دکتر کرمانی » مجله » اخبار
زمان امتحانات، دورهای حساس برای دانشجوها و دانشآموزان محسوب میشود. در این ایام، محصلین تمام تلاششان را میکنند تا از ظرفیتهایشان بیشترین بهره را ببرند و بهترین نتیجه را از آزمونها بگیرند. تغذیه شب امتحان میتواند در نتایج امتحانات تاثیرگذار باشد.از طرفی در این دوره ممکن است به علت مشغلهی زیاد و کمبود وقت، افراد […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
زمان امتحانات، دورهای حساس برای دانشجوها و دانشآموزان محسوب میشود. در این ایام، محصلین تمام تلاششان را میکنند تا از ظرفیتهایشان بیشترین بهره را ببرند و بهترین نتیجه را از آزمونها بگیرند. تغذیه شب امتحان میتواند در نتایج امتحانات تاثیرگذار باشد.
از طرفی در این دوره ممکن است به علت مشغلهی زیاد و کمبود وقت، افراد دقت و توجه کافی به تغذیهی خود نداشته باشند و آثار سوء این بیتوجهی در نتایج امتحانات تاثیر بگذارد.
در زمان مطالعه، عملکرد سیستم مغز و حافظه و از طرفی حفظ آرامش و دوری از استرس و اضطراب ضروری است.
وعدهی صبحانه سهم به سزایی در عملکرد حافظه و قدرت یادگیری دارد و گنجاندن کربوهیدراتهای پیچیده مثل نان و غلات سبوسدار در وعدهی صبحانه باعث آزادسازی تدریجی قند خون و ثبات نسبی آن در طول روز خواهد شد و شرایط حافظه را متعادل نگه خواهد داشت.
انواع میوهها و سبزیجات نیز حاوی درشتمغذیها و ریزمغذیهای ضروری برای مغز هستند و مصرف این گروه از مواد غذایی کمک زیادی به بهبود عملکرد در دوران امتحانات خواهد کرد.
از جمله نکات مهم در این دوران، بالا رفتن میزان مصرف قهوه و نوشیدنیهای کافئین دار جهت حفظ هشیاری و پیشگیری از خوابآلودگی در شبهای امتحان و همچنین در طول جلسات است که میتواند نگرانکننده باشد.
مصرف مداوم نوشیدنیهای کافئین دار در بلندمدت موجب مقاومت بدن در برابر کافئین و بیتاثیر شدن این ماده در خون و افزایش تحریکپذیری و همچنین اختلالات خواب خواهد شد.
استفاده از همهی گروههای غذایی از جمله غلات، سبزیجات، گوشت، لبنیات و منابع پروتئینی و میوهها موجب بهبود عملکرد محصلان در ایام امتحانات و کسب نتایج بهتری خواهد شد.
آبمیوهها و اسموتیهای طبیعی و همینطور منابع قندی طبیعی نظیر خرما و عسل نه تنها انرژی افراد را در طول روز به ویژه حین مطالعه تامین میکنند بلکه برای پیشگیری از احساس ضعف و بیحالی بسیار موثر و مفیدند.
مغزیجات مثل پسته، گردو و بادام و دانههایی مثل کنجد، دانهی سویا و شاهدانه (شادونه) برای کمک به حافظه و یادگیری بهتر مطالب بسیار مفیدند. گردو به دلیل داشتن امگا3 در فراگیری بهتر مطالب به دانشآموزان و دانشجویان کمک خواهد کرد.
ماهیهای سالمون، قزلآلا و ساردین نیز از منابع خوب سرشار از امگا3 هستند و برای تقویت حافظه بسیار مفیدند.
روغنهای گیاهی به خصوص روغن زیتون و کنجد، بذر کتان و سبزیجات تیرهرنگ نیز حاوی مقادیری امگا3 هستند و مصرفشان در فصل امتحانات توصیه میشود.
خوراکیهای با قند طبیعی مثل عسل، انجیر خشک، کشمش، شیرهی انگور، خرما، توت خشک و مویز باعث حفظ قند خون، تغذیهی مغز حین فعالیت و یادگیری و حفظ انرژی در طول روز خواهد شد و به دلیل حجم کم میتوانند حتی حین برگزاری جلسات آزمون مصرف شده تا افراد با افت قند خون و ضعف و بیحالی حین پاسخ به سوالات روبرو نشوند.
خواب و استراحت کافی در کیفیت یادگیری و عملکرد بهتر مغز در ایام امتحانات تاثیر مستقیم دارد و اگر محصلان خوب نخوابند، استراحت کافی نداشته باشند و به مغز خود استراحت ندهند به نتایج مطلوب و دلخواه خود در زمان امتحانات نمیرسند و با افت انرژی و کاهش بهرهوری مواجه میشوند.
تغذیهی مناسب، استراحت خوب و خواب کافی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت بالا در مقابل بیماریها خواهد شد.
مسئلهی سلامتی در دورانی که محصلان مشغول امتحانات و به نتیجه رساندن تلاشهایشان در طول یک ترم هستند، مسئلهی حساسی است و ممکن است به دلیل مشغلهی فراوان مغفول بماند و افراد را درگیر بیماری بکند.
مصرف مواد غذایی مفید برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای ویروسی و واگیردار، در ایام امتحانات که در فصول سرد سال جریان دارد موضوع مهمی است.
دانشجویان و دانشآموزان باید از منابع غنی از ویتامینهای ضروری برای بدن به اندازهی نیازشان مصرف کنند و خوردن مرکبات و سایر منابع حاوی ویتامینc را جدی بگیرند. خوردن مکملهای ویتامین نیز با مشورت پزشک میتواند در تقویت سیستم ایمنی و حفظ انرژی در این دوران مفید واقع شود.
یکی دیگر از معضلاتی که در دوران برگزاری آزمونهای دانشگاهها و مدارس، با آن روبرو هستیم مسئلهی آلودگی هواست که در پاییز و زمستان اکثر شهرهای بزرگ با آن مواجه هستند و میتواند آثار سوء در سلامتی و قدرت یادگیری محصلان داشته باشد.
تغذیه یکی از راهکارهایی است که میتواند در کاهش مضرات آلودگی هوا در بدن موثر باشد و سیستم ایمنی بدن را مقابل این معضل شهرهای بزرگ و صنعتی مقاومتر کند.
مصرف سبزیجات تیرهرنگ مثل اسفناج، لبو و کلم بروکلی در کاهش اثرات منفی هوای آلوده در بدن موثر و مفیدند.
مصرف شیر به دفع سموم بدن کمک میکند و مواد غذایی حاوی منیزیم شامل انواع میوه و سبزیجات، باعث دفع سرب حاصل از آلودگی هوا در ریهها و دستگاه تنفسی خواهد شد. آب زرشک و آب انار نیز از خوراکیهای طبیعی مفید برای تقویت تنفس و عملکرد بهتر مغز هستند.
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم