دکتر کرمانی » مجله » رژیم ها
افرادی که علاقهمند به رژیم پروبیوتیک هستند، میدانند که اجرای این رژیم باید تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک انجام شود، زیرا فقط از این طریق میتوانند مطمئن شوند این رژیم در سلامت عمومیشان نقش مثبتی ایفا خواهد کرد یا خیر!؟ البته همه پروبیوتیکها رفتار و اثرات یکسانی نداشته و هر کدام مزایای فردی خاص […]
تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
افرادی که علاقهمند به رژیم پروبیوتیک هستند، میدانند که اجرای این رژیم باید تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک انجام شود، زیرا فقط از این طریق میتوانند مطمئن شوند این رژیم در سلامت عمومیشان نقش مثبتی ایفا خواهد کرد یا خیر!؟ البته همه پروبیوتیکها رفتار و اثرات یکسانی نداشته و هر کدام مزایای فردی خاص خود را دارند. آنها به طور کلی آسیب نمیرسانند و میتوانند به سادگی به برنامه غذایی افراد اضافه شوند. پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهای زندهای هستند که برای سیستم گوارشی بسیار مفیدند و اغلب با عنوان باکتریهای «خوب» یا «مفید» یاد میشوند و به سلامت روده کمک میکنند. پروبیوتیکها در مکملها و برخی غذاها مانند ماست حضور دارند. پزشکان اغلب آنها را برای کمک به مشکلات گوارشی پیشنهاد میکنند. ما در این مقاله به رژیم پروبیوتیک، خواص پروبیوتیک و نقش آن در کاهش وزن خواهیم پرداخت. با ما بمانید.
همه افراد در هر لحظه، هم باکتریهای خوب و هم بد را در بدن خود موجود دارند. زمان ابتلا به عفونت، باکتریهای مهاجم و بد بیشتری وجود دارد که سیستم بدن را از تعادل خارج میکند. در این زمان، باکتریهای خوب به از بین بردن باکتریهای مهاجم کمک میکنند و تعادل را باز میگردانند. به این باکتریهای خوب، اصطلاحا پروبیوتیک گفته میشود.
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که برای سلامتی مفیدند. آنها را میتوان در ماست و سایر غذاهای تخمیر شده، مکملهای غذایی و محصولات بهداشتی یافت. پروبیوتیکها بخشی از یک جهان بزرگتر به نام «میکروبیوم» هستند.
دوغ سنتی که طی فرایند جداسازی کره از شیر به دست میآید، تنها نسخه از خانواده دوغهاست که حاوی پروبیوتیک است
میکروبیوم را میتوان به عنوان یک جامعه متنوع از ارگانیسمها، مانند جنگل در نظر گرفت که برای حفظ سلامت اکوسیستمی به نام بدن با هم کار میکنند. این جامعه ترکیبی از موارد زیر است:
میکروبیوم هر فردی منحصر به فرد است. هیچ دو نفری سلولهای میکروبی یکسانی ندارند و حتی دوقلوها نیز در این مورد متفاوت هستند و برای اینکه در این مجموعه عظیم میکروبی، یک میکروب «پروبیوتیک» نامیده شود، باید چندین ویژگی داشته باشد:
پروبیوتیکها با حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و کنترل التهاب، بدن را سالم نگه میدارند، درهضم و جذب غذا نقش دارند، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند، در جذب داروها دخالت داشته و به انتقال غذا از طریق اعصاب روده نیز کمک میکنند. محققان هنوز در تلاشند تا دریابند کدام یک از خواص پروبیوتیکها برای رفع اختلالات سلامتی بهتر است، اما در هر صورت مشخص شده است که این باکتریها در رژیم پروبیوتیک افرادی که مبتلا به بیماریهای زیر هستند، نقش مثبتی دارند:
میکروبیوم را میتوان به عنوان یک جامعه متنوع از ارگانیسمها، مانند جنگل در نظر گرفت.
غذاهای پروبیوتیک شامل انواع مختلف سویای تخمیر شده، لبنیات و سبزیجات میشوند. افرادی که نمیتوانند هیچکدام از این غذاها را مصرف کنند، بهتر است پس از مشورت با متخصص تغذیه از مکملهای پروبیوتیک استفاده کنند. در ادامه لیستی از چند غذای پروبیوتیکی بسیار سالم ارائه شده است.
غذاهای پروبیوتیک شامل انواع مختلف سویای تخمیر شده، لبنیات و سبزیجات میشوند.
افرادی که از رژیم پروبیوتیک بهرهمند میشوند، فواید قدرتمندی را برای بدن و مغز خود فراهم میکنند که نمونه آنها در ذیل ارائه شده است:
روشهایی که پروبیوتیکها بر وزن بدن و چربی شکم تأثیر میگذارند، هنوز به خوبی شناخته نشده است. به نظر میرسد پروبیوتیکها از طریق تولید استات، پروپیونات و بوتیرات که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستند، بر اشتها و مصرف انرژی تأثیر میگذارند، اما مکانیسمهای زیر نیز هنوز تحت مطالعه هستند:
البته مطالعاتی در زمینه کاهش وزن به کمک رژیم پروبیوتیک نیز انجام شده است. به عنوان مثال، در یک مطالعه، مصرف ماست غنی از لاکتوباسیلوس فرمنتوم یا لاکتوباسیلوس آمیلووروس، چربی بدن را در طی 6 هفته 3 تا 4 درصد کاهش داد. در مطالعه دیگر، به 114 بزرگسال مبتلا به چاقی به مدت 12 هفته رژیم پروبیوتیک داده شد و مشاهده شد که این افراد کاهش قابل توجهی در توده چربی بدن و دور کمر داشتند.
یک مطالعه دیگر که روی 210 نفر با مقادیر قابل توجهی چربی شکم انجام شد، نشان داد که مصرف لاکتوباسیلوس گازسری به مدت 12 هفته، باعث کاهش وزن، چربی اطراف اندامها، شاخص توده بدنی (BMI)، اندازه کمر و دور باسن شد. با این حال، زمانی که شرکت کنندگان مصرف پروبیوتیک را متوقف کردند، در عرض 1 ماه تمام چربی شکم را مجددا به دست آوردند. البته برخی از پروبیوتیکها نیز ممکن است از افزایش وزن جلوگیری کنند! باید توجه داشت که کاهش وزن، تنها راه مبارزه با چاقی نیست و پیشگیری از افزایش وزن همواره مهمتر از کاهش وزن است. برخی از سویههای پروبیوتیک نیز ممکن است خطر افزایش وزن و چاقی را افزایش دهند! لازم به ذکر است که همه مطالعات نشان ندادهاند که پروبیوتیکها به کاهش وزن کمک میکنند.
رژیم دکتر کرمانی تنها رژیمیه که حسرت هیچ غذایی رو به دلت نمیذاره کافیـه همیـن الان تصمیم بگیری که میخـوای وزنت رو کم کنی و به اون اندامی که همیشه آرزوش رو داشتی برسی! از همین لحظه ما کنارتیم تا باهم به هدفت برسیم.
هر رژیم غذایی حتی اگر پروبیوتیک باشد، باید بر اساس ساختار بدنی فرد تنظیم شود. به عنوان مثال، در حالی که ماست احتمالاً شناخته شدهترین غذای پروبیوتیک در رژیم غذایی غربی است، کفیر منبع بهتری از میکروارگانیسمهای خوب است. کفیر حاوی چندین گونه اصلی باکتری و مخمر است که آن را به یک پروبیوتیک متنوع و قوی تبدیل میکند، اما ممکن است برای تمام افراد مناسب نباشد. یک متخصص تغذیه میتواند به افراد کمک کند تا متوجه شوند که چه رژیمی برای آنها کارسازتر است و آیا لازم است مکملهای پروبیوتیک را مصرف کنند یا خیر!؟ در عین حال، پیشنهادات زیر میتوانند فهرستی از پروبیوتیکهای مفید را به طور طبیعی به رژیم غذایی بیفزایند:
رژیم پروبیوتیک میتواند به افراد چاق کمک کند وزن خود را کاهش دهند. پروبیوتیکها قادرند سلامت گوارش و عوامل خطر قلبی عروقی را بهبود بخشند، التهاب را کاهش دهند و حتی به مبارزه با افسردگی و اضطراب کمک کنند.
منبع ++++++
از سال 95 با ورود به مجموعه دکتر کرمانی وارد حوزهی محتوا و به طور تخصصی محتوای تغذیه و سلامتی شدم. ابتدا کار رو با ترجمه شروع کردم و بعد از اون بخش سرپرستی و نظارت بر محتوا رو به عهده گرفتم. به شدت عاشق تولید محتوا هستم و به معجزهی کلمات باور دارم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نظر شما
نام *
ایمیل
مفید بود
برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم
برای دریافت مشاوره با کارشناسان فیتامینشماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس میگیریم