سیب زمینی شیرین چیست؟ + خواص سیب زمینی شیرین برای کاهش وزن

سیب زمینی شیرین نوعی سیب‌زمینی است که نسبت به سیب زمینی معمولی که عموما مصرف می‌کنیم، مواد مغذی بیشتری دارد و حتی برگ آن به عنوان سبزی استفاده می‌شود. این نوع سیب ‌زمینی به رنگ‌های مختلف وجود دارد و میزان مواد مغذی در برخی از آن‌ها بسیار بیشتر است. خواص سیب زمینی شیرین موجب شده […]

تاییدیه

تایید شده توسط کارشناس تغذیه دکترکرمانی قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.

زمان مطالعه 23 دقیقه
تعداد بازدید 6380
تاریخ بروزرسانی
خواص سیب زمینی شیرین موجب شده امروزه در بسیاری از رژیم‌های غذایی کاهش وزن یا تقویت بدن، توصیه شود.
میانگین امتیاز 3.7 از 5

سیب زمینی شیرین نوعی سیب‌زمینی است که نسبت به سیب زمینی معمولی که عموما مصرف می‌کنیم، مواد مغذی بیشتری دارد و حتی برگ آن به عنوان سبزی استفاده می‌شود. این نوع سیب ‌زمینی به رنگ‌های مختلف وجود دارد و میزان مواد مغذی در برخی از آن‌ها بسیار بیشتر است. خواص سیب زمینی شیرین موجب شده امروزه در بسیاری از رژیم‌های غذایی کاهش وزن یا تقویت بدن، توصیه شود.

سرشار از فیبر، بتاکاروتن و پروتئین است و برای تنظیم قند خون توصیه می‌شود به برنامه غذایی افراد دیابتی اضافه شود. علاوه بر این، سیب زمینی با کاهش اکسیداتیو و فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن و جلوگیری از رشد بی‌رویه سلولی، مانع بروز سرطان می‌شود.

همچنین برای کاهش وزن و ایجاد احساس سیری و تنظیم میزان قند خون برای بیماران دیابتی بسیار موثر است.

این تنها بخشی از فواید این سیب زمینی است. در ادامه به بررسی دیگر خواص، موارد منع مصرف و نحوه مصرف این سیب زمینی مقوی می‌پردازیم.

سیب زمینی شیرین چیست؟

سیب ‌زمینی ‌شیرین، بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکا‌ی‌ مرکزی یا آمریکای ‌جنوبی است، گیاهی دو‌‌لپه‌ای گلدار که متعلق به خانواده پیچکیان است. ریشه‌های غده‌ای بزرگ، نشاسته‌ای و شیرین آن به عنوان سبزی ریشه ای استفاده می‌شود.

بعضی مناطق شاخه‌ها و برگ‌های جوان آن را به‌ عنوان سبزی مصرف می‌کنند. هرچند صدها گونه‌ از سیب زمینی شیرین که در سراسر جهان رشد می‌کنند رنگ‌هایی مانند سفید، کرم، زرد، بنفش مایل به قرمز و بنفش تیره را نشان می‌دهند.

به‌ طور ‌کلی دو نوع سیب زمینی شیرین وجود دارد، یکی با گوشت نارنجی روشن و دیگری با گوشت کرم کم رنگ است. البته این ماده غذایی معمولاً با پوست ‌مسی رنگ و گوشت‌ نارنجی آن شناخته می‌شود.

ارزش غذایی سیب زمینی شیرین

ارزش غذایی 100 گرم سیب زمینی شیرین خام عبارت است از:

  • کالری: 86
  • آب: 77%
  • پروتئین: 1.6 گرم
  • کربوهیدرات: 20.1 گرم
  • شکر: 4.2 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • چربی: 0.1 گرم
سیب زمینی شیرین، نسبت به سیب زمینی معمولی که عموما مصرف می‌کنیم، مواد مغذی بیشتری دارد

سیب زمینی شیرین، نسبت به سیب زمینی معمولی که عموما مصرف می‌کنیم، مواد مغذی بیشتری دارد.

کربوهیدرات‌ها

این سیب زمینی با اندازه متوسط (بدون پوست و آب پز شده) حاوی 27 گرم کربوهیدرات است. جزء اصلی کربوهیدرات، نشاسته است که 53 درصد از محتوای کربوهیدرات را تشکیل می‌دهد.

قندهای ساده، مانند گلوکز، فروکتوز، ساکارز و مالتوز، 32 درصد از محتوای کربوهیدرات را تشکیل می‌دهند.

این سیب زمینی دارای شاخص گلیسمی (شاخصی برای اندازه گیری میزان افزایش قند خون در اثر مصرف آن) متوسط تا بالاست که از 44 تا 96 متغیر است.

با توجه به شاخص گلیسمی نسبتاً بالای این سیب زمینی، مقادیر زیاد آن در یک وعده غذایی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو و افراد با بیماری خاص نامناسب باشد. البته به نظر می‌رسد هنگامی که سیب زمینی شیرین را می‌پزید، شاخص گلیسمی کمتری نسبت به سرخ یا برشته شده آن دارد.

نشاسته

نشاسته‌ها اغلب بر اساس میزان هضم به سه دسته تقسیم می‌شوند، نسبت نشاسته در این سیب زمینی به شرح زیر است:

1- نشاستهای که سریع هضم می‌شود (80%): این نشاسته به سرعت تجزیه و جذب می‌شود و مقدار شاخص گلیسمی را افزایش می‌دهد.

2- نشاسته‌ای که آهسته هضم می‌شود (9%): این نوع کندتر تجزیه می‌شود و باعث افزایش کمتر شاخص گلیسمی در سطح قند خون می‌شود.

3- نشاسته مقاوم (11%): این ماده از هضم فرار و مانند فیبر عمل می‌کند و باکتری‌های دوست‌دار روده شما را تغذیه می‌کند. البته بهتر است بدانیم که مقدار نشاسته مقاوم ممکن است با سرد کردن سیب زمینی شیرین پس از پخت کمی افزایش یابد.

3 نوع نشاسته، در سیب زمینی شیرین وجود دارد.

3 نوع نشاسته، در سیب زمینی شیرین وجود دارد.

فیبر

نوع پخته اینن سیب زمینی دارای فیبر نسبتا بالایی است. یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی 3.8 گرم فیبر است. فیبرها، هم به ‌صورت محلول (15-23٪) به شکل پکتین و هم به‌‍ صورت نامحلول (77-85٪) به شکل سلولز، همی سلولز و لیگنین هستند.

مصرف زیاد فیبر می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و بهبود سلامت روده شود. فیبر‌های نامحلول حجم مدفوع را افزایش می‌دهند و برای درمان یبوست مفید می‌باشند.

همچنین فیبر در این ماده غذایی، می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ نیز پیشگیری کند. فیبرهای محلول مانند پکتین، می‌توانند با کاهش سرعت هضم قندها و نشاسته، سیری را افزایش دهند، از ‌این‌ جهت مصرف و میل به غذا کاهش می‌یابد.

از آن جایی که فیبر حجم زیادی را اشغال می‌کند و کالری کمی دارد به کاهش وزن افرادی که دارای رژیم غذایی هستند کمک می‌کند. همچنین سیب زمینی شیرین چون حاوی فیبر است، سرعت جذب کربوهیدرات‌ها را کاهش داده و به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند.

پروتئین

یک سیب زمینی با اندازه متوسط، 2 گرم پروتئین دارد که آن را به یک منبع پروتئین ضعیف تبدیل می‌کند. این سیب ‌زمینی حاوی اسپورامین‌ است.

پروتئین‌هایی منحصر به‌فردی که در هنگام آسیب‌دیدگی گیاه، برای کمک به بهبود آن تولید می‌شوند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که ممکن است دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز باشد.

سیب زمینی شیرین علی‌رغم این که پروتئین نسبتا کمی دارد، منبع مهمی از این درشت مغذی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است.

ویتامین‌ها و مواد معدنی

این نوع سیب زمینی منبع عالی بتاکاروتن، ویتامین C و پتاسیم است. فراوان‌ترین ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن عبارتند از:

  • پرو ‌ویتامین A: سیب زمینی شیرین سرشار از بتا کاروتن است که بدن شما می‌تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند. فقط 100 گرم سیب زمینی شیرین کافیست تا ویتامین A روزانه شما را تامین کند.
  • ویتامین C: این آنتی اکسیدان ممکن است مدت سرماخوردگی را کاهش دهد و سلامت پوست را بهبود بخشد.
  • پتاسیم: پتاسیم موجود در این سیب زمینی برای کنترل فشار خون مهم است، همچنین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
  • منگنز: این ماده معدنی موجود در سیب زمینی شیرین برای رشد، تکامل و متابولیسم مهم است.
  • ویتامین B6: این ویتامین نقش مهمی در تبدیل غذا به انرژی دارد.
  • ویتامین B5: به نام اسید پانتوتنیک نیز شناخته می شود، تقریباً در تمام غذاها همچون سیب زمینی شیرین تا حدودی یافت می‌شود.
  • ویتامین E: خاصیت آنتی اکسیدانی قوی محلول در چربی دارد. این ویتامین ممکن است به محافظت از بدن شما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کند.
سیب زمینی شیرین سرشار از بتا کاروتن است که بدن شما می‌تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند.

یکی از خواص سیب زمینی شیرین بتا کاروتن آن است که بدن شما می‌تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند.

سایر ترکیبات گیاهی

مانند سایر غذاهای گیاهی کامل، سیب زمینی شیرین حاوی مقداری ترکیبات گیاهی است که ممکن است بر سلامت شما تأثیر بگذارد. این ترکیبات عبارتند ‌از:

  • بتاکاروتن: که یک کاروتنوئید آنتی اکسیدانی است و بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می‌کند. افزودن چربی به این وعده غذایی می‌تواند جذب این ترکیب را افزایش دهد.
  • اسید کلروژنیک: این ترکیب فراوان‌ترین آنتی اکسیدان پلی فنول در سیب زمینی شیرین است.
  • آنتوسیانین‌ها: سیب زمینی بنفش سرشار از آنتوسیانین است. این ترکیب دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. قابل توجه است که خاصیت آنتی اکسیدانی سیب زمینی شیرین با شدت رنگ گوشت آن افزایش می‌یابد از‌ این ‌رو سیب زمینی بنفش، نارنجی پررنگ و قرمز، بالاترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارند.
بیشتر بخوانید:  خواص عرق بیدمشک برای سلامتی معجزه می‌کند!

نکته حائز اهمیت در رابطه با این ماده غذایی این است که جذب ویتامین C و برخی آنتی اکسیدان‌ها در این سیب زمینی پس از پختن افزایش می‌یابد، در حالی که در سایر ترکیبات گیاهی ممکن است اندکی کاهش یابد.

فرق سیب زمینی شیرین با سیب زمینی معمولی

بسیاری از مردم سیب زمینی شیرین را جایگزین سیب زمینی‌های معمولی می‌کنند و معتقدند که سیب زمینی شیرین انتخاب سالم‌تری است. این دو گونه حاوی مقادیر مشابهی از آب، کربوهیدرات، چربی و پروتئین هستند.

جالب است بدانید، گاهی سیب زمینی شیرین دارای شاخص گلیسمی پایین‌تر و قند و فیبر بالاتری است. هر دو سیب زمینی، منبع خوبی از ویتامین C و پتاسیم هستند، اما سیب زمینی شیرین مقادیر بسیار خوبی از بتاکاروتن را نیز در‌بر دارد.

بدن شما می‌تواند بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل کند. با آن‌که سیب‌زمینی‌های معمولی سیرکننده‌تر هستند، اما می‌توانند حاوی گلیکوآلکالوئید نیز باشند، ترکیباتی که در مقادیر زیاد، مضر هستند. بنابر‌این سیب زمینی شیرین به دلیل محتوای فیبر و ویتامین، اغلب به عنوان گزینه سالم‌تر در نظر گرفته می‌شود.

خواص سیب زمینی شیرین

این سیب زمینی خواص متعددی دارد یکی از این خواص پیشگیری از کمبود ویتامین A است. از آن جایی که ویتامین A نقش مهمی در بدن ایفا می‌کند، کمبود این ماده مغذی ضروری یک مسئله مهم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است.

کمبود ویتامین A می‌تواند باعث آسیب موقت و دائمی به چشم و یا حتی منجر به نابینایی شود. همچنین می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را سرکوب کند و مرگ و میر را به ویژه در میان کودکان، زنان باردار و شیرده افزایش دهد.

سیب زمینی شیرین منبع عالی بتاکاروتن قابل جذب است که بدن می‌تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند.

شدت رنگ زرد یا نارنجی این سیب زمینی به طور مستقیم با محتوای بتاکاروتن آن مرتبط است. به این ترتیب که سیب زمینی شیرین نارنجی، سطح ویتامین A خون را بیشتر از سایر منابع بتاکاروتن افزایش می‌دهد، زیرا حاوی انواع بسیار قابل جذب این ماده مغذی است.

از دیگر خواص سیب زمینی شیرین می‌توان به این موارد اشاره کرد:

شدت رنگ زرد یا نارنجی سیب زمینی شیرین به طور مستقیم با محتوای بتاکاروتن آن مرتبط است.

شدت رنگ زرد یا نارنجی سیب زمینی شیرین به طور مستقیم با محتوای بتاکاروتن آن مرتبط است.

تنظیم قندخون

عدم تعادل در سطح قند خون و ترشح انسولین از ویژگی‌های اصلی دیابت نوع 2 است. نوعی از سیب زمینی شیرین که پوست و گوشت سفید‌ی دارد، ممکن است علائم دیابت نوع 2 را تا حدودی بهبود بخشد.

این سیب زمینی شیرین نه تنها ممکن است سطح گلوکز خون ناشتا و کلسترول بد را کاهش دهد، بلکه حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهد.

با این حال، داده‌های فعلی در خصوص استفاده از سیب زمینی شیرین در درمان دیابت نوع دو نمی‌تواند موثر باشد.

کاهش آسیب اکسیداتیو و خطر سرطان

آسیب اکسیداتیو به سلول‌ها اغلب با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه است. این آسیب زمانی رخ می‌دهد که سلول‌ها به طور غیرقابل کنترلی تقسیم شوند.

رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها خطر ابتلا به سرطان معده، کلیه و سینه را کم می‌کنند. آنتوسیانین‌ها، گروهی از آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب زمینی بنفش هستند که رشد انواع خاصی از سلول‌های سرطانی از جمله مثانه، روده بزرگ، معده و سینه را کاهش می‌دهند.

در نتیجه سیب زمینی بنفش دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی است. علاوه بر‌این، رنگ روشن سیب زمینی نارنجی به این معنی است که آن‌ها دارای ترکیباتی به نام کاروتنوئید هستند.

به گفته موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که کاروتنوئیدها به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و به کنترل رشد سلولی کمک می‌کنند، در نتیجه می‌توانند به کاهش خطر سرطان کمک کنند.

سیب زمینی شیرین آنتی اکسیدان‌های مختلفی دارد که ممکن است به محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان کمک کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

مفید برای تقویت بینایی

سیب زمینی شیرین به طور باورنکردنی سرشار از بتاکاروتن است. آنتی اکسیدانی که مسئول رنگ نارنجی روشن سبزیجات است. در واقع می‌توان گفت یک فنجان (200 گرم) از این سیب زمینی، بیش از 7 برابر نیاز یک فرد بزرگسال به بتاکاروتن را در روز تامین می‌کند.

بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل شده و برای تشکیل گیرنده‌های تشخیص نور در داخل چشم استفاده می‌شود. کمبود شدید ویتامین A در کشورهای در حال توسعه نگران کننده ‌است و می‌تواند منجر به نوع خاصی از نابینایی به نام خشک چشمی (خشکی و کدری چشم در اثر کمبود ویتامین A) شود.

خوردن غذاهای غنی از بتاکاروتن، مانند سیب زمینی شیرین با گوشت نارنجی، ممکن است به پیشگیری از این وضعیت کمک کند. به نظر می‌رسد سیب زمینی بنفش نیز فواید بینایی داشته باشد. مطالعات نشان داده که آنتوسیانین‌های موجود در آن می‌تواند از سلول‌های چشم در برابر آسیب محافظت کنند.

آنتوسیانین‌های موجود در سی زمینی شیرین می‌تواند از سلول‌های چشم در برابر آسیب محافظت کنند.

آنتوسیانین‌های موجود در سیب زمینی شیرین می‌تواند از سلول‌های چشم در برابر آسیب محافظت کنند.

مفید برای دستگاه گوارش

فیبر و آنتی اکسیدان‌های موجود در این سیب زمینی برای سلامت روده مفید هستند .سیب زمینی شیرین حاوی دو نوع فیبر است: فیبر محلول و فیبرنامحلول

بدن نمی‌تواند هر دو نوع را هضم کند. انواع خاصی از فیبرهای محلول که به عنوان فیبرهای چسبناک شناخته می‌شوند، آب را جذب کرده و مدفوع را نرم می‌کنند. از سوی دیگر، الیاف غیر چسبناک و نامحلول، آب را جذب نمی‌کنند و روده را حجیم می‌کنند.

برخی از فیبرهای محلول و نامحلول نیز می‌توانند توسط باکتری‌های روده بزرگ تخمیر شوند و ترکیباتی به نام اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه ایجاد کنند که انرژی سلول‌های بافت پوششی روده شما را تامین می‌کند و آن‌ها را سالم و قوی نگه می‌دارد.

رژیم غذایی غنی از فیبر حاوی 20 تا 33 گرم فیبر در روز با کاهش خطر سرطان روده بزرگ و حرکات منظم روده مرتبط است. بنابراین آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب زمینی شیرین ممکن است فواید خوبی را برای روده به همراه داشته باشند.

بیشتر بخوانید:  از خواص ماکادمیا یا فندق استرالیایی برای سلامتی غافل نشوید!

به عنوان مثال مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب زمینی بنفش باعث رشد باکتری‌های سالم روده، از جمله گونه‌های خاص بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس می‌شوند.

افزایش این نوع باکتری‌ها در روده‌ها، سلامت بهتر روده و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و اسهال عفونی را به دنبال دارد.

مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهد که این سیب زمینی حاوی کاروتنوئیدهای آلفا و بتا کاروتن است که هر دو التهاب را کاهش می‌دهند. بنابراین خوردن منظم آن می‌تواند به کاهش درد مفاصل و سایر علائم بیماری‌های التهابی مانند آرتریت کمک کند.

همچنین می‌تواند به داشتن پوستی سالم نیز کمک کند. سیب زمینی شیرین برای یک رژیم غذایی ضد التهابی عالی است زیرا سرشار از ویتامین‌های C و E (ترکیبات ضد التهابی طبیعی) است.

سیب زمینی شیرین دارای فیبر محلول است که هضم آن آسان‌تر از فیبر نامحلول است. فیبر محلول، باکتری‌های خوب در روده‌ها را افزایش می‌دهد و به سیستم گوارشی کمک می‌کند. سیب سیب زمینی شیرین همچنین حاوی پتاسیم است، یک الکترولیت که اغلب در هنگام ناراحتی‌های گوارشی از بین می‌رود.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این ماده غذایی می‌تواند به کوچک شدن زخم معده کمک کند و همچنین ممکن است در پیشگیری از آن نقش داشته باشد.

در ادامه  بهتر است بدانید که اگر مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، درد یا اسهال دارید، استفاده از یک رژیم غذایی آسان هضم می‌تواند به تسکین علائم شما کمک کند. غذایی مانند پوره سیب زمینی شیرین مغذی است و به راحتی هضم می‌شود.

کمک به کاهش وزن

سیب زمینی شیرین غنی از مواد مغذی است و فیبر بالایی دارد. در یک رژیم غذایی و با در نظر گرفتن کالری آن می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

فیبر بالای آن با ایجاد احساس سیری طولانی می‌تواند به کاهش یا حفظ وزن کمک کند. همچنین به عنوان یک غذای کم گلیسمی، باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون نمی‌شود و به طور موثر به حفظ وزن کمک می کند.

همچنین این سیب زمینی حاوی آنتی اکسیدان است اگرچه بیشتر آنتی اکسیدان‌ها جزء عوامل کاهش دهنده وزن نیستند ولی ممکن است برای رژیم گیرندگان به دلیل رفع مسمومیت وبهبود متابولیسم مفید باشد.

رژیم فستینگ یا سفره خانواده؟

آیا خوردن سیب زمینی شیرین برای افراد دیابتی بی خطر است؟

دانستن شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی (GL) برای انواع سیب زمینی شیرینی که انتخاب می‌کنید، فاکتورهای مهمی هستند. شاخص گلیسمی یک سیستم رتبه‌بندی برای غذاهای حاوی کربوهیدرات است. عددی که به یک غذا اختصاص داده می‌شود نشان دهنده تأثیر آن بر سطح قند خون است.

وقتی سیب زمینی شیرین در حد اعتدال و براساس یک برنامه غذایی مصرف شود نمی‌تواند برای یک فرد دیابتی مضر باشد. این ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی است؛ پس می‌تواند با خیال راحت در یک رژیم غذایی مناسب دیابت گنجانده شود.

برای فرد دیابتی سیب زمینی شیرین نسبت به سیب زمینی سفید گزینه غذایی بهتری است. با این حال باید در حد اعتدال مصرف شود، در غیر این صورت ممکن است بر سطح گلوکز خون تأثیر منفی بگذارد.

خوردن یک سیب زمینی شیرین باعث افزایش سطح گلوکز خون و تولید انسولین می‌شود. وقتی سطح گلوکز خون بالا می‌رود، پانکراس سیگنالی برای ترشح انسولین دریافت می‌کند. انسولین به انتقال مولکول‌های گلوکز به خارج از جریان خون و به سلول‌های مختلف در سراسر بدن کمک می‌کند.

نتیجه این است که سطح گلوکز خون شما کاهش می‌یابد و سلول‌های شما انرژی مورد نیاز خود را برای عملکرد دریافت می‌کنند.

گلوکز منبع اصلی انرژی بدن است و انسولین کمک می‌کند تا این انرژی به سلول‌های شما برسد. اگر مقاومت به انسولین دارید، بدن شما به خوبی به اثرات انسولین پاسخ نمی‌دهد. نتیجه این است که مولکول‌های گلوکز در جریان خون جمع شده و باعث افزایش سطح گلوکز خون شما می‌شود.

اگر مقاومت به انسولین درمان نشود ممکن است منجر به دیابت نوع 2 شود. افراد مبتلا به مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 باید رژیمی را دنبال کنند که بر میزان مصرف کربوهیدرات‌ها نظارت داشته باشد.

با توجه به گزارش انجمن دیابت آمریکا، افراد مبتلا به دیابت باید حدود 45 تا 60 گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی با 245 کالری مصرف کنند. از ‌این ‌رو افراد دیابتی در استفاده از سیب زمینی شیرینی باید طبق اصول تغذیه‌ای پیش بروند و در خوردن آن زیاده‌روی نکنند.

افراد دیابتی در استفاده از سیب زمینی شیرینی باید طبق اصول تغذیه‌ای پیش بروند و در خوردن آن زیاده‌روی نکنند.

افراد دیابتی در استفاده از سیب زمینی شیرینی باید طبق اصول تغذیه‌ای پیش بروند و در خوردن آن زیاده‌روی نکنند.

چه افرادی نباید سیب زمینی شیرین مصرف کنند؟

این سیب زمینی برای اکثر افراد مفید است ولی باید در نظر داشت که این ماده غذایی حاوی پتاسیم است. مصرف زیاد پتاسیم ممکن است برای افرادی که از بتابلوکرها استفاده می‌کنند مناسب نباشد.

  • پزشکان معمولاً این دارو را برای بیماری قلبی تجویز می‌کنند که می‌تواند باعث افزایش سطح پتاسیم در خون شود.
  • افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید به میزان مصرف پتاسیم نیز توجه داشته باشند. به عنوان مثال، اگر فردی با اختلال عملکرد کلیه، بیش از میزان پتاسیمی که کلیه‌هایش قادر به پردازش آن هستند، مصرف نماید، می‌تواند عوارض شدیدی ایجاد کند.
  • به علاوه این سیب زمینی دارای موادی به نام اگزالات است که می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد، بنابراین افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، ممکن است بخواهند مصرف سیب زمینی شیرین را محدود کنند.
  • همان طور که گفتیم سیب زمینی شیرین با داشتن فیبر غذایی بالا و محتوای شاخص گلیسمی پایین، می‌تواند به مدیریت قند خون در بدن کمک کند. اما نباید آن را بیش از حد مصرف کرد، در غیر این صورت منجر به افزایش سطح قند خون می‌شود. پس افرادی که قند خون بالایی دارند باید در مصرف آن توجه لازم را داشته باشند و طبق برنامه غذایی اصولی پیش بروند.
افرادی که قند خون بالایی دارند باید در مصرف سیب زمینی شیرین، توجه لازم را داشته باشند

افرادی که قند خون بالایی دارند باید در مصرف سیب زمینی شیرین، توجه لازم را داشته باشند.

چگونه سیب زمینی شیرین را مصرف کنیم؟

لازم به ذکر است که جوشاندن این سیب زمینی، بتاکاروتن بیشتری را حفظ می‌کند و باعث جذب بیشتر مواد مغذی نسبت به سایر روش‌های پخت می‌شود. تا 92 درصد از مواد مغذی را می‌توان با محدود کردن زمان پخت حفظ کرد، مانند جوشاندن به مدت 20 دقیقه.

آن چه از مقاله سیب زمینی شیرین آموختیم:

خواص سیب زمینی شیرین متعدد است. این سیب زمینی عمدتا از کربوهیدرات تشکیل شده است. این سبزی ریشه‌ای، پروتئین نسبتاً کمی دارد اما یک منبع مهم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. تحقیقات نشان می‌دهد که آنتوسیانین‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌های موجود در این سیب زمینی ممکن است بدن را در برابر برخی سرطان‌ها محافظت کند. همچنین سیب زمینی شیرین منبع مناسبی از بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند: ویتامین E، ویتامین C و پتاسیم و… است. علاوه بر این، سیب زمینی شیرین سرشار از ترکیبات گیاهی مانند بتا کاروتن، اسید کلروژنیک و آنتوسیانین است.

منابع: ++++++

میانگین امتیاز 3.7 از 5
    به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
همه مقالات
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

نظرات شما
-بیتا مبشر 1402/09/20

بسیار عالی و اموزنده

کارشناس به اندام 1402/09/20

تشکرفراوان

ح. م. مشهد 1402/08/23

با سلام. از کجا میشه اینو تهیه کرد؟؟؟؟

کارشناس به اندام 1402/08/23

سلام عزیزم از میادین میوه قابل تهیه هست

فرانك 1401/11/12

با سلام و تشكر از مطالب خوبتون

کارشناس به اندام 1401/11/12

سلام ممنون نگاه پرمهرتون هستیم عزیزم

0ثریا 1401/09/03

سالهاست ما در بندرعباس و هزمزگان پندال یا همون سیب زمینی شیرین میخوریم‌در واقع از صیفی جات جنوبه و بسیار خوش طعم

کارشناس به اندام 1401/09/03

بسیار عالی دوست عزیز درود بر شما