دکتر کرمانی » مجله » رژیم ها » رژیم بارداری
حفظ رژیم غذایی متعادل برای زنان باردار در کنار مصرف برخی مولتی ویتامینها، مثل نوروبیون در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. اصولا ویتامینهای گروه B (معروف به کمپلکس B)، نقش مهمی در حمایت از بارداری سالم دارند.این ویتامینها با کمک به رشد کودک و تقویت سیستم ایمنی بدن مادر، نقش مهمی در دوران بارداری ایفا […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
حفظ رژیم غذایی متعادل برای زنان باردار در کنار مصرف برخی مولتی ویتامینها، مثل نوروبیون در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. اصولا ویتامینهای گروه B (معروف به کمپلکس B)، نقش مهمی در حمایت از بارداری سالم دارند.
این ویتامینها با کمک به رشد کودک و تقویت سیستم ایمنی بدن مادر، نقش مهمی در دوران بارداری ایفا میکنند. ما در این مقاله قصد داریم در مورد فواید و عوارض مصرف نوروبیون در بارداری، دوز مجاز مصرف آن و تاثیر آن بر روی جنین صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
مصرف نوروبیون در بارداری اصولا بیخطر است، اما همه داروها و حتی مکملها باید بعد از 3 ماه اول بارداری مصرف شوند. ویتامینهای B بهویژه ویتامینهای B6، B9 و B12 که مواد اصلی تشکیل دهنده نوروبیون هستند، به کاهش خطر نقایص مادرزادی و همچنین تسکین برخی از علائم بارداری کمک میکنند.
البته ویتامینهای دوران بارداری، جایگزین یک رژیم غذایی سالم نیستند، بلکه برای حمایت از یک رژیم غذایی سالم وارد عمل میشوند. در طول سه ماهه اول و سوم بارداری، اکثر زنان بیش از حد معمول احساس خستگی و ضعف میکنند. در این دوران، بهترین راه برای جذب ویتامینها و مواد مغذی مصرف غذاهای غنی از ویتامین است!
غذاهای غنی از ویتامین B به افزایش انرژی طبیعی زنان در کنار رشد جنین کمک میکنند. پس از ماه سوم، احتمالا مصرف مکملهایی مانند نوروبیون مشکلی نداشته باشد، البته با تجویز پزشک.
تا کنون هیچ خطری در ارتباط با استفاده از نوروبیون در دوران بارداری در دوز توصیه شده شناخته نشده است. لازم به ذکر است پس از تولد کودک، ویتامینهای B1، B6 و B12 در شیر مادر ترشح میشوند، اما خطرات مصرف بیش از حد آن برای نوزاد مشخص نیست.
دوزهای بالای ویتامین B6، یعنی بیش از 600 میلیگرم در روز ممکن است تولید شیر مادر را کاهش دهد. باید توجه داشت مصرف دوز بیشتر نوروبیون فورته، ممکن است عوارض جانبی از قبیل اسهال، ادرار بیش از حد و آسیب عصبی به همراه داشته باشد.
مصرف نوروبیون در بارداری اصولا بیخطر است.
مصرف نوروبیون در بارداری میتواند به کاهش خطر ابتلای کودک به نقایص مادرزادی، از جمله اسپینا بیفیدا و سایر نقایص لوله عصبی کمک کند. در این دوران بهویژه مصرف ویتامین B12 برای تشکیل گلبولهای قرمز خون و عملکرد مناسب و سلامت بافت عصبی حیاتی است.
در صورت عدم مراقبت، کمبود این ویتامین میتواند منجر به کم خونی و آسیب عصبی و مغزی غیرقابل جبران شود. ویتامین B12 به دلایل زیادی منبع ریزمغذیها است. بدن یک زن باردار به B12 برای موارد زیر نیاز دارد:
مطالعات متعددی که در سطح جهانی انجام شده، نشان میدهد زنان مبتلا به کمبود ویتامین B12 در اوایل بارداری پنج برابر بیشتر از زنانی که سطوح بالای ویتامین B12 دارند، دارای فرزندی با نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا هستند. اما غنی سازی اسید فولیک در مواد غذایی در حدود 50 تا 70 درصد به کاهش شیوع نقص لوله عصبی کمک میکند.
گیاهخواران میتوانند منبع طبیعی ویتامین B12 را در مخمرهای تغذیهای، غلات غنی شده، شیر سویا غنی شده و همچنین مکملهای نوروبیون که مصرف آنها در دوران بارداری توصیه میشود، بیابند. ویتامین B6 نیز یکی دیگر از ریزمغذیهای مهم نوروبیون است که در دوران بارداری اهمیت زیادی پیدا میکند.
توضیحات بیشتر در مورد فواید این ویتامین و سایر ویتامینهای گروه B را در ادامه مطلب ارائه خواهیم نمود.
اکثر زنان بالغ زیر 50 سال باید بین 2.5 تا 25 میلیگرم ویتامین B6 در روز مصرف کنند. این ویتامین معمولاً برای کمک به مدیریت حالت تهوع صبحگاهی در بارداری استفاده میشود. البته مادران باردار باید مراقب خطرات مصرف بیش از حد ویتامین B6 باشند، در حالی که مقدار کمی بیش از دوز مجاز این ویتامین بیضرر است، اما مصرف زیاد ویتامین B6 میتواند منجر به آسیب عصبی، بیحسی و عوارض دیگر شود.
افراد باید از مصرف بیش از 100 میلیگرم ویتامین B6 در روز خودداری کنند. نکته مهم این است که به استثناء برخی موارد حاد، پزشک زنان توصیه نمیکند که ویتامین B6 فراتر از آنچه در مکملهای دوران بارداری تجویز شده، مصرف شود.
در این قسمت، اطلاعات مفیدی در مورد میزان مصرف مجاز و نقش انواع ویتامینهای موجود در نوروبیون و سایر ویتامینهای B در بارداری ارائه میشود که به مادران باردار کمک میکند دقیقاً به یاد داشته باشند هر ویتامین B چگونه میتواند از آنها و کودک در حال رشدشان حمایت کند.
ویتامینهای B، به کاهش خطر نقایص مادرزادی و همچنین تسکین برخی از علائم بارداری کمک میکنند.
معمولا ویتامین B12 در دوران بارداری از طریق جفت به جنین منتقل شده و پس از تولد از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود و برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن جنین ضروری است. مصرف ویتامین B6 نیز برای عملکرد سالم مغز و سیستم عصبی جنین بسیار مهم است و این ویتامینها نقش مهمی در رشد کودک دارند.
بهطورخاص، این ویتامینها برای تولید سالم سروتونین و نوراپی نفرین (انتقال دهندههای عصبی کلیدی) لازماند. بنابراین در مواردی که پزشک تشخیص دهد، مصرف نوروبیون میتواند بر روی جنین اثر مثبتی بگذارد.
البته باید توجه داشت مصرف نوروبیون در دوزهای بالا ممکن است اثرات سمی از جمله مرگ داشته باشد. دانشمندان متوجه شدند سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (مرگ ناگهانی و غیرقابل توضیح نوزاد) با سطوح بالای تیامین خون ارتباط دارد. همچنین در یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز مشابه نشان داده شد که مصرف طولانی مدت مکملهای حاوی بتاکاروتن، ویتامین A و ویتامین E ممکن است مرگ و میر کودکان را افزایش دهد.
در ادامه به تاثیر انواع ویتامین B در سلامت مادر و کودک اشاره میشود.
تیامین نقش مهمی در رشد مغز کودک ایفا میکند. مصرف روزانه 1.4 میلیگرم از آن برای زنان باردار ضروری است. منابع غذایی طبیعی ویتامین B1، عبارتند از:
ریبوفلاوین برای سلامت چشم و درخشندگی پوست مادر و نوزاد ضروری است. دوز مجاز مصرف در دوران بارداری در حدود 1.4 میلیگرم در روز است. فواید آن عبارتند از:
علائم کمبود ریبوفلاوین، شامل کمخونی، زبان خشک و قرمز، بثورات پوستی، درماتیت، خشکی و ترک خوردن اطراف دهان، بینی یا لب است. منابع غذایی طبیعی ویتامین B2، عبارتند از:
تیامین نقش مهمی در رشد مغز کودک ایفا میکند.
