روز پدر

خواص بادام زمینی برای لاغری + آیا بادام زمینی برای روده مفید است؟

خواص بادام زمینی موجب شده به عنوان یک ماده فوق‌العاده مغذی در بیشتر برنامه‌های غذایی توصیه شود. بادام زمینی به طور گسترده در مناطق گرمسیری و معتدل جهان رشد می‌کند و از نظر گیاه‌ شناسی، یک آجیل واقعی نیست و مثل عدس، لوبیا و نخود نوعی حبوبات محسوب می‌شود.جالب است بدانید که دانه‌های خوراکی گیاه […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 23 دقیقه
تعداد بازدید 4276
تاریخ بروزرسانی
از جمله خواص بادام زمینی تقویت استخوان‌ها، دستگاه گوارش و کمک به کاهش وزن است.
میانگین امتیاز 5 از 5

خواص بادام زمینی موجب شده به عنوان یک ماده فوق‌العاده مغذی در بیشتر برنامه‌های غذایی توصیه شود. بادام زمینی به طور گسترده در مناطق گرمسیری و معتدل جهان رشد می‌کند و از نظر گیاه‌ شناسی، یک آجیل واقعی نیست و مثل عدس، لوبیا و نخود نوعی حبوبات محسوب می‌شود.

جالب است بدانید که دانه‌های خوراکی گیاه بادام زمینی از بالای زمین رشد می‌کنند، اما دانه اصلی در زیر زمین بالغ می‌شود. درست است که بادام زمینی در رژیم غذایی به عنوان وعده اصلی در نظر گرفته نمی‌شود، اما منبع مهمی از مواد مغذی از جمله فیبر و پتاسیم است؛ به همین دلیل مصرف بادام زمینی برای روده و دستگاه گوارش بسیار توصیه می‌شود.

اگر فرصت مطالعه مقاله را ندارید، می‌توانید به فایل صوتی آن گوش دهید:

 

علاوه براین، بادام زمینی برای لاغری و کاهش وزن هم به عنوان یک گزینه سالم در برنامه غذایی مطرح است و سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد. در این مقاله به بررسی خواص و ارزش غذایی این ماده مغذی و تاثیر آن بر لاغری می‌پردازیم، پس تا انتها با مجله دکتر کرمانی همراه باشید:

به دلیل اینکه خواص بادام زمینی بسیار زیاد است، مصرف آن در بیشتر برنامه‌های غذایی توصیه می‌شود.

به دلیل اینکه خواص بادام زمینی بسیار زیاد است، مصرف آن در بیشتر برنامه‌های غذایی توصیه می‌شود.

ارزش غذایی بادام زمینی

در ایالات متحده، بادام زمینی را به ندرت به صورت خام مصرف می‌کنند و اغلب، آن را به صورت بوداده و یا کره بادام زمینی در وعده صبحانه استفاده می‌نمایند. برخی از مواد مغذی موجود در 100 گرم بادام زمینی خام عبارت است از:

کالری 567
آب 7 درصد
پروتئین 8/25 گرم
کربوهیدرات 1/16 گرم
قند 7/4 گرم
فیبر 5/8 گرم
چربی 2/49 گرم
امگا 6 56/15 گرم
کلسیم 92 میلی‌گرم
پتاسیم 705 میلی‌گرم
سدیم 18 میلی‌گرم
آهن 5/4 میلی‌گرم
امگا 3 0 گرم

بادام زمینی سرشار از چربی است و در دسته دانه‌های روغنی طبقه‌بندی می‌شود. بخش بزرگی از برداشت بادام زمینی جهان برای تهیه روغن بادام زمینی (روغن آراشیس) استفاده می‌شود.

همچنین، منبع غنی از پروتئین گیاهی است و یک میان وعده مناسب و در عین حال سیر کننده برای شما خواهد بود.

انواع بادام زمینی

بادام زمینی ماده مغذی بسیار پرخاصیت و محبوبی است که در بسیاری از مناطق جنوب شرقی ایالات متحده در زیر زمین رشد می‌کند. دانه داخل پوست بادام زمینی کاملا خوردنی و بسیار خوشمزه است. چهار نوع بادام زمینی در جهان کشت می‌شود:

  • بادام زمینی رونده
  • اسپانیایی
  • والنسیایی
  • ویرجینیایی

همه این چهار نوع بادام زمینی هستند که در اقلیم و آب و هوای خاصی رشد می‌کنند، اما هر کدام دارای طعم‌های متفاوتی هستند:

بادام زمینی رونده

این نوع بادام زمینی، معروف‌ترین نوع بادام زمینی است و به دلیل ظاهری که دارد به عنوان یک میان وعده خوب و سالم بسته بندی می‌شود.

بادام زمینی رونده عمدتا از جنوب شرقی ایالات متحده به سایر مناطق صادر می‌شود. علاوه براین، از این نوع بادام زمینی به دلیل سهولت در فرآوری برای تهیه کره بادام زمینی نیز استفاده می‌شود.

انواع بادام زمینی به شکل‌ خام یا کره مصرف می‌شود و برای سلامتی عمومی بدن مفید است.

انواع بادام زمینی به شکل‌ خام یا کره مصرف می‌شود و برای سلامتی عمومی بدن مفید است.

بادام زمینی اسپانیایی

این نوع بادام زمینی در تهیه کلوچه‌ها، کیک‌ها و حتی کره بادام زمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از مصرف‌کنندگان بادام زمینی اسپانیایی دوست ندارند که دانه را از داخل پوست آن جدا کنند و بخورند.

به همین خاطر، بعضی از کارخانه‌ها از بادام زمینی اسپانیایی بیشتر از نوع رونده در تهیه آجیل‌های مخلوط بسته‌بندی شده استفاده می‌کنند. همچنین، بادام زمینی اسپانیایی برای تهیه روغن در پخت و پز نیز مورد مصرف قرار می‌گیرد که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید و کارآمد است.

بادام زمینی والنسیایی

شیرین‌ترین نوع بادام زمینی است که اغلب به صورت برشته مصرف می‌شود. خوردن این نوع بادام زمینی، به صورت آب‌پز نیز طرفداران خاص خودش را دارد؛ به این صورت که پوسته آن را در آب نمک در حال جوش  طی ساعت‌ها می‌ریزند و بعد از اتمام کار نوش جان می‌کنند. بادام زمینی والنسیایی کوچک است، اما در هر پوسته آن حداقل سه مغز خوشمزه وجود دارد!

بادام زمینی ویرجینیایی

محبوب‌ترین نوع بادام زمینی برای برشته شدن است؛ چرا که بزرگترین مغز متعلق به این نوع بادام زمینی است. بادام زمینی ویرجینیایی به عنوان میان وعده در رژیم‌های غذایی استفاده می‎‌شود و به دلیل بزرگ بودن مغز آن را برای فرآوری کردن استفاده نمی‌کنند.

خواص بادام زمینی چیست؟

بادام زمینی یک خوراکی محبوب و مورد علاقه است که در مهمانی‌ها، دورهمی‌های دوستانه، سینما و پارک به دلیل طعم شور و منحصر به فردش همواره مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد.

اما خارج از طعم دوست داشتنی، این ماده مغذی دارای خواص و کاربرد فراوانی برای بدن است که یک به یک آن‌ها را به صورت مفصل بیان خواهیم کرد:

جوانسازی پوست

بادام زمینی منبع غنی رزوراترول است که این ترکیب آنتی ‌اکسیدانی از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. به علاوه دارای خاصیت جوانساز و ضدپیری است که پوست شما را شاداب و جوان نگه می‌دارد.

رادیکال‌های آزاد اتم‌های ناپایداری هستند که سلول‌های جوان و سالم شما را تخریب کرده و منجر به بیماری‌ می‌شوند.

از جمله خواص بادام زمینی خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که موجب بهبود شرایط پوست صورت و بدن می‌شود.

از جمله خواص بادام زمینی خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که موجب بهبود شرایط پوست صورت و بدن می‌شود.

خواص بادام زمینی و تقویت سیستم ایمنی بدن

بادام زمینی سرشار از منیزیم، روی، فسفر و منگنز است که همه این مواد به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کرده و به عنوان یک سپر حفاظتی در برابر بیماری‌ها خواهد بود.

افزایش سلامت قلب و عروق

خوردن بادام زمینی، سلامت عروق کرونر قلب را تضمین می‌کند. همچنین، سطح کلسترول‌های بد  (LDL) را در خون کاهش می‌دهد. طی مطالعه‌ای که توسط دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در مورد کلسترول انجام شد، کلسترول بد باعث ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود که خوردن بادام زمینی از این رویداد جلوگیری می‌کند.

به علاوه پلی فنول و رزوراترول موجود در بادام زمینی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، التهابات ناشی از بیماری قلبی را کاهش می‌دهند.

تقویت کننده سلامت جنسیِ زنان

بادام زمینی منبع غنی از ویتامین E است که به افزایش سطح انرژی و بهبود عملکرد جنسی در خانم‌ها کمک می‌کند. به علاوه، دارای فولات است که این ماده مغذی نیز برای سلامت دستگاه تناسلی زنان ضروری و حیاتی است.

بیشتر بخوانید:  روغن بابونه و تاثیر شگفت انگیز خواص آن برای لاغری

بیوتین و فولیک اسید موجود در بادام زمینی هم خطر ابتلا به ناتوانی‌های مادرزادی، مغزی و نخاعی را در جنین کاهش داده و از جنین شما محافظت می‌کند.

تاثیر بادام زمینی برای لاغری و کاهش وزن

یک دیگر از فواید بادام زمینی کمک به چربی‌سوزی و کاهش وزن است. بادام زمینی کالری بسیار بالایی دارد و بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با خوردن آن چاق می‌شوند؛ اما برخلاف تصور عموم این ماده مغذی به جای افزایش وزن باعث کاهش وزن می‌شود!

خوردن بادام زمینی به عنوان میان وعده موجب می‌شود که شما کالری کمتری در طول روز مصرف کنید. به علاوه، فیبر موجود در آن به شما احساس سیری می‌دهد و باعث می‌شود که در طول روز ریزه خواری نداشته باشید.

براساس تحقیقات به دست آمده، گنجاندن بادام زمینی در رژیم غذایی یکی از راه‌های دریافت کردن مواد مغذی بدون افزایش وزن است. از این رو، توصیه می‌شود که در رژیم غذایی خود حتما بادام زمینی را در میان ‌وعده خود داشته باشید.

تخفیف روز پدر

مانع ایجاد سنگ کیسه صفرا

مصرف بادام زمینی با کاهش خطر ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا مرتبط است. طی مطالعه تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شد، محققان دریافتند که مصرف بادام زمینی خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را به طرز عجیبی کاهش می‌دهد.

در این تحقیق، مردانی که پنج واحد یا بیشتر از بادام زمینی در طول هفته استفاده کرده بودند، در مقایسه با گروه دیگر، کمتر به بیماری سنگ کیسه صفرا مبتلا شده بودند.

کمک به کنترل قند خون

یکی از خواص بادام زمینی کاهش قند خون است و گنجاندن کره بادام زمینی یا خود آن به سبد غذایی، برخلاف تصور عموم باعث افزایش قند خون شما نمی‌شود؛ بلکه سطح قند خون شما را تثبیت می‌کند.

شاخص قندی بادام زمینی 14 است و این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که افراد دیابتی هم می‌توانند از این ماده مغذی استفاده کنند. علاوه براین، فیبر و منیزیم موجود در بادام زمینی به کاهش سطح قند خون شما کمک می‌کند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

جالب است بدانید که مصرف بادام زمینی ارتباط مستقیمی به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارد! رزوراترول، ایزوفلاونزی و اسید فنولیک ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که دارای خواص ضد سرطانی می‌باشند و خطرات ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهند.

علاوه براین، یک مطالعه تحقیقاتی در هلند نیز نشان داد که مصرف بادام زمینی از سرطان سینه، معده و مری در افراد مسن جلوگیری می‌کند.

بهبود اختلال نعوظ در مردان

بادام زمینی منبع غنی از یک اسید آمینه ضروری در بدن به نام آرژنین است. آرژنین به کیفیت و تولید اسپرم و باروری در مردان کمک کرده و در عین حال اختلالات نعوظ را در آن‌ها درمان می‌کند.

افزایش انرژی و سوخت و ساز بدن

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، بادام زمینی منبع غنی از فیبر و پروتئین است و کربوهیدرات‌ها را به انرژی تبدیل می‌کند. فیبر و پروتئین موجود در این ماده مغذی روند هضم را کند کرده و آزادسازی مداوم انرژی را در بدن تسهیل می‌نماید.

بادام زمینی را می‌توانید به عنوان یکی از تنقلات سالم و پرانرژی میل کنید.

بادام زمینی را می‌توانید به عنوان یکی از تنقلات سالم و پرانرژی میل کنید.

 کاهش علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

یک از فواید بادام زمینی کاهش بیماری‌های مربوط به خانم‌ها است. یک مطالعه تحقیقاتی در آمریکا نشان می‌دهد که بادام زمینی به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع به بهبود فرآیند قاعدگی زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک می‌کند.

جلوگیری از زوال عقل و آلزایمر

یک خاصیت بادام زمینی کمک به بهود حافظه و یادگیری است. بادام زمینی سرشار از نیاسین و ویتامین E است که هر دوی این مواد به جلوگیری از زوال عقلی در اثر افزایش سن و بیماری آلزایمر کمک می‌کنند.

طی یک مطالعه تحقیقاتی بر روی 4000 فرد 65 ساله، محققان دریافتند که آن دسته افرادی که بادام زمینی مصرف می‌کردند در مقایسه با گروه بعدی سرعت زوال عقلی کمتری داشتند.

خواص بادام زمینی برای روده

بر اساس تحقیقات جدید، افزودن روزانه ۲۸ گرم بادام زمینی یا یک قاشق چایخوری گیاهان دارویی و ادویه به رژیم غذایی بر ترکیب باکتری‌های روده که نشانگر سلامت بدن است، تاثیر می گذارد.

تحقیقات نشان داده‌اند که بر هم خوردن تعادل و توازنی که در نوع و تعداد این میکروب‌ها وجود دارد، می‌تواند آغاز بسیاری از بیماری‌ها باشد. از طرفی میکروبیوم روده به شدت تحت تاثیر مواد غذایی مصرفی ما قرار می‌گیرند.

به گزارش ساینس دیلی،«پنی کریس اترتون»، استاد علوم تغذیه از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، می‌گوید:

تحقیقات نشان داده است افرادی که دارای میکروب‌های مختلف زیادی هستند، از سلامت و رژیم غذایی بهتری نسبت به افرادی که تنوع باکتریایی زیادی ندارند، برخوردارند.

برای مطالعه بادام زمینی، محققان اثرات مصرف روزانه ۲۸ گرم بادام زمینی برای لاغری و سلامت روده را در مقابل یک میان وعده با کربوهیدرات بالاتر مقایسه کردند. در پایان شش هفته، در شرکت‌کنندگانی که به عنوان میان وعده بادام زمینی مصرف کردند، افزایش گروهی از باکتری‌های مرتبط با متابولیسم سالم کبد و عملکرد سیستم ایمنی، مشاهده شد.

به دلیل فیبر بالا مصرف بادام زمینی برای لاغری، سلامت روده و بهبود وضع گوارش توصیه می‌شود.

به دلیل فیبر بالا مصرف بادام زمینی برای لاغری، سلامت روده و بهبود وضع گوارش توصیه می‌شود.

در تحقیقات بر روی گیاهان و ادویه‌ها، دانشمندان تأثیر افزودن ترکیبی از گیاهان و ادویه‌ها مانند دارچین، زنجبیل، زیره، زردچوبه، رزماری، پونه کوهی، ریحان و آویشن را به رژیم غذایی کنترل‌شده شرکت کنندگان در معرض خطر بیماری قلبی عروقی بررسی کردند.

این تیم سه دوز را مورد بررسی قرار دادند:

حدود ۱.۸ قاشق چای‌خوری در روز، کمی بیشتر از ۳.۴ قاشق چای‌خوری در روز و حدود یک و نیم قاشق چای‌خوری در روز. در پایان 4 هفته در شرکت ‌کنندگان، افزایش تنوع باکتری‌های روده، با دوز‌های متوسط و بالای گیاهان و ادویه‌ها مشاهده شد.

در هر دو مطالعه، دانشمندان افزایش در ارتباط بین میکروبیوم‌های روده و طیفی از عوامل سلامت، از فشار خون تا وزن را مورد مطالعه و تحقیق قرار می‌دهند.

درخشندگی و سفتی پوست

نیاسین و ویتامین E موجود در بادام زمینی به درخشندگی و سفت شدن صورت شما کمک کرده و از پوست شما در برابر اشعه‌های مضر محافظت می‌کند. همچنین، این ماده پرخاصیت سرشار از روی و امگا 6 است که خطر ابتلا به عفونت‌های پوستی و التهاب را به حداقل ممکن می‌رساند.

و اما کره بادام زمینی نیز برای پوست فوایدی دارد که یکی از مزیت‌های آن چاق شدن صورت است! از این رو، پزشکان توصیه می‌کنند که به دلیل کالری بالای کره بادام زمینی، آن را در وعده صبحانه میل کنید.

بیشتر بخوانید:  قارچ شیتاکه چیست و چه فوایدی دارد؟ چه کسانی مجاز به مصرف نیستند؟

افزایش قدرت و توانایی باروری

یک دیگر از خواص بادام زمینی کمک به افزایش تونایی باروری به ویژه در خانم‌ها است. یک وعده بادام زمینی دارای 7 گرم پروتئین است! اگر تصمیم دارید که برای بچه‌دار شدن اقدام کنید، حتما در رژیم غذایی خودتان و همسرتان بادام زمینی را بگنجانید؛ چرا که علاوه بر تضمین سلامت جنسی، قدرت باروری را بالا می‌برد و یک مکمل عالی برای شما در این دوره خواهد بود.

کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها

کلسیم و ویتامین D موجود در بادام زمینی در سلامت دندان‌ها، استخوان‌ها و مفاصل بسیار مفید است و در پیشگیری از پوکی استخوان نقش موثری را ایفا می‌کند.

مفید برای سلامت ریه

تحقیقات پزشکی از دانشکده هاروارد نشان می‌دهد که خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در بادام زمینی از بدن در برابر سرطان ریه محافظت کرده و در بهبود عملکرد تنفسیِ افراد مبتلا به آسم بسیار موثر است؛ چرا که سیستم ایمنی و سلامت ریوی این دسته از بیماران را تا حد زیادی بالا می‌برد.

موثر در رشد و سلامت مو

تحقیقات علمی مرتبط به بادام زمینی و رشد مو نشان می‌دهد که بادام زمینی به دلیل دارا بودن تمامی اسید آمینه‌های ضروری و پروتئین فراوان، مکمل بسیار خوبی برای رشد و سلامت موها خواهد بود.

یک خاصیت بادام زمینی بهبود رشد مو است زیرا حاوی پروتئین بالایی است.

یک خاصیت بادام زمینی بهبود رشد مو است زیرا حاوی پروتئین بالایی است.

سلامت استخوان‌ها

فراوانی آهن و کلسیم موجود در کره بادام زمینی مهمترین عوامل انتقال اکسیژن به خون و بهبود استخوان‌های سالم و قوی است. آنها تقویت کننده‌های انرژی با مقادیر زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

مضرات مصرف بیش از اندازه بادام زمینی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، درست است که خاصیت بادام زمینی بسیار زیاد است و مصرف به اندازه بادام زمینی از بروز بیماری‌های قلبی، عصبی، سرطان‌ها و هر نوع عفونتی تا حد زیادی جلوگیری می‌کند اما خوردن بیش از اندازه آن عوارض و مضراتی را برای بدن به همراه دارد:

افزایش فشار خون

اکثر بادام زمینی‌ها حاوی نمک هستند و می‌توانند روی فشار خون شما تاثیر بگذارند. به عنوان مثال بادام زمینی شور والنسیا دارای سدیم بسیار بالایی است. از این رو، برای حفظ فشار خون و به دنبال آن سلامت قلب خود به میزان سدیم یا نمک موجود در بادام زمینی توجه داشته باشید؛ چرا که ممکن است سلامتی شما را به خطر بیندازد.

حاوی چربی‌های اشباع نشده

بادام زمینی حاوی مقادیر فراوانی چربی‌های اشباع نشده است که باعث ایجاد کلسترول بد در بدن شده و منجر به بروز بیماری‌هایی همچون سکته مغزی، حمله قلبی، گرفتگی عروق و نوسانات فشار می‌شوند. پس بادام زمینی را در حد اعتدال مصرف کنید.

التهابات پوستی و واکنش‌های آلرژیک

مصرف بیش از حد بادام زمینی، در بعضی افراد ممکن است باعث خارش، تورم، قرمزی،کهیر، سوزن سوزن شدن گلو و حتی مشکلات گوارشی شود.

یکی از عوارض مصرف بیش از اندازه بادام زمینی، خارش و جوش‌های پوستی در برخی افراد است.

یکی از عوارض مصرف بیش از اندازه بادام زمینی، خارش و جوش‌های پوستی در برخی افراد است.

بادام زمینی حاوی مقادیر فراوانی چربی‌های اشباع نشده است که باعث ایجاد کلسترول بد در بدن شده و منجر به بروز بیماری‌هایی همچون سکته مغزی، حمله قلبی، گرفتگی عروق و نوسانات فشار می‌شوند. پس بادام زمینی را در حد اعتدال مصرف کنید.

چاقی و افزایش وزن

بادام زمینی دارای کالری و چربی بسیار بالایی است؛ اگرچه به دلیل داشتن فیبر بالا به احساس سیری شما کمک می‌کند، اما اگر آن را بیش از اندازه مجاز در رژیم غذایی خود مصرف کنید، روی کاهش وزن شما تاثیر گذاشته و باعث چاقی و اضافه وزن می‌شود.

به همین خاطر، بهتر است به جای استفاده مکرر از بادام زمینی،  میوه‌ها و سبزیجات از جمله هویج خام،کاهو، کلم، بادمجان و.. را در سبد غذایی خود داشته باشید تا به روند کاهش وزن و لاغری خود کمک کنید.

تولید گاز معده در بدن

بادام زمینی منبع غنی از فیبر است و در صورت مصرف بیش از حد، باعث مشکلات گوارشی و تولید گاز در بدن می‌شود.

مضر برای کم‌کاری تیروئید

مصرف بادام زمینی و کره آن می‌تواند کم کاری تیروئید را بدتر کند. از این رو، پزشکان توصیه می‌کنند که در صورت داشتن بیماری کم کاری تیروئید از خوردن بادام زمینی و کره آن اجتناب کنید.

ناراحتی‌های گوارشی و یبوست

شایع‌ترین مشکلات گوارشی مصرف بیش از اندازه بادام زمینی، یبوست، اسهال، ناراحتی معده و نفخ شکمی است. بنابراین، اگر دارای بیماری زمینه گوارشی هستید، به شما توصیه می‌کنیم که بادام زمینی را در حد اعتدال و به مقدار مشخص مصرف کنید.

مصرف بیش از اندازه بادام زمینی و عدم مصرف آب کافی موجب یبوست خواهد شد.

مصرف بیش از اندازه بادام زمینی و عدم مصرف آب کافی موجب یبوست خواهد شد.

اسید فیتیک (فیتات)

فیتات در تمام دانه‌های خوراکی و گیاهی از قبیل غلات، حبوبات و آجیل‌ها یافت می‌شود. اما مقدار اسید فیتیک در بادام زمینی میزان قابل توجهی است که از 2/0 تا 5/4 درصد متغیر است.

این ماده جذب آهن، روی و کلسیم را کاهش داده و باعث کمبود مواد معدنی در بدن می‌شود. اما اگر شما در رژیم غذایی خود از پروتئین‌های حیوانی استفاده می‌کنید، اصلا جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا که پروتئین‌های موجود در گوشت تا حد زیادی تاثیر این ضد مغذی را در بدن جبران می‌کند.

آفت‌کش‌ها

از آنجایی که بادام زمینی بسیار مستعد رشد قارچ‌ها و حشرات است، توصیه می‌شود که آن را از فروشگاه‎‌های معتبر و به صورت بسته‌بندی شده خریداری کنید؛ چرا که بعضی از کشاورزان برای جلوگیری از رشد قارچ‌ها، روی بادام زمینی آفت‌کش می‌ریزند و  همین موضوع باعث آلوده شدن بادام زمینی، ایجاد واکنش‌های آلرژیک، استفراغ، مسمومیت و حتی تاری دید برای شما می‌شود.

همچنین، بادام زمینی گاهی اوقات ممکن است به گونه‌ای از کپک به نام آفلاتوکسین آلوده شود! مسمومیت جدی با آفلاتوکسین منجر به نارسایی و حتی سرطان کبد خواهد شد. پس به کیفیت و مکانی که بادام زمینی را از آنجا خریداری می‌کنید توجه کافی داشته باشید.

آنچه از مقاله خواص بادام زمینی آموختیم:

خواص بادام زمینی بسیار متنوع است و علتش این است که این ماده غذایی گیاهی منبع غنی از پروتئین، پتاسیم، روی، فولات (ویتامین B9)، ویتامین  E، نیاسین، فیبر و.. محسوب می‌شود که هر کدام از آن‌ها در سلامتی و انرژی بدن موثر است. به عنوان مثال فیبر بالای موجود در بادام زمینی، احساس ولع شما را در شروع رژیم کاهش داده و به آزاد شدن انرژی شما کمک می‌کند. علاوه براین، اگر آن را در میان وعده خود بگنجانید احساس سیری زیادی را در طول روز خواهید داشت؛ چرا که دیر هضم است. به همین دلیل بادام زمینی برای لاغری موثر است. همچنین بادام زمینی برای روده و بهبود مشکلات گوارشی هم توصیه می‌شود.

منابع:

خواص بادام زمینی برای لاغری + آیا بادام زمینی برای روده مفید است؟ - 1 - خواص بادام زمینی - تغذیه

مریم اصیلی

از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزه‌ی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزه‌ی کلمات باور دارم.

میانگین امتیاز 5 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-یوسانو 1403/09/16

در طول روز چند بادام زمینی باید خورد؟ من شنیدم که از ۱۰ دانه نباید بیشتر بخوریم ولی خب آدم نمیتونه جلوی خودشو بگیره مطلب عالیه

کارشناس به اندام 1403/09/16

عزیزم ۸تا۱۰ عدد نهایتا بشه مصرف کرد اعتدال باید رعایت بشه

مریم ۱403/4/17 1403/04/18

من ۴۲سال سن دارم بیماری کم کاری تیروید دارم ولی تا الان کره بادام زمینی مصرف میکردم چون توبرنامه رژیمم بوده الان باید چکار کنم واین که خیای دوست دارم

کارشناس به اندام 1403/04/18

عزیزم میزان مصرفش باید محدودتر باشه تا اثر دارو رو کم نکنه هفته ای دو بار میل کنید

-محمد 1402/11/24

سلام. مصرف روزانه ی ۷۰ گرم بادام زمینی برای سلامتی ضرر ندارد؟ و دیگر اینکه اگر بادام زمینی به فاصله ی دو ساعت قبل یا بعد از سایر مواد غذایی مصرف شود باز هم باعث جلوگیری از جذب آهن و زینک و سایر مواد معدنی می شود؟

کارشناس به اندام 1402/11/24

سلام عزیزم بستگی به دریافتی شما در میان وعده داره نه مشکلی در جذب نداره

- 1402/04/31

بلاخره چاق کننده لس یا لاغ کننده ؟!!

کارشناس به اندام 1402/04/31

عزیزم به قاعده وزمان مناسب بخورید مشکلی نداره مقدار وحجم مصرفش مهمه

-محمد 1402/04/26

ممنون از راهنمایی تان

کارشناس به اندام 1402/04/26

سلامت باشید عزیزم

فریده ترک اندام 1401/10/09

عالی ،ممنون از راهنمایی های مفیدتان

کارشناس به اندام 1401/10/09

تشکر از همراهی وتوجه شما بزرگوار

کارشناس به اندام 1401/10/09

ممنون ازتوجهتون عزیزم برقرار باشید❤🙏