالا قدم خواهیم گذاشت و به بررسی تاریخچه، روش تهیه، خواص درمانی آن خواهیم پرداخت.

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا یک نوشیدنی گرم و محبوب هندی است و ریشه‌ هایی بسیار قدیمی و عمیق در فرهنگ این سرزمین دارد. این نوشیدنی که با ترکیب چای سیاه، شیر و انواع ادویه‌ های معطر تهیه می‌ شود نه تنها طعم دلپذیری دارد بلکه خواص درمانی فراوانی نیز به همراه دارد.

طبق روایت های مختلف، تاریخچه ماسالا چای از هزاران سال پیش در دربار سلطنتی باستانی آغاز شد. برخی از افسانه ها می گویند که این چای 9000 سال پیش تولید شد، در حالی که برخی دیگر ادعا می کنند که به 5000 پیش بازمی گردد. داستان هایی وجود دارد که دربار در جایی که هند کنونی است واقع شده، در حالی که دیگران چای ماسالا را به ریشه تایلندی نسبت می دهند.

www.thespruceeats.com

مواد تشکیل دهنده چای ماسالا

مواد تشکیل دهنده اصلی این چای هندی عبارتند از:

  • چای سیاه: پایه اصلی چای ماسالا، چای سیاه است که کمی تلخی به آن می‌ بخشد.
  • شیر: شیر به چای ماسالا غلظت و طعم خامه‌ ای می‌ بخشد.
  • ادویه‌ها: مهم‌ ترین ادویه‌ های استفاده شده در چای ماسالا عبارتند از دارچین، زنجبیل، هل، میخک و فلفل سیاه که خاصیت ضدعفونی کنندگی و تقویت کنندگی سیستم ایمنی به آن می بخشد.

خواص چای ماسالا

ماسالا با ترکیبات گیاهی و بی‌نظیر خود، خواص متعددی دارد و کمک شایان توجهی به بهبود وضعیت بدن می‌کند. در این بخش خواص این چای را به ‌طور کامل برایتان شرح خواهیم داد:

خواص شگفت انگیز چای ماسالا - - خواص چای ماسالا - خواص مواد غذایی

تنظیم قند خون

یکی از خواص فوق‌العاده این چای کنترل سطح قند خون است. علت این امر وجود مقادیر زنجبیل و دارچین در ترکیبات این چای است که هر دو این ادویه‌ها قادر هستند تأثیرات بسیار مفیدی روی سطح قند خون فرد بگذارند. علاوه بر این چای ماسالا برای لاغری نیز مفید است.

  • یک مطالعه، توانایی بالقوه دارچین را در کاهش گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و مقاومت به انسولین نشان داده است.
  • مطالعه دیگری نیز نشان داده که زنجبیل به کاهش سطح قندخون در افراد دیابتی نوع ۲ کمک می‌کند.

به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌گردد از چای ماسالایی که در کافه‌ها سرو می‌شود، استفاده نکنند زیرا قند و شکر فراوانی دارد.

بهبود سلامت قلب و فشار خون

شواهد و مطالعات بسیار زیادی نشان داده که این چای برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. تحقیقات و مطالعات گسترده‌ای روی حیوانات انجام شد که نتیجه‌اش نشان می‌داد دارچین موجود در ترکیبات این چای موجب پایین آوردن فشار خون می‌شود و این برای مبتلایان به فشار خون خبری مسرت‌ بخش بود.

همچنین مصرف دارچین در افراد مبتلا به کلسترول باعث کاهش ۳۰ درصدی سطح کلی کلسترول، کلسترول بد و تری گلیسیرید می‌شود. علاوه بر این، شواهد حاکی از آن است که چای سیاه استفاده ‌شده در ماسالا چای، سطح کلسترول خون را به میزان قابل‌ توجهی پایین می‌آورد.

خواص چای ماسالا
دارچین موجود در ترکیبات چای ماسالا موجب پایین آوردن فشار خون می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

این نوشیدنی معطر، حاوی دارچین و میخک است که هردو برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند. هنگامی که این‌ دو ادویه با هم استفاده شوند، اثر دارویی یکدیگر را افزایش می‌دهند. این چای به سالمندان کمک می‌کند تا از برخی بیماری‌ها پیشگیری کنند و فواید دارویی زیادی دارد.

پیشگیری از سرطان

مطالعات روی دارچین، زنجبیل و هل ثابت می‌کند که ترکیبات ماسالا در پیشگیری از سرطان بسیار مفید هستند. مطالعات روی موش‌ها نشان داده که هل فعالیت آنزیم‌هایی را که به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند افزایش داده و می‌تواند از تکثیر سلول‌های سرطانی دهان جلوگیری کند.

تسکین درد قاعدگی

یکی از خواص کمتر شناخته شده و البته بسیار کاربردی ماسالا، مبارزه با درد قاعدگی و درد پیش از قاعدگی است. ترکیبات و ادویه‌های موجود در چای ماسالا همچون زنجبیل با طبع گرم و استثنایی خود، تأثیرات آرام‌ بخشی روی اعصاب و عضلات دارند و موجب کاهش درد و گرفتگی‌های دوران قاعدگی می‌شوند. علاوه بر این خواص ضدالتهابی این ادویه‌ها در پیشگیری از دردهای شکمی حین قاعدگی نیز مؤثر است.

فواید چای ماسالا برای تسکین درد قاعدگی
یکی از خواص بسیار کاربردی چای ماسالا، مبارزه با درد قاعدگی و پیش قاعدگی است.

افزایش سطح انرژی

در میان مواد تشکیل‌ دهنده ماسالا، چای سیاه نیز وجود دارد. این ماده که یکی از مهم‌ترین نوشیدنی‌های ما ایرانیان محسوب می‌شود، دارای مقادیر مناسبی از کافئین است که باعث افزایش سطح انرژی بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید:  101 نکته درباره سلامتی(بخش سوم)

از سوی‌ دیگر، سایر ادویه‌های موجود در ماسالا اثرات جانبی کافئین را متعادل می‌کنند. عطر و طعم قوی چای ماسالا، همراه با دوز قوی کافئین آن به افراد کمک می‌کند تا در طول روز پرانرژی بمانند.

درمان سرماخوردگی

ترکیبات ماسالا دارای خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد التهابی هستند. این موضوع ماسالا را تبدیل به یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها جهت پیشگیری از گرفتگی بینی و سرماخوردگی می‌کند.

میخک و زنجبیل موجود در ماسالا، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و در درمان سرفه مؤثر است. جالب است بدانید که اگر روزانه یک فنجان ماسالا بنوشید، خود را در برابر سرماخوردگی ایمن کرده‌اید.

بهبود گوارش و هضم غذا

محتویات این چای به فرآیند هضم کمک می‌کند و افزودن زنجبیل و هل، این تأثیر را شدت می‌بخشد. افرادی که هر روز از این نوشیدنی مصرف می‌کنند، ممکن است بتوانند سوءهاضمه خود را مهار کرده و از زخم معده پیشگیری کنند. یک مطالعه روی موش‌های مبتلا به زخم معده نشان داد که هل می‌تواند به بهبود زخم معده کمک کند. هل می‌تواند سوزش سر دل را نیز کاهش دهد.

فواید ماسالا برای بهبود گوارش و هضم غذا
زنجبیل و هل موجود در ماسالا چای به بهبود فرآیند هضم کمک می کند.

کاهش حالت تهوع

زنجبیل موجود در چای ماسالا برای از بین ‌بردن حالت تهوع عالی است. براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ درمورد حالت تهوع ناشی از بارداری، مصرف ۱.۱ تا ۱.۵ گرم زنجبیل در روز، به ‌طور قابل توجهی علائم تهوع را در زنان باردار بهبود بخشید.

مطالعات همچنین نشان داده‌اند سایر مواد ضروری این چای، مانند دارچین، میخک، هل و فلفل سیاه، دارای خواص ضد باکتریایی هستند که می‌تواند از مشکلات گوارشی ناشی از عفونت‌های باکتریایی جلوگیری کند.

مفید برای کاهش وزن

یکی از خواص چای ماسالا، تاثیر مثبت آن بر کاهش وزن است. اما چگونه این نوشیدنی ساده می‌تواند به ما در رسیدن به اندام ایده‌ آل کمک کند؟

  • ادویه‌های گرم: ادویه‌هایی مانند زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه که در چای ماسالا به کار می‌روند، خاصیت گرم‌ کنندگی دارند و باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شوند. این یعنی بدن کالری بیشتری می‌سوزاند و در نتیجه چربی سوزی افزایش می‌یابد.
  • آنتی‌ اکسیدان‌ها: چای ماسالا سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌هاست که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و کاهش التهاب کمک می‌کنند. التهاب مزمن یکی از عوامل مهم چاقی است.
  • فیبر: برخی از ادویه‌های موجود در چای ماسالا حاوی فیبر هستند که احساس سیری را افزایش داده و به کاهش اشتها کمک می‌کند.

یکی از ساده‌ ترین روش‌ها برای کاهش وزن، جایگزینی نوشیدنی‌های پرکالری مانند نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی با چای ماسالا است. چای ماسالا کالری بسیار کمی دارد و می‌تواند به عنوان یک میان وعده سالم و انرژی‌زا استفاده شود و در کنار یک رژیم غذایی اصولی موجب کاهش وزن شود.

campaign

رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمی‌ذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که می‌خـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.

طرز تهیه چای ماسالا (مرحله به مرحله)

این چای مقوی و خوش‌ طعم و عطر را به راحتی می‌توانید در خانه تهیه کنید. در ادامه با طرز تهیه خانگی آن آشنا خواهید شد:

مواد لازممقدار لازم
چوب دارچین کامل۱ عدد
هل سبز (غلاف کامل)۶ تا ۸ عدد
فلفل سیاه۱ ق غ
میخک۳ تا ۴ عدد
زنجبیل رنده شده۲ ق غ
چای سیاه۳ تا ۴ عدد چای کیسه‌ای
آب۲ و ۲/۱ فنجان
شیر۲ فنجان
طرز تهیه چای ماسالا
  • برای طعم کمتر زنجبیل، به جای رنده کردن، آن را برش بزنید؛
  • شیر جو دوسر، شیر نارگیل و شیر بادام هندی را می‌توانید جایگزین شیر لبنی کنید؛
  • از شیرین‌ کننده‌هایی مانند استویا، قند نیشکر ارگانیک، یا شربت افرا برای طعم دادن چای ماسالا استفاده کنید.
  • تمام ادویه‌ها را در یک هاون خرد کنید.
  • در یک قابلمه متوسط، ادویه‌های خرد شده، آب و زنجبیل رنده شده (یا ورقه شده) را اضافه کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. سپس حرارت را ​​کم کنید و به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که حدود یک سوم کاهش یابد، بجوشانید.
  • چای و شیر را اضافه و حرارت را کم‌تر کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت 5 دقیقه به پخت ادامه دهید تا طعم‌ها با هم مخلوط شوند. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید 5 دقیقه دیگر یا بیشتر دم بکشد تا طعم بهتری پیدا کند.
  • شیرین کننده دلخواه را به آن اضافه کنید.
  • حالا آن را از یک صافی رد کنید. چای ماسالا شما آماده است!

می‌توانید آن را تا 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید و دوباره روی اجاق گاز گرم کنید.

چای ماسالا در مقابل دیگر نوشیدنی ها

فواید ماسالا برای بدن بسیار زیاد است که گاهی آن را به یک نوشیدنی پرخاصیت تر و خوش طعم تر از دیگر نوشیدنی ها می کند. اما بیایید نگاهی به تفاوت‌های کلیدی چای ماسالا با چای سبز، قهوه و سایر گزینه‌ها بیندازیم:

  • مواد اولیه: چای ماسالا با ترکیب چای سیاه، شیر، و طیف وسیعی از ادویه‌های گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و میخک تهیه می‌شود. این در حالیست که چای سبز از برگ‌های چای سبز، قهوه از دانه‌های قهوه و سایر نوشیدنی‌های گرم از مواد اولیه متفاوتی تهیه می‌شوند.
  • خواص: چای ماسالا به دلیل وجود ادویه‌های گرم، خواص ضدالتهابی، آنتی‌ اکسیدانی و تقویت‌ کننده سیستم ایمنی قوی‌تری دارد. در حالی که چای سبز نیز سرشار از آنتی‌ اکسیدان است، اما خواص گرم‌ کنندگی و تقویتکنندگی هضم چای ماسالا را ندارد. قهوه بیشتر به عنوان محرک شناخته می‌شود و خواص آنتی‌ اکسیدانی آن کمتر از چای ماسالا است.
  • طعم: چای ماسالا طعمی گرم، شیرین و معطر دارد که با ترکیب پیچیده ادویه‌ها ایجاد می‌شود. این در حالیست که چای سبز طعمی تلخ و گس، قهوه طعمی تلخ و قوی و سایر نوشیدنی‌های گرم طعم‌های متفاوتی دارند.
چای ماسالا در مقابل دیگر نوشیدنی ها
ماسالا طعمی گرم، شیرین و معطر دارد که سرشار از مواد مغذی است.

نکات مهم در مصرف چای ماسالا

چای ماسالا مانند هر نوشیدنی دیگری، نکات خاصی برای مصرف دارد:

بیشتر بخوانید:  افسردگی فصلی و تاثیر آن بر چاقی + لیست غذاهای ضدافسردگی زمستانی

مقدار مناسب مصرف روزانه

به طور کلی، نوشیدن 2 تا 3 فنجان چای ماسالا در روز برای اکثر افراد سالم بی‌خطر است. با این حال، بهتر است در مصرف هر چیزی تعادل را رعایت کنید و از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید.

موارد احتیاط

  • حساسیت به ادویه‌ها: افرادی که به ادویه‌ها حساسیت دارند، باید در مصرف چای ماسالا احتیاط کنند. زیرا ادویه‌های موجود در چای ماسالا ممکن است باعث بروز علائمی مانند نفخ، سوزش سر دل یا واکنش‌های آلرژیک شوند.
  • بارداری و شیردهی: زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف چای ماسالا با پزشک خود مشورت کنند. برخی از ادویه‌های موجود در چای ماسالا ممکن است برای جنین یا نوزاد شیرخوار مضر باشد.
  • فشار خون: افرادی که فشار خون بالا دارند، باید در مصرف چای ماسالا احتیاط کنند. زیرا برخی از ادویه‌های موجود در آن ممکن است فشار خون را افزایش دهند.
  • مشکلات گوارشی: افرادی که مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا رفلاکس اسید دارند، باید در مصرف چای ماسالا احتیاط کنند. زیرا ادویه‌های موجود در آن ممکن است این مشکلات را تشدید کنند.
موارد احتیاط چای ماسالا
افراد مبتلا به فشار خون بالا نباید چای ماسالا مصرف کنند.

عوارض چای ماسالا و موارد منع مصرف آن

در مجموع، طبع بسیار گرم این نوشیدنی ایجاب می‌کند افراد گرم‌ مزاج در مصرف آن احتیاط کنند؛ همچنین:

  • زیاده‌روی در مصرف چای ماسالا، خطر ابتلا به بیماری‌های متعدد از جمله بی‌خوابی، اضطراب و خستگی را به‌خاطر کافئین موجود در این نوشیدنی افزایش می‌دهد.
  • مصرف زیاد آن می‌تواند منجربه نارسایی کلیه شود.
  • جوزهندی اگر بیش‌ از حد مصرف شود، می‌تواند باعث توهم شده یا دارچین می‌تواند منجر به آسیب کبدی، ایجاد زخم‌های دهانی و کاهش قند خون شود.
  • این چای برای زنان یائسه که دچار گرگرفتگی می‌شوند نیز مناسب نیست.
  • افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند نیز ممکن است با نوشیدن این دمنوش دچار حالت تهوع، گرفتگی معده، نفخ، گاز و اسهال شوند.
  • چای ماسالا اغلب با داروهایی مانند هپارین، کوآمیدین، کلوپیدوگرل و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل NSAID، ایبوپروفن و ادویل تداخل دارویی ایجاد می‌کند و می‌تواند باعث کاهش تأثیر آن‌ها شود یا کاملاً اثرشان را از بین ببرد.

آنچه از مقاله خواص چای ماسالا آموختیم:

چای ماسالا، این نوشیدنی گرم و خوش‌ عطر هندی، با ترکیب منحصر به فرد ادویه‌ها و شیر، نه تنها طعمی دلپذیر دارد بلکه خواص درمانی بسیار زیادی نیز برای سلامتی به همراه دارد. این نوشیدنی با ریشه‌هایی عمیق در فرهنگ هند، به دلیل مزایای متعددش در سراسر جهان محبوب شده است.

خواص چای ماسالا موجب افزایش انرژی بدن، تقویت سیستم ایمنی، افزایش متابولیسم، سوخت چربی‌ها و بهبود مشکلات گوارشی می شود. با این حال زیاده‌ روی در مصرف این نوشیدنی، برای افراد گرم‌ مزاج و مبتلایان به اختلالات کلیوی مضر است. اگر قصد وارد کردن این نوشیدنی مقوی به رژیم غذایی خود را دارید، حتما با پزشک مشورت کنید تا دچار عوارض این نوشیدنی بسیار گرم نشوید.

سوالات متداول مقاله خواص چای ماسالا:

1- خواص چای ماسالا برای زنان چیست؟

ترکیبات و ادویه‌های موجود در چای ماسالا همچون زنجبیل با طبع گرم و استثنایی خود، تأثیرات آرام‌ بخشی روی اعصاب و عضلات دارند و موجب کاهش درد و گرفتگی‌های دوران قاعدگی می‌شوند.

2- آیا چای ماسالا برای اسهال خوب است؟

بله. یکی از مهم‌ ترین اجزای چای ماسالا، زنجبیل است. زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کند. همچنین، زنجبیل می‌تواند به کاهش حالت تهوع و استفراغ که اغلب همراه با اسهال است، کمک کند.

3- آیا چای ماسالا برای کودکان مناسب است؟

برای کودکان زیر 2 سال، بهتر است از مصرف چای ماسالا خودداری شود. برای کودکان بزرگ‌تر، می‌توانید با مشورت پزشک، مقدار کمی چای ماسالا بدون افزودن شکر به آن‌ها بدهید.

منابع:

خواص شگفت انگیز چای ماسالا - 1 - خواص چای ماسالا - خواص مواد غذایی
مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 4.4 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-مهی 1403/06/15

با سلام، ممنون از اطلاعات مفیدی که به اشتراک می‌گذارید. در مورد چای ماسالا، من حدود یکسال و نیم پیش دفع سنگ داشتم که نوع آن احتمالا اسیداوریک تشخیص داده شد، میخواستم بدونم آیا مصرف این چای برای من ضرر داره؟ با تشکر

کارشناس به اندام 1403/06/15

سلام ممنون از شما عزیزم بله میتونین استفاده کنید کافیه اعتدال رعایت بشه

-محمد 1403/05/16

سلام، سپاس از مطلب مفیدتون.. من برای کوهنوردی یک فنجان مصرف میکنم، بسیار عالی و سودمند هستش.

کارشناس به اندام 1403/05/16

سلام ممنون ازهمراهی شماعزیزم

-مسعود قاسمی 1403/04/06

سلام.وقتتون بخیر.روزی یک لیوان مصرف میکنم.سردردهام کمتر شده.اگر شام غذایی که میخورم طبعش سرد باشه یه فنجون هم قبل خواب میخورم.برای رژیم غذایی که گرفتم مشکلی زپیش نمیاد؟

کارشناس به اندام 1403/04/06

سلام وقت بخیر عزیزم کالری وداره باوتجه به ترکیباتش کالری کم وزیاد میشه اما این مقدار میتونه جایگزین میان وعده باشه و موردی نیست حساسیتی ندارین مصرف کنید

-مجید 1403/03/10

برای پیر ضرر نداره ماسالا با عسل و ارزان کنن د

کارشناس به اندام 1403/03/10

عزیزم اگر به مقدار وحجم مناسب باشه نه مشکلی نداره

-پوران 1403/02/23

سلام روزی چند فنجان چای ماسالا در روز میتوان خوردممنون

کارشناس به اندام 1403/02/23

سلام عزیزم یک فنجان میل کنید

- 1403/02/22

عالی بود ممنون از اطلاعاتی ک بهمون دادید🙏

کارشناس به اندام 1403/02/22

تشکر از حسن نظرتون عزیزم

-بنرساز 1402/11/05

عالی بود موفق باشید

کارشناس به اندام 1402/11/05

ممنون از توجهتون عزیزم

-شهلا 1402/11/04

با عرض ادب و احترام از اطلاعات جامع و کاملی که در اختیارمان قرار دادین سپاسگزارم

کارشناس به اندام 1402/11/04

ممنون ازمحبتی که دارین عزیزم

-نیکان 1402/10/14

کامل بود

کارشناس به اندام 1402/10/14

ممنون ازشما

- 1402/10/02

روزی یکبار استفاده شود ایرادی ندارد؟

کارشناس به اندام 1402/10/02

عزیزم حساسیت ندارین مصرف کنید

-ثریا 1402/09/25

سلام من هر روز صبح چای ماسالا میل میکنم. اشکال نداره ؟

کارشناس به اندام 1402/09/25

سلام عزیزم حساسیت ندارین هیچ مشکلی نداره

- M 1402/09/23

سلام ممنونم بابت راهنمایی من چند وقت هر روز استفاده میکنم صبح عصر وقتی میخورم بعدش دست پا یخ میکنن مشکلی نداره

کارشناس به اندام 1402/09/23

سلام عزیزم میزان مصرف ومحدودتر کنید

-آزاد 1402/08/28

سلام خیلی ممنون خسته نباشید

کارشناس به اندام 1402/08/28

سلام سلامت باشید عزیزم

-آنجل 1402/08/26

با سلام وادب و احترام خدمت دکتر کرمانی عزیز. عالی و بی نظیر بود من چند روزی هست از چای ماسالا استفاده میکنم آرامش خاصی دارم شب قبل از خواب مصرف میکنم بی خوابی ام بر طرف شده ممنون و سپاس فراوان آز استاد عزیز.🙏

کارشناس به اندام 1402/08/26

سلام ودرود خداروشکر ممنون که تجربتون رو گفتین عزیزم

- 1402/08/23

درودمطالبتان برای یادگیری اینجانب خیلی عالی بود ممنونم که به آگاهی های ما می افزاید

کارشناس به اندام 1402/08/23

سپاس ازهمراهی وحسن نظرتون عزیزم

-فازمه 1402/07/18

باسلام این مطلب خیلی عالی وپر فایده بود ممنون از راهنمایی تون

کارشناس به اندام 1402/07/18

سلام تشکراز توجه ولطف شماعزیزم

ازی 1402/06/19

چه مقاله ی کامل و خوبی. ممنون از شما.

کارشناس به اندام 1402/06/19

تشکرازهمراهی شما عزیزم

-م م 1402/05/11

سلام چه مقدار باید مصرف کرد میزان مصرف چقدر باید باشد

کارشناس به اندام 1402/05/11

سلام درهفته عزیزم ۳ ۴ بار بجای میان وعده چون کالریشم بالاهست

- 1402/01/06

سلام بر مدیر گرامی گوگل لطفاً در مورد سایر مواد غذایی و آشامیدنی که برای بدن مفید و سازنده هستند در همین سایت فوق معرفی بفرمایید تا نسبت به شناختن انواع و اقسام داروهای گیاهی بهتر از این آشنا شویم خیلی ممنون

کارشناس به اندام 1402/01/06

سلام مقالات زیادی دراین خصوص داریم میتونین مطالعه و دنبال کنید تشکر از همراهیتون عزیزم

محمد 1400/11/28

ممنون توضیحات کامل وراهنمایی های مفید