ویتامین B-3 فواید زیادی برای بدن زنان باردار دارد. مصرف دوزهای بیشتر از 18 میلیگرم ویتامین B3 برای زنان باردار توصیه نمیشود. تخمه آفتابگردان و چیا، جگر و ماهی تن سرشار از B3 هستند، اما مصرف بیش از حد ماهی تن در دوران بارداری میتواند فرد را در معرض سطوح بالایی از جیوه قرار دهد. فواید نیاسین در دوران بارداری عبارتند از:
نیاسین یکی از ویتامینهایی است که لازم نیست در دوران بارداری بیش از حد مصرف شود. اگر بانوی باردار قبل از بارداری از مکمل نیاسین استفاده میکرده است، باید با پزشک خود در مورد قطع مصرف مکمل در دوران بارداری و مصرف منظم ویتامینهای خاص، از قبیل نوروبیون در بارداری مشورت کند. منابع طبیعی مغذی ویتامین B3 عبارتند از:
یکی از واکنشهای عجیب بدن در دوران بارداری، گرفتگی عضلات پا است که با کمک ویتامین B5 میتواند کاهش یابد. بنابراین مصرف 6 میلیگرم در روز اسید پانتوتنیک برای بانوی باردار ضرروی است. سایر فواید ویتامین B5 عبارتند از:
منابع غذایی طبیعی ویتامین B5:
ریبوفلاوین برای سلامت چشم و درخشندگی پوست مادر و نوزاد ضروری است.
پیریدوکسین برای رشد سیستم عصبی و مغز کودک در هر هفته از بارداری نقش حیاتی ایفا میکند. این ویتامین یکی از ترکیبات مفید نوروبیون در بارداری است. برای به حداکثر رسیدن سلامت مادر و کودک، باید روزانه بین 25 تا 50 میلیگرم از این ویتامین مصرف شود.
دانشگاه میشیگان کنترل حالت تهوع را با مصرف 10 تا 25 میلیگرم ویتامین B6 به میزان 3 بار در روز توصیه میکند. با این حال، علیرغم اینکه یک ویتامین بسیار بیخطر محسوب میشود، اما پزشکان به زنان باردار توصیه میکنند که از دوز روزانه 100 میلیگرم تجاوز نکنند.
فواید این ویتامین عبارتند از:
منابع غذایی طبیعی حاوی ویتامین B6 عبارتند از:
بارداری اغلب باعث کمبود ویتامین B7 میشود، بنابراین مصرف حداقل 30 میکروگرم ویتامین B7 برای زنان باردار توصیه میشود. فواید آن عبارتند از:
کمبود ویتامین B7 میتواند علائمی مانند بیحالی، افسردگی، نازک شدن مو، احساس سوزن سوزن شدن در پاها و بازوها یا توهم ایجاد کند. دوزهای زیاد بیوتین در دورههای زمانی طولانی میتواند منجر به عوارض جانبی نادری، مانند آلرژی، آکنه یا سقط جنین در دوران بارداری شود. منابع غذایی طبیعی ویتامین B7 عبارتند از:
اسید فولیک یکی از مهمترین ویتامینهای B برای مصرف در دوران بارداری است که در ترکیب نوروبیون نیز وجود دارد.
تفکیک دوزهای اسید فولیک:
منابع غذایی طبیعی ویتامین B9 عبارتند از:
برای پاسخ به این سوال که چه زنانی به ویتامین B9 اضافی نیاز دارند، باید گفت:
ویتامین B12 برای حفظ سلامت سیستم عصبی مادر مهم است، اما اعتقاد بر این است که وقتی با اسید فولیک در دوران بارداری ترکیب میشود، میتواند به جلوگیری از اسپینا بیفیدا و سایر نقایص مادرزادی ستون فقرات و سیستم عصبی مرکزی در جنین نیز کمک کند. مصرف حدود 2.6 میکروگرم در روز از آن ضروری است که البته از طریق مکملهای نوروبیون نیز قابل دریافت است. فواید کوبالامین عبارتند از:
منابع غذایی طبیعی ویتامین B12 عبارتند از:
به طور کلی مصرف نوروبیون در بارداری خطری ندارد، اما بهتر است تحت نظر پزشک استفاده شود.
منبع: +++++
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